Zoek en kies je beste Hotel deal in en buiten Venetie!

Booking.com

Top 15 Bezienswaardigheden Venetie

Naar Venetie >  Bezienswaardigheden Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >

Deze top 15 bezienswaardigheden Venetie maken de stad tot een open museum. De historie spreekt tot ieders verbazing! 

De magische kalmte van de kanalen, de gondels, het foto moment op de Rialto Brug en het San Marco Plein. Heerlijk om deze top 15 hoogtepunten met jou door te nemen!


Nr 1. San Marco Plein

Bezienswaardigheden Venetie

Op het San Marco Plein zijn toeristen met cameras, honderden duiven, beroemde oude cafés en de Basiliek San Marco

Een Top bezienswaardigheid in Venetie. 

Napoleon noemde dit plein het mooiste salon van de wereld! Ondanks de toeristen kom ik hier altijd terug. Het is het hart van Venetie. 

2. Het Dogenpaleis

Eén van de beste top 15 bezienswaardigheden Venetie. Dit immense gebouw heeft een prachtige gevel. Binnenin zijn de eeuwenoude kamers te vinden. 

Voor honderden jaren was het Dogenpaleis het middelpunt van de wereldmacht!

Het paleis was de verblijfplaats van de Dogen. Hier hielden ze belangrijke vergaderingen met andere wereldleiders.

In deze tijd had Venetie de machtigste kooplieden en had het een bloeiende economie. 

3. Santi Giovanni e Paolo

Een kerk vol met beroemde kunst. Het heeft een prachtige gevel en staat in een rustig gebied van Venetie. Alleen de rust is al een bezoek waard. Zo leer je Venetie kennen op de beste manier. 

4. Rialto Brug

De Rialto Brug, daar moet je overheen gelopen hebben! Het uitzicht vanaf de brug is fantastisch.

De brug is groot genoeg om een hele horde toeristen op te laten staan. Het is vaak een drukte vanjewelste op de brug. Als je romantische kiekjes wilt maken, dan moet je vroeg uit de veren.  

5. De Rialto Omgeving

De Rialto omgeving van de Rialto brug is een dag vullende bezienswaardigheid.

Je kunt er allerlei interessante producten kopen, zoals kunst&kitsch. Ook de Rialto Markt is een belevenis, met de vismarkt als toppunt.

6. Santa Maria Gloriosa dei Frari

Dit is een Franciscaanse kerk en is het meesterwerk van de kunstenaars Titian, Bellini en Donatello. Na je bezoek kun je even ronddwalen langs de kleine winkeltjes en de restaurants. 

7. Canal Grande

Het is de hoofdstraat van Venetie! Een hele rij van paleizen en vooraanstaande huizen hebben hier hun plekje. Vanuit een gondel of de vaporetto is Canal Grande zeker één van Top 15 bezienswaardigheden Venetie!

8. Het Santa Margherita plein

Overdag een plein met kleine cafeetjes en een markt. Maar in de avond wordt dit plein het nachtleven van Venetie. Met name in het zomerseizoen zijn hier in de nacht veel jonge mensen aan het uitgaan. Er is voldoende entertainment te vinden. 

9. Academy Gallery

De Accademia Gallery heeft een mooie collectie van Venetiaanse schilderijen. Deze zijn gemaakt door: Titian, Tintoretto, Giorgione, Tiepolo, Carpaccio en Veronese... Dit is het beste museum om te bezichtigen. 

10. Gondels, Murano Glas en fashion

Tradtionele ambachtswerken, handgemaakte schatten van glaskunst en fijn geschilderde stoffen. Deze ambachten zijn nog levendig in Venetie en omliggende eilanden. 

Kijk maar naar de componenten van een gondel of de artistieke voorwerpen gemaakt van glas. Dat is toch fantastisch!

11. Moderne Kunst

Het museum van moderne kunst in Venetie is ontworpen door een Amerikaan, een Fransman en een Venetiaan. Het Peggy Guggenheim museum in Venetie verwelkomt voor tientallen jaren bezoekers vanuit de hele wereld. Sinds 2009 heeft ook de Franse kunstenaar Pinault hier een vaste exhibitie.

Ook Palazzo Grassi aan Canal Grande heeft exentrieke moderne kunst waar door het jaar verschillende exposities zijn. Zeker een bezoek waard als je moderne kunst liefhebt. 

12. San Giorgio Maggiore

Precies tegenover het San Marco Plein is het eiland San Giorgio Maggiore. Vanuit de klokkentoren heb je een mooi uitzicht over de lagune. Het aangrenzende eiland Giudecca is een stukje Venetie zonder toeristen!!!

13. Joodse Getto

Eeuwen oude synagogen en een klein museum zijn het bewijs van de grote Joodse gemeenschap in de stad. Eens woonde er duizenden Joden hier in het geïsoleerde gedeelte van Venetie. Het is omringd met water en alleen 2 bruggen verbinden de getto met de stad. Er waren zelfs hekken omheen gebouwd, zodat Joden s'nachts de Getto niet konden verlaten. 

14. van de Top 15 Bezienswaardigheden Venetie: Murano

Op het eiland Murano kun je glasblazers aan het werk zien. Er is veel keuze als je Murano glas wilt kopen. En in de glasmuseums kun je meer dan 4000 objecten van glas bekijken.

Ondanks dat China en Korea nu de grootste glasindustrie hebben zijn er nog veel glasfabrieken te vinden op het eiland. 

15. Burano and Torcello

De lagune is de natuurlijke omgeving van Venetie. Hier ligt de oorsprong van de stad. Twee eilanden zijn een bezoek waard. Dit zijn Burano en Torcello.

Burano heeft veel kleurrijke huizen en is bekend om haar kantwerk. Torcello heeft fantastische mozaïeken in de basiliek Santa Maria Assunta.


Je hebt gelezen over mijn top 15 bezienswaardigheden Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >


Lees ook:Lees ook:

Niet gevonden? Gebruik het zoekvenster!Gondel in Venetie Boeken

Tip 1: Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het waterVia partner Tiqets.nl hebben we kaartjes vanaf EUR 32,- Boek hier >

Recent Articles

 1. Marco polo AirPort naar Giudecca Hilton

  May 28, 17 12:07 PM

  Binnen 14 dagen is het weer zover.Bezoek biënnale Venetië . Hoe kom ik het goedkoopste,kortste en snelste van Marco Polo AirPort naar Giudecca

  Read More

 2. Gemakkelijkste manier naar Santa Margherita Guest House?

  May 23, 17 04:40 PM

  Hoe kom ik het gemakkelijkste van luchthaven Marco Polo naar Santa Margherita Guest House Dorsoduro 2885, Dorsoduro, Venetië. Wij zijn met 8 mensen en

  Read More

 3. Van luchthaven trevisio naar hotel biasuti lido

  Apr 27, 17 04:26 PM

  Hallo wij gaan van vrijdag tot di naar Venetië. Maar mijn vraag is hoe geraak ik in het hotel. Help 😱😱 Mvg Heidi

  Read More
Feiten over Venetie:

Naar Venetie Gids

Hoeveel mensen wonen er in Venetie? Heeft iedereen een boot? En is Venetie nog steeds aan het zinken? Lees de feiten hier >

Bekijk deze prachtige video van Oliver Astrologo. De video laat zien, hoe ik Venetie voel en ervaar. Leer om de stad te zien zonder toeristen. Dan geniet je het meest!!!

Volgende dag in huis! Koop direct je reisgids Venetie

Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Een kaart of een Handige reisgids over Venetie kopen > Dat heb ik ook mijn eerste bezoek aan Venetie gedaan!

Reisgids Venetië tips

Ga op pad door de smalle straatjes en steegjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Bekijk op bol.com

Booking.com