Wat maakt het Venetie Carnaval zo speciaal?

Home >  Venetie Carnaval >

Waarom dragen ze tijdens het Venetie Carnaval maskers? Wat is de oorsprong van dit feest? Ben je benieuwd hoe dit festival is? Dan moet je het een keer beleven. Alles vertel ik je op deze pagina…. 

Wanneer is het Carnaval? 

 • In 2017 is het carnaval van 11 februari t/m 28 februari.

Houdt rekening met een duurder verblijf, want de prijzen gaan omhoog en het is druk! Hieronder een korte impressie van het carnaval in 2015. - Tip - Kijk alvast welke hotels in Venetie beschikbaar zijn tijdens het Carnaval. Vergelijk alvast je vlucht naar Venetie voor het Carnaval. 

Kijk welke evenementen er zijn tijdens het carnaval in Venetie. Carnaval. De duurste en mooiste periode in deze stad. Maar stel je voor; je gaat mee doen met het Carnaval en je hebt een kostuum. Dit kostuum leg je klaar in je eigen appartement en na de tijd is het heerlijk privé om thuis te komen. Ik heb Appartementen in Venetie > 

De geschiedenis van Carnaval in Venetie

Boven de grote openingsshow op de Grand Canal!

Het Venetie Carnaval is het grootste en belangrijkste Venetiaanse festival. Een mix van traditie, entertainment en geschiedenis in een unieke stad. Een festival dat duizenden mensen trekt uit de hele wereld.

Het evenement is heel oud en wordt gevierd vanwege de overgang van de winter naar de lente. Het feest begon in 1296. Venetie was toen een republiek. Een ambtenaar stelde een feestdag in voor het begin van de lente.

Tijdens de regeerperiode van Napoleon is het Carnaval Venetie afgeschaft. Na een onderbreking van bijna twee eeuwen werd de traditie van het carnaval herontdekt. Ingesteld door de commercie om een piek in het laagseizoen te creëren qua toerisme. Sinds 1980 vindt het Carnaval ieder jaar plaats. En met succes!!! Een periode waarin schijnbaar alles mogelijk is. 

Het evenement duurt ieder jaar 12 dagen en eindigt 40 dagen voordat het Pasen is. Het is dus carnaval in de periode februari/maart. 

Kijk ook wat er nog meer te doen is tijdens de Venetie Winter. En wat dacht je van Nieuwjaarsavond? Wat een geluk als je daar bij mag zijn tijdens de jaarwisseling. De Venetie Biennale is van juni tot november. Een internationale kunstmanifestatie.

Mijn eigen Tip 1Ontdek Venetië per gondel 

Gondel in Venetie Boeken

Ervaar de magie van de Stad van het water. Boek hier > via Tiqets.nl de kaartjes vanaf EUR 32,-. Of een Gondel met Serenade >

Mijn eigen Tip 2: Koop je reisgids Venetië

Reisgids Venetië tips

Handige reisgids over Venetie kopen > Ga door smalle straatjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen! Meer Reisartikelen kopen >

Carnaval in Venetie

Waarom een masker op het Venetie Carnaval?

In de eerste jaren van het festival waren maskers zelfs verboden in de stad. Maar direct al was het carnaval een evenement waar veel buitenlanders op afkwamen, waaronder prinsessen.

Zij genoten van hun anonimiteit door het dragen van een masker. Zo konden ze veel geld besteden aan bijvoorbeeld gokken, theaters, alcohol, winkels, exotische dieren en ander vertier. Door het Venetiaanse masker was iedereen gelijk qua status.

Over het algemeen wordt er op het festival een kostuum aangetrokken met een mantel en een masker. Op de pleinen en straten in Venetie zijn er allerlei straatartiesten die de toeristen vermaken.

Venetie Carnaval Masker

Er is echter niet veel meer over van het historische traditionele Carnaval in Venetie.

Er is nu vertier voor jong en oud, afgestemd op het internationale publiek.

Maar verborgen in enkele Venetiaanse panden zijn nog voorstellingen voor lokale Venetianen, zoals het vroeger was.

Bezoek zeker eens in je leven het Carnaval in Venetie! Kijk welke hotels in Venetie beschikbaar zijn tijdens het Carnaval

De Publieke vakantiedagen:

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdigingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over het Carnaval in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Venetie Carnaval >

Lees ook:

Recent Articles

 1. Help!

  Dec 11, 17 11:09 AM

  Hoe geraak ik het beste van treviso naar casa Nicolo priuli? De bus lijkt me zo lang?

  Read More

 2. vervoer

  Dec 04, 17 02:53 PM

  Wij zijn 12 t/m 14 jan in treviso WE overnachten in hotel altirie. we weten inmiddels dat we vanaf treviso airport met de bus naar t treinstation kunnen

  Read More

 3. HELP!

  Nov 18, 17 07:06 AM

  Hii! Thanks voor je behulpzame blog. Ik begreep o.a. uit vragen van andere lezers dat ik ATVO bus 351 VENEZIA moet hebben om van Treviso naar San Marco

  Read More

Lees ook:

Booking.com

Recent Articles

 1. Help!

  Dec 11, 17 11:09 AM

  Hoe geraak ik het beste van treviso naar casa Nicolo priuli? De bus lijkt me zo lang?

  Read More

 2. vervoer

  Dec 04, 17 02:53 PM

  Wij zijn 12 t/m 14 jan in treviso WE overnachten in hotel altirie. we weten inmiddels dat we vanaf treviso airport met de bus naar t treinstation kunnen

  Read More

 3. HELP!

  Nov 18, 17 07:06 AM

  Hii! Thanks voor je behulpzame blog. Ik begreep o.a. uit vragen van andere lezers dat ik ATVO bus 351 VENEZIA moet hebben om van Treviso naar San Marco

  Read More

TIP voor Appartement in Venetie:

Als je op zoek bent naar een Appartement in Venetië, boek dan één van onze appartementen.

Vaak verblijf je dan in de minder bekende delen van de stad.