Naar Hotel Helvetia Venice

door Mandy
(Nederland)

Goedemiddag,

Allereerst wil ik zeggen dat dit een hele fijne site is.
Ik vlieg volgende week zaterdag 1-10-2016 naar Venetie en wilde graag weten of je mij misschien alsjeblieft wilt helpen met de goedkoopste route naar het hotel Helvetia (Lido) toe.

Weet je toevallig ook hoe laat de boten heen en weer varen? Voor als we bijvoorbeeld s'avonds terug willen naar het hotel en wij eten bij San Marco.

Heel erg bedankt alvast.

Groetjes,

Mandy

Reactie voor Naar Hotel Helvetia Venice

Gemiddelde Waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Sep 24, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
Van het vliegveld naar Hotel Helvetia op het eiland Lido
door: NaarVenetie.com

Hallo Mandy,

1 oktober is al bijna. Wat is dat fijn zeg!
Ik neem even aan dat jullie aankomen op Marco Polo Airport? Vanaf hier is de snelste / efficient route om de Alilaguna boot vanaf het vliegveld te nemen. Een retour kost via online www.Alilaguna.it EUR 25,- en een enkeltje EUR 15,-. Dit is nog vrij prijzig, maar het best. Jullie moeten dan de blauwe lijn van Alilaguna nemen. Deze boten varen tot diep in de nacht en in 1 uur ben je op Lido!

De andere optie is om vanaf Marco Polo Airport de shuttle bus te nemen naar VENEZIA met de ATVO bus ca. EUR 8,- inclusief bagage of de AERObus van ACTV. Deze kost EUR 6,-. Maar dan moet je vanaf Piazzale Roma in Venetie nog de vaporetto boot nemen. Tot over middennacht vetrekken er vanaf aankomst in Venetie (Piazzale Roma) vaporetto boten richting Lido. Jullie kunnen vaporetto boot 1 nemen of 5.1 (deze is sneller).

De Vaporetto halte op Lido is ook de halte voor de Alilaguna boot. Dit is Lido S.M.E. en is tegenover jullie hotel. Jullie hotel heeft echt een prachtplek! Op een paar meter van de halte om naar Venetie te gaan en het San Marco Plein. Vanaf het San Marco Plein vertrekt Vaporetto boot no. 1 nog om 0.20 uur naar Lido. Dus geen paniek, dat moet prima lukken om daarvoor heerlijk in Venetie gegeten te hebben en rondgeslenterd.

Maar als jullie vanaf Treviso Airport naar Lido moeten... Houdt rekening met twee uur reizen vanaf Treviso Airport. Vanaf Treviso Airport kun je het beste de shuttle ATVO bus nemen naar Venezia. Jullie komen dan aan op Piazzale Roma. Een retourtje kost EUR 22,-. Een enkeltje kost EUR 12,-. De prijzen zijn inclusief bagage. Dit is met de bus ruim een 1 uur rijden vanaf Treviso, waar je vervolgens de vaporetto boot naar Lido kunt nemen. Dit is lijn 5.1 (Lido S.M.E.). Dit duurt ongeveer 35 minuten.

Als ik jullie was zou ik de volgende dag een Tourist Travelcard kopen op Lido waar je aankomt met de vaporetto boot. Je kunt trouwens de travelcard niet gebruiken voor de ATVO shuttle bus. Eigenlijk raad ik veel mensen aan de travelcard te kopen nadat ze zijn ingecheckt in het hotel. Je heb dan redelijk een gevoel hoe groot Venetie is en hoe je precies overal komt. Je zult merken dat je vooral gaat lopen! En dat is ook prima, want zo zie je de stad, ga je verdwalen en dat is het leukste. Maar aangezien jullie vanaf Lido naar Venetie gaan is een Travelcard wel handig.

Deze kun je ook online aanschaffen op :
www.veneziaunica.it

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Ervaringen van Luchthaven naar Venetie.

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website