Zoek en kies je beste Hotel deal in en buiten Venetie!

Booking.com

Vervoer in Venetie

door Bas
(nederland)

Hallo, bedankt zover voor je tips, erg fijn en goed.

Wij gaan half april, en verblijven in Lido, Hotel Riviera. Ik begrijp dat er vanaf het vliegveld een boot naar Lido gaat.

We verblijven 4 dagen. Wat is praktisch? Een kaart voor 3 dagen kopen of een voor 4 dagen?

Is deze dan ook geldig voor transport van/en naar Marco Polo Airport?

Dank, grazie mille.
Bastiaan

Reactie voor Vervoer in Venetie

Gemiddelde Waardering starstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Apr 27, 2015
Waardering
starstarstarstarstar
Alilaguna kosten vanaf Marco Polo Airport
door: Rudmer

Beste Anoniem,

Helaas moeten voor alle Alilaguna transfers van het vliegveld Marco Polo Airport naar Venetie de zelfde tickets gekocht worden.

Dit houdt in dat je voor dezelfde prijs van EUR 15,- ook eerder kan uitstappen, bijvoorbeeld 'Guglie'. Dit is dus het standaardtarief.

Je hebt gelijk dat je de oranje lijn moet nemen, genaamd Arancio. Dit is de beste manier.

Succes en laat me weten hoe het is geweest!
NaarVenetie.com

Apr 27, 2015
Waardering
starstarstarstar
Alilaguna
door: Anoniem

Goede site!!
We komen vanaf Marco Polo vliegveld en willen met de Alilaguna naar Guglie stopplaats. Wij nemen dan de Arancio als ik het goed gezien heb?
Is zo'n ticket toch ook €15,- voor onze (minder lange) route?

Apr 23, 2015
Waardering
starstarstar
Marco Polo Airport naar Lido
door: NaarVenetie.com

Als je hotel op Lido is heeft het de voorkeur om de Alilaguna boot te nemen. Dit is de snelste optie vanaf het vliegveld naar Lido. Het duurt ongeveer 55 minuten naar Lido eiland. Elk uur vertrekt er een Alilaguna. Jullie moeten de blauwe route nemen.

De tickets voor de Alilaguna line en de 72-uur tourist travel card staan los van elkaar. De travel card is alleen te gebruiken op de ACTV (water)bussen. Dus alle Vaporetto's in Venetie en omliggende eilanden.

Een retour ticket voor de Alilaguna kost ongeveer EUR 27,-. Een enkeltje kost EUR 15,-. Deze zijn te koop in de arrival hall op Marco Polo Airport.

Er zijn ook andere opties om vanaf Lido weer terug naar het vliegveld te gaan. Je hoeft dan alleen een enkeltje te kopen. Neem Vaporetto no. 1 naar Piazzale Roma (meer dan 1 uur reistijd). Vanuit daar vertrekken er veel (pendel) bussen naar Marco Polo Airport.

Ik adviseer jullie een Travelcard voor 3 dagen aan te schaffen, aangezien de Alilaguna niet inclusief is.

Veel succes en plezier... En ik hoop dat ik nog op tijd kom met mijn reactie. Op één of andere manier is je reactie niet goed doorgekomen in de website administratie etc... Excuus..!

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Venetie reviews en ervaringen algmeen.

Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met Venetie... Kijk maar eens ! 


Niet gevonden? Gebruik het zoekvenster!Gondel in Venetie Boeken

Tip 1: Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het waterVia partner Tiqets.nl hebben we kaartjes vanaf EUR 32,- Boek hier >

Bekijk deze prachtige video van Oliver Astrologo. De video laat zien, hoe ik Venetie voel en ervaar. Leer om de stad te zien zonder toeristen. Dan geniet je het meest!!!

Volgende dag in huis! Koop direct je reisgids Venetie

Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Een kaart of een Handige reisgids over Venetie kopen > Dat heb ik ook mijn eerste bezoek aan Venetie gedaan!

Reisgids Venetië tips

Ga op pad door de smalle straatjes en steegjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Bekijk op bol.com

Booking.com