Wil je Venetie Tips weten die gewone Toeristen niet doen? En Praktische informatie?

Venetie Tips ijsje eten

Voor Venetie tips ben je hier op de juiste plek. Ik bedoel; tips en ervaringen die de gewone toeristen niet doen! Verborgen Venetië. En bijvoorbeeld tips hoe je een kaart in Venetië moet gebruiken. 

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over mijn Venetie Tips.

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

INHOUDSOPGAVE

 1. Waar begin je? 
 2. De andere Praktische Venetië tips?
 3. Venetië Tips: Wat is de beste tijd om te gaan?
 4. De Publieke vakantiedagen in Venetië?
 5. Gerelateerde Blogs en Informatie
 6. Deel je eigen Ervaringen en Tips!

1. Waar begin je?

Een belangrijke Venetië tip is hoe je geld kunt besparen en informatie over de geschiedenis van de stad. Je leest mijn tips voor een beter toerisme in Venetië, mijn eigen top 5 unieke tips om te doen in Venetië en hoe je de stad kunt ontsnappen.

En ik heb informatie hoe je in een rolstoel toch van Venetie kunt genieten. Kortom veel Venetie tips die je kunt gebruiken. 

Zo... Dan heb je tenminste al een voorsprong op die andere toeristen.

In Venetië komen het hele jaar door toeristen die de stad bezoeken. Je bent niet de enige. Soms zijn er zoveel mensen dat het te druk is. De oude stad is de populairste bestemming in Europa. Benieuws wat je kunt voelen als je voor de eerste keer Venetie bezoekt?

Ongeveer 20 tot 30 miljoen toeristen bezoeken Venetië ieder jaar. Venetië heeft meer te bieden dan drukte en dagtoeristen! Je moet er voor zorgen dat je over een goede wandelkaart beschikt met alle smalle straatjes en steegjes, kanalen en de haltes voor de waterbus ‘Vaporetto’. 

Je moet daarom naast een kaart ook een handige Reisgids voor Venetie kopen. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Waar staat tenslotte je hotel en hoe moet je lopen vanaf het Vaporetto station? 

Hoe zit het ook alweer met het...

2. De andere Praktische Venetie tips?

Ik heb het vaak gedaan…! Met een goede voorbereiding heeft Venetië zo veel te ontdekken. Ga te voet. Mijn eerste keer ben ik het stuk gaan lopen tussen het San Marco plein en de Accademia Gallerie. Ik ben de verkeerde straatjes in gelopen. Dan zie je het echte Venetië! 

Het is echt prachtig en je kunt de stad ontdekken in één dag. Geen twijfel. Doe je zelf een plezier en ga naar Venetië en ontdek! Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Je wilt weten wat je te wachten staat. En... daarom heb ik een pagina gemaakt over dagelijkse uitgaven en tips. Ja, uiteindelijk gaat het toch om je vakantie en niet (te) veel uitgeven.

De eerste keer naar Venetie voor beginners. Hoeveel dagen heb je nodig om Venetië te bezoeken? En wat kun je doen in Venetie? Lees mijn artikel; Venetië voor beginners en wat je zeker moet doen in Venetië. Al helemaal als je meer dan drie dagen gaat. Meerdere dagen in Venetië is genieten. Heerlijk!

En ik zou zeggen voor Venetie Tips:

Drie volle dagen zijn nodig voor een bezoek aan Venetie !!!

Tip! Via verschillende tours kun je speciale dingen doen in Venetië. Dit maakt je verblijf in de stad een onvergetelijke ervaring. Bijvoorbeeld een gondel rit of een museum bezoek + gids. Boek onvergetelijke ervaringen >

Leer daarom over de Geschiedenis van Venetië (klik om meer te lezen). Het zal je helpen deze prachtige plek te begrijpen. Ik vertel je de feiten en hoe het allemaal begon.

Het lijkt een drijvende stad op 7,5 km² met 150 grachten, ongeveer 100 pleinen en 400 bruggen. Venetië heeft veel namen, zoals "Hoofdstad van water" en "Adriatische Koningin". Dus laten we gaan en ik breng je ongeveer 1500 jaar geleden terug in de tijd toen de eerste kolonisten in deze prachtige lagune aankwamen. Meer geschiedenis >

Tips Venetie

Lees ook de pagina over mijn Top 5 Tips in Venetië. De meeste van mijn bezoekers vragen naar een driedaags schema wanneer ze de stad Venetië bezoeken. In mijn top 5 Venetie tips introduceer ik een volledig schema van 3 dagen!

Je ziet niet zoveel mensen die een rolstoel gebruiken in Venetië. Waarschijnlijk is er enige twijfel of het mogelijk is om de stad in een rolstoel te bezoeken. Maar de stad is echt goed bereikbaar met een eigen routekaart en speciale begeleiding op boten en bruggen. Lees mijn Venetie tips voor mensen met een handicap en Rolstoelen in Venetië >

Gelukkig is Venetië geen pretpark. Maar als je ziet hoeveel mensen de stad bezoeken. Het toerisme in Venetië neemt elk jaar toe. Mijn advies is: wees gewaarschuwd tijdens je reis naar Venetië en maak een duurzaam en verantwoord bezoek. Ik heb 14 eenvoudige tips voor een beter toerisme in Venetië. Je leest zo nu en dan in de krant dat er in Venetië weer een aantal toeristen beboet zijn, omdat ze;

 • van een brug af springen
 • picknick eten aan de kade
 • zich te bloot kleden

Maar gelukkig zet de stad nog wel alles op alles om het jou als bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken.

3. Venetie Tips: Wat is de beste tijd om te gaan?

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Venetie bezoeken kan in elk seizoen. Ondanks de toeristen is er altijd een plek van ongekende romantiek en cultuur. De geschiedenis, de kleuren en het klotsen van het water. Dit maakt Venetië altijd erg aantrekkelijk om naar toe te gaan. Er bestaat geen slechte tijd om Venetië te bezoeken. Elk seizoen heeft zijn bezienswaardigheden en charme. Bijvoorbeeld in de winter is het Venetië Carnaval.

Alle museums zijn het hele jaar door geopend. Ook vaak op feestdagen. En mocht je toch teleurgesteld zijn in de drukte? Dan heb ik hier nog altijd geheime tips om te ontsnappen en toch te genieten. 

Venetie Tips

In de zomer kun je genieten van de warme zomeravonden; bijvoorbeeld in een gondel door de romantische kanalen. De drukste maanden zijn van mei t/m september. Als je deze drukte wilt vermijden en toch goed weer wilt hebben, dan adviseer ik om Venetië te bezoeken in april. 

De herst heeft zijn mist; de winter heeft ook veel mist en zijn frisse kou met op de achtergrond de sneeuw op de top van de Alpen; het milde voorjaar heeft mooie zonsondergangen en de zomer heeft zijn benauwde warmte.

Laat je betoveren door de veelzijdigheid van Venetië, een bestemming die geschiedenis, kunst, architectuur en avontuur naadloos combineert. Lees mijn artikel over "Veelzijdig Venetie" met waardevolle tips om het meeste uit je Venetiaanse avontuur te halen, en ontdek hoe je deel kunt nemen aan onvergetelijke activiteiten.

Moet je dan ook nog rekening houden met...

4. ...De Publieke vakantiedagen?:

De ACTV lijnen (OV) hebben namelijk een aangepaste dienstregeling. Sommige winkels zijn gesloten, maar alle museums zijn open, zoals het Dogenpaleis en de San Marco Basiliek.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdigingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

5. Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over mijn Tips in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Venetie Tips > naar Home >

Lees ook:


6. Lees Ervaringen & Tips van anderen. En schrijf zelf ook!

Deel jouw Venetie Tip met andere bezoekers...

Heb jij een Tip over Venetie die je wilt delen? Schrijf het op, zodat jouw tip onderdeel is van de site!

Wat zijn de Venetie Tips van andere bezoekers

Klik hier om de Tips over Venetie van andere bezoekers te lezen...

Venezia unica 
Ik adviseer tickets hier te boeken, scheelt nogal!

Gijs 
Tussenstop op weg naar Venetie Hoi, wij zijn van plan om met de auto naar Venetië te gaan, maar willen dat niet in één dag doen. Hebben jullie een advies …

Vraag voor de cruiseterminal 
Hoe kom ik van het Vliegveld Marco Polo het snelst en goedkoopst naar de Cruiseterminal?

Vervoer van Marco Polo naar Murano 
Wij gaan drie dagen naar Venetie maar overnachten in een hotel op Murano. Kan iemand mij zeggen wat de goedkoopste manier van vervoer is van het vliegveld …

Venetie 
Hartelijk bedankt voor alle nuttige info op deze site! Echt heeel veel aan gehad!! Super! Nog een tip: vanaf het san marco plein richting de accademia …

Fietsen in Venetië 
Wat voor mogelijkheden zijn er om onder begeleiding fietstochtje te maken, bijvoorbeeld over het lido di jesolo? Of in Venetie?

vooraf reserveren voor gondeltocht 
Ik wens vooraf te reserveren voor een gondeltocht, maar de meeste sites waarop je voordelige tickets kan boeken, starten allemaal vanuit San Marco, terwijl …

Mooie video met 10 handige tips voor een bezoek aan Venetië 
Vorig jaar heb ik Venetië bezocht. Jammer genoeg had ik deze site toen nog niet ontdekt! Toch deel ik dezelfde ervaringen en heb er een mooie video van …

Retour kaartje 
Hallo, Ik ga op korte termijn een stedentrip doen naar Venetië. We Landen dan op Marco Polo Airport. Nu lees ik dat er vaak wordt gesproken over …

Tips gevraagd 
Wij zijn nu sinds 7 september in Venetie en blijven tot 1 oktober. We zijn onaangenaam verrast door de toe genomen agressiviteit van horeca om klanten …

Met de trein naar Venetië.  
Vanuit ons hotel Abano Terme zijn we naar het treinstation in Montegrotto Terme gereden. De auto hebben we de hele dag gratis kunnen parkeren aan de via …

Van Chioggia naar Venetie 
Van juni t/m sept vaart er iedere dag een ferrie van Chioggia naar Venetie. Dit is lijn nummer 19 (stagionale) naar Venetie. Dit is één keer per dag …

Openbaar vervoer Venetie 
Als je tussen 19 én 28 bent, kun je veel goedkoper het openbaar vervoer nemen. 1 rit, kost 7€, als je een 3 dagen pas neemt betaal je 24€!

Zelf leren roeien als een echte gondelier! 
Net terug van 5 heerlijke dagen in Venetië. Wat een mooie stad! Maar deze trip was nooit zo gaaf geweest als we Venice Onboard niet hadden ontdekt. …

Kortingskaarten openbaar vervoer Venetie 
Openbaar vervoer kinderen. Wij gaan met 4 volwassenen en 5 kinderen van maximaal 13 jaar cruisen. Wij verblijven daarvoor 3 dagen bij venetie in mestre. …

Als je gaat eten moet je het goed doen. 
Als je in Venetie in een restaurant gaat eten moet je naar een duur restaurant uit kiezen. Dit is lekkerder en het is minder druk, omdat minder mensen …

Opera bijwonen in een palazzo Nog geen Waardering
Hallo, Ik ga volgende voor 3 dagen naar Venetië. Mijn idee was om (als niet liefhebber) een opera bij te wonen in een palazzo. Goedkoop is dit echter …

Is er een Nederlandstalige Rondleiding in Venetie? Nog geen Waardering
Natuurlijk zijn er Nederlandstalige rondleidingen te vinden! Het aanbod is wel wat schaars, maar wat dacht je van: - De Nederlandstalige Gids; Ine Legerstee. …

Klik hier om er één zelf te schrijven.

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website