Hoe wil jij op Vakantie in Venetie?

Home >  Vakantie in Venetie >


Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief

Vakantie in Venetie zit vol met cultuur, bruggen, mooie uitzichten en romantiek. Maar de stad zit tijdens de vakantieperiodes overvol met toeristen. Lange rijen en drukte in de straatjes. Ik wil op mijn vakantie liever iets nieuws ontdekken. Dingen doen die andere toeristen niet doen. Ik laat je zien hoe dit moet… 

Plan je vakantie in Venetie

Vakantie Venetie

In Venetie ga je veel toeristen tegenkomen. Ik denk dat de helft hiervan de echte schoonheid mist van Venetie. 

Ze lopen rond in de straten, bezoeken 1 bezienswaardigheid en volgen de toeristen. Echt ontdekken doen ze niet.  Wat doe jij? 

Venetie ligt in het noorden van Italie. De stad staat bekend om zijn romantiek en de liefde. Maar ook; de 'stad op het water', de 'stad van de bruggen'. 

Vakantie in Venetie

Het water klotst tegen de kade, gondels over het water en de nostalgische bruggen. Heerlijk...!

De lagune heeft een mix van luxe, elegantie en een rijk historisch verleden. Er is geen andere plek op aarde waar zo veel te doen is. Dit is waarom Venetie een beroemde trekpleister is gebleven. 

Dus waar wacht je op? Ga een weekendje weg en vertel mij hoe het was! Of wil je eerst mijn familie reis naar Venetie lezen?

Venetie Hotels Reserveren:

Venetie is 1 van meest duurste steden in Europa. En ja,, de stad heeft veel luxe hotels. Maar ik weet de beste kwaliteit! Lees hier mee over Venetie hotels >

Vakantie in Venetie Gondel

In Venetie kun je van A naar B komen door te lopen, per boot of gondel. Er zijn geen auto's of een druk verkeersplein. Heerlijk!

De beste tijd om een stedentrip in Venetie te doen is in de vroege lente of het najaar. Maar om eerlijk te zijn is er geen slechte tijd om vakantie te vieren in Venetie.

Elk seizoen heeft zijn bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de festivals tijdens de winterperiode. Of beleef in de warme zomeravonden een gondeltocht. 

Wat te doen tijdens je vakantie?

Soms denk je over Venetie dat het allemaal onrealistisch lijkt. Een wereld van fantasie en een mate van surrealisme. Dit is Venetie! Net als in elke Europese stad, zit Venetie ook vol met kerken en museums. En zover ik weet,, zijn dit de meeste kerken en museums op 1.178 vierkante meter!

De magie wordt extra versterkt door de architectuur en de rijke historie. Ik begin altijd met een heerlijke wandeling in de ochtend. Je proeft dan het authentieke Venetie als je langs de kanalen, door de steegjes, pleintjes en over de bruggen loopt. 

Boek hier alvast een Tour of Korting in Venetie! Je beleeft de stad dan des te beter! Makkelijk om met IDEAL te betalen en zo op je smartphone zit de voucher!

Op vakantie in Venetie

Naast Venetie kun je uitstapjes maken. Tijdens je vakantie Venetie moet je naar de eilandjes Murano, Burano en Torcello.  Minder toeristen!

Het eiland Lido is ook zoiets. Maak je weekendje weg in Venetie een belevenis door op het strand te liggen op Lido. Hier zijn ook heerlijke restaurants, cafés en hotels.

Alles voor een Top vakantie!!!Je hebt gelezen over Vakantie in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vakantie in Venetie >

Lees ook: