Vervoer in Venetie Tickets?
Is het vervoer met vaporetto boot of gondel? Ik help met Korting op OV-kaartjes, Gondelritjes en Tips

Venice Discovery Pass: Dogepaleis, > 24-uur OV-Ticket, Boottransfer & meer, allemaal met één ticket. Kaart voor het openbaar vervoer in Venetië, waaronder de vaporetto en de bus.

Phone-Venetie

100% Mobiel. Laat de vervoer ticket op je telefoon zien.

Email-Venetie

Speciale Wensen? Gebruik de support desk van Tiqets.

Twijfel-Venetie

Heb je twijfels? Lees onze artikelen of Contact ons.

Lees hier de verschillende tips voor het vervoer in Venetie. Je bent in de stad van de romantiek. Tja,, voor mij de bekende weg. 

Maar voor de eerste keer in Venetië ga je het jezelf ongetwijfeld vragen. Kan ik mij alleen verplaatsen met de gondel of de vaporetto boot in Venetië? 

In dit artikel vertel ik alles wat je moet weten over vervoer in Venetië.

INHOUDSOPGAVE

 1. Belangrijkste Vervoer in Venetië: De Vaporetto boot
 2. Prijzen Vaporetto Venetië tickets: Tourist Travel Card
 3. Andere Vervoermiddelen in Venetië?
 4. Vervoer in Venetië met de Gondel
 5. Een Watertaxi door Venetië
 6. Venice Connected kaart. Een kortingskaart om te proberen?
 7. Gerelateerde Blogs en Informatie
VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Bespaartip: Venetie is compact. Liever niet te vaak een vaporetto boot (waterbus) gebruiken, tenzij je weinig tijd hebt of naar een eiland vlakbij Venetie gaat.

Mijn advies is om te lopen. Je ziet de kleine steegjes en de kleine bruggen die de stad romantisch maken. Koop jouw reisgids + wandelkaart > om niet te verdwalen...

Toch gewoon het openbaar vervoer in Venetie; de vaporetto boot gebruiken? Dat is handig! Vertel mij hoe ik aan kaartjes kom voor het...

1. ...belangrijkste Vervoer in Venetie: De Vaporetto boot

In Venetië heb je de vaporetto boot als een soort OV-bus over het water en stopt op heel veel haltes. Maar je hebt natuurlijk ook de klassieke gondel of de traghetto (een gondel die voor €2 - €3 de oversteek maakt over de Canal Grande).

En als je voor meer comfort en snelheid kiest is er de watertaxi die je werkelijk overal naar toe kan brengen. Op al deze vervoermiddelen kun je via deze pagina kortingen krijgen of exclusieve boottours. 

In Venetië gebruik je vooral de vaporetto boot (het OV op het water). Dit is het vervoer in Venetie bij uitstek! Deze boten varen over de Canal Grande en brengen je naar Lido, Murano, Burano en Torcello. Er ligt een heel netwerk aan routes.

De vaporetto's fungeren als waterbussen over het water. Je moet dus OV-kaartjes kopen. Die koop ik meestal vooraf online. Dan heb ik die tenminste al op zak. Deze tickets voor het openbaar vervoer in de Vaporetto en ook bruikbaar in de bus of tram koop je hier > 

Let wel op dat je deze vouchers ontvangt in je mail of in de app. Bij een kaartautomaat van de vaporetto of de gewone bus scan je de QR-code of voert de PNR-code in die op de vouchers staat aangegeven. De geldigheid van je ticket begint direct wanneer het voor het eerst gevalideerd is. Dus als je de vaporetto op gaat scan je de ticket die je ontvangen hebt uit de automaat. 

Vliegtuig, Trein of toch de auto? Het vervoer naar Venetië toe is heel anders. Net als ik. Ik heb het gered. Alles heb ik alleen gereden. Bek af. Maar vol enthousiasme. Lees mijn pagina; met de auto naar Venetië >

Vaporetto vervoer in Venetie

De vaporetto is dus het openbaar vervoer in Venetie. Je kunt er niet omheen. De lijnboten gaan af en aan over de Canal Grande en naar de omliggende eilanden.

Lees: Vervoer in Venetie met de Vaporetto – Hoe werkt dat eigenlijk?

Ideaal vervoermiddel als je van het ene punt naar het ander moet. De Vaporetto lijn no. 1 stopt op elk station aan de Canal Grande, het grote kanaal die door Venetië heen loopt.

Om vanaf Piazzale Roma naar het San Marco Plein te varen doe je met de vaporetto boot ongeveer 45 minuten over. Er zijn in Venetie 20 vaarroutes die ook naar de bijliggende eilanden varen. 1 kaartje kost € 9.50. Inbegrepen is de prijs van bagage tot 150cm breed en lang. Een enkele waterbus ticket is goed voor 75 minuten. Tijdens deze tijdslimiet kun je van vaporetto boot wisselen.

De Travel Cards van 24-72 uur zijn de beste oplossing als je Venetië en de omgeving wilt verkennen. Op de ACTV diensten kun je onbeperkt reizen, met uitzondering van routes Alilaguna en ACTV routes 16, 19, 21 en Casino. De Travel Cards online alvast kopen? Handig om ze alvast op je Smartphone te hebben.

Hoe gebruik je de voucher op de telefoon? Bij een kaartautomaat van de vaporetto of de gewone bus scan je de QR-code of voert de PNR-code in die op de vouchers staat aangegeven. De geldigheid van de ticket begint direct wanneer het voor het eerst gevalideerd is. Dus als je de vaporetto op gaat scan de ticket die je ontvangen hebt uit de automaat. 

Lees mijn artikel > De waterbus in Venetie is als de stadsbus in een druk centrum. Taxi's, ambulances en politieauto's varen allemaal op het water, net als de waterbus. De waterbus in Venetie is het vervoermiddel om de inwoners en de toeristen van A naar B te vervoeren. In Venetië vervangen de waterbussen de stadsbussen.

Hieronder zie je de...

...Prijzen Vaporetto Venetie tickets: Tourist Travel Card:

BOEK EEN VAPORETTO TICKET

Om openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen.

Na 2x gebruik is de prijs er al uit.

1 Kaartje (75 MINUTEN) voor de vaporetto boot kost online via Tiqets.nl €12,00.

Tourist Travel Card kopen >:


 • €25,00 - €30,00 - 1 DAY TRAVELCARD
 • €35,00 - €40,00 - 2 DAYS TRAVELCARD
 • €45,00 - €50,00 - 3 DAYS TRAVELCARD
 • €65,00 - €70,00 - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna boot- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je de kaart niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste bussen van ACTV rond Venetië.

De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten. Deze coupon eerst geldig maken in de ticket-machine.

Tourist Travel Card kopen >

Bovenstaande reserveringen moet je eerst geldig maken in de kaartautomaten bij de Vaporetto haltes. De Tickets kunnen ook gekocht worden bij de Hellovenezia ticket bureaus in Venetie en de verschillende self-service kaartautomaten op bijv.: Piazzale Roma, Rialto, de luchthaven Marco Polo en Punta Sabbioni. 

Het meest effectieve openbaar vervoer in Venetië zijn de vaporetto boten. Maar hoe is het vervoer in Venetië nou geregeld? Benieuwd? Lees hier met welk openbaar vervoer je rekening kunt houden

Vooral als je een hotel hebt op eiland Murano of Lido is het Vervoer in Venetie met de Vaporetto boot een must! Zo'n dagkaart is een uitkomst waardoor je onbezorgd op de boot kunt stappen. 

Een andere optie is om een tour te nemen. Een tour op een boot. Dit is geen openbaar vervoer in Venetie, maar is een Hop-on Hop-off boot. Hier kun je kaartjes kopen voor de Hop-on Hop-off-service. De stad ontdekken vanaf het water is ideaal!

Regelmatig vaart de Hop-on Hop-off boot voorbij en is nooit ver weg. Geniet in stijl van een gratis wandeltocht met een audiogids. Je ziet zoveel moois,, boek hier de boottocht + gids over de Canal Grande (duurt 60 minuten) per stoere motorboot. 

Dat je in Venetië niet kun auto rijden wist je waarschijnlijk al. Maar wat zijn de...

3. ...andere Vervoermiddelen in Venetië?

Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het water. Het romantische vervoer in Venetie.

Een gondel kost normaal overdag €80,- voor een ritje van 40 minuten. Er kunnen maximaal 6 passagiers in. In de avond en nacht kost het tot ca. €100,-. Dit is niet inclusief een serenade of een fooi! 

Tip ! Maar er zijn ook gondelritjes vanaf EUR 33,-! Kijk daarom niet raar op als andere toeristen aan de waterkant wat afgunstig jullie kant op kijken.

Dat jij hier slechts voor een paar tientjes over het water paradeert, is ons geheimpje. Sssst, bestel daarom hier de vouchers op je telefoon die je  recht geeft op 30 minuten in een gondel door het water in Venetië te varen... 

Een Traghetto is een publieke gondel die over de Grand Canal vaart. Een klein pondje om over te steken. Het kost ca. €2,00 - €3,00 per keer. De Traghetto opstapplaatsen zijn langs de Grand Canal 7x te vinden. Het vervoer in Venetie is echt goed geregeld!

Een watertaxi kost tussen de €3,- en €9,- per minuut. Ze rekenen EUR 6,- extra als de watertaxi je op moet komen halen bij het hotel, in de nacht en bagage. 

TIP! Voor dat je instapt moet je onderhandelen over de prijs. Je kunt hier ook een water taxi reserveren als je direct vanuit je hotel naar het vliegveld wilt. 

BOEK EEN KLASSIEKE GONDELTOCHT

Maar gelukkig zijn er ook gedeelde taxi's vanuit Venetië naar het vliegveld. Dan ben je in 40 minuten op de luchthaven en dus veel goedkoper uit! Check hier of de taxi nog vrij is >

De fiets als vervoermiddel. Een Fietstour kost EUR 39,- p.p.. Je hebt dan wel een gids en fietst over het eiland Lido en nog wat andere plekken. Erg leuk en uniek,,, en echt Nederlands.... Voor de duidelijkheid; het is geen waterfiets en door het centrum van het Venetie kan niet gefietst worden. 

Wandelend: Maak van Venetië een avontuur! Doe anders dan de meeste toeristen doen. Zoek de onbekende straten op om Venetië te ontdekken. De mooiste manier om te verdwalen!

Je zult altijd de weg terugvinden als je de Canal Grande volgt. De architectuur, de gebouwen en de super gezellige traditionele restaurants zijn fantastisch als je deze onverwachts tegenkomt! Misschien zijn voeten het beste vervoer in Venetie. En nog gratis ook!

Heerlijk om te verdwalen, maar vanaf EUR 21,- heb je al een hele goede tour met een gids. Door de nauwe verborgen straatjes van de stad. En dan 'live' uitleg erbij. De wandeling duurt ca. 1,5 uur. De wandeling kun je hier boeken >

Heb je liever een Nederlandse gids? Ik raad je aan om twee uur te wandelen met Marian Muilerman. Zij is een lokale gids in Venetië en woont in de stad. Zij neemt je mee door unieke steegjes en weet je alles te vertellen over de stad! Kijk haar eigen website.  

4. Vervoer in Venetie met de Gondel

Nieuwste pagina op deze site

 1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

  May 26, 24 06:14 AM

  Email-Venetie
  Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De boot in Venetie is wat auto's zijn voor de rest van de wereld. Venetië is namelijk op het water gebouwd. Het zijn eilandjes met elkaar verbonden door bruggen omringt met zeewater. En als je Venetië wilt begrijpen dan moet je met de boot door de kanalen. Als het even kan met een gids. Lees alles over de boot in Venetie.

Het is een ideaal plaatje van vervoer in Venetie. Een romantische gondeltocht. Als het even kan, zoek dan een rustige aanlegplaats waar de gondeliers staan. Een ritje kost overdag €80,- en in de avond €100,-, afhankelijk waar je opstapt en hoe druk het is.

Ik vind het vreselijk als het druk is in Venetië en botst met de gondel tegen andere volle gondelritten aan. De kanalen zijn nauw en dezelfde route wordt snel genomen. Is er veel verkeer, dan gaat het niet snel. 

Een andere mogelijkheid is om een gondelrit te delen met anderen. Dit doe je door een goedkoper kaartje te kopen voor de gondel. Zo'n kaartje koop je online via je eigen telefoon en laat je zien aan de gondelier. Er zijn zelfs kaartjes voor een gondel verkrijgbaar waar een serenade wordt gezongen! Dat is nog eens mooi vervoer in Venetie. Tenminste dat vind ik!

Denk aan Venetië, denk aan watertransport, denk aan luxe, denk aan...

5. ...Een Watertaxi door Venetie

Vervoer in Venetie taxi

Luxe… Maar heerlijk als je comfortabel en met snelheid ergens moet zijn. Vooral op warme dagen en met kleine kinderen is dit super. Vaak kan via het hotel een taxi geregeld worden die je oppikt. In de luxe taxi boot kunnen veel mensen in. Een groep van 8 mensen moet lukken. Reken wel op een aardig tarief. Lees over mijn ervaring met de watertaxi >.

 • Van het San Marco Plein naar Piazzale Roma ben je zo €65 - €100,- kwijt
 • Piazza San Marco - San Marco Airport kost ongeveer €105 - €135 (30 minuten)

Wil je het helemaal comfortabel? Dan raad ik aan om te vliegen op Marco Polo Airport. Vanaf de voorkant van het vliegveld is het 5 minuten lopen naar de kade. Hier staan luxe water taxi's te wachten om naar het hotel te varen. Niks is zo lekker als de wind door de haren op het water. En als je met z'n vieren of zessen bent dan vind ik dat de prijs nog wel meevalt. Per groep in een water taxi is makkelijk te bestellen via GetYourGuide. Bestel een water taxi>

Een taxi is dus prima vervoer in Venetie. En dan heb je nog zo iets als een kortings-strippenkaart. Dit is de...

6. ...Venice Connected kaart. Moeite om te proberen?

Venice Connected Card of de TravelCard? Is die nieuwe 'Venice Connected Card' nu wel zo handig? Lees alles over de nieuwe Stadpas in Venetië 'Venice Connected Card' >

Deze pas (voorheen de Venice Card ) biedt een a la carte pakket van vervoer in Venetie en andere toeristische diensten. Het heeft echter een frustrerende tarievenstelsel die aan een bepaalde tijd gebonden is.

Dit houdt in dat je alles van te voren moet plannen. Mijn voorkeur is als je enkele dagen in Venetië bent om een travelcard te kopen en de museums apart te betalen. Maar er is ook 'The Venice Pass:' 

Kortingskaart waar je alles mee kunt combineren

Venice Pass Korting

Kortingskaart "The Venice Pass." Zeker een aanrader in het hoogseizoen. Bijvoorbeeld in de zomervakantie. NaarVenetie wil het zo makkelijk mogelijk maken.

Ga je Venetie bezoeken dan is een kortingskaart met samengestelde activiteiten in Venetie een uitkomst. Zo kan zonder de tijd te verliezen actief bezienswaardigheden bezoeken met korting. Het is een besparing op geld en tijd. Koop The Venice Pass online > 

Wat kun je doen met 'The Venice Pass' ? 

 • Sla de rij over in het Basiliek van st. Marcus. Dit is inclusief toegang tot de bovenste etage op het terras. 
 • Gondelvaart met een gids
 • Toegang tot het Dogenpaleis inclusief gebruik maken van de Fast track
 • Virtuele rondleiding door Venetie
 • Een audio guide app om zelf de stad te verkennen
 • 10% op andere tickets en museums in Venetie

The Venice Pass. Geniet van een samengesteld pakket Venetië-benodigdheden.

Check de Venice Pass voor o.a. vervoer, bezienswaardigheden en musea. 

7. Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over het vervoer in Venetië. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Vervoer in Venetie > naar Home >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website