Op welk Venetie Airport kom jij aan?

Home >  Venetie Airport  >Wist je dat Venetie Airport uit twee vliegvelden bestaat? En op welke luchthaven kom jij aan om in Venetie te komen? En hoe? Lees op deze pagina welke airports Venetie gebruikt. 

Vlieg je met KLM? Of vanuit België? Elke maatschappij heeft haar eigen luchthaven. Lees dus goed als je gaat boeken. Per vliegveld vertel ik wat de faciliteiten zijn. Klik op de links voor details over de vliegvelden.

Mijn Tip) Reserveer direct Taxi's op het vliegveld van Venetie

Venetie vliegveld bus
Venetie Airport informatie

'Marco Polo Airport' ligt in de plaats Tessera. Het ligt 8 km ten noorden van Venetie. 

Het ligt op de rand van de lagune. Als je aankomt heb je fantastische uitzichten over Venetie.

Let op dat je vanuit Nederland/Belgie een zitplek hebt aan de rechterkant van het vliegtuig! Venetie ligt namelijk aan de rechterkant als je gaat landen... Je hebt dan een geweldig uitzicht over Venetie als je er bijna boven vliegt!

Veel Europese airlines maken gebruik van de luchthaven Marco Polo Airport, zoals KLM, Transavia en Alitalia. De vluchtduur naar het Marco Polo Vliegveld is ca. 1,5 uur vanuit Nederland en België. 

Venetie Airport bus
Venetie luchthaven

De luchthaven Marco Polo is klein en overzichtelijk. Je loopt makkelijk direct naar de ACTV buslijndiensten en de ATVO Shuttle bussen. En ook de Allilaguna bootlijn of de taxiboten die je naar Venetie brengen. Dit wordt duidelijk aangegeven op de borden.

Zorg er voor dat je een flesje drinken koop op het vliegveld. Want tot in Venetie kun je geen drinken kopen. En op een snikhete dag is het wel nodig dat je voldoende drinkt. Je reis naar Venetie duurt nog bijna 1 uur.

 Treviso Airport

Venetie airport

Treviso airport is een kleiner vliegveld en wordt gebruikt door budget airlines. Ryanair bijvoorbeeld. 

Ik ging voor het eerst op vakantie naar Venetie. Ik wist dat er twee luchthavens waren en dat we zouden aankomen op Treviso Airport. Dit is een vliegveld op 32km afstand van Venetie! Er is een buslijn om toeristen te vervoeren naar en van Venetie.

Het is een goedkope manier om zo in de romantiek van de stad te komen.  Meer weten over de busdiensten? Ga naar mijn pagina over hoe je vanaf het vliegveld naar Venetie komt >

Meer info over Venetie Airport

Vanaf beide airports kun je ook een auto huren. Het grote voordeel is dat je de rest van de omgeving kan verkennen.

Bijvoorbeeld; doorrijden naar Milaan of Verona. Om een auto te huren zijn er speciale service desks op de luchthaven. Lees meer over een auto huren in Venetie >

Kom je laat aan op het vliegveld? Geen stress door met die koffers naar en door Venetie te slepen? Neem dan een Airport hotel buiten Venetie. Bovendien kan een hotel vlakbij het vliegveld goedkoop zijn als je dat vergelijkt met de hotels in Venetie. Een goede combinatie voor een goedkope reis naar Venetie!!!

De websites van de twee luchthavens in Venetie zijn:

·         Airport Marco Polo

·         Airport Treviso 
Goedkoop Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetie, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden? Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de Airports vlakbij Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Airport >

Lees verder: