Instagram Venetie

Hoe is het vervoer in Venetie?
Het is de stad van water
Vervoer speelt een enorme rol


Home >  Venetie Tips >  Vervoer in Venetie >

Hoe is het vervoer in Venetie? Gelukkig heb ik verschillende tips om je te verplaatsen in Venetie. Je bent in de stad van de romantiek. Tja,, voor mij de bekende weg. Maar voor de eerste keer in Venetie ga je het jezelf ongetwijfeld vragen. Is alles met de gondel of de boot in Venetie? 

Bespaartip: Venetie is compact. Liever niet te vaak een vaporetto boot gebruiken, tenzij je weinig tijd hebt of naar een eiland gaat. Mijn advies is om te lopen.

Je ziet de kleine steegjes en de kleine bruggen die de stad romantisch maken. Koop hier jouw reisgids+ wandelkaart > om niet te verdwalen...

In Venetie gebruik je de vaporetto boot (het OV op het water). Dit is het vervoer in Venetie bij uitstek! Deze boten varen over de Canal Grande en brengen je naar Lido, Murano, Burano en Torcello. Vaporetto lijn 1 is de dienst die over de Canal grande vaart en stopt op elk station. Deze lijndienst is ideaal om Venetie te verkennen.

De Hop-on-Hop-off boot die je op verschillende plekken in Venetie over het water brengtDe Hop-on-Hop-off boot

Een andere optie is om een boot tour te nemen. Dit is geen openbaar vervoer, maar is een Hop-on Hop-off boot. Hier kun je kaartjes kopen voor de Hop-on Hop-off-service. De stad ontdekken vanaf het water is ideaal!

Regelmatige dienstregelingen betekenen dat deze boot nooit ver weg is, en de comfortabele zitplaatsen en panoramische uitzichten zorgen ervoor dat je altijd in stijl reist. Je zult ook genieten van een gratis wandeltocht met een audiogids.

Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het water

Een gondel kost overdag tot ca. EUR 80,- voor een ritje van 40 minuten. Er kunnen maximaal 6 passagiers in. In de avond en nacht kost het tot ca. EUR 100,-. Dit is niet inclusief een serenade of een fooi! 

Tip ! Maar er zijn gondelritjes vanaf EUR 32,-! Kijk daarom niet raar op als andere toeristen aan de waterkant wat afgunstig jullie kant op kijkt.

Dat jij hier slechts voor een paar tientjes over het water paradeert, is ons geheimpje. Sssst, bestel daarom hier de vouchers die je het recht geven op 30 minuten in een gondel door het water in Venetie te varen...

Een Traghetto is een publieke gondel die over de Grand Canal vaart. Een klein pondje om over te steken. Het kost ca. EUR 2,00 per keer. De Traghetto opstapplaatsen zijn langs de Grand Canal 7x te vinden. Het vervoer in Venetie is echt goed geregeld!

Een watertaxi kost EUR 9,- + EUR 1,80 per minuut. Ze rekenen EUR 6,- extra als ze je op moeten halen bij je hotel, in de nacht en bagage. TIP! Voor dat je instapt moet je onderhandelen over de prijs.

De fiets als vervoermiddel. Een Fietstour door de stad kost EUR 39,- p.p.. Je hebt er dan wel een gids bij en je fietst over het eiland Lido en nog wat andere plekken. Erg leuk en uniek,,, en echt Nederlands.... 

Wandelend: Maak van Venetie een avontuur! Doe anders dan de meeste toeristen doen. Zoek de onbekende straten op om Venetie verder te ontdekken. De mooiste manier om te verdwalen! Je zult altijd de weg terugvinden als je de Canal Grande volgt. De architectuur, de gebouwen en de super gezellige traditionele restaurants zijn fantastisch als je deze onverwachts tegenkomt!

Traghetto Gondel Canal Grande VenetieTraghetto Gondel Canal Grande Venetie

Vervoer met de Vaporetto


De vaporetto is het openbaar vervoer in Venetie. Je kunt er niet omheen. De lijnboten gaan af en aan over de Canal Grande en naar de omliggende eilanden.

Ideaal vervoermiddel als je van het ene punt naar het ander moet. De Vaporetto lijn no. 1 stopt op elk station aan de Canal Grande, het grote kanaal die door Venetie loopt.

Je ziet zoveel moois,, boek hier een boottocht + gids over de Canal Grande (duurt 60 minuten) per stoere motorboot.

Om vanaf Piazzle Roma naar het San Marco Plein te varen doe je ongeveer 45 minuten over. Er zijn 20 lijnen die ook naar de bijliggende eilanden varen. 1 kaartje kost € 7.50. Inbegrepen is de prijs van bagage tot 150cm. Een enkele waterbus ticket is goed voor 75 minuten. Gedurende deze tijd kun je dus van vaporetto lijn wisselen.

De Travel Cards zijn de beste oplossing als je Venetie en de omgeving wilt verkennen. Op de ACTV diensten kun je onbeperkt reizen, met uitzondering van routes Alilaguna en ACTV routes 16, 19, 21 en Casino. Hier kun je Travel Cards online alvast kopen en zelfs op je Smartphone gebruiken.

Prijzen - Tourist Travel Card:

Om het openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 3x heb je de prijs er al uit.

Tourist Travel Card:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost € 7.50 (75 minuten).

  • 20,00 € - 1 DAY TRAVELCARD
  • 30,00 € - 2 DAYS TRAVELCARD
  • 40,00 € - 3 DAYS TRAVELCARD
  • 60,00 € - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je deze dagkaart  niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot alle boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste openbaarvervoerbussen van ACTV rond Venetië. De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten.

Vaporetto vervoer in Venetie
San Zaccaria Venetie

Je kunt de kaartjes ook kopen bij de Hellovenezia ticket bureaus en de verschillende self-service kaartautomaten op bijv.: Piazzale Roma, Rialto, de luchthaven Marco Polo en Punta Sabbioni.

De kaartjes moet je voor gebruik langs de witte kaartlezer halen op het drijvende vaporetto platform. Als je nog geen kaartje hebt, koop dan een kaartje bij Vaporetto conducteur op de boot om een boete te vermijden.

Vervoer in Venetie met de Gondel

Gondel Vervoer in Venetie

Het  is een ideaal plaatje van vervoer in Venetie. Een romantische gondeltocht. Als het even kan, zoek dan een rustige aanlegplaats waar de gondeliers staan. Een ritje kost gauw tussen de € 70,- en € 100,- voor 50 minuten, afhankelijk waar je opstapt en hoe druk het is.

Ik vind het vreselijk als het druk is in Venetie en je botst met de gondel tegen andere volle gondelrit aan. De kanalen zijn nauw en dezelfde route wordt snel genomen. Is er veel verkeer, dan gaat het niet snel. 

Een andere mogelijkheid is om een gondelrit te delen met anderen. Dit doe je door een goedkoper kaartje te kopen voor de gondel. Zo'n kaartje koop je online via je eigen telefoon en laat je zien aan de gondelier. Er zijn zelfs kaartjes voor een gondel verkrijgbaar waar je een serenade ontvangt!

Met de Taxi door Venetie

Vervoer in Venetie taxi

Luxe… Maar wel heerlijk als je comfortabel en met snelheid ergens moet zijn. Vooral op warme dagen en met kleine kinderen is dit super. Vaak kun je via je hotel een taxi bestellen die je oppikt.

In de luxe taxi boot kunnen veel mensen in. Een groep van 8 mensen moet lukken. Reken wel op een aardig tarief. Van het San Marco Plein naar Piazzale Roma ben je zo € 75 - € 125,- kwijt. 

De Venice Connected kaart

Venice Conncected Card of de TravelCard? Is die nieuwe 'Venice Connected Card' nu wel zo handig? Lees alles over de nieuwe Stadpas in Venetie 'Venice Connected Card' >

Deze pas (voorheen de Venice Card ) biedt een a la carte pakket van transport en andere toeristische diensten. Het heeft echter een frustrerende tarievenstelsel die aan een bepaalde tijd gebonden is.

Dit houdt in dat je alles van te voren moet plannen. Mijn voorkeur is als je enkele dagen in Venetie bent om een travelcard te kopen en de museums apart te betalen. 
Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over het vervoer Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Vervoer in Venetie > naarVenetie Tips >

Lees ook:

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!