De Geheimen van het Dogenpaleis in Venetie

Home >  Geschiedenis Venetie >  Dogenpaleis >

Bij een bezoek aan het Dogenpaleis ga je versteld staan van het doolhof aan gangen en kamers die er zijn. De grootste bezienswaardigheid in de geschiedenis van Venetie. Kinderen vinden het verbazingwekkend! En het doolhof in de gevangenis is best eng!

Openingstijden en entreekaartjes

Dogenpaleis Venetie

Het museum is elke dag open:

 • april – oktober van 8:30 - 19:00
 • november – maart van 8:30 – 17:30
 • gesloten op 25 december en 1 januari

Jouw entreekaart geeft toegang tot alle andere museums rond het San Marco Plein.

We hebben speciale kaartjes om de wachtrij in het Dogen paleis over te slaan. Ga vervolgens direct met je persoonlijke gids op tour door het paleis (seizoensgebonden). Heel speciaal.

 • Een één uur durende wandeling
 • Loop door de Brug der Zuchten
 • Sla de (vaak lange) wachtrijen over

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon. Als je het in Venetie boekt kun je dus direct naar binnen! Bespaar daarom een uur wachttijd om in het Dogenpaleis te komen door hier online tickets te boeken >. En kijk welke kaartjes nog beschikbaar zijn. 

De normale prijs is duurder als je gewoon bij de kassa van het museum gaat kopen. Standaard entreeprijs: EUR 16,00. Het kaartje is geldig voor het Dogen paleis (Palazzo Ducale), Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale en de Monumentale kamers van Biblioteca Nazionale Marciana.

Tip: Boek een kaartje waarmee je de lange wachtrij overslaat en ook een fantastiche rondleiding! Zie ook links in het kader voor de aanbiedingen of boek hier direct de ticket en bespaar meer dan 1 uur wachttijd.

Of reserveer een geheime tour door de kamers en de 'enge' gevangenis waar 'Casanova' vastzat.

De kaartjes voor deze tour zijn te verkrijgen vanaf EUR 20,00. Voor meer informatie bezoek je de site van Palazzo Ducale > 

Dogenpaleis

De ingang van het paleis is aan de kant van het water. Vanaf het San Marco plein loop je onder de galerij richting het water. En dan linksom. Pas op, het kan hier erg druk zijn met een lange rij (net zoals bij de ingang van Basiliek San Marco). Hierbij een foto die de drukte een beetje laat zien bij de ingang. 

Het geweldige Dogenpaleis

Bezoek de Raadkamer (Sala del Maggior Consiglio) en de indrukwekkende zaal van de Senaat leden (Sala del Senato). Sluit je museum tour af met een koffiepauze in de voormalige stal van het paleis.

De officiele verblijfplaats van de 120 Dogen. Zij heersten over Venetie van 697 (n.Chr.) tot 1797 (n.Chr.). De Doge was de belangrijkste magistraat en leider van Venetie. Hij werd verkozen voor het leven door de adel van de stad. Meestal was de geselecteerde Doge de slimste en de oudste in Venetie.


Dogenpaleis

Raak onder de indruk door de architectuur. Ervaar de prachtige kunstwerken in dit paleis. 

Zo hebben de kunstenaars Titian, Tintoretto en Bellini samen gewerkt om het paleis met schilderijen en beeldhouwwerken te verfraaien. Bijvoorbeeld de enorme marmeren gevel.

Al wandelend door het paleis krijg je de ene verrassing na de andere. Elke kamer heeft een uitlegbordje in het Engels. De rode pijlen geven aan wat de route is. 

Neem jij de geheime tour? Deze brengt je langs de martelkamers! ,,heel eng, maar ik kan het aanraden!!!


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over de Dogen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Geschiedenis Venetie >  Dogenpaleis >

Lees ook:

Lees ook:

Updates & Vragen

 1. De leukste Activiteiten in Venetie : Gewoon doen!

  Jul 14, 18 03:21 AM

  Ja, je zit goed! In Venetie is veel te beleven, maar de leukste Activiteiten in Venetie heb ik gewoon hier. Deze wil je niet missen en met deze Tickets heb je het beter voor elkaar in Venetie dan een…

  Lees verder

 2. Fietsen in Venetië

  Jul 07, 18 05:33 PM

  Wat voor mogelijkheden zijn er om onder begeleiding fietstochtje te maken, bijvoorbeeld over het lido di jesolo? Of in Venetie?

  Lees verder

 3. Vervoer van marco polo airport naar hotel achter san marco plein

  Jun 27, 18 07:55 AM

  Hoe kom ik het beste van san marco airport naar cavalletto doge orseolo hotel? Dit is vlakbij het san marco plein.

  Lees verder

TIP voor Appartementen in Venetie: