Wat maakt het Venetie Carnaval zo speciaal?
Mix van Traditie, Historie & Entertainment

Waarom dragen ze tijdens het Venetie Carnaval maskers? Wat is de geschiedenis van dit feest? Welke activiteiten zijn er tijdens dit event?

Ik vertel het op deze pagina. 

INHOUD:

 1. Wanneer is het Carnaval? 
 2. De geschiedenis van Carnaval in Venetie
 3. ...Activiteiten tijdens het event
 4. ...Waarom een masker?
 5. Ontdek wat er nog meer te doen is tijdens de Venetie Winter
 6. De Publieke vakantiedagen
 7. Gerelateerde Blogs en Informatie

1. Wanneer is het Carnaval? 

 • In 2023 is het Venetie carnaval van 4 februari t/m 21 februari 2023
 • in 2024 is het carnaval van 3 februari t/m 13 februari 2024
  Onofficiële start in 2024 zal 1 week eerder zijn met een openingsceremonie.

Houdt rekening met een duurder verblijf tijdens het Venetie Carnaval, want de prijzen gaan omhoog en het is druk! Het is de winterse sfeer van Venetie tijdens de winter. Een goede ervaring om dan de stad te bezoeken. Zo zijn er ook nog andere events tijdens de winter. Bijvoorbeeld oudejaarsavond in Venetië. Deze gaat ieder jaar plaatsvinden op het Piazza San Marco in het hart van Venetië. Hier is het aftellen.

Maar nu, de...

2. De geschiedenis van Carnaval in Venetie

Carnevale di Venezia. Het evenement is heel oud en wordt gevierd vanwege de overgang van de winter naar de lente. Het feest begon in het jaar 1296. Venetie was toen een republiek. Een ambtenaar stelde een feestdag in voor het begin van de lente. Alleen tijdens de regeerperiode van Napoleon is het Carnaval Venetie afgeschaft. Na een onderbreking van bijna twee eeuwen werd de traditie van het carnaval herontdekt. Ingesteld voor en door de commercie om een piek in het laagseizoen te creëren qua toeristen die de stad bezoeken.

Sinds de jaren zestig vindt het Carnaval ieder jaar plaats. En met succes!!! Een periode waarin schijnbaar alles mogelijk is. Het evenement duurt ieder jaar 12 dagen en eindigt 40 dagen voordat het Pasen is. Het is altijd carnaval in de periode februari/maart. 

Er is echter niet veel meer over van het historische traditionele Carnaval in Venetie. Er is nu vertier voor jong en oud, afgestemd op het internationale publiek. Maar verborgen in enkele Venetiaanse panden zijn nog voorstellingen voor lokale Venetianen, zoals het vroeger was.

Maar stel je voor; je gaat mee doen met het Carnaval en je hebt een kostuum. Dit kostuum leg je klaar in je eigen appartement en na de tijd is het heerlijk privé om thuis te komen. Ik heb Appartementen geboekt in Venetie > 

Genieten van het carnaval is moeilijk zonder te weten over de...

3. ...Activiteiten tijdens Venetie Carnaval

Bijna twee weken lang kan men zich vergapen aan kostuums, botenparades en concerten in deze sprookjesachtige Italiaanse stad. Het Venetie Carnaval is het grootste en belangrijkste Venetiaanse festival. Een mix van traditie, entertainment en geschiedenis in een unieke stad. Een festival dat duizenden mensen trekt uit de hele wereld.

Voor een actueel schema van alle dagen tijdens het carnaval verwijs ik je graag naar de events kalender. Hieronder heb ik ook een aantal activiteiten die jezelf kunt boeken via GetYourGuide

Ben je nog steeds op zoek naar evenementen tijdens het Carnaval? Ik vond het zelf leuk om een Carnaval tour te doen. Echte entertainment met acteurs de stad verkennen en iets van de Carnaval Historie opsnuiven. Wat ook zo leuk is - en al helemaal met je gezin - is om tijdens het carnaval een echt masker zelf te maken en te beschilderen. Dit kan tijdens een workshop in Venetie die je kunt reserveren.

Venetie heeft tijdens het carnaval veel evenementen. - Tip - Kijk alvast naar hotels in Venetie en welke beschikbaar zijn. Vergelijk je vlucht naar Venetië. 

Moet ik een masker op tijdens het Venetie Carnaval? 

4. ...Waarom een masker op het Venetie Carnaval?

Intrigerend hé? Van plan om ook een Carnaval Masker te dragen? Of heb je het gezien en ben je benieuwd? Ik heb het voor je opgezocht, zodat jij je kunt voorbereiden en ook anderen kunt vertellen hoe het zit. Lees hier alles over de maskers >

Het Venetiaanse Carnaval is echt een bezoek waard als het aan mij ligt...


5. Ontdek wat er nog meer te doen is tijdens de Venetie Winter

Nieuwste Artikel

 1. Boek Nu: Expert-Geleide Busreis Venetie!

  Dec 05, 23 02:26 PM

  Ervaar het gemak van een comfortabele Busreis Venetie. Boek nu en ontvang deskundige Venetië-tips op onze website!

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Venetie Carnaval Masker

Bezoek 1x in je leven het Carnaval in Venetie! Ontdek wat er nog meer te doen is tijdens de Venetie Winter.

En wat dacht je van Nieuwjaarsavond? Wat een geluk als je daar bij mag zijn tijdens de jaarwisseling. Ik ben zelf in 2022 met oudejaarsavond op het San Marco Plein geweest. Er was toen geen georganiseerd vuurwerk vanwege corona. Maar het plein stond vol met mensen die allemaal de bijzondere klok van Torre dell'Orologio in de gaten hielden. Om 0.00 uur is iedereen vol vreugde en wenst men zichzelf een gelukkig nieuwjaar. 

Nog een ander belangrijk event is de Venetie Biennale. Een internationale kunstmanifestatie tijdens de zomermaanden en in de herfst. Je leest op mijn pagina de belangrijkste punten over de Venetie Biennale, kunst en architectuur. De Biennale is een internationaal event in Venetie. Het is een evenement waar kunst en architectuur van over de hele wereld wordt getoond.

Venetie Marathon? Luidt gejuich bij de finish! En mijn naam is omgeroepen en mijn tijd. Mijn vrouw nergens te bekennen, slok water en een banaan. Ik heb het gehaald, zwetend en vol trots. Mijn tijd was 1:11 uur. Dat is veel te lang, maar ik heb onderweg stilgestaan en foto’s gemaakt en soms extra rustig hardgelopen om te genieten. Ik heb mee gedaan met de laatste 10 kilometer van de Venetie Marathon...! 


6. De Publieke vakantiedagen:

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

7. Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over het Carnaval in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Venetie Carnaval >

Lees ook:

Kortingskaart waar je alles mee kunt combineren

Venice Pass Korting

Kortingskaart "The Venice Pass." Zeker een aanrader in het hoogseizoen. Bijvoorbeeld in de zomervakantie. NaarVenetie wil het zo makkelijk mogelijk maken.

Ga je Venetie bezoeken dan is een kortingskaart met samengestelde activiteiten in Venetie een uitkomst. Zo kan zonder de tijd te verliezen actief bezienswaardigheden bezoeken met korting. Het is een besparing op geld en tijd. Koop The Venice Pass online > 

Wat kun je doen met 'The Venice Pass' ? 

 • Sla de rij over in het Basiliek van st. Marcus. Dit is inclusief toegang tot de bovenste etage op het terras. 
 • Gondelvaart met een gids
 • Toegang tot het Dogenpaleis inclusief gebruik maken van de Fast track
 • Virtuele rondleiding door Venetie
 • Een audio guide app om zelf de stad te verkennen
 • 10% op andere tickets en museums in Venetie

The Venice Pass. Geniet van een samengesteld pakket Venetië-benodigdheden.

Check de Venice Pass voor o.a. vervoer, bezienswaardigheden en musea. 


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!