Kies je beste Hotel deal in en buiten Venetie! Of kies eerst je Vliegticket!

Booking.com

Eiland San Giorgio fantastisch uitzicht over Venetie

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >  San Giorgio >

De klokkentoren van het eiland San Giorgio is alleen twee minuten met de vaporetto boot no. 2. Deze vaporretto kun je ook nemen vanaf Piazzale Roma en ergens anders vanaf een halte aan de Canal Grande. De vaporetto stopt altijd op de halte S. Giorgio.

Het best bewaarde geheim is nog steeds, dat toeristen alleen het eiland zien vanaf het San Marco Plein. Maar in een paar minuten ben je hier en het is veel minder druk dan de Campanile toren op het San Marco Plein. Toen ik ging waren er twee andere toeristen,,, heerlijk… Je kunt ongestoord genieten en je hoeft niet in de wachtrij…

San Giorgio uitzicht Venetie

Je stapt uit en gaat de kerk in – genaamd San Giorgio Maggiore - die je eerst stilletjes van binnen gaat bewonderen met twee beroemde schilderijen (Tintoretto’s laatste avondmaal). Je loopt door tot links aan het einde en je gaat de hal door. Hier kun je kaartjes kopen om bovenin de kerktoren te komen. Een kaartje kost EUR 6,- per persoon. Je kunt alleen met de lift naar boven, want er is geen trap voor het publiek. De kerk en de toren zijn van april t/m oktober open tot 17.00 uur.

Je ziet de skyline van Venetie en de rest van de lagune. Ik denk dat je een kwartier nodig hebt om in de toren van het uitzicht te genieten. En dat komt mooi uit, want op het eilandje is verder niet veel te doen. Je kunt binnen de tijdsduur van je vaporetto kaartje (75 minuten) terug naar het San Marco Plein.Het eiland San Giorgio verder ontdekken

Isola Di S. Giorgio, zoals het is genoemd door de Venetianen. Het was eerst een eiland voor monniken en een centrum om te leren. Dat is het nog steeds. De gebouwen worden gebruikt door de organisatie Fondazione Giorgio Cini met een onderzoekscentrum en arbeidersschool. Je kunt kijken op www.cini.it.

De gebouwen op het eiland zijn in het weekend te bezichtigen met een rondleiding. Het kost ongeveer EUR 8,- voor de rondleiding. Je zult enkele voorwerpen zien van de componist Vivaldi en de doolhof tuin bezichtigen.

Top 15 highlights Venetie

 1. Basilica San Marco
 2. Dogen Paleis
 3. Piazza San Marco
 4. Grand Canal
 5. Accademia Galleries
 6. Santa Maria Gloriosa dei Frari
 7. Rialto Market
 8. Het eiland Torcello
 9. Campo Santa Margherita
 10. Uitzicht klokkentoren San Giorgio
 11. Harry's Bar
 12. Venetie  carnaval
 13. Gondels in Venetie
 14. Brug der Zuchten Venetie
 15. Burano

Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met Venetie... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over het eiland S. Giorgio in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >  San Giorgio >

Lees verder:

Lees ook:

Niet gevonden? Gebruik het zoekvenster!Gondel in Venetie Boeken

Tip 1: Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het waterVia partner Tiqets.nl hebben we kaartjes vanaf EUR 32,- Boek hier >

Bekijk deze prachtige video van Oliver Astrologo. De video laat zien, hoe ik Venetie voel en ervaar. Leer om de stad te zien zonder toeristen. Dan geniet je het meest!!!

Volgende dag in huis! Koop direct je reisgids Venetie

Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Een kaart of een Handige reisgids over Venetie kopen > Dat heb ik ook mijn eerste bezoek aan Venetie gedaan!

Reisgids Venetië tips

Ga op pad door de smalle straatjes en steegjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Bekijk op bol.com

Booking.com