"Informatie over Tours en Openingstijden van het Dogenpaleis
Helpt je om een Goed Bezoek voor te Bereiden"

Home >  Geschiedenis Venetie >  Dogenpaleis >

Bij een bezoek aan het Dogenpaleis ga je versteld staan van het doolhof aan gangen en kamers die er zijn. De grootste bezienswaardigheid in de geschiedenis van Venetie. Kinderen vinden het verbazingwekkend! En het doolhof in de gevangenis is best eng!

Openingstijden en entreekaartjes

Dogenpaleis Venetie

Het museum van het paleis is elke dag open:

  • april – oktober van 8:30 - 19:00
  • november – maart van 8:30 – 17:30
  • gesloten op 25 december en 1 januari

We hebben speciale kaartjes om de wachtrij in het Dogen paleis over te slaan. Ga vervolgens direct met je persoonlijke gids op tour door het paleis (seizoensgebonden). Heel speciaal.

  • Een één uur durende wandeling
  • Loop door de Brug der Zuchten
  • Sla de (vaak lange) wachtrijen over

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon.

Als je het in Venetie boekt kun je dus direct naar binnen! Bespaar daarom een uur wachttijd om in het Dogenpaleis te komen door hier online tickets te boeken >. En kijk welke kaartjes nog beschikbaar zijn. 

De normale prijs is duurder als je gewoon bij de kassa van het museum gaat kopen. Het kaartje is geldig voor het Dogen paleis (Palazzo Ducale), Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale en de Monumentale kamers van Biblioteca Nazionale Marciana.

Of waarom zou je niet reserveren voor de geheime tour? Loop door de kamers en de 'enge' gevangenis waar 'Casanova' vastzat? Ook erg leuk voor de wat oudere kinderen (vanaf 10 jaar). De kaartjes voor deze tour zijn te verkrijgen vanaf EUR 20,00. Voor meer informatie bezoek je de site van Palazzo Ducale >  Deze ticket is inclusief het bezoek van het museum, maar exclusief een gids. 

Allemaal leuk en aardig maar,,

Waar is de ingang van het Paleis? 

Dogenpaleis

De ingang van het paleis is aan de kant van het water. Vanaf het San Marco plein loop je onder de galerij richting het water. En dan linksom.

Pas op, het kan hier erg druk zijn met een lange rij (net zoals bij de ingang van Basiliek San Marco). Hierbij een foto die de drukte een beetje laat zien bij de ingang. 

Ben je nog steeds niet zeker om het huis van de oude Dogen te bezoeken? Oke, ik ga je overtuigen...

Waarom je het geweldige Dogenpaleis moet bezoeken


Het was de officiele verblijfplaats van de 120 Dogen. Zij heersten over Venetie van 697 (n.Chr.) tot 1797 (n.Chr.).

Bezoek de Raadkamer (Sala del Maggior Consiglio) en de indrukwekkende zaal van de Senaat leden (Sala del Senato). 

Sluit je museum tour af met een koffiepauze in de voormalige stal van het paleis.

Dogenpaleis

De Doge was de belangrijkste magistraat en leider van Venetie. Hij werd verkozen voor het leven door de adel van de stad. Meestal was de geselecteerde Doge de slimste en de oudste in Venetie.

Raak onder de indruk door de architectuur. Ervaar de prachtige kunstwerken in dit paleis. 

Zo hebben de kunstenaars Titian, Tintoretto en Bellini samen gewerkt om het paleis met schilderijen en beeldhouwwerken te verfraaien. Bijvoorbeeld de enorme marmeren gevel.

Al wandelend door het paleis krijg je de ene verrassing na de andere. Elke kamer heeft een uitlegbordje in het Engels. De rode pijlen geven aan wat de route is. 

Neem jij de geheime tour? Deze brengt je langs de martelkamers! ,,heel eng, maar ik kan het aanraden!!!Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over de Dogen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië > 

  Dogenpaleis >


Lees ook:

Lees ook:

MYOMY Venetië - Vakantiegeld

Vakantiegeld? Investeer nu vanaf €500 in MYOMY DO GOODS en Ontvang voor elke Storting (€1.500) een MYOMY Tas. Leuk voor in Venetië! Wil je Investeren tegen 7,25% rente of eerst informatie? Klik dan hier  


TIP voor Appartementen in Venetie: