Jij wilt van Rome naar Venetie, maar je weet niet waar je moet beginnen?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Goed nieuws, ik heb veel informatie hoe je van Rome naar Venetie komt. Want ik ben vaak in Venetië geweest. Soms als je begint te googelen is het veel informatie...

Ga je met de trein naar Venetië vanaf Rome of wil je toch liever vliegen? Wat is het avontuurlijkst het goedkoopst en het leukste...? Komt het wel goed... eeek! Geen zorgen, Er zijn een paar opties om van de Italiaanse hoofdstad naar de drijvende stad te komen. En ik neem je mee. En vragen kan altijd!

INHOUDSOPGAVE

 1. In het kort: Met het vliegtuig van Rome naar Venetie of toch de trein en de bus?
 2. Hoe ver is Rome naar Venetië?
 3. Wat is de goedkoopste en beste route van Rome naar Venetië?
 4. Meer pagina's over de trein:

1. In het kort: Met het vliegtuig van Rome naar Venetie of toch de trein en de bus?

Met de auto van Rome naar Venetie

Een rechtstreekse vlucht van de luchthaven ‘Fiumicino’ in Rome naar Venetië duurt iets meer dan een uur. De vliegtuigen van Alitalia vliegen naar Venetië de hele dag op meerdere tijdstippen. Vraag jij je ook af hoeveel kosten de vliegtickets Rome Venetie? Het vliegtuig is de snelste route zou je zeggen... Lees mijn pagina; Vliegtickets Rome Venetie

De trein is echter een goedkopere optie en duurt op z’n snelst 3 uur en 15 minuten voordat hij aankomt op het station Venezia Santa Lucia. Deze trein moet je vooraf wel reserveren. Wil je alles weten hoe je met de trein van Rome naar Venetie gaat? Lees mijn pagina; De trein Rome Venetie is dit goed te doen?

Als alternatief kan een nachtbus een gemakkelijke optie zijn. Maar dan zit je wel ca. 8 uur in de bus.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

2. Hoe ver is Rome naar Venetie?

Ongeveer 400 kilometer. Met de hoge snelheid trein is het 3 uur en 55 minuten reizen. Op sommige tijdstippen is het zelfs 3 uur en 15 minuten. Van station ‘Roma Termini’ naar station ‘Venezia S. Lucia.’ Dit kun je mooi zien op de RailEurope.com website. 

Me een gewone lokale trein van Rome naar Venetië is ruim 9 uur. Deze trein vertrekt ook van Roma Termini naar Venezia S. Lucia.

Met de auto ben je ongeveer vijf uur en vijftig minuten aan het rijden. Dit is ruimt 526 km. Dit is de snelste route, maar je kunt natuurlijk ook wat avontuurlijke routes nemen en niet alleen oer de E35 rijden. Let wel op dat je de auto nog wel ergens moet parkeren in Venetië. In Venetië kun je niet met de auto komen. Lees mijn artikel over Autoroute Rome Venetie

Lopen van Rome naar Venetie

Als je ooit bedenkt dat je het mooie tochtje ook kan lopen – dat lijkt mij nou wel eens leuk om te doen – dan ben je ruim vier dagen aan het lopen. En dan nog zonder tussen stop. Dus houdt maar rekening met 8 tot 10 dagen wandelen. Wel mooi!

Ik weet dat er veel avontuurlijke lezers zijn op mijn site. En fietsers zitten er echt tussen! Fietsen van Rome naar Venetie is echt te doen. Fantastische route langs de Adriatische zee. Het is ruim achtentwintig uur achter elkaar fietsen. Rekening houdend met rust en slapen is het ongeveer drie dagen. Maar wat gaaf zeg!

Ik word helemaal enthousiast!

Maar het snelst ben je natuurlijk altijd nog met het vliegtuig. In één uur en 10 minuten vlieg je vaak voor slechts vanaf € 50,- van Rome naar Venetie. Vanaf het vliegveld in Rome vliegen dagelijks vliegtuigen naar Venetië.

Ook al is het een korte vlucht tussen Rome en Venetië, de extra tijd die nodig is om van en naar luchthavens te reizen, in te checken bij de balie, door de beveiliging te komen en bij je gate te wachten, maakt de hele reis langer dan de trein. Het duurt ongeveer een uur om van het stadscentrum van Rome naar een van de lokale luchthavens te komen. Zo is het ook als je van Marco Polo Airport of zelfs Treviso Airport in Venetië wilt komen.

Je leest in dit artikel veel over de route en wat het beste is. Maar in mijn artikel. 'Gids van Rome Naar Venetie' gaat het net wat dieper. Veel plezier met mijn tips!

Een andere goedkope optie is er als je met de een bus gaat. Reizen van Rome naar Venetië met de bus is de meest budgetvriendelijke optie, met prijzen vanaf €17,- met RegioJet (RJ) indien van tevoren geboekt. Kaartjes worden duurder naarmate de reisdatum dichterbij komt - tot €60,- voor een enkele reis - waardoor de prijsvoordelen van het gebruik van de bus teniet worden gedaan.

Directe routes met de bus vanuit Rome duren tussen de zes en acht uur en vertrekken vanaf het station Tiburtina, met aankomstopties vlakbij Venetië in Tronchetto of Mestre. De aankomst is dus buiten Venetië en daarom heb je een extra busverbinding nodig om in Venetië te komen. Je kunt vanaf de eindstations met de tram, de trein of taxi in Venetië komen.

3. Wat is de goedkoopste en beste route van Rome naar Venetie?

Trein rome naar Venetie

Kort samengevat wat de beste route is en ook nog de goedkoopste? Ik kan niet anders concluderen dat dit de trein is. Ook met name door de snelheid, prijs, het milieu en het avontuur ;). Met eigen auto kan ook - maar dan moet je minimaal met z'n tweeën zijn. Daar lees je over in Autoroute Rome Venetie.

Kijk op Rome2rio.com. Ik ben groot fan van deze website die overzichtelijk alle routes van en naar een bepaalde plek laten zien. 

Conclusie: Terwijl ze ongeveer 400 kilometer uit elkaar liggen, zijn er verschillende manieren van de ene stad naar de andere te komen. Omdat Venetië een autovrije stad is, is de snelste en makkelijkste manier om er te komen met de trein. Je arriveert direct in Venetië zonder extra over te stappen. Als je met het vliegtuig, de bus of de auto wilt gaan, moet je rekening houden met extra vervoerstijd, transfers en overstappen om Venetië binnen te komen.Je hebt gelezen over hoe je van het Rome naar Venetie kunt komen. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


4. Meer pagina's over de trein:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website