Meer weten over Venetie Feiten?Home >  Venetie Feiten > 

Lees het hier! Ik vertel jou de Venetie Feiten. Waarom...? Omdat je zonder de feiten en de kennis over deze mooie stad onvoldoende weet. Elke reis die je doet moet goed zijn. Het is mijn passie om jou meer over Venetie te vertellen, de achtergrond en de weetjes over Venetie.

Feiten over Venetie

Venetie Feiten

1. Heeft elke inwoner een boot? Dit is wel wat je denkt als je het verkeer ziet op de kanalen. Bijna elke inwoner heeft beroepsmatig een boot en één op de twee families heeft een plezierboot.

2. Drijven de gebouwen op het water? Miljoenen palen van dennenhout uit de Alpen zijn samengeperst in leemgrond (klei).

Door de afwezigheid van zuurstof zijn de palen versteend. Dit hebben ze bedekt met planken en stenen. Nu vormt het een solide basis voor het huidige Venetie en ondergrond van de historische gebouwen.

3. Is Venetie aan het zinken? Feitelijk is het zinken gestopt toen de industrie uit Marghera ophield met het pompen van grondwater. Toch, door het stijgen van de zeespiegel en het gewicht van de gebouwen is het de vraag voor hoe lang dit nog zo door kan gaan. Recent is bekend geworden op basis van satelliet foto's dat Venetie ieder jaar 2 millimeter zinkt.

Lees hier meer over het onderzoek 'Feiten Venetie zinkt>

4. Is het water veilig om te zwemmen? Ja, de bovenste laag van het Adriatische zeewater zorgt voor vers water. Daarnaast zijn er voldoende controles inzake bacteriën. Lees meer over de riolering >

5. Vallen er vaak veel mensen in het water? Soms komt het voor dat een toerist een kletspoot krijgt of in het water valt. Dit is met name als zij proberen in te stappen in een gondel of een taxiboot. Wees ook voorzichtig bij afstapjes en gladde stenen. 

6. Hoe diep is de Lagune? Deze is maximaal 15 tot 20  meter diep.

7. Kun je het water uit de drinkfonteintjes drinken? Ja, dit kan. Het komt van de zelfde waterleidingen als het drinkwater uit je hotel. Het drinkwater staat onder strikte controle van de overheid. Tot 1884 heeft Venetie onder de vele pleinen het regenwater verzameld.

8. Hoeveel inwoners heeft Venetie? Dit zijn nu ongeveer 60.000. De meeste zijn senioren. Jonge stellen hebben de voorkeur om naar het vaste land te verhuizen. De woningen zijn hier goedkoper, ze kunnen autorijden, de prijzen zijn goedkoper en er zijn minder toeristen! Elk jaar vertrekken er gemiddeld zo'n 1.000 inwoners.


Meer Venetie Feiten en Nieuws

Feiten over Venetie

Straks moet je betalen voor Venetie.

De lokale overheid heeft het plan opgeroepen om hekken voor Venetie neer te zetten.

Toeristen zouden moeten betalen bij de ingang. Het zelfde als ‘Disneyland’ dus…

Inwoners geven aan dat de toeristen vaak één dag blijven. Zij gebruiken niet de lokale restaurants, maar brengen hun eigen lunchpakket. Hierdoor heeft de stad moeite om hun eigen Venetie te bekostigen. 

Anderen zijn tegen de plannen. Venetie wordt volgens hen net een attractiepark. Maar er moet wat gebeuren. Jaarlijks wordt er veel gerenoveerd en er moet wat gedaan worden tegen het opkomende water!

De historische stad zinkt en de waterspiegel stijgt. In de toekomst moet Venetie blijven vechten tegen het opkomende water. Maar is er voldoende geld? Goedkoop Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetie, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden? Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de Venetie Feiten. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Feiten > 

Lees ook: