Beste Tips voor Parkeren Venetie. Bespaar geld en tijd door vooraf te Parkeerplek Reserveren

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Home >  Parkeren Venetie >

Auto parkeren geregeld? Check de Venetië Pas voor korting op vervoer en musea 

Parkeren Venetië? Ik kan je helpen. Met deze informatie bespaar je geld en tijd. Ik geef parkeertips en anderen geven hun persoonlijke ervaring over parkeren in de buurt van Venetië. 

Kies de betere parkeerplaatsen en krijgt de beste tips, do's & don't's.

Parkeren in Mestre

Ik ben je gids om te parkeren in en rond Venetië. Wist je dat er geen auto’s, fietsen of scooters zijn toegestaan in het historisch centrum van Venetië?

Er mogen geen auto's in Venetië komen. Onmiddellijk als je de stad in rijdt moet je parkeren in Venetië in de parkeergarages of parkeerplekken op Tronchettto of aan het plein Piazzala Roma. 

Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld parkeren in MestreDaar is het stukken goedkoper. Per dag kan het zo € 30,- schelen. Parkeren Venetie buiten de stad is goed geregeld met vervoer naar de stad.

Wat heeft jouw voorkeur? Onder aan deze pagina zie je veel tips van andere bezoekers waar zij hun auto hebben geparkeerd!

Wat ik aanraad om je auto kwijt te kunnen? Ik laat het je allemaal zien. Hoe gaaf is het als je naar Venetië gaat en je parkeerplek van te voren kunt reserveren? Met Parclick.com kun je goedkoop parkeren in Venetië, door je parkeerplaats vooraf te reserveren. 

Dan ben je zeker van een plekje op jouw gewenste locatie. Ze zijn super in hun service en hebben de goedkoopste plekken.

Op verschillende plekken bij Venetië kun je parkeren. 

De parkeerplaatsen die dichtbij Venetië zijn op Piazzale Roma, het eindpunt voordat je Venetië in gaat. Deze parkeerplekken zijn het meest comfortabel, omdat het vlakbij is. Dan hoef je geen transfer van parkeerplek naar Venetië.

Het is wel duurder en daarom is het wel een aanrader om eerst te lezen over...

...Parkeren buiten Venetie of in Mestre

Ik laat je hier de parkeerplekken zien buiten Venetië. Je moet altijd rekening houden met vervoer naar Venetie toe. Een goede optie is om te te kijken om gratis te parkeren Venetie. Wel buiten de stad, maar andere bezoekers hebben een bijdrage geleverd en hun eigen ervaring gedeeld toen ze deze gratis parkeerplek ontdekten in Mestre. 

Maar op de volgende parkeerplekken heb je de veiligheid van toezicht:

goedkoop parkeren venetie

Fusina Venezia Parkeren Terminal: Deze parkeerplaats is verbonden met Venetie middels de 'vaporetto' (waterbus, Fusina - Zattere, een rit kost € 7, retour € 12). Prijs per dag € 12,00.

Perfect aan dit parkeerterrein is dat het met de auto makkelijk te bereiken is naast de snelweg A4. Dan hoef je dus niet eerst de stad Mestre in. Tip!

Mestre - Stazione Parkeren (Parcheggio Gregory): Parkeer je auto aan de voorkant van het treinstation Mestre. Je kan kiezen of je met de bus (lijn 2) of de trein naar Venetie wilt. Dagprijs: ma-vr € 8,00 za-zo € 12,00.

Parkeren in Mestre Venetie

SABA stazione di Venezia Mestre: een parkeerplaats nabij het treinstation van Mestre. Rijhoogte 2,05 meter. Het is een bewaakte ruimte waar je de auto kunt parkeren van 2 uur tot 24 uur of zelfs veel langer.

In deze garage hoef je de autosleutels niet achter te laten. En het is echt tegenover het treinstation. Handig! Reserveer hier je parkeerplaats vooraf >

Marghera - Pili Park 2000 en Green Park Terminal service: Gelegen net voor de lange Ponte (brug) Della Libertà aan de rechterkant. Ook voor Campers en motors! Binnen 5 minuten ben je met een ACTV bus in het historisch centrum. € 4,50 van middernacht tot de volgende middernacht.

Parkeren in Venetie Shuttle

Een andere parkeer optie buiten Venetie is de Venice Utility Park 'Open Air' (Klik voor meer informatie over deze parking): Het adres is; Via F, Via Fabio Mutinelli, 6, 30173 Mestre VE. Prijs per 24 uur zal ongeveer EUR 40, - bedragen, maar dit is dan wel inclusief een pendeldienst naar Venetie.

Deze parkeerplaats ligt dicht bij de snelweg. Ondanks dat de parkeerplaats 7,5 km van Venetië ligt, ben je met de pendeldienst binnen 6 minuten in Venetië.

Overdekt parkeren Venetie

Je kunt op dezelfde parkeerfaciliteit ook kiezen om je auto overdekt te parkeren in een garage op dezelfde locatie. Prijzen verschillen tussen deze opties, maar beide is een bewaakte parkeergelegenheid. Je kunt je parkeerplaats hier vooraf reserveren >

Parkeren Venetie is nu wel erg makkeijk gemaakt. Het is een soort valetparking, waarbij je om veiligheidsredenen de autosleutels moet achterlaten. Later zal ik hier meer over vertellen. De parkeerbedrijven die ik op mijn site toon, zijn allemaal vertrouwd, bewaakt en goed verzekerd. 

Parkeren Mestre treinstation

Parkeergarage Piave: Een parkeerterrein vlakbij het treinstation van Mestre. Doorrijhoogte 2.20 meter. Het is een bewaakt terrein waar je dus net als de andere parkeerplekken van 6 tot meer dan 24 uur kunt parkeren. In deze garage hoef je de autosleutels niet achter te laten. Handig! 

Parkeren Venetie in Mestre

Ik denk dat de parkeergarage Delfino Autorimessa ook een goede optie is. Het ligt op slechts 10 minuten lopen van het station en is perfect als je een trein gaat nemen. Bovendien wordt deze parkeerplaats volledig bewaakt. Plus als je niet van wandelen houdt, dan is dat ook prima! Er is een busstation. Om het station te bereiken, moet je nummer 15 pakken.

Deze parkeerplaats in Mestre is geweldig om Venetië te bezoeken, want deze parkeerplaats bevindt zich aan het einde van de Corso del Popolo.

Vlak voor de deur is een bushalte waar je de rechtstreekse bus kunt nemen die je in slechts 10 minuten naar Venetië brengt. Wacht dus niet langer en profiteer van deze gelegenheid om je parkeerplaats Delfino Autorimessa te reserveren, wetende dat je auto in goede handen is.

Waarschijnlijk geef je toch de voorkeur aan een parkeerplaats dicht bij de ingang van Venetië. Ik help je om te zoeken naar de...

...Dichtbij Parkeren Venetie op Piazzale Roma

Bekijk en lees de ins & outs over auto parkeren bij Venetië en wat het kost € om te parkeren. 

Rijdt met je auto de brug over en je bent in Venetie! Zodra je in de lagune aankomt moet je namelijk over de lange brug (Ponte della Libertà). Rij alsmaar rechtdoor, dan kom je vanzelf op Piazzale Roma. Richting Piazzale Roma is het eenrichtingsverkeer in de vorm van een lus. Rij rustig en kijk goed waar je moet zijn en stop op tijd.

Parkeren Venetie op dit plein geeft je direct toegang (te voet) naar de stad. Richting de kade is de ACTV, ATVO en Hellovenezia ticketoffice om de waterbus (vaporetto) te nemen. Hier ga je bijvoorbeeld met de boot op de Grand Canal naar je hotel of naar het San Marco Plein.

Parkeren aan het Piazzale Roma plein doe je bij;

Garage San Marco: Tel. +39 041 5232213, 24-uurs tarief: € 32,00. Vaak kun je korting krijgen op het parkeren via je geboekte hotel. En de parkeerplekken zitten vaak vol, omdat het zo lekker dichtbij Venetie is. Maximaal doorrijhoogte van Garage San Marco is 210cm. Doorrijden tot aan Piazzale Roma en rechts op het plein rij je de garage tegemoet.

Bijkomstigheid is als je hier gaat parkeren, dan moet je...

...Je Auto Sleutels achterlaten

Parkeren Venetie Piazzale Roma

Dit is de garage waar je de sleutels moet achterlaten 'Garage San Marco'. Dit is ook direct de duurste garage, maar ook degene die het meest dichtbij parkeren Venetie is. Ik heb hier één keer geparkeerd en ik werd ook verrast door mijn sleutels af te geven.

Als je ze vraagt waarom je de autosleutel moet afgeven geven ze aan om als het nodig is de auto te kunnen verplaatsen. Want je zult merken dat dit een garage is die zo volgepakt is dat er weinig ruimte is om te manoeuvreren. 

Anderen zeggen dat ze dit doen om de auto te verplaatsen en de vrije parkeerplekken voor de 2e keer te verhuren. Mijn ervaring was goed en veilig. Maar ik begrijp van veel bezoekers dat het lastig blijft om je autosleutels achter te laten. Vooral als je nog bagage in de auto hebt zitten, maar ik ken geen vervelende berichten.

Reserveer je San Marco Parkeer Plek hier >

Maar je kan ook...

...Goedkoper Parkeren vlakbij Venetie

Autorimessa Comunale ASM: Tel. +39 041 2727211, 24-uurs tarief € 25,00. Dit is de grootste parkeergarage bij Venetie. Maximaal doorrijhoogte is 220cm. De parkeergarage is aan de rechterkant voordat je Piazzale Roma bereikt. Het is een vijf verdiepingen industrieel ogend gebouw. Alle autoverhuurbedrijven bevinden zich op de onderste verdieping. 

Ondanks het gebouw goed zichtbaar is, ben je gauw afgeleidt door de vele impressies als je net over de brug bent gereden. Dus let goed op tijdens Parkeren Venetie!

Nieuwe Informatie

  1. Venetiaanse Maskers zijn een kunstwerk. Welke draag jij?

    Sep 22, 21 04:52 PM

    Venetiaanse Maskers in stijl. De vele soorten maskers en het materiaal. Hoe worden ze gemaakt. Lees hier alles

    Lees meer

Autopark Doge: Tel. +39 041 5202489, 24-uurstarief € 38,00, per uur € 4,50, daarna €3,50. Links naast Garage San Marco onder Hotel Doge.  

Park S. Andrea: € 6,00 per 2 uur. Even parkeren voor een kort bezoek in de openlucht op het plein. Niet zoveel plek, dus bijna geen kans.

Parkeren Venetie: Andere opties zijn om na het oversteken van de lange brug (Della Libertá) direct rechtsaf af te slaan richting de ferry terminals. Hier zijn de parkeergelegenheden:

Parkeren tronchetto

Garage Venezia Tronchetto: Tel. +39 041 5207555, 24-uurstarief € 21,00. Vanaf de parkeerplaats neem je de bus  (lijn 6) of de "vaporetto" (lijn 2 , ACTV waterbus ) om in de stad te komen. Het is een grote parkeergelegenheid vlakbij de cruise-terminals. Om in Venetie te komen nemen je vanaf deze garage de Vaporetto boot. Lekker makkelijk. 

Parkeerterrein Scalo Fluviale: Net voor het oversteken van de Tronchetto brug – direct na de rotonde aan de rechterkant – is deze kleine parkeergelegenheid, € 9,00 per 12 uur. Piazzale Roma ligt op 7 minuten wandelen.

Extra Tips voor Parkeren Venetie

En ik heb sindskort ook mijn site speciaal over Parkeren Venetie. Dit is een persoonlijke site om je nog beter te helpen zodat jij veilig, snel en goedkoop je auto kunt parkeren. 

Op Piazzale Roma is een bagagedepot (Deposito Bagagli). Het is gelegen naast de Pullman Bar. Openingstijden: 06:00-09:00 (ma-zo), € 5,00 per stuk bagage per dag .

Rolstoel venetie

Op bijna alle genoemde parkeerplaatsen zijn een aantal plaatsen gratis voor gehandicapten. Het is mogelijk om vooraf te reserveren. Hier hoef je niets extra voor te doen. Op de reservering site zie je icoontjes of het wel of niet rolstoelvriendelijk is. In het bericht tijdens de reservering kun je hier iets over kwijt rechtstreeks naar de parkeer garage.

Klik deze link als je wilt weten hoe je met een rolstoel door Venetië gaat. Er is ook een algemeen telefoonnummer van de gemeente Venetië: Tel. +39 041 2727301. Parkeren Venetie is daarom goed geregeld.

Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over parkeren Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Parkeren Venetie > naar Home >

Lees ook:

Lees Tips over het parkeren in Venetie van andere bezoekers van mijn site of schrijf je eigen Tips...

Weet jij de beste Parkeer Tips in Venetie of in Mestre?

Heb jij een goed verhaal of tip om over het Parkeren in Venetie iets bij te dragen? Deel je vraag of Tip hier met de andere bezoekers...

Wat zijn de Tips en Ervaringen van de andere bezoekers?

Klik hier om te kijken wat de andere bezoekers denken over wat de beste plek is om te Parkeren in Venetie...

Treviso Parkeren Venetie 
In 2015 zijn we met een deel van ons gezin naar Venetië zijn geweest. Hadden een hotel in Treviso en vandaar met de trein naar Venetië gereisd. Zeer …

Parkeren Fusina Terminal 
Hier 3 dagen geparkeerd, verliep prima. Het is best een stukje rijden naar deze parkeerplaats en je rijdt door industrie gebied. Verder was de aankomst …

Parkeerterrein Scalo Fluviale 
We hadden op je site gelezen dat we hier konden parkeren vlak bij Venetië op het Parkeerterrein Scalo Fluviale en dat we dan en 7 min moesten wandelen …

Parkeren in Mestre gratis. 
Via Trieste Mestre gratis parkeerplaats.Via Trieste, 29, 30175 Venezia VE, (150 plaatsen) Bushalte aanwezig, om met lijn 6 naar Venetie te gaan. In …

Parkeren in Mestre 
Garage Piave ,Via Passo Buole vlak bij het station in Mestre was op 21-09-2018 gesloten. Ik ben toen rond gaan rijden. 29 Via Trieste, was P1 gratis …

Parkeren Autorimessa Comunale juli 2018 
Helaas moesten wij bij Autorimessa Comunale ook de auto open laten en de sleutels in de auto laten. Toen ik aangaf dat niet van plan te zijn, werd mij …

Parkeren bij Venetie 23 juni 2018 
Rij naar Venetië Mestre Ospedale. Hier vindt je een zeer grote shoppingmail met gratis parkeerplaatsen. Zet de auto aan de zijde van het station en neem …

Parkeren San Giuliano 25-10-2017 
San Giuliano parkeren bij het gele gedeelte (buspaal geel) stonden geen auto's en geen toezicht. Die bussen gingen ook niet en de boten daarachter ook …

Dagje Venetie en geparkeerd in Venezia mestre 14-9-2017 
Ik ben met mijn gezin naar Venetie (2 volwassenen en 2 kinderen) geweest. We stonden heel erg te twijfelen waar we op een veilige manier onze auto konden …

Parkeren 
Vandaag gebruik gemaamt van de optie: Marghera - Pili Park 2000 en Green Park Terminal service Ideaal, €4,50 per auto per 24 uur en 3 euro p.p. voor de …

Dagje Venetie vanuit Oostenrijk 
Hallo, We willen in de zomervakantie een dagje Venetië doen vanuit Oostenrijk. We verblijven in de buurt van Villach. Heeft iemand tips hoe dit het …

Parkeren Padova 
Wij hebben overnacht in Padova en van daaruit de trein gepakt naar Venetië. De auto hebben we geparkeerd in de parkeergarage in de Via Goffredo Mameli. …

Goedkoop parkeren in Mestre 
In de meivakantie 2016 zijn we met ons gezin met 3 kinderen naar Venetië geweest. We wilden uit kostenoverwegingen parkeren buiten Venentië. We kwamen …

Parkeren 
Hallo, wij (3 personen) gaan in november 4 dagen naar venetie. Omdat we op de terugreis ook nog Padua willen bezoeken, kozen we voor een huurauto vanaf …

Auto Parkeren in Venetie 
Wij hebben onze auto geparkeerd in het stadje Padova/Padua. Bij het grote busstation in de overdekte parkeer garage. Alleen EUR 6,- per dag! (Je hoeft …

Parkeren Nog geen Waardering
Hallo, Wat een opluchting om jouw website zomaar ineens tegen te komen. Ik werd er blij van. Mijn vraag: wij hebben een huis in Dorsoduro gehuurd …

Parkeren venetie 18-7-18 Nog geen Waardering
Vandaag geparkeerd bij fusina venezia parking terminal. We hebben vooraf online betaald, dit scheelde ons bijna de helft! Een hele dag parkeren voor …

Auto parkeren Venetie Nog geen Waardering
Auto parkeren in Venetie. Voor een paar uur prima. Bij het in rijden van Venetië rechtsaan houden, er komen dan garages in zicht. Rechts heeft …

Klik hier om er één zelf te schrijven.