Zoek en kies je beste Hotel deal in en buiten Venetie!

Booking.com

De Beste Tips voor Parkeren Venetie

Home >  Venetie Tips >  Parkeren Venetie >

Parkeren Venetie? Wist je dat er geen auto’s, fietsen of scooters zijn toegestaan in het historisch centrum van Venetie? 

Parkeren in Mestre

Waar moet je dan je auto kwijt? Ik laat het je allemaal zien. De parkeerplaatsen die dichtbij Venetie zijn kun je vinden op Piazzale Roma, het eindpunt voordat je Venetie in gaat. Deze parkeerplekken zijn het duurst. 

Maar er zijn andere parkeermogelijkheden. Want, parkeren buiten Venetie is goed geregeld met vervoer naar de stad. Per dag kan het zo € 25,- schelen. Wat heeft jouw voorkeur?

Via MyParking.it (website in het Engels) kun je de parkeerplekken buiten Venetie nu nog goedkoper krijgen, door ze vooraf te reserveren. Dan ben je zeker van een plekje op jouw gewenste parkeerplek bij Venetie. Ze zijn super in hun service en hebben de goedkoopste plekken. 

Parkeren buiten Venetie in Mestre (goedkoopst)

Parkeren Mestre Venetie

Auto Garage Touring: Vlakbij het treinstation in Mestre en is een bewaakt parkeerterrein. Ook hier is het een soort valet parking, waarbij je de autosleutel moet afgeven voor als het noodzakelijk is om de auto te verplaatsen.

Weet dat parkeren Venetie en als je gevraagd wordt de sleutel af te geven bij een bewaakt parkeerterrein, dat zo'n parkeerbedrijf altijd een goede verzekering heeft mocht er iets gebeuren. Je kunt hier vooraf je parkeerplek reserveren >

Parkeren Mestre treinstation

Mestre - Stazione Parkeren (Parcheggio Gregory): Parkeer je auto aan de voorkant van het treinstation Mestre. Je kan kiezen of je met de bus (lijn 2) of de trein naar Venetie wilt. Dagprijs: ma-vr € 8,00 za-zo € 12,00.


goedkoop parkeren venetie

Fusina Venezia Parkeren Terminal: Deze parkeerplaats is verbonden met Venetie middels de 'vaporetto' (waterbus, Fusina - Zattere, een rit kost € 7, retour € 12). Prijs per dag € 15,00. Perfect aan dit parkeerterrein is dat het met de auto makkelijk te bereiken is naast de snelweg A4. Dan hoef je dus niet eerst de stad Mestre in. Tip! Je kunt hier vooraf je parkeerplek reserveren >

Marghera - Pili Park 2000 en Green Park Terminal service: Gelegen net voor de lange Ponte (brug) Della Libertà aan de rechterkant. Ook voor Campers en motors! Binnen 5 minuten ben je met een ACTV bus in het historisch centrum. € 4,50 van middernacht tot de volgende middernacht.

Parkeergarage Piave: Een parkeerterrein vlakbij het treinstation van Mestre. Doorrijhoogte 2.20 meter. Het is een bewaakt terrein waar je dus net als de andere parkeerplekken van 6 tot meer dan 24 uur kunt parkeren. In deze garage hoef je de autosleutels niet achter te laten. Handig! Je kunt hier vooraf je parkeerplek reserveren >

Parkeren buiten venetie

San Giuliano Parkeren: Neem de afslag voor de brug met Venetie. Via de verschillende bootlijnen (5, 12, 19 en 24 ) kom je zo in het centrum van Venetie (20min). De prijs van 2 uur € 2,00, per 24-uur € 5,00. Ook voor campers, motors en grotere auto’s. 

Waarom Parkeren Venetie op Piazzale Roma (meest dichtbij)

Parkeren Venetie

Rijdt met je auto de brug over en je bent in Venetie! Zodra je in de lagune aankomt moet je namelijk over de lange brug (Ponte della Libertà). Rij alsmaar rechtdoor, dan kom je vanzelf op Piazzale Roma. Richting Piazzale Roma is het eenrichtingsverkeer in de vorm van een lus. Rij rustig en kijk goed waar je moet zijn en stop op tijd.

Piazzale Roma

Parkeren Venetie op dit plein geeft je direct toegang (te voet) naar de stad. Richting de kade is de ACTV, ATVO en Hellovenezia ticketoffice om de waterbus (vaporetto) te nemen. Hier ga je bijvoorbeeld met de boot op de Grand Canal naar je hotel.

De enige garage waar je de sleutels moet achterlaten is Garage San Marco. Dit is ook direct de duurste garage, maar ook degene die het meest dichtbij Venetie is. Ik heb hier één keer geparkeerd en ik werd ook verrast door mijn sleutels af te geven.

Garage San Marco: Tel. +39 041 5232213, 24-uurs tarief: € 30,00. Vaak kun je korting krijgen op het parkeren via je geboekte hotel. En de parkeerplekken zitten vaak vol, omdat het zo lekker dichtbij Venetie is. Maar Garage San Marco is ook vooraf te boeken via ParkCloud.com. Maximaal doorrijhoogte van Garage San Marco is 210cm. Doorrijden tot aan Piazzale Roma en rechts op het plein rij je de garage tegemoet. 

Als je ze vraagt waarom je de autosleutel moet afgeven geven ze aan om als het nodig is de auto te kunnen verplaatsen. Want je zult merken dat dit een garage is die zo volgepakt is dat er weinig ruimte is om te manoeuvreren. Anderen zeggen dat ze dit doen om de auto te verplaatsen en de vrije parkeerplekken voor de 2e keer te verhuren. 

Mijn ervaring was goed en veilig. Maar ik begrijp van veel bezoekers dat het lastig blijft om je autosleutels achter te laten. Vooral als je nog bagage in de auto hebt zitten. 

Autorimessa Comunale ASM: Tel. +39 041 2727211, 24-uurs tarief € 26,00. Dit is de grootste parkeergarage bij Venetie. Maximaal doorrijhoogte is 220cm. De parkeergarage is aan de rechterkant voordat je Piazzale Roma bereikt. Het is een vijf verdiepingen industrieel ogend gebouw. Alle autoverhuurbedrijven bevinden zich op de onderste verdieping. 

Autopark Doge: Tel. +39 041 5202489, 24-uurstarief € 38,00, per uur € 4,50, daarna €3,50. Links naast Garage San Marco onder Hotel Doge.  

Park S. Andrea: € 6,00 per 2 uur. Even parkeren voor een kort bezoek in de openlucht op het plein. Niet zoveel plek, dus bijna geen kans.

Goedkoper Parkeren vlakbij Venetie

Na het oversteken van de lange brug (Della Libertá) ga je direct rechtsaf richting de ferry terminals. Hier zijn de parkeergelegenheden:

Parkeren tronchetto

Garage Venezia Tronchetto: Tel. +39 041 5207555, 24-uurstarief € 21,00. Vanaf de parkeerplaats neem je de bus  (lijn 6) of de "vaporetto" (lijn 2 , ACTV waterbus ) om in de stad te komen. Het is een grote parkeergelegenheid vlakbij de cruise-terminals. Om in Venetie te komen nemen je vanaf deze garage de Vaporetto boot. Lekker makkelijk. 

Parkeerterrein Scalo Fluviale: Net voor het oversteken van de Tronchetto brug – direct na de rotonde aan de rechterkant – is deze kleine parkeergelegenheid, € 9,00 per 12 uur. Piazzale Roma ligt op 7 minuten wandelen.

Extra Tips om te Parkeren in Venetie

Op Piazzale Roma is een bagagedepot (Deposito Bagagli). Het is gelegen naast de Pullman Bar. Openingstijden: 06:00-09:00 (ma-zo), € 5,00 per stuk bagage per dag .

Rolstoel venetie

Op alle genoemde parkeerplaatsen zijn een aantal plaatsen gratis voor gehandicapten. Het is mogelijk om vooraf te reserveren: Tel. +39 041 2727301. Parkeren Venetie is daarom goed geregeld.

Lees Tips over het parkeren in Venetie van andere bezoekers van mijn site of schrijf je eigen Tips...

Weet jij de beste Parkeer Tips in Venetie of in Mestre?

Heb jij een goed verhaal of tip om over het Parkeren in Venetie iets bij te dragen? Deel je vraag of Tip hier met de andere bezoekers...

Wat zijn de Tips en Ervaringen van de andere bezoekers?

Klik hier om te kijken wat de andere bezoekers denken over wat de beste plek is om te Parkeren in Venetie...

Parkeren Padova 
Wij hebben overnacht in Padova en van daaruit de trein gepakt naar Venetië. De auto hebben we geparkeerd in de parkeergarage in de Via Goffredo Mameli. …

Goedkoop parkeren in Mestre 
In de meivakantie 2016 zijn we met ons gezin met 3 kinderen naar Venetië geweest. We wilden uit kostenoverwegingen parkeren buiten Venentië. We kwamen …

Parkeren 
Hallo, wij (3 personen) gaan in november 4 dagen naar venetie. Omdat we op de terugreis ook nog Padua willen bezoeken, kozen we voor een huurauto vanaf …

Auto Parkeren in Venetie 
Wij hebben onze auto geparkeerd in het stadje Padova/Padua. Bij het grote busstation in de overdekte parkeer garage. Alleen EUR 6,- per dag! (Je hoeft …

Auto parkeren Venetie Nog geen Waardering
Auto parkeren in Venetie. Voor een paar uur prima. Bij het in rijden van Venetië rechtsaan houden, er komen dan garages in zicht. Rechts heeft …

Klik hier om er één zelf te schrijven.Je hebt gelezen over parkeren Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Parkeren Venetie > naar Venetie Tips >

Lees ook:

Lees ook deze tips:

Niet gevonden? Gebruik het zoekvenster!Gondel in Venetie Boeken

Tip 1: Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het waterVia partner Tiqets.nl hebben we kaartjes vanaf EUR 32,- Boek hier >

Recent Articles

 1. Marco polo AirPort naar Giudecca Hilton

  May 28, 17 12:07 PM

  Binnen 14 dagen is het weer zover.Bezoek biënnale Venetië . Hoe kom ik het goedkoopste,kortste en snelste van Marco Polo AirPort naar Giudecca

  Read More

 2. Gemakkelijkste manier naar Santa Margherita Guest House?

  May 23, 17 04:40 PM

  Hoe kom ik het gemakkelijkste van luchthaven Marco Polo naar Santa Margherita Guest House Dorsoduro 2885, Dorsoduro, Venetië. Wij zijn met 8 mensen en

  Read More

 3. Van luchthaven trevisio naar hotel biasuti lido

  Apr 27, 17 04:26 PM

  Hallo wij gaan van vrijdag tot di naar Venetië. Maar mijn vraag is hoe geraak ik in het hotel. Help 😱😱 Mvg Heidi

  Read More

Bekijk deze prachtige video van Oliver Astrologo. De video laat zien, hoe ik Venetie voel en ervaar. Leer om de stad te zien zonder toeristen. Dan geniet je het meest!!!

Volgende dag in huis! Koop direct je reisgids Venetie

Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Een kaart of een Handige reisgids over Venetie kopen > Dat heb ik ook mijn eerste bezoek aan Venetie gedaan!

Reisgids Venetië tips

Ga op pad door de smalle straatjes en steegjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Bekijk op bol.com

Booking.com