Top 15 Bezienswaardigheden Venetie
Welk Museum moet je zien & wat te doen?
Ik help je met Tickets en Informatie

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Naar Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >

Deze top 15 bezienswaardigheden Venetie maken de stad tot een open museum. De historie spreekt tot ieders verbazing! Wat is er te zien en te doen? Hier zie je 15 mooiste bezienswaardigheden met elk een eigen pagina voor meer informatie. Zo heb heb jij een goede voorbereiding en heb je direct de activiteiten in Venetië!

Gauw door naar de magische kalmte van de kanalen, de gondels, het foto moment op de Rialto Brug en het San Marco Plein. Wil je ook in een gondel varen als je in Venetië bent? Orienteer of koop hier alvast je gondel ticket >

Heerlijk om deze top 15 hoogtepunten met jou door te nemen! Ik heb de top 15 bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Mis niet alle andere bezienswaardigheden door te wandelen in de afgelegen straatjes.

Okay! Nu mijn... 

...Nr 1. Basilica di San Marco

Bezienswaardigheden in Venetie top 15

Achter de fotograferende toeristen, koerende duiven en beroemde oude cafés rijst de San Marco Basiliek (klik om meer te lezen) op. Een van de top 15 bezienswaardigheden Venetie.

Ondanks het toerisme in Venetië wil ik deze attractie steeds opnieuw bezoeken om het hart van Venetië te ervaren. De Basiliek van San Marco Museum toont je de schatten die de Dogen hebben verzameld. Je kunt het balkon aan de voorkant van de basiliek op gaan en je hebt uitzicht op het San Marco-plein.

Nr 2. San Marco Plein

Bezienswaardigheden Venetie

Piazza San Marco wordt ook wel het San Marco Plein genoemd. Druk met mensen, maar een prachtig plein. Op het San Marco Plein zijn toeristen met cameras, honderden duiven en beroemde oude cafés

Het is nummer 2 van mijn Top 15 bezienswaardigheden Venetie. Napoleon noemde dit plein de mooiste salon ter wereld. Een van de beste attracties van Venetië.

Op het plein zijn onder andere de ingang van het Dogenpaleis en de Basiliek San Marco. Verder zijn er de Biblioteca Marciana, de Campanile en de klokkentoren Torre dell'Orologio. Ondanks de toeristen kom ik hier altijd terug. Het is het hart van Venetie. 

3. Het Dogenpaleis

Top 15 bezienswaardigheden - Dogenpaleis

Eén van de beste top 15 bezienswaardigheden Venetie. Dit immense gebouw heeft een prachtige gevel. Binnenin zijn de eeuwenoude kamers te vinden. Voor honderden jaren was het Dogenpaleis (klik om meer te lezen) het middelpunt van de wereldmacht!

Het paleis was de verblijfplaats van de Dogen. Hier hielden ze belangrijke vergaderingen met andere wereldleiders. In deze tijd had Venetie de machtigste kooplieden en had het een bloeiende economie. 

Ik heb exclusieve kaartjes om de lange rij voor het Dogenpaleis over te slaan. Met een persoonlijke gids maak je een rondleiding door het paleis (indien beschikbaar). Heel speciaal. Boek deze tickets direct en bespaar meer dan 1 uur wachttijd.

4. Brug der Zuchten

De brug der zuchten hoort bij mijn top 15 bezienswaardigheden venetie

Verwacht niet de mooiste bezienswaardigheid van Venetië, maar het is de beroemde Brug der Zuchten (ook wel Ponte dei Sospiri genoemd). Het is een prominente toeristische bezienswaardigheid. Het is een vroeg-17e-eeuwse barokstructuur en maakt de verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenissen. Lees meer over deze attractie Brug der Zuchten >

Mensen als de beroemde Casanova en Galileo Galilei werden opgesloten in deze gevangenis. Ze zuchtten voordat ze de kille kerkers binnengingen. Hun laatste ademtocht en zicht op daglicht. Best eng als je er zo over nadenkt. Maar wel een klassieker in alle Top 15 Bezienswaardigheden Venetie. 

5. Rialto Brug

Bezienswaardigheden in Venetië - Rialto Brug

De Rialto Brug (klik om meer te lezen), daar moet je overheen gelopen hebben! Het uitzicht vanaf de brug is fantastisch.

De brug is groot genoeg om een hele horde toeristen op te laten staan. Het is vaak een drukte vanjewelste op de brug. TIP: Als je romantische kiekjes wilt maken, dan moet je vroeg uit de veren. Dan is de brug op z'n mooist en hoort de brug in mijn top 15 bezienswaardigheden Venetie. 

Sierlijk overspant de brug de Canal Grande. Het is een symbool en de levensader van de stad. De wijk Rialto is een van de meest opwindende wijk van Venetië. De kleurrijke Rialto-markt voor fijnproevers en liefhebbers van kunst en ambachten zijn onmisbare attracties voor een vakantie in Venetië.

6. Concert & Opera in 'La Fenice'

top bezienswaardigheden Venetie Teatro Fenice

Opera hoort bij de cultuur en charme van de stad en het is een fantastische ervaring. Ik ben een grote fan van het Teatro la Fenice (klik om meer te lezen) en opera in Venetië.

Het is zo'n fantastisch gebouw voor opera, ballet en concerten. Wanneer je binnenkomt, zie je de binnenarchitectuur en het is fantastisch... Dit gebouw heeft echter zijn eigen drama... Teatro La Fenice is herbouwd nadat er in 1996 brand was uitgebroken. Ze herbouwden het volledig in de oude barokstijl. Een mooi pand en hoort tot de top 15 bezienswaardigheden Venetie.

7. Canal Grande

Het is de hoofdstraat van Venetie! Drukke vaporetto's (waterbussen) zoals vaporetto nr. 1 en Vaporetto nr. 2 vertrekken om reizigers over de Canal Grande (klik om meer te lezen) te vervoeren.

Aan de "hoofdstraat" van Venetië rijgen een indrukwekkende reeks prachtige paleizen en unieke huizen samen. Met de gondel of vaporetto is de Canal Grande een bezienswaardigheid van de stad. En daarom staat het in mijn top 15 bezienswaardigheden Venetie.

8. Academy Gallery

Nieuwe Informatie

 1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

  Oct 10, 21 06:29 AM

  Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

  Lees meer

De Accademia Gallery (klik om meer te lezen) heeft een mooie collectie van Venetiaanse schilderijen. Dit is het beste museum om te bezichtigen. 

Waarom is de Accademia Gallery een top 15 bezienswaardigheid? Ken je Bellini, Carpaccio, Tintoretto, Veronese en Tiepolo? Je kunt hun kunstwerken hier in de galerij bekijken.

De prachtige collectie werd gestolen door Napoleon uit kerken in heel Europa en verzameld in Venetië. En het museum wordt gebruikt door de kunstacademie 'Accademia di Belle Arti' die even verderop gehuisvest zit. Dit zijn de echte bezienswaardigheden in Venetie!

9. Gondels in Venetië 

Tradtionele ambachtswerken, handgemaakte schatten van glaskunst en fijn geschilderde stoffen. Deze ambachten zijn nog levendig in Venetie en op de omliggende eilanden. 

Of het nu gaat om de kunst van de gondel componenten (klik om meer te lezen) of de objecten van artistiek glas, ernaar kijken is leuk. Voordat je een gondel neemt, moet je meer weten over deze drijvende bezienswaardigheden in Venetie. Ik schrijf er alles over op mijn pagina 'gondel componenten' en hoort daarmee tot de top 15 bezienswaardigheden Venetie.  

Wil je ook in een gondel varen als je in Venetië bent? Orienteer of koop hier alvast je gondel ticket > Voor ongeveer 33 euro vaar je 30 minuten door de straten van Venetie. 

10. Moderne Kunst in Palazzo Grassi

Top 15 bezienswaardigheden in Venetie - Palazzo Grassi

Palazzo Grassi (klik om meer te lezen) aan de Canal Grande heeft exentrieke moderne kunst waar door het jaar verschillende exposities zijn. Zeker een bezoek waard als je moderne kunst liefhebt. Een goede keuze in mijn top 15 bezienswaardigheden Venetie. 

Het Palazzo heeft een fantastisch café. Hier heb je een uitzicht op het Canal Grande en het interieur ontworpen door hedendaagse kunstenaars die exposeren in het Palazzo.

11. San Giorgio Maggiore

Precies tegenover het San Marco Plein is het eiland San Giorgio Maggiore (klik om meer te lezen). Vanuit de klokkentoren heb je een mooi uitzicht over de lagune. Dan kun je mijn top 15 bezienswaardigheden Venetie van een mooi afstandje zien ;). Het aangrenzende eiland Giudecca is een stukje Venetie zonder toeristen!!! Je kunt de gebouwen op het eiland in het weekend bezoeken met een rondleiding. 

Het uitzicht van Bezienswaardigheid San Giorgio MaggioreHet uitzicht van Bezienswaardigheid San Giorgio Maggiore

12. Murano & Museum of Glass

Op het eiland Murano kun je glasblazers aan het werk zien. Dure creaties van glas met veel keuze als je Murano glas wilt kopen. En in de glasmuseums kun je meer dan 4000 objecten van glas bekijken.

De glasblazers van Murano zijn wereldberoemd. De kunst van het glas is overal op het eiland. Langs de kade, maar ook op het centrale plein staan ​​glazen sculpturen. Hoewel China en Korea geduchte concurrenten zijn, zijn er nog steeds glasfabrieken op het eiland Murano actief. Ontdek de geheimen van het Murano-glas >

13. Burano: Dit eiland zit in de top 15 bezienswaardigheden Venetie

Bezienswaardigheid Burano moet je zien

De lagune is de natuurlijke omgeving van Venetie. Hier ligt de oorsprong van de stad. Burano heeft veel kleurrijke huizen en is bekend om haar kantwerk. 

Weg van Venetië en de toeristische menigte. Het eiland met de kleurrijke huizen, smalle grachten en de kleine bruggen die doen denken aan een klein Venetië. Ik heb een hele beschrijving van mijn tour op het eiland Burano >

14. Torcello

Het eiland Torcello in Venetie is een bezienswaardigheid top 15

Torcello en de prachtige mozaïeken in de kathedraal Santa Maria Assunta. Ik heb genoten van de rust en stilte van dit bijna lege eiland. Wat mij betreft de beste tip om Venetie te ontvluchten. Daarom hoort deze ook in de Top 15 Bezienswaardigheden Venetie. 

Het was in april en nog vroeg in het seizoen. Misschien waren er slechts 15 toeristen op het eiland. Restaurant Locande Cipriani was open. De oude klokkentoren en de basiliek stonden op me te wachten. Lees meer over het eiland Torcello en mijn reis ernaar toe...

15. De Accademia Brug

Top 15 bezienswaardigheden in Venetie

Ik denk dat deze brug een beter zicht heeft dan de andere bruggen die het Grand Canal oversteken. Je kunt je tijd op de brug nemen en naar het uitzicht kijken. Geniet van de gondels en de vaporetto die voorbij komen.

Vooral 's avonds is het stil en vredig. Na je bezoek kun je ontspannen in de nabijgelegen charmante winkels en restaurants. Lees meer over deze attractie in Venetië, de Accademia-brug >

Ben je klaar met mijn top 15 bezienswaardigheden Venetie? Er zijn nog veel meer hotspots die je moet bezoeken in Venetië.

Daarom heb ik voor jou mijn ...

...Grootst bewaarde geheime Bezienswaardigheden in Venetie

Venetië is een buitengewone stad in Italië, gebouwd op 120 eilanden en er zijn 150 kanalen. En ze hebben allemaal bruggen... Maar ook niet te missen zijn de verborgen pleinen waar je een kopje Italiaanse koffie kunt drinken. Loop door het doolhof - de kleine straatjes - en ontdek meer geheime attracties in Venetië.

Lees deze geheime bezienswaardigheden op deze pagina:

Fietsen in Venetie : Unieke Fietstocht,
zodat jij de beste bezienswaardigheden kunt zien

Wil je de bezienswaardigheden op een andere manier bekijken? Ik heb een unieke manier gevonden om een Fietstour te boeken. Je gaat dan met een gids rond Venetie en Lido. Dit ga je zien:

 • Oudste Joodse begraafplaats
 • Liberty Villas
 • Het kleine eiland van de lagoon
 • Oude centrum van Malamocco
 • Het strand

Reserveer nu je Fietstocht >

Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over mijn top 15 bezienswaardigheden Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >   Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >

Lees ook: