Wat maakt het Venetie Carnaval zo speciaal?
Mix van Traditie, Historie & Entertainment


Home >  Venetie Carnaval >

Ik zal je er alles over vertellen... Waarom dragen ze tijdens het Venetie Carnaval maskers? Wat is de geschiedenis van dit feest? Welke activiteiten zijn er tijdens het carnaval in Venetië? 

Alles vertel ik je op deze pagina. Maar eerst... Wanneer is het Carnaval? 

 • In 2022 is het carnaval van 19 februari t/m 1 maart 2022
 • In 2023 is het carnaval van 11 februari t/m 21 februari 2023

Houdt rekening met een duurder verblijf tijdens het carnaval in Venetie, want de prijzen gaan omhoog en het is druk! Het is de winterse sfeer van Venetie tijdens de winter. Een goede ervaring om dan de stad te bezoeken. Zo zijn er ook nog andere events tijdens de winter. Bijvoorbeeld oudejaarsavond in Venetië. Deze gaat ieder jaar plaatsvinden op het Piazza San Marco in het hart van Venetië. Hier is het aftellen.

Maar nu, de...

De geschiedenis van Carnaval in Venetie

Het evenement is heel oud en wordt gevierd vanwege de overgang van de winter naar de lente. Het feest begon in 1296. Venetie was toen een republiek. Een ambtenaar stelde een feestdag in voor het begin van de lente. Tijdens de regeerperiode van Napoleon is het Carnaval Venetie afgeschaft. Na een onderbreking van bijna twee eeuwen werd de traditie van het carnaval herontdekt. Ingesteld door de commercie om een piek in het laagseizoen te creëren qua toerisme.

Sinds de jaren zestig vindt het Carnaval ieder jaar plaats. En met succes!!! Een periode waarin schijnbaar alles mogelijk is. Het evenement duurt ieder jaar 12 dagen en eindigt 40 dagen voordat het Pasen is. Het is dus carnaval in de periode februari/maart. 

Er is echter niet veel meer over van het historische traditionele Carnaval in Venetie. Er is nu vertier voor jong en oud, afgestemd op het internationale publiek. Maar verborgen in enkele Venetiaanse panden zijn nog voorstellingen voor lokale Venetianen, zoals het vroeger was.

Maar stel je voor; je gaat mee doen met het Carnaval en je hebt een kostuum. Dit kostuum leg je klaar in je eigen appartement en na de tijd is het heerlijk privé om thuis te komen. Ik heb Appartementen in Venetie > 

Maar genieten doe je niet, zonder meer te weten over...

...Activiteiten tijdens Venetie Carnaval

Het Venetie Carnaval is het grootste en belangrijkste Venetiaanse festival. Een mix van traditie, entertainment en geschiedenis in een unieke stad. Een festival dat duizenden mensen trekt uit de hele wereld.

- Tip - Kijk alvast welke hotels in Venetie beschikbaar zijn tijdens het Carnaval. Vergelijk je vlucht naar Venetië. Zoek op tijd welke hotels in Venetië beschikbaar zijn tijdens het carnaval van Venetië.

Ben je op zoek naar evenementen tijdens het Carnaval? Boek bijvoorbeeld al een Carnaval tour. Echte entertainment met acteurs de stad verkennen en iets van de Carnaval Historie opsnuiven. Wat ook zo leuk is. Al helemaal met je gezin. Om tijdens het carnaval of de dagen er voor een echt masker zelf te maken en te beschilderen. Dit kan tijdens een workshop in Venetie die je gewoon kunt reserveren.

De stad heeft tijdens het carnaval heel veel evenementen. Dus houdt mijn site in de gaten... Maar misschien vraag je jezelf nog af,, moet ik een masker op tijdens het Venetie Carnaval? 

...Waarom een masker op het Venetie Carnaval?

Intrigerend hé? Van plan om ook een Venetië Carnaval Masker te dragen? Of heb je het gezien en ben je benieuwd? Ik heb het voor je opgezocht, zodat jij je kunt voorbereiden en ook anderen kunt vertellen hoe het zit. Lees hier alles over de maskers >

Echt een bezoek waard als het aan mij ligt...

Nieuwe Informatie

 1. De leukste Activiteiten in Venetie: Gewoon doen!

  Nov 14, 21 05:54 AM

  Moeite te bepalen wat te doen in Venetie? De beste Activiteiten in Venetie. In Venetie is veel te beleven, maar de leukste Activiteiten in Venetie heb ik hier

  Lees meer

Venetie Carnaval Masker

Bezoek zeker eens in je leven het Carnaval in Venetie! Kijk welke hotels in Venetie beschikbaar zijn tijdens het Carnaval. 

Ontdek wat er nog meer te doen is tijdens de Venetie Winter. En wat dacht je van Nieuwjaarsavond? Wat een geluk als je daar bij mag zijn tijdens de jaarwisseling.

Nog een ander belangrijk event in Venetie naast het Carnaval is de Venetie Biennale. Dit event is van juni tot november. Een internationale kunstmanifestatie tijdens de zomermaanden en in de herfst. Je leest op mijn pagina de belangrijkste punten over de Venetie Biennale, kunst en architectuur. De Biennale is een internationaal event in Venetie. Het is een evenement waar kunst en architectuur van over de hele wereld wordt getoond.

Venetie Marathon? Luidt gejuich bij de finish! En mijn naam is omgeroepen en mijn tijd. Mijn vrouw nergens te bekennen, slok water en een banaan. Ik heb het gehaald, zwetend en vol trots. Mijn tijd was 1:11 uur. Dat is veel te lang, maar ik heb onderweg stilgestaan en foto’s gemaakt en soms extra rustig aan gedaan om te genieten. Dan heb ik rust en geniet ik in de armen van mijn vrouw op deze mooie zonnige dag. Ik heb mee gedaan aan de Venetie Marathon...! 

De Publieke vakantiedagen:

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdigingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over het Carnaval in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Venetie Carnaval >

Lees ook:


Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!