Wat zijn de geheimen van Venetie Winkelen? Bespaar geld en tijd. Gids voor winkelen in Venetië

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Home >  Venetie Winkelen >

Naast de historie van de stad kun je fantastisch in Venetie winkelen. Wat zijn de geheimen van het winkelen in Venetie? Lees over de winkels en de souvenirs die je meeneemt naar huis.

Masker-Venetie-winkel
Heb jij Winkeltips? Of een shopping ervaring in Venetie? Deel je Tip of Verhaal hier >

Ontdek hoe je tijd en geld kunt besparen. Ik geef persoonlijke antwoorden en anderen kunnen tips geven over hun winkelervaring. 

En ja,, er zijn veel souvenierwinkels. Maar het is een paradijs voor liefhebbers van winkels en mode. Ik laat je de beste winkelplekken zien, waar de supermarkten zijn en de Rialto Markt.

Een (fijn) feitje is dat voorheen slechts 1 of 2 supermarkten waren. Nu zie je dat iedere wijk in Venetie een Supermarkt heeft. Soms heb je geen ontbijt en in een appartement moet je koelkast gevuld blijven. In een supermarkt winkelen kun je makkelijk een paar dingen te kopen. Lees er alles over op mijn supermarkt pagina.

Eerst de...

...geheime plekken voor Venetie Winkelen

Rialto-Markt-Winkel-Venetie

Naast de kitch en rommel die je gaat aantreffen, zijn er kwaliteitsproducten om te shoppen in Venetie. Bijvoorbeeld; voor verse ingrediënten en cultuurbeleving ga je vroeg naar de Rialto Markt. Lees er alles over op mijn pagina. Een traktatie voor de zintuigen! Glimmende perziken en kersen, artisjokken en rode witlof uit Treviso. De Venetie Rialto markt is een levendige plaats met lokale mensen en toeristen! Een ideale plek om te beginnen met winkelen in Venetie. 

De Rialto markt is er dagelijks met specialiteiten uit de regio. Jij zult van deze plek houden! Zelfs de lokale mensen uit Venetie bezoeken de markt voor hun verse producten. Ga er naar toe en proef de sfeer. Ga verder in het doolhof van zijstraatjes en de stillere pleinen. Want ver weg van de toeristen kun je jouw favoriete winkel vinden met de specifieke lokale producten.

Dit zijn mijn favoriete winkels in Venetie:

Warenhuis Venetie

1. Naam: Mondo Novo: De winkel met het meest originele gemarmerd papier van Venetie. Voor het vermaak hangt er aan de luifel een groot berenhoofd, maar de specialiteit van deze winkel zijn de carnival kostuums. Adres: Rio Terra Canal, Dorsoduro 3063.

2. Naam:Jesurum: De winkel met een prachtige showroom met kant en borduurwerk. Deze winkel werd opgericht in 1870. De winkel is de eerste handelsschool voor arme meisjes. Adres: Piazza S Marco 60-1, Marco S.

3. Naam:Venice Pavilion Bookshop: De winkel heeft uitstekende diverse meertalige literatuur gericht op Venetie. Ook is dit een toeristisch informatiepunt en ticketkantoor voor culturele evenementen. Het wordt gebruikt tijdens de Venetie Biennale. Adres: Viale Giardini Pubblici 30122.

Meer interessant zijn de traditionele lokale producten. Zoals de handgemaakte kant, de bedrukte stoffen, oude glaskralen, handgemaakte gemarmerd papier en andere soorten Venetiaanse ambachten. Natuurlijk, zoek je ook naar klassieke souvenirs, dan moet je een Venetiaans Carnival Masker kopen of  Murano glas. ‘De wereldberoemde glaswerken van Murano!’ 

Maar wat dacht je van lokale wijn uit de Veneto? Ze zeggen dat de lekkerste wijn gemaakt wordt in Valpolicella, vlakbij Verona en ten oosten van het Gardameer. Het is de bekendste wijn uit de Veneto.

De heuvels liggen tegen de marmergroeves aan en je hebt hier veel (kleine) wijnbedrijven en een goede wijnproductie. Lees hier alles over de wijnen uit de Veneto >

In andere winkelstraatjes zijn leuke aanbiedingen te vinden. Dit zijn:

 • De Lista DI Spagna;
 • De Strade Nova; Lopend vanuit het treinstation st. Lucia naar Rialto;
 • En van de Rialto Brug naar Camp San Polo

Omdat Venetie winkelen ook leuk is op culinair gebied zijn deze souveniers niet te vergeten: Venetiaanse kaas, ham, wijn, azijn, ingredienten voor de pasta en olijf olie.

...Openingstijden van de Winkels in Venetie?

Normaal zijn de winkels geopend vanaf 9 uur in de ochtend en gesloten tussen 12:30 and 15:30 in de middag. Vanwege de siësta.

Daarna zijn ze open tot 20 uur in de avond. Veel winkels zijn gesloten maandagmorgen.

Het is heerlijk om in Venetie te shoppen!

Shoppen in Treviso? Wat je natuurlijk ook kunt doen als je een hotel, vakantiehuis of camping buiten Venetie hebt? Is de stad Treviso een mooie aanrader voor een dagje uit!

Het centrum ligt op 5 minuten lopen van het treinstation in Treviso. Vanuit Venetie is het een makkelijke trein verbinding. Minimaal 2x per uur gaat er rechtstreekse trein.  Het centrum van Treviso is een kleine ommuurde stad met middeleeuwse poorten, smalle en geplaveide straatjes. Het zijn indrukwekkende bezienswaardigheden. Ik vertel je er alles over op mijn pagina om in Treviso te gaan Winkelen.

Merkwinkels van Venetie

Venetie Winkelen

Tijdens het winkelen in Venetie ontbreken de favoriete merkwinkels niet. Bijna alle merkwinkels die je verwacht zijn aanwezig. Ga naar de volgende plekken om de beroemde shops te bezoeken:

 • Rond het Piazza San Marco;
 • Rond de straat Calle Larga 22 Marzo;
 • Rond de Mercerie. Dit is de hoofdwinkelstraat van Venetie en verbindt Piazza San Marco met Rialto;
 • In de zijstraten rond de Rialtobrug.

De hele dag aan de wandel, opfrissen en eten. Past dit in je schema? Wat zijn eigenlijk de...

Top 10 souvenirs in Venetie

Nieuwe Informatie

 1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

  Oct 10, 21 06:29 AM

  Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

  Lees meer

1. Glaswerk: Maak indruk op je vrienden door ze een echte kandelaar uit Murano te geven.

2. Gourmet Food: Voor iets authentiek Italiaans, probeer vergine olijfolie op smaak gebracht met chili pepers of pasta in de vorm van de gondels en maskers.

3. T-shirts: De essentiële souvenir van Venetië, verkocht in de straat stalletjes.

4. Maskers: Een verbijsterende reeks van maskers, traditioneel gemaakt voor het jaarlijkse Carnaval. Te koop in papier-mache, keramiek en leder.

5. Gemarmerd Papier: Het mooie gewervelde papier kan worden gebruikt voor het afdekken van boeken of eenvoudig als elegant inpakpapier voor cadeaus.

6. Kralen: Allerlei parels, van mat glas, keramiek of de traditionele cmurrhine mozaïek kan worden gevonden.

7. Italiaanse wijn: Profiteer van de lagere prijzen en belasting door het inslaan van lokaal geproduceerde wijnen uit de Veneto.

8. Stof: Kant is het mooiste materiaal uit Venetie, maar het goedkopere linnen en fluweel zijn ook aantrekkelijk. 

9. Zilverwerk: foto frames, briefopeners en theelepels zijn mooie cadeaus voor vrienden.

10. kleding: Alle top fashion merken zijn te vinden in Venetie.

Winkel ervaring in Venetie? Deel hier je verhaal!

Lekker aan het shoppen geweest? Welke winkels waren fantastisch en wat is volgens jou de beste winkelplek? Ik hoor het graag, vertel je verhaal hier...

Wat anderen als Winkelervaring hebben:

Klik hieronder om de bijdrage van andere bezoekers te lezen...

All' Arco gesloten? 
Via jouw site ben ik naar All' Arco gelopen vandaag, maar kwam voor een dichte deur en ramen met kranten beplakt. Misschien een manier om op vakantie te …

Bagagekluis in het station van Treviso 
Hallo, Ik ga in juli voor 6 dagen naar Venetië samen met mijn dochter. Aangezien onze terugvlucht (vanuit Treviso airport) pas s' avonds is, zijn we …

Klik hier om er één zelf te schrijven.


Je hebt gelezen hoe je moet winkelen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie.

Home >  Venetie Winkelen >

Lees ook: