Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Het Weer Venetie
De Weersverwachting voor Vandaag en het Klimaat

Home >  Weer Venetie >

'Ik wil mooi zonnig weer hebben als ik Venetië bezoek.' Gewoon een citaat wanneer mensen zoeken over het weer Venetië. Is het weer hetzelfde als in Nederland of in Belgie? Of misschien nog belangrijker, wat wordt de weersvoorspelling in Venetië volgende week?

Eén ding is zeker; het weer in Venetië zou geen probleem moeten zijn tijdens je bezoek, want genieten doe je sowieso! Ok, hier is het weer van vandaag:

VENETIË Weersverwachting VANDAAG

Best mooi weer vandaag toch? Of valt het tegen? Het weer Venetie is essentieel om te weten voordat jij je vakantie boekt naar Venetie. Het weer in Venetie moet je daarom goed in de gaten houden. Lees hier alles over de Weersverwachting voor de komende dagen > 

Natuurlijk wil je blauwe luchten, geen koud weer, maar ook niet te warm en helemaal geen regen… Ik ben elk seizoen in Venetie geweest. Ieder seizoen heeft zijn charme en magie. Welke periode in Venetie maakt daarom voor de beleving niet uit.

Mooi weer in Venetie is een wens, maar ben je niet nieuwsgierig wanneer dit de beste tijd is om naar Venetië te gaan? Lees meer over het jaarlijkse klimaat van Venetië.

Maar wat is dan eigenlijk de...

...Beste periode om te gaan qua Weer Venetie?

Weer Venetie in Torcello

Hier zijn enkele feiten om over na te denken:

 • Gedurende het hele jaar valt er gemiddeld 82 cm regen
 • Juli en augustus zijn de warmste maanden 
 • Januari is de koudste maand
 • November en juni zijn de natste maanden
 • Februari is de droogste maand

Wat voor kleding neem je mee naar Venetie? Het weer Venetie is minder veranderlijk dan in Nederland of Belgie. lees de details over het Weer in Venetie >

1. De zomer: Dit zijn de maanden juni, juli, augustus en september. In de zomer kan het heet en benauwd zijn in Venetie. Dit is met name als je door de dunne straatjes loopt van Venetie. Ook is het abnormaal druk in Venetie. Veel toeristen die een dagtripje maken naar de stad. 

Weer Venetie zomer

De maand juni kan nog, maar juli en augustus is het ontzettend druk rond het San Marco Plein. Ik ben tijdens de zomer een aantal keer in Venetie geweest. De warmte weerkaatst fel op de stenen en het water. Ik adviseer om in een ander seizoen de stad te ontdekken. 

Het onweer dat zo nu en dan plaatsvindt, zorgt voor een verfrissende atmosfeer. Eigenlijk net als in Nederland waar een warme zomerdag in de namiddag kan veranderen in een onweersbui... “Soms lekker”

Nieuwe Informatie

 1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

  Oct 10, 21 06:29 AM

  Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

  Lees meer

2. De herfst: Dit zijn de maanden oktober en november. De temperaturen zijn aangenaam.

Wel is er meer wind. November is de natste maand van Venetie, dus houdt hier rekening mee. Net als de lente is dit een mooie tijd om Venetie te bezoeken. 

3. De winter: Dit zijn de maanden december, januari en februari. De temperaturen gaan bijna niet onder nul. Zo nu en dan is het mistig. Dan lijkt het kouder. Het fenomeen 'acqua alta' (hoog water) komt in deze maanden geregeld voor. Je ziet enkele pleinen in Venetie overstromen.

Het leuke aan deze koude maanden is dat er minder toeristen zijn. De stad straalt rust uit en de dampige kanalen zijn romantisch. Ben jij verliefd en wil je de romantiek beleven? Ga dan lekker in de wintermaanden… de liefde houdt jullie warm… Lees over de Winterse activiteiten in Venetie > *Tijdens deze winterse activiteiten is het druk in Venetie.

4. De lente: Dit zijn de maanden maart, april en mei. Dit vind ik de beste periode om naar Venetie te gaan. Het regent niet zo vaak en de temperatuur is aangenaam. Ondanks dat je in deze maanden een jas mee moet nemen zijn er genoeg momenten voor een zonnige dag zonder jas. Tijdens de Paasdagen is het druk in Venetie.

Zijn er nog...

Publieke Feestdagen waar je rekening mee moet houden?

Weer Venetie met goed uizicht als het helder isAls het weer helder is heb je een mooi uitzicht vanuit maggiore toren

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdigingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Bovenal! Wat voor weer het ook is, Venetie verliest niets van haar magie en charme. Dus kies de periode en het seizoen die voor jou het best lijkt! Meer weer updates in Venetie zijn te vinden op Weeronline.nl


Je hebt gelezen over het Weer Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie.

Ga terug van Weer Venetie > naar Home >

Lees ook:


Recent Articles

 1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

  Oct 10, 21 06:29 AM

  Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

  Read More

 2. Venetiaanse Maskers zijn een kunstwerk. Welke draag jij?

  Sep 22, 21 04:52 PM

  Venetiaanse Maskers in stijl. De vele soorten maskers en het materiaal. Hoe worden ze gemaakt. Lees hier alles

  Read More

 3. Kan je uur van ATVO bus niet kiezen?

  Sep 15, 21 04:29 PM

  transfer

  Read More

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!