De Beste Tips voor Parkeren Venetie. 
Parkeerplek Reserveren. Bespaar tijd en geld door vooraf te boeken. 

Parkeren Venetië? Ik kan je helpen. Met deze informatie bespaar je geld en tijd. Ik geef parkeertips en anderen geven hun persoonlijke ervaring over parkeren in de buurt van Venetië. 

Kies de betere parkeerplaatsen en krijgt de beste tips, do's & don't's. Dan heb jij meer tijd om het Dogenpaleis met Korting te bezoeken.

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten voordat je gaat parkeren in Venetië. 

1. Wat ik je aanraad om te parkeren in Venetië

Wist je dat er geen auto’s, fietsen of scooters zijn toegestaan in het historisch centrum van Venetië? Er mogen geen auto's in Venetië komen. Onmiddellijk als je de stad in rijdt moet je parkeren in Venetië in de parkeergarages of parkeerplekken op Tronchettto of aan het plein Piazzala Roma. 

Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld parkeren in Mestre. Daar is het stukken goedkoper. Per dag kan het zo € 30,- schelen. Parkeren Venetie buiten de stad is goed geregeld met vervoer en OV shuttle diensten. 

Parkeer-Kaart

Parkeren Vlakbij Venetie 

CHECK BESCHIKBAARHEID

Waarom via ons kopen?
Wij zijn vaak in Venetie. En parkeren in- en vlakbij de stad. Daarom bieden wij de:

- beste prijzen.
- best beoordeelde plaatsen en tickets!
- gratis parkeren. Lees onze artikelen.

Phone-Venetie

100% Mobiel. Laat de ticket op je telefoon zien.

Email-Venetie

Speciale Wensen? Gebruik de support desk van Parclick.NL

Twijfel-Venetie

Heb je twijfels? Lees onze artikelen of Contact ons. 

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Parkeren in Mestre

Wat heeft jouw voorkeur? Onder aan de pagina zie je veel tips van andere bezoekers waar zij hun auto hebben geparkeerd!

Wat ik aanraad om je auto kwijt te kunnen? Ik laat het je allemaal zien. Hoe gaaf is het als je naar Venetië gaat en de parkeerplek van te voren kunt reserveren? Met Parclick.com kun je goedkoop parkeren in Venetië, door de parkeerplaats vooraf te reserveren. 

Dan ben je zeker van een plekje op jouw gewenste locatie. Ze zijn super in hun service en hebben de goedkoopste plekken.

Op verschillende plekken bij Venetië kun je parkeren. 

De parkeerplaatsen die dichtbij Venetië zijn op Piazzale Roma (het eindpunt voordat je Venetië in gaat) zijn het meest comfortabel. Natuurlijk omdat het vlakbij is. Dan hoef je geen transfer vanaf de parkeerplek naar Venetië.

Vlakbij Venetie parkeren is wel duurder en daarom is het een aanrader om eerst mijn artikel te lezen "Jouw Complete Gids voor Parkeren Venetie Goedkoop Efficient."

2. ...Parkeren buiten Venetie of in Mestre

Ik laat je nu de parkeerplekken zien buiten Venetië. Je moet altijd rekening houden met vervoer naar Venetie toe. Een goede optie is om te te kijken om gratis te parkeren Venetie. Wel buiten de stad, maar andere bezoekers hebben een bijdrage geleverd en hun eigen ervaring gedeeld toen ze deze gratis parkeerplek ontdekten in Mestre. 

Maar op de volgende parkeerplekken heb je de veiligheid van toezicht. Daarnaast is het vervoer naar Venetie goed geregeld.

goedkoop parkeren venetie

Fusina Venezia Parkeren Terminal: Deze parkeerplaats is verbonden met Venetie middels de 'vaporetto' (waterbus, Fusina - Zattere, een rit kost € 7, retour € 12). Prijs per dag € 12,00.

Perfect aan dit parkeerterrein is dat het met de auto makkelijk te bereiken is naast de snelweg A4. Dan hoef je dus niet eerst de stad Mestre in te rijden. Tip!

Mestre - Stazione Parkeren (Parcheggio Gregory): Parkeer je auto aan de voorkant van het treinstation Mestre. Je kan kiezen of je met de bus (lijn 2) of de trein naar Venetie wilt. Dagprijs: ma-vr € 8,00 za-zo € 12,00.

Parkeren in Mestre Venetie

SABA stazione di Venezia Mestre: een parkeerplaats nabij het treinstation van Mestre. Rijhoogte 2,05 meter. Het is een bewaakte ruimte waar je de auto kunt parkeren van 2 uur tot 24 uur of zelfs veel langer.

In deze garage hoef je de autosleutels niet achter te laten. En het is echt tegenover het treinstation om met de trein verder naar Venetie te gaan. Handig! Reserveer je parkeerplaats vooraf >

Marghera - Pili Park 2000 en Green Park Terminal service: Gelegen net voor de lange Ponte (brug) Della Libertà aan de rechterkant. Ook voor Campers en motors! Binnen 5 minuten ben je met een ACTV bus in het historisch centrum. € 4,50 van middernacht tot de volgende middernacht.

Parkeren in Venetie Shuttle

Een andere parkeer optie buiten Venetie is de Venice Utility Park 'Open Air' (Klik voor meer informatie over deze parking): Het adres is; Via F, Via Fabio Mutinelli, 6, 30173 Mestre VE. Prijs per 24 uur zal ongeveer EUR 40,- bedragen, maar dit is inclusief een pendeldienst naar Venetie.

Deze parkeerplaats ligt dicht bij de snelweg. Ondanks dat de parkeerplaats 7,5 km van Venetië ligt ben je met de pendeldienst binnen 6 minuten in Venetië.

Overdekt parkeren Venetie

Je kunt op dezelfde parkeerfaciliteit ook kiezen om je auto overdekt te parkeren in een garage op dezelfde locatie. Prijzen verschillen tussen deze opties, maar beide is een bewaakte parkeergelegenheid. Je kunt je parkeerplaats vooraf reserveren >

Parkeren Venetie is nu wel erg makkeijk gemaakt. Het is een soort valetparking, waarbij je om veiligheidsredenen de autosleutels moet achterlaten. Later zal ik hier meer over vertellen. De parkeerbedrijven die ik op mijn site toon, zijn allemaal vertrouwd, bewaakt en goed verzekerd. 

Parkeren Mestre treinstation

Parkeergarage Piave: Een parkeerterrein vlakbij het treinstation van Mestre. Doorrijhoogte 2.20 meter. Het is een bewaakt terrein waar je dus net als de andere parkeerplekken van 6 tot meer dan 24 uur kunt parkeren. In deze garage hoef je de autosleutels niet achter te laten. Handig! 

Parkeren Venetie in Mestre

Ik denk dat de parkeergarage Delfino Autorimessa ook een goede optie is. Het ligt op slechts 10 minuten lopen van het station en is perfect als je een trein gaat nemen. Bovendien wordt deze parkeerplaats volledig bewaakt. Plus; als je niet van wandelen houdt, dan is dat ook prima! Er is een busstation. Om het station te bereiken, moet je nummer 15 pakken.

Deze parkeerplaats in Mestre is geweldig om Venetië te bezoeken, want deze parkeerplaats bevindt zich aan het einde van de Corso del Popolo. Dit is in het centrum van Mestre.

Vlak voor de deur is een bushalte waar je de rechtstreekse bus kunt nemen die in slechts 10 minuten bij Venetië is. Wacht dus niet langer en profiteer van de gelegenheid om de parkeerplaats Delfino Autorimessa te reserveren, wetende dat je auto in goede handen is.

Geef je toch de voorkeur aan een parkeerplaats dicht bij de ingang van Venetië?

Ik help je om te zoeken naar de...

3. ...Dichtbij Parkeren Venetie op Piazzale Roma

Bekijk en lees de ins & outs over auto parkeren bij Venetië en wat het kost € om te parkeren. 

Rijdt met de auto de brug over en je bent in Venetie! Zodra je in de lagune aankomt moet je namelijk over de lange brug (Ponte della Libertà). Rij alsmaar rechtdoor, dan kom je vanzelf op Piazzale Roma. Richting Piazzale Roma is het eenrichtingsverkeer in de vorm van een lus. Rij rustig en kijk goed waar je moet zijn en stop op tijd.

Parkeren Venetie op dit plein geeft direct toegang (te voet) naar de stad. Richting de kade is de ACTV, ATVO en Hellovenezia ticketoffice om de waterbus (vaporetto) te nemen. Hier ga je bijvoorbeeld met de boot op de Grand Canal naar het hotel of naar het San Marco Plein.

Parkeren aan het Piazzale Roma plein doe je bij;

Garage San Marco: Tel. +39 041 5232213, 24-uurs tarief: € 39,00 - € 45,00. Vaak kun je korting krijgen op het parkeren via je geboekte hotel. En de parkeerplekken zitten vaak vol, omdat het zo lekker dichtbij Venetie is. Maximaal doorrijhoogte van Garage San Marco is 210cm. Doorrijden tot aan Piazzale Roma en rechts op het plein rij je de garage tegemoet.

Bijkomstigheid is als je hier gaat parkeren, dan moet je...

4. ...Je Auto Sleutels achterlaten

Parkeren Venetie Piazzale Roma

Dit is de garage waar de sleutels achterlaten moeten worden; 'Garage San Marco'. Dit is ook direct de duurste garage, maar ook degene die het meest dichtbij parkeren Venetie is. Ik heb hier drie keer geparkeerd en ik word ieder keer verrast door mijn sleutels af te geven.

Als je ze vraagt waarom de autosleutel afgegeven moeten worden dan geven ze aan om de auto te kunnen verplaatsen. Want je zult merken dat dit een garage is die volgepakt is met auto's en er weinig ruimte is om te manoeuvreren. Anderen zeggen dat ze dit doen om de auto te verplaatsen en de vrije parkeerplekken voor de 2e keer te verhuren.

Mijn ervaring was goed en veilig. Maar ik begrijp van veel bezoekers dat het lastig blijft om de autosleutels achter te laten. Vooral als men nog bagage in de auto heeft zitten. Eerlijk gezegd ken ik geen vervelende berichten.

Reserveer je San Marco Parkeer Plek hier >

Maar je kan ook...

5. ...Goedkoper Parkeren vlakbij Venetie

Autorimessa Comunale ASM: Tel. +39 041 2727211, 24-uurs tarief € 35,00. Dit is de grootste parkeergarage bij Venetie. Maximaal doorrijhoogte is 220cm. De parkeergarage is aan de rechterkant voordat je Piazzale Roma bereikt. Het is een vijf verdiepingen industrieel ogend gebouw. Alle autoverhuurbedrijven bevinden zich op de onderste verdieping. 

Ondanks het gebouw goed zichtbaar is, ben je gauw afgeleid door de vele impressies als je net over de brug bent gereden. Dus let goed op tijdens Parkeren Venetie!

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Autopark Doge: Tel. +39 041 5202489, 24-uurstarief € 42,00, per uur € 4,50, daarna €3,50. Links naast Garage San Marco onder Hotel Doge.  

Park S. Andrea: € 6,00 per 2 uur. Even parkeren voor een kort bezoek in de openlucht op het plein. Niet zoveel plek, dus bijna geen kans.

6. Tronchetto parkeren Venetie

Tronchetto parkeren

Parkeren Venetie: Andere opties zijn om na het oversteken van de lange brug (Della Libertá) direct rechtsaf af te slaan richting de ferry terminals op het aangelegde Tronchetto. De ideale oplossing om Venetië efficiënt te verkennen. Lees mijn artikel over het reserveren van parkeerplaatsen bij Tronchetto in Venetië. 

Hier zijn de parkeergelegenheden:

Venezia Center Parking Garageop Isola Nova del Tronchetto 37. Voor een zorgeloze start van jouw Venetië-avontuur: Je hebt directe toegang tot de Venice People Mover. Deze brengt jou in enkele minuten naar Piazzale Roma. Met goedkope tarieven, ruime openingstijden en inclusieve diensten zoals mindervalide parkeerplaatsen overtreft deze garage de verwachtingen.

De garage scoort hoog bij bezoekers, met een 4.6 beoordeling, dankzij de uitstekende faciliteiten en het behulpzame personeel. 

Parkeren tronchetto

Garage Venezia Tronchetto: Tel. +39 041 5207555, 24-uurstarief € 22,00. Vanaf de parkeerplaats neem je de bus  (lijn 6) of de "vaporetto" (lijn 2 , ACTV waterbus ) om in de stad te komen. Het is een grote parkeergelegenheid vlakbij de cruise-terminals. Om in Venetie te komen nemen je vanaf deze garage de Vaporetto boot. Lekker makkelijk. 

Parkeerterrein Scalo Fluviale: Net voor het oversteken van de Tronchetto brug – direct na de rotonde aan de rechterkant – is deze kleine parkeergelegenheid, € 10,00 per 12 uur. Piazzale Roma ligt op 7 minuten wandelen.

7. Extra Tips voor Parkeren Venetie

En ik heb sindskort ook mijn site speciaal over Parkeren Venetie. Dit is een persoonlijke site om je nog beter te helpen zodat jij veilig, snel en goedkoop je auto kunt parkeren. 

Op Piazzale Roma is een bagagedepot (Deposito Bagagli). Het is gelegen naast de Pullman Bar. Openingstijden: 06:00-09:00 (ma-zo), € 5,00 per stuk bagage per dag.

Parkeren met de Camper & tijdens de Zomervakantie in Venetie parkeren.

Als je ervoor kiest om met de auto naar Venetië te reizen, is het plannen van je parkeerstrategie van het grootste belang. Mijn artikel Gids voor Parkeren in Venetie tijdens de Zomervakantie biedt een uitgebreide gids voor het vinden van de beste parkeeropties in Venetië tijdens het drukke zomerseizoen. Ook parkeren met de Camper laat ik niet ongemerkt voorbij gaan. 

Rolstoel venetie

Op bijna alle genoemde parkeerplaatsen zijn een aantal plaatsen gratis voor gehandicapten. Het is mogelijk om vooraf te reserveren. Hier hoef je niets extra voor te doen. Op de reservering site zie je icoontjes of het wel of niet rolstoelvriendelijk is. In het bericht tijdens de reservering kun je hier iets over kwijt rechtstreeks naar de parkeer garage.

Klik deze link als je wilt weten hoe je met een rolstoel door Venetië gaat. Er is ook een algemeen telefoonnummer van de gemeente Venetië: Tel. +39 041 2727301. Parkeren Venetie is daarom goed geregeld.

Auto parkeren geregeld?

Kortingskaart waar je alles mee kunt combineren

Venice Pass Korting

Kortingskaart "The Venice Pass." Zeker een aanrader in het hoogseizoen. Bijvoorbeeld in de zomervakantie. NaarVenetie wil het zo makkelijk mogelijk maken.

Ga je Venetie bezoeken dan is een kortingskaart met samengestelde activiteiten in Venetie een uitkomst. Zo kan zonder de tijd te verliezen actief bezienswaardigheden bezoeken met korting. Het is een besparing op geld en tijd. Koop The Venice Pass online > 

Wat kun je doen met 'The Venice Pass' ? 

 • Sla de rij over in het Basiliek van st. Marcus. Dit is inclusief toegang tot de bovenste etage op het terras. 
 • Gondelvaart met een gids
 • Toegang tot het Dogenpaleis inclusief gebruik maken van de Fast track
 • Virtuele rondleiding door Venetie
 • Een audio guide app om zelf de stad te verkennen
 • 10% op andere tickets en museums in Venetie

The Venice Pass. Geniet van een samengesteld pakket Venetië-benodigdheden.

Check de Venice Pass voor o.a. vervoer, bezienswaardigheden en musea. 

Weet jij de beste Parkeer Tips in Venetie of in Mestre?

Heb jij een goed verhaal of tip om over het Parkeren in Venetie iets bij te dragen? Deel je vraag of Tip hier met de andere bezoekers...

Wat zijn de Tips en Ervaringen van de andere bezoekers?

Klik hier om te kijken wat de andere bezoekers denken over wat de beste plek is om te Parkeren in Venetie...

Goedkoop parkeren nabij Marco PoloAirport in Venetië?  
Hallo, Deze zomer in Venetië een hotel geboekt in Venetië dat heel dicht bij de opstapplaats van de Vaporetto ligt (Fondamente Nove A). Lijkt me …

Treviso Parkeren Venetie 
In 2015 zijn we met een deel van ons gezin naar Venetië zijn geweest. Hadden een hotel in Treviso en vandaar met de trein naar Venetië gereisd. Zeer …

Parkeren Fusina Terminal 
Hier 3 dagen geparkeerd, verliep prima. Het is best een stukje rijden naar deze parkeerplaats en je rijdt door industrie gebied. Verder was de aankomst …

Parkeerterrein Scalo Fluviale 
We hadden op je site gelezen dat we hier konden parkeren vlak bij Venetië op het Parkeerterrein Scalo Fluviale en dat we dan en 7 min moesten wandelen …

Parkeren in Mestre gratis. 
Via Trieste Mestre gratis parkeerplaats. Een mooie Parkeer tip! Te vinden op de; Via Trieste, 29, 30175 Venezia VE, (150 plaatsen). Bushalte aanwezig, …

Parkeren in Mestre 
Garage Piave ,Via Passo Buole vlak bij het station in Mestre was op 21-09-2018 gesloten. Ik ben toen rond gaan rijden. 29 Via Trieste, was P1 gratis …

Parkeren Autorimessa Comunale juli 2018 
Helaas moesten wij bij Autorimessa Comunale ook de auto open laten en de sleutels in de auto laten. Toen ik aangaf dat niet van plan te zijn, werd mij …

Parkeren bij Venetie 23 juni 2018 
Rij naar Venetië Mestre Ospedale. Hier vindt je een zeer grote shoppingmail met gratis parkeerplaatsen. Zet de auto aan de zijde van het station en neem …

Parkeren San Giuliano 25-10-2017 
San Giuliano parkeren bij het gele gedeelte (buspaal geel) stonden geen auto's en geen toezicht. Die bussen gingen ook niet en de boten daarachter ook …

Dagje Venetie en geparkeerd in Venezia mestre 14-9-2017 
Ik ben met mijn gezin naar Venetie (2 volwassenen en 2 kinderen) geweest. We stonden heel erg te twijfelen waar we op een veilige manier onze auto konden …

Parkeren 
Vandaag gebruik gemaamt van de optie: Marghera - Pili Park 2000 en Green Park Terminal service Ideaal, €4,50 per auto per 24 uur en 3 euro p.p. voor de …

Dagje Venetie vanuit Oostenrijk 
Hallo, We willen in de zomervakantie een dagje Venetië doen vanuit Oostenrijk. We verblijven in de buurt van Villach. Heeft iemand tips hoe dit het …

Parkeren Padova 
Wij hebben overnacht in Padova en van daaruit de trein gepakt naar Venetië. De auto hebben we geparkeerd in de parkeergarage in de Via Goffredo Mameli. …

Goedkoop parkeren in Mestre 
In de meivakantie 2016 zijn we met ons gezin met 3 kinderen naar Venetië geweest. We wilden uit kostenoverwegingen parkeren buiten Venentië. We kwamen …

Parkeren 
Hallo, wij (3 personen) gaan in november 4 dagen naar venetie. Omdat we op de terugreis ook nog Padua willen bezoeken, kozen we voor een huurauto vanaf …

Auto Parkeren in Venetie 
Wij hebben onze auto geparkeerd in het stadje Padova/Padua. Bij het grote busstation in de overdekte parkeer garage. Alleen EUR 6,- per dag! (Je hoeft …

Parkeren Nog geen Waardering
Hallo, Wat een opluchting om jouw website zomaar ineens tegen te komen. Ik werd er blij van. Mijn vraag: wij hebben een huis in Dorsoduro gehuurd …

Parkeren venetie 18-7-18 Nog geen Waardering
Vandaag geparkeerd bij fusina venezia parking terminal. We hebben vooraf online betaald, dit scheelde ons bijna de helft! Een hele dag parkeren voor …

Auto parkeren Venetie Nog geen Waardering
Auto parkeren in Venetie. Voor een paar uur prima. Bij het in rijden van Venetië rechtsaan houden, er komen dan garages in zicht. Rechts heeft …

Klik hier om er één zelf te schrijven.

Lees Tips over het parkeren in Venetië van andere bezoekers van mijn site of schrijf je eigen Tips en ervaringen...

8. Gerelateerde Blogs en Informatie

Lees ook:


Je hebt gelezen over parkeren Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Parkeren Venetie > naar Home >

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website