Zoek en kies je beste Hotel deal in en buiten Venetie!

Booking.com

Mijn favoriete bezienswaardigheden Venetie

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >

Alle bezienswaardigheden Venetie zijn prachtig en vol historie. Ik denk dat Venetie een kunststuk is. Ben je het met mij eens? Ik ga je vertellen over mijn favoriete highlights in Venetie. Natuurlijk zijn er prachtige kathedralen, museums, vele bruggen en charmante pleinen. Maar wat is het verhaal achter deze hoogtepunten? En zijn de bezienswaardigheden rolstoeltoegankelijk?


Welke Bezienswaardigheid is het drukst?

Bezienswaardigheden Venetie

Waarschijnlijk is dit jouw eerste bezienswaardigheid. Namelijk de Canal Grande. De Vaporetto brengt je langs tal van hoogtepunten. Als je op Piazzale Roma begint neem je vaporetto lijn 1 of lijn 2. De boot brengt je langs een muur van Venetiaanse huizen, paleizen en kerken. Dat is waarom de Canal Grande de drukst bezochte bezienswaardigheid is.

De Canal Grande is de belangrijkste route in Venetië. Ik weet zeker dat je een gondel gaat tegenkomen. Het is niet goedkoop om een ritje in een gondel te maken. Maar het is een hoogtepunt van de vakantie, dus aan jou de keus. Lees hier alles over de gondel >

Hoogtepunten rondom het San Marco Plein

Hoogtepunten Venetie


Grenzend aan Canal Grande en richting Piazzale Roma is het 18e eeuws paleis ‘palazzo grassi’. Ontworpen door Giorgio Massari. 

Stap vervolgens uit bij het San Marco Plein. Loop naar het midden van het stijlvolle plein (piazza). Bekijk de  basiliek en de 100 meter hoge toren Campanile.

Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht. Hopelijk is er geen lange rij om omhoog te gaan. Ik ging in april. Het was toen bewolkt, maar gelukkig droog.

Het San Marco plein (Piazza San Marco) is een uniek 175 meter lang plein. Elk moment van de dag ziet het er anders uit door de inval van het licht.

Let maar eens op! Het zonlicht zorgt dat het plein in beweging komt en elk uur een andere kleur krijgt.

Basilica di San Marco is een kathedraal met een rijke historie. Het bewijs van Venetie met de Oosterse associaties. Het is de plek waar de twee culturen tussen Oost en West samen zijn gesmolten.

Het Dogenpaleis is de plek van waaruit Venetie jarenlang werd geregeerd. En de beroemde gevangenis. Zo moet je ook de geschiedenis van de Brug der Zuchten lezen.

Andere Bezienswaardigheden Venetie

Bezienswaardigheden in Venetie

Als je de rit over Canal Grande hebt gemaakt, dan was er één brug helemaal van hout. Let maar op! Dit is de Accademia brug. Deze brug is de laatste van de drie bruggen die de twee oevers van Canal Grande met elkaar verbindt. Het is gebouwd van één enkele boom. De brug is belangrijk voor de nabijgelegen Accademia voor Schone Kunsten, Galleria dell'Accademia. Zeker een bezoek waard!

Het artistieke erfgoed van de galerij is van primair belang: Een tentoonstelling van Venetiaanse schilderijen uit de 14e tot de 18e eeuw. Grote meesters hebben hier hun doeken hangen. Alle uitstaande werken zijn zorgvuldig gedocumenteerd met nummers.

Hoogtepunten Venetie

Venetie is een bijzondere stad in Italië. Gebouwd op 120 eilanden met zo'n 150 kanalen. En elk kanaal heeft tenminste één brug. Velen van hen zijn karakteristiek. Dus,,, de bruggen horen zeker bij mijn bezienswaardigheden Venetie. 

De meest bekende brug is de Rialtobrug. De brug over de Canal Grande met een rijke historie. Je hebt gelezen over de highlights in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >

Lees ook:

Lees ook:

Niet gevonden? Gebruik het zoekvenster!Gondel in Venetie Boeken

Tip 1: Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het waterVia partner Tiqets.nl hebben we kaartjes vanaf EUR 32,- Boek hier >

Recent Articles

 1. Vervoer van Marco Polo naar Murano

  Jun 25, 17 03:54 PM

  Wij gaan drie dagen naar Venetie maar overnachten in een hotel op Murano. Kan iemand mij zeggen wat de goedkoopste manier van vervoer is van het vliegveld

  Read More

 2. Marco polo AirPort naar Giudecca Hilton

  May 28, 17 12:07 PM

  Binnen 14 dagen is het weer zover.Bezoek biënnale Venetië . Hoe kom ik het goedkoopste,kortste en snelste van Marco Polo AirPort naar Giudecca

  Read More

 3. Gemakkelijkste manier naar Santa Margherita Guest House?

  May 23, 17 04:40 PM

  Hoe kom ik het gemakkelijkste van luchthaven Marco Polo naar Santa Margherita Guest House Dorsoduro 2885, Dorsoduro, Venetië. Wij zijn met 8 mensen en

  Read More

Feiten over Venetie:

Hoeveel mensen wonen er in Venetie? Heeft iedereen een boot? En is Venetie nog steeds aan het zinken? Lees de feiten hier >

Bekijk deze prachtige video van Oliver Astrologo. De video laat zien, hoe ik Venetie voel en ervaar. Leer om de stad te zien zonder toeristen. Dan geniet je het meest!!!

Volgende dag in huis! Koop direct je reisgids Venetie

Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Een kaart of een Handige reisgids over Venetie kopen > Dat heb ik ook mijn eerste bezoek aan Venetie gedaan!

Reisgids Venetië tips

Ga op pad door de smalle straatjes en steegjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Bekijk op bol.com

Booking.com