Het Weer Venetie, wat is de beste periode?

Home >  Weer Venetie >

Het weer Venetie. Wat is de beste tijd in Venetie? En hoe is de temperatuur per seizoen? Is het Venetie klimaat net zoals in Nederland en Belgie? En misschien is dit wel het belangrijkste; wat is de weersverwachting in Venetie? 


Het weer is essentieel om te weten voordat jij je vakantie boekt naar Venetie. Het weer in Venetie moet je daarom goed in de gaten houden als je binnenkort op vakantie gaat.


Weer in Venetie Torcello

Natuurlijk wil je blauwe luchten, geen koud weer, maar ook niet te warm en helemaal geen regen… 

Ik ben elk seizoen in Venetie geweest. Ieder seizoen heeft zijn charme en magie. Welke periode in Venetie maakt daarom voor de beleving niet uit.

Weer Venetie, hier zijn enkele feiten:

Met welk weertype moet je rekening houden?

 • Gedurende het hele jaar valt er gemiddeld 82 cm regen
 • Juli en augustus zijn de warmste maanden 
 • Januari is de koudste maand
 • November en juni zijn de natste maanden
 • Februari is de droogste maand
Weer Venetie zomer

1. De zomer: Dit zijn de maanden juni, juli, augustus en september. In de zomer kan het heet en benauwd zijn in Venetie. Dit is met name als je door de dunne straatjes loopt van Venetie.

Ook is het abnormaal druk in Venetie. Veel toeristen die een dagtripje maken naar de stad. De maand juni kan nog, maar juli en augustus is het ontzettend druk rond het San Marco Plein.

Ik ben tijdens de zomer een aantal keer in Venetie geweest. De warmte weerkaatst fel op de stenen en het water. Ik adviseer om in een ander seizoen de stad te ontdekken. 

Het onweer dat zo nu en dan plaatsvindt, zorgt voor een verfrissende atmosfeer. Eigenlijk net als in Nederland waar een warme zomerdag in de namiddag kan veranderen in een onweersbui…. “Soms lekker”

2. De herfst: Dit zijn de maanden oktober en november. De temperaturen zijn aangenaam.

Wel is er meer wind. November is de natste maand van Venetie, dus houdt hier rekening mee. Net als de lente is dit een mooie tijd om Venetie te bezoeken. 

3. De winter: Dit zijn de maanden december, januari en februari. De temperaturen gaan bijna niet onder nul. Zo nu en dan is het mistig. Dan lijkt het kouder. Het fenomeen 'acqua alta' (hoog water) komt in deze maanden geregeld voor. Je ziet enkele pleinen in Venetie overstromen.

Het leuke aan deze koude maanden is dat er minder toeristen zijn. De stad straalt rust uit en de dampige kanalen zijn romantisch. Ben jij verliefd en wil je de romantiek beleven? Ga dan lekker in de wintermaanden… de liefde houdt jullie warm… Lees over de Winterse activiteiten in Venetie > *Tijdens deze activiteiten is het druk in Venetie.

4. De lente: Dit zijn de maanden maart, april en mei. Dit vind ik de beste periode om naar Venetie te gaan. Het regent niet zo vaak en de temperatuur is aangenaam. Ondanks dat je in deze maanden een jas mee moet nemen zijn er genoeg momenten voor een zonnige dag zonder jas. Tijdens de Paasdagen is het druk in Venetie.

De Publieke Feestdagen:

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdigingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Wil je de weersverwachting voor de komende 5 dagen voor Venetie weten? Het weer in Venetie >

Bovenal! Wat voor weer het ook is, Venetie verliest niets van haar magie en charme. Dus kies de periode en het seizoen die voor jou het best lijkt! Meer weer updates in Venetie zijn te vinden op Weeronline.nlGoedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over het Weer Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie.

Ga terug van Weer Venetie > naar Home >

Lees ook:

Recent Articles

 1. Neem een Venetie Rondleiding, Ontdek de Stad op de Betere Manier

  Jul 21, 19 09:58 AM

  Venetie Rondleiding met een Gids? Je kunt ze hier boeken! Nederlandstalige Tour in Venetië of andere Gids die je in het Engels meeneemt

  Read More

 2. Parkeren Venetie Tips als je met de Auto gaat?

  Jul 18, 19 03:20 PM

  Met je auto of camper Naar Venetie? Parkeren Venetie geef ik je Tips welke parkeerplaatsen er zijn. Verschil in Prijs en Afstand. Aan jou de Keus!

  Read More

 3. Auto Huren Venetie en je kunt gaan waar je wilt!

  Jul 17, 19 02:17 AM

  Goedkoop Auto Huren Venetie - Vertrouwde Aanbieders samen op 1 plek. Omgeving Venetië verkennen, door Italie rijden? Vanaf Airport in de Huurauto naar Venetie

  Read More

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!