Back to Back Issues Page
Naar Venetie Tips!, Issue #001 -- Venetie Zucht in de Winter...
February 19, 2018

Nieuwsbrief februari 2018

Welkom in mijn allereerste nieuwsbrief van mijn site NaarVenetie.com. Dank je wel! Ik had niet verwacht ooit nog een nieuwsbrief te publiceren. En daar ben jij de eerste lezer van!

Uiteindelijk is er niets leuker dan te vertellen over onze favoriete stad Venetië. En dit kan ik nu met je delen. Niet alleen via NaarVenetie.com, maar nu ook via je mailbox. Ik ben daarom erg blij dat je de tijd neemt om de nieuwsbrief te lezen.

Ik zit in je mailbox 1x per maand. Dit vind ik vaak genoeg. Ik wil je mee nemen in nieuwe updates, lezersvragen en extra goede tips. Maar vooral wil ik het leuk houden, zodat je uitkijkt om mijn nieuwsbrief te lezen. Bekijk welke updates er al zijn geweest

Venetië zucht in de winter

In het AD stond het zo mooi opgeschreven door Hans Avontuur. Venetië in de winter is een alleraardigst plaatje. En als je goed kijkt is het veel indrukwekkender dan de zomer.

De kilte tijdens de vroege dauw en de nevel die in de ochtend zo lang blijft hangen boven het water. Stil kan het dan zijn. Het is dan vochtig in Venetië en ja,,, dan doorbreekt de zon de nevel en schittert het blauwe water en klotst het tegen de kade… Het is dan echt het gevoel dat Venetië zucht in de winter. Lees hier het artikel in de krant. AD - Waarom Venetië zo prachtig is in de Winter

Venetië Carnaval - wat een beleving!

Ik ben er helaas nu niet bij geweest. Wel heb ik de afgelopen weken vragen kunnen beantwoorden over het Carnaval in Venetië. Zo duurde het Carnaval in Venetië van 27 januari t/m 13 februari. Tijdens deze periode zijn er Venetianen met maskers en kostuums te zien hoor!

En veel mensen zijn op zoek naar gemaskerde ballen om iets van de sfeer te proeven. Maar veel events zijn al maanden van tevoren uitverkocht, of zijn alleen voor genodigden of hebben een toegangsprijs van rondom de EUR 1.000,-. En dat is mij wat te gek.

Op straat en ook bij de start van het carnaval zijn er genoeg publieke events te doen in de stad! Hieronder heb ik video's met impressies van het Venetië Carnaval in 2018.
Youtube - Carnaval 2018 - 1
Youtube - Carnaval 2018 - 2

Mijn Engelse website : VENICE-INFORMATION.COM

Veel van jullie weten dat ik eerst ben begonnen met de Engelse versie van NaarVenetie.com. Deze had ik geregistreerd op www.best-venice-italy-holiday.com. Maar het lukt mij niet om daar internationale bezoekers op te krijgen. En als je verder analyseert, dan was de domeinnaam ook niet makkelijk om te onthouden.

Voor alle bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk of uit de Verenigde Staten ga nu naar mijn nieuwe site: Venice-Information.com Dit is toch een betere domeinnaam?

Instagram gebruiken,, da's nog best lastig...

Sinds 1-1-2018 is NaarVenetie.com weer actief op Instagram. Wist je dat onderstaande foto mijn populairste foto is? Echt, de allermooiste foto waar ik in de ochtend om 5:00 uur ben op gestaan om de zonsopgang in Venetië te fotograferen.

Volg je NaarVenetie.com ook op de Facebookpagina ? of Instagram ?


Meest gestelde vragen deze maand

Ik ben al even bezig met mijn site NaarVenetie.com en de vragen zijn vaak hoe je van het vliegveld bij het geboekte hotel komt. Ik vind het enorm leuk om deze te beantwoorden en ik weet nu bijna alles, maar soms is het toch echt zelf even op de website van het geboekte hotel kijken. Daar staat meestal alle info op hoe je er moet komen vanaf het vliegveld.

Ook merk ik de afgelopen maanden dat er veel hotels geboekt zijn op het eiland Murano. Dit was vorig jaar nog niet zo. Zo zie je dat er vaak populaire hotels wijzigen en vaak zit de vliegticket er dan bij in. Alleen de vliegtijden zijn niet even gunstig, want deze zijn vaak met aankomst laat in de avond. Dan moet je nog van het vliegveld naar je hotel. En in Venetië moet dat toch echt over het water…

In het laagseizoen varen de vaporetto boten minder vaak en dan moet je soms best uitkienen hoe je het beste bij het hotel komt. Al helemaal op het eiland Murano. Ik probeer zo goed mogelijk te adviseren en ontvang vaak positieve feedback terug. Maar soms twijfel ik weleens of dit wel goed is gegaan…… Bekijk hoe je van het vliegveld in Venetië komt

Back to Back Issues Page