Hoe is het vervoer in Venetie?

Home >  Venetie Tips >  Vervoer in Venetie >

Hoe is het vervoer in Venetie? Je bent in de stad van de romantiek. Tja,, voor mij de bekende weg. Maar voor de eerste keer in Venetie ga je het jezelf ongetwijfeld afvragen. Is alles met de gondel of de boot in Venetie? 

Mijn Tip) Reserveer direct Taxi's op het vliegveld van Venetie

En zijn er geen voetpaden? Moet alles over het water? Zie mijn tips over Venetie en wat het beste vervoer is. Bespaartip: Venetie is compact. Liever niet te vaak een vaporetto boot gebruiken, tenzij je weinig tijd hebt of naar een eiland gaat. Mijn advies is om te lopen. Je ziet de kleine steegjes en de kleine bruggen die de stad romantisch maken. Koop hier jouw reisgids+ wandelkaart > om niet te verdwalen...


Vaporetto vervoer in Venetie

In Venetie gebruik je de vaporetto boot (het OV op het water). Deze boten varen over de Canal Grande en brengen je naar Lido, Murano, Burano en Torcello.

Vaporetto lijn 1 is de dienst die over de Canal grande vaart en stopt op elk station. Deze lijndienst is ideaal om Venetie te verkennen.

Wandelend: Maak van Venetie een avontuur! Doe anders dan de meeste toeristen doen. Zoek de onbekende straten op om Venetie verder te ontdekken. De mooiste manier om te verdwalen! Je zult altijd de weg terugvinden als je de Canal Grande volgt. De architectuur, de gebouwen en de super gezellige traditionele restaurants zijn fantastisch als je deze onverwachts tegenkomt!

Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het water. Een Gondel kost overdag tot ca. EUR 80,- voor een ritje van 40 minuten. Er kunnen maximaal 6 passagiers in. In de avond en nacht kost het tot ca. EUR 100,-. Dit is niet inclusief een serenades of een fooi! 

Tip ! Maar ik heb via Tiqets.nl gondelritjes voor EUR 32,- ! Kijk daarom niet raar op als andere toeristen aan de waterkant wat afgunstig jullie kant op kijkt. Dat jij hier slechts voor een paar tientjes over het water paradeert, is ons geheimpje. Sssst, bestel daarom hier de vouchers die je het recht geven op 30 minuten in een gondel door het water in Venetie...

Een Traghetto is een publieke gondel die over de Grand Canal vaart. Een klein pondje om over te steken. Voer toeristen kost het circa EUR 2,00 per keer. De Traghetto opstapplaatsen zijn langs de Grand Canal 7x te vinden.

Een watertaxi kost EUR 9,- + EUR 1,80 per minuut. Ze rekenen EUR 6,- extra als ze je op moeten halen bij je hotel, in de nacht en bagage. TIP! Voor dat je instapt moet je onderhandelen over de prijs.

Een Fietstour door de stad kost EUR 39,- p.p.. Je hebt er dan wel een gids bij en je fietst over het eiland Lido en nog wat andere plekken. Erg leuk en uniek,,, en echt Nederlands.... 

Traghetto Gondel Canal Grande VenetieTraghetto Gondel Canal Grande Venetie

Vervoer met de Vaporetto

De vaporetto is het openbaar vervoer in Venetie. Je kunt er niet omheen. De lijnboten gaan af en aan over de Canal Grande en naar de omliggende eilanden.

Ideaal vervoermiddel als je van het ene punt naar het ander moet. De Vaporetto lijn no. 1 stopt op elk station aan de Canal Grande, het grote kanaal die door Venetie loopt. Je ziet zoveel moois,, boek hier een boottocht + gids over de Canal Grande (duurt 60 minuten) per stoere motorboot.

Om vanaf Piazzle Roma naar het San Marco Plein te varen doe je ongeveer 45 minuten over. Er zijn 20 lijnen die ook naar de bijliggende eilanden varen. 1 kaartje kost € 7.50. Inbegrepen is de prijs van bagage tot 150cm. Een enkele waterbus ticket is goed voor 75 minuten. Gedurende deze tijd kun je dus van vaporetto lijn wisselen.

De Travel Cards zijn de beste oplossing als je Venetie en de omgeving wilt verkennen. Op de ACTV diensten kun je onbeperkt reizen, met uitzondering van routes Alilaguna en ACTV routes 16, 19, 21 en Casino.

Tourist Travel Card

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost € 7.50 (75 minuten).

 • 20,00 € - 1 DAY TRAVELCARD
 • 30,00 € - 2 DAYS TRAVELCARD
 • 40,00 € - 3 DAYS TRAVELCARD
 • 60,00 € - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor meer informatie over de ACTV service & actuele prijzen >

De Travel Cards om te gebruiken voor het openbaar vervoer  in Venetie. 

San Zaccaria Venetie

Je kunt de kaartjes kopen bij de Hellovenezia ticket bureaus en de verschillende self-service kaartautomaten op bijv.: Piazzale Roma, Rialto, de luchthaven Marco Polo en Punta Sabbioni.

De kaartjes moet je voor gebruik langs de witte kaartlezer halen op het drijvende vaporetto platform. Als je nog geen kaartje hebt, koop dan een kaartje bij Vaporetto conducteur op de boot om een boete te vermijden.

Vervoer in Venetie met de Gondel

Gondel Vervoer in Venetie

Het  is een ideaal plaatje van vervoer in Venetie. Een romantische gondeltocht. Als het even kan, zoek dan een rustige aanlegplaats waar de gondeliers staan. Een ritje kost gauw tussen de € 70,- en € 100,- voor 50 minuten, afhankelijk waar je opstapt en hoe druk het is.

Ik vind het vreselijk als het druk is in Venetie en je botst met de gondel tegen andere volle gondelrit aan. De kanalen zijn nauw en dezelfde route wordt snel genomen. Is er veel verkeer, dan gaat het niet snel. 

Met de Taxi door Venetie

Vervoer in Venetie taxi

Luxe… Maar wel heerlijk als je comfortabel en met snelheid ergens moet zijn. Vooral op warme dagen en met kleine kinderen is dit super. Vaak kun je via je hotel een taxi bestellen die je oppikt.

In de luxe taxi boot kunnen veel mensen in. Een groep van 8 mensen moet lukken. Reken wel op een aardig tarief. Van het San Marco Plein naar Piazzale Roma ben je zo € 75 - € 125,- kwijt. 

De Venice Connected kaart

Venice Conncected Card of de TravelCard? Is die nieuwe 'Venice Connected Card' nu wel zo handig? Lees alles over de nieuwe Stadpas in Venetie 'Venice Connected Card' >

Deze pas (voorheen de Venice Card ) biedt een a la carte pakket van transport en andere toeristische diensten. Het heeft echter een frustrerende tarievenstelsel die aan een bepaalde tijd gebonden is.

Dit houdt in dat je alles van te voren moet plannen. Mijn voorkeur is als je enkele dagen in Venetie bent om een travelcard te kopen en de museums apart te betalen. 


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over het vervoer Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Vervoer in Venetie > naarVenetie Tips >

Lees ook:

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!

Lees ook deze tips op mijn site:

Updates & Vragen

 1. De leukste Activiteiten in Venetie : Gewoon doen!

  Jul 14, 18 03:21 AM

  Ja, je zit goed! In Venetie is veel te beleven, maar de leukste Activiteiten in Venetie heb ik gewoon hier. Deze wil je niet missen en met deze Tickets heb je het beter voor elkaar in Venetie dan een…

  Lees verder

 2. Fietsen in Venetië

  Jul 07, 18 05:33 PM

  Wat voor mogelijkheden zijn er om onder begeleiding fietstochtje te maken, bijvoorbeeld over het lido di jesolo? Of in Venetie?

  Lees verder

 3. Vervoer van marco polo airport naar hotel achter san marco plein

  Jun 27, 18 07:55 AM

  Hoe kom ik het beste van san marco airport naar cavalletto doge orseolo hotel? Dit is vlakbij het san marco plein.

  Lees verder

Recent Articles

 1. De leukste Activiteiten in Venetie : Gewoon doen!

  Jul 14, 18 03:21 AM

  Ja, je zit goed! In Venetie is veel te beleven, maar de leukste Activiteiten in Venetie heb ik gewoon hier. Deze wil je niet missen en met deze Tickets heb je het beter voor elkaar in Venetie dan een…

  Read More

 2. Fietsen in Venetië

  Jul 07, 18 05:33 PM

  Wat voor mogelijkheden zijn er om onder begeleiding fietstochtje te maken, bijvoorbeeld over het lido di jesolo? Of in Venetie?

  Read More

 3. Vervoer van marco polo airport naar hotel achter san marco plein

  Jun 27, 18 07:55 AM

  Hoe kom ik het beste van san marco airport naar cavalletto doge orseolo hotel? Dit is vlakbij het san marco plein.

  Read More

TIP voor Appartementen in Venetie: