"Informatie over Rondleidingen & Openingstijden
van het Dogenpaleis. Dit helpt je om een bezoek goed voor te bereiden"

Bij een bezoek aan het Dogenpaleis ga je versteld staan van het doolhof aan gangen en kamers die er zijn. De grootste bezienswaardigheid in de geschiedenis van Venetie. Kinderen vinden het verbazingwekkend! En het doolhof in de gevangenis is best eng!

Tickets Dogenpaleis: Met Tickets zonder wachtrij kun je elk moment het paleis bezoeken. 

Ik mag een exclusieve avondrondleiding met gids in het Dogenpaleis aanbieden. Profiteer van snelle toegang en een persoonlijke gids. Hoor meer over de geschiedenis van deze fascinerende plek. Ervaar in 1,5 uur een unieke rondleiding als de zon onder gaat en mensenmassa naar huis is. 

Kijk snel verder voor de andere...

...Rondleidingen, Openingstijden & Entreekaartjes

Dogenpaleis Venetie

Het museum van het dogenpaleis is elke dag open:

 • april – oktober van 8:30 - 19:00
 • november – maart van 8:30 – 17:30
 • gesloten op 25 december en 1 januari

We hebben speciale kaartjes om de wachtrij in het Dogen paleis snel door te gaan. Ga vervolgens direct met je persoonlijke gids op geheime tour door het paleis (seizoensgebonden). Heel speciaal. 

Het betreft een tour door de geheime locaties van het paleis. Duur 1 uur en 25 minuten.

 • Een één uur durende wandeling
 • Loop door de Brug der Zuchten
 • Sla de (vaak lange) wachtrijen over

Reserveer 15 minuten van te voren met je telefoon of kies een datum rechts op de kalender. Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon.

Als je het in Venetië boekt kun je dus snel naar binnen! Bespaar daarom een uur wachttijd om in het Dogenpaleis te komen door hier online tickets te boeken >. En kijk welke kaartjes nog beschikbaar zijn. 

De normale prijs is duurder als je gewoon bij de kassa van het museum gaat kopen. Loop door de kamers en de 'enge' gevangenis waar 'Casanova' vastzat? Ook erg leuk voor de wat oudere kinderen (vanaf 10 jaar). Voor meer informatie bezoek je de site van Palazzo Ducale >  Deze ticket is inclusief het bezoek van het museum. 

Allemaal leuk en aardig maar,,

Waar is de ingang van het Paleis? 

Dogenpaleis

De ingang van het paleis is aan de kant van het water. Vanaf het San Marco plein loop je onder de galerij richting het water. En dan linksom.

Pas op, het kan hier erg druk zijn met een lange rij (net zoals bij de ingang van Basiliek San Marco). Hierbij een foto die de drukte een beetje laat zien bij de ingang. 

Het Dogenpaleis is samen met de San Marco Basiliek een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Venetië. Geen reis is compleet zonder het te bezoeken. De rij buiten is vaak erg lang, ongeacht wanneer je in de rij staat te wachten. Pro-tip: boek van tevoren skip-the-line tickets en verspil geen tijd in de rij. De extra tijd die je hebt gekregen kun je mooi gebruiken om een echte gelato ijs te eten (dat is wat ik deed!).

Ben je nog steeds niet zeker om het huis van de oude Dogen te bezoeken? Oke, ik ga je overtuigen...

...Waarom je het geweldige Dogenpaleis moet bezoeken?

Nieuwste Artikel

 1. Boek Nu: Expert-Geleide Busreis Venetie!

  Dec 05, 23 02:26 PM

  Ervaar het gemak van een comfortabele Busreis Venetie. Boek nu en ontvang deskundige Venetië-tips op onze website!

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Het Dogenpaleis was de officiele verblijfplaats van de 120 Dogen. Zij heersten over Venetië van 697 (n.Chr.) tot 1797 (n.Chr.).

Bezoek de Raadkamer (Sala del Maggior Consiglio) en de indrukwekkende zaal van de Senaat leden (Sala del Senato). Sluit je museum tour af met een koffiepauze in de voormalige stal van het paleis.

De Doge was de belangrijkste magistraat en leider van Venetie. Hij werd verkozen voor het leven door de adel van de stad. Meestal was de geselecteerde Doge de slimste en de oudste in Venetie.

Dogenpaleis

Raak onder de indruk door de architectuur. Ervaar de prachtige kunstwerken in het dogenpaleis. 

Zo hebben de kunstenaars Titian, Tintoretto en Bellini samen gewerkt om het paleis met schilderijen en beeldhouwwerken te verfraaien. Bijvoorbeeld de enorme marmeren gevel.

Al wandelend door het paleis krijg je de ene verrassing na de andere. Elke kamer heeft een uitlegbordje in het Engels. De rode pijlen geven aan wat de route is. Neem jij de geheime tour? Deze brengt je langs de martelkamers! ,,heel eng, maar ik kan het aanraden!!!

Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over de Dogen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië > Dogenpaleis >

Lees ook:


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!