Het Weer Venetie. De Weersverwachting voor Vandaag en het Klimaat

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Het weer Venetie; 'Ik wil mooi zonnig weer hebben als ik Venetië bezoek.' Gewoon een citaat wanneer mensen zoeken over het weer in Venetie. Is de weersverwachting hetzelfde als in Nederland of in België? Of misschien nog belangrijker, wat wordt de weersvoorspelling volgende week?

Eén ding is zeker; het weer in Venetië zou geen probleem moeten zijn tijdens je bezoek, want genieten doe je sowieso!

INHOUDSOPGAVE

 1. Het weer in Venetië 
 2. Beste periode om te gaan qua Weer Venetie?
 3. Publieke Feestdagen waar je rekening mee moet houden?

Bekijk onderstaand tabel met het weer van vandaag:

VENETIË Weersverwachting VANDAAG

1. Het weer in Venetië

Best mooi weer vandaag in Venetië toch? Of valt het tegen? Het weer Venetie is best belangrijk om te weten voordat jij je vakantie boekt naar Venetië. Het weer in Venetië moet je daarom in de gaten houden. Lees hier alles over de Weersverwachting voor de komende dagen > 

Maar tijdens mijn verblijf met oud&nieuw was het 5 van de 6 dagen mistig. In Venetië kan het dan goed mistig zijn boven het water. En zeg nou zelf, dat heeft ook wel wat voor de stad.

Natuurlijk wil je blauwe luchten, geen koud weer, maar ook niet te warm en helemaal geen regen… Ik ben elk seizoen in Venetie geweest. Ieder seizoen heeft zijn charme en magie. Welke periode in Venetie maakt daarom voor de beleving niet uit.

Alles is 365 dagen per jaar open. Mooi weer in Venetie is een wens, maar ben je niet nieuwsgierig wanneer dit de beste tijd is om naar Venetië te gaan? Lees meer over het jaarlijkse klimaat van Venetië.

Maar wat is dan eigenlijk de...

2. ...Beste periode om te gaan qua Weer Venetie?

Weer Venetie in Torcello

Hier zijn enkele feiten om over na te denken:

 • Gedurende het hele jaar valt er gemiddeld 82 cm regen
 • Juli en augustus zijn de warmste maanden 
 • Januari is de koudste maand
 • November en juni zijn de natste maanden
 • Februari is de droogste maand

Wat voor kleding neem je mee naar Venetië? Het weer Venetie is minder veranderlijk dan in Nederland of België. lees de details over het Weer in Venetië >

1. De zomer: Dit zijn de maanden juni, juli, augustus en september. In de zomer kan het heet en benauwd zijn in Venetie. Dit is met name als je door de dunne straatjes loopt van Venetie. Ook is het abnormaal druk in Venetie. Veel toeristen die een dagtripje maken naar de stad. 

Weer Venetie zomer

De maand juni kan nog, maar juli en augustus is het ontzettend druk rond het San Marco Plein. Ik ben tijdens de zomer een aantal keer in Venetie geweest. De warmte weerkaatst fel op de stenen en het water. Ik adviseer om in een ander seizoen de stad te ontdekken. 

Het onweer dat zo nu en dan plaatsvindt, zorgt voor een verfrissende atmosfeer. Eigenlijk net als in Nederland waar een warme zomerdag in de namiddag kan veranderen in een onweersbui... “Soms lekker”

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

2. De herfst: Dit zijn de maanden oktober en november. De temperaturen zijn aangenaam.

Wel is er meer wind. Regen in Venetie. Wat moet je dan? Lees mijn artikel "Regen in Venetie," want het kan vaker voorkomen dan je denkt. De vele keren dat ik in Venetië was, en het regende, waren alleen de maanden december, januari en februari. En ook een keer in april trouwens.

November is de natste maand van Venetie, dus houdt hier rekening mee. Net als de lente is dit een mooie tijd om Venetie te bezoeken. 

3. De winter: Dit zijn de maanden december, januari en februari. De temperaturen gaan bijna niet onder nul. Zo nu en dan is het mistig. Dan lijkt het kouder. Het fenomeen 'acqua alta' (hoog water) komt in deze maanden geregeld voor. Je ziet enkele pleinen in Venetie overstromen.

Het leuke aan deze koude maanden is dat er minder toeristen zijn. De stad straalt rust uit en de dampige kanalen zijn romantisch. Ben jij verliefd en wil je de romantiek beleven? Ga dan lekker in de wintermaanden… de liefde houdt jullie warm… Lees over de Winterse activiteiten in Venetie > *Tijdens deze winterse activiteiten is het druk in Venetie.

4. De lente: Dit zijn de maanden maart, april en mei. Dit vind ik de beste periode om naar Venetië te gaan. Het regent niet zo vaak en de temperatuur is aangenaam. Ondanks dat je in deze maanden een jas mee moet nemen zijn er genoeg momenten voor een zonnige dag zonder jas. Tijdens de Paasdagen is het druk in Venetië.

Zijn er nog...

3. Publieke Feestdagen waar je rekening mee moet houden?

Weer Venetie met goed uizicht als het helder isAls het weer helder is heb je een mooi uitzicht vanuit maggiore toren

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Bovenal! Wat voor weer het ook is, Venetie verliest niets van haar magie en charme. Dus kies de periode en het seizoen die voor jou het best lijkt! Meer weer updates in Venetie zijn te vinden op Weeronline.nlJe hebt gelezen over het Weer Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie.

Ga terug van Weer Venetie > naar Home >

Lees ook:

Artikelen over het Weer in Venetie:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!