Meer weten over Venetie Feiten?
Ik vertel het Belangrijkste zodat jij een goede Voorbereiding krijgt.

Deel hier je eigen Venetie review en Reis Verhaal

Venetie Feiten

Lees het hier! Ik vertel jou de Venetie Feiten. Waarom..? Omdat zonder de feiten en de kennis over deze mooie stad men onvoldoende weet. En ik houd er van om jou te helpen over de achtergronden, feiten en nieuws over Venetië. 

Het is mijn passie om jou meer over Venetië te vertellen, de achtergrond en de weetjes over Venetië. Daarom laat me beginnen met...

DE INHOUDSOPGAVE

 1. 8 Nuttige Feiten over Venetie
 2. Venetie Feiten die je ook graag wilt weten
 3. Die toegangspoortjes in Venetië, komen die er nog?
 4. Gerelateerde Blogs en Informatie

1. 8 Nuttige Feiten over Venetie

Natuurlijk, ik kan je helpen meer te weten te komen over Venetië! Venetië is een stad in het noordoosten van Italië en staat bekend om zijn kanalen, bruggen, historische gebouwen en culturele erfgoed. Hier zijn enkele feiten die nuttig kunnen zijn voor jouw voorbereiding:

 1. Venetië is gebouwd op 118 kleine eilanden die met elkaar zijn verbonden door bruggen en kanalen.
 2. De stad heeft meer dan 400 bruggen en ongeveer 170 kanalen.
 3. Venetië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw na Christus, toen de eerste nederzettingen werden gebouwd.
 4. Venetië was een belangrijk centrum voor de handel in de Middeleeuwen en de Renaissance en was een belangrijke macht in de Middellandse Zee.
 5. De stad heeft een rijke culturele erfgoed met vele prachtige gebouwen en kunstwerken, zoals de Basiliek van San Marco, het Dogepaleis en de Accademia-galerie.
 6. Venetië heeft een unieke architectuur en stijl, met veel gebouwen die zijn gebouwd in de Byzantijnse, gotische en renaissancestijl.
 7. Venetië is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.
 8. Venetië is gevoelig voor overstromingen en er zijn maatregelen genomen om de stad te beschermen tegen hoogwater.

Ik hoop dat deze feiten nuttig zijn voor jouw voorbereiding op een reis naar Venetië!

2. Venetie Feiten die je ook graag wilt weten

1. Heeft elke inwoner een boot? Dit is wat je denkt als je het verkeer ziet op de kanalen. Bijna elke inwoner heeft beroepsmatig een boot en één op de twee families heeft een plezierboot.

2. Hoe duur is een gondelboot? Een nieuwe zwarte traditionele gondel kost ongeveer 16.000 euro. Het onderhoud is zeer kostbaar. Ze zijn ongeveer 10 meter lang, bijna 1,5 meter breed en wegen 350 kg. Lees meer over deze typisch Venetiaanse boot >

Venetie Feiten

3. Privétocht in een gondel? Wat is de Gondel Venetie Prijs? Benieuwd wat het kost? Een gondelrit heeft een vaste prijs van 85 euro. Je hebt een privé tour van 30 tot 40 minuten lang. In de avond als de zon onder gaat heeft een gondelrit een prijs van 120 euro. Het is een vaste prijs en wordt ieder jaar opnieuw centraal besloten. De prijs geldt per groep en niet per persoon. Die 30 minuten lijken kort, maar als je langer wilt varen kan dat ook. Maar vraag de gondelier vooraf de prijs. Vaak kost een extra 20 minuten ca. 40 euro. Lees alles over de Venetie Gondel Prijs >

4. Drijven de gebouwen op het water? Miljoenen palen van dennenhout uit de Alpen zijn samengeperst in leemgrond (klei). Door de afwezigheid van zuurstof zijn de palen versteend. Dit hebben ze bedekt met planken en stenen. Nu vormt het een solide basis voor het huidige Venetie en de ondergrond van de historische gebouwen.

5. Hoe diep is de Lagune rond Venetie? Deze is maximaal 15 tot 20 meter diep.

6. Is Venetie aan het zinken? Eigenlijk, is het zinken gestopt toen de industrie uit Marghera ophield met het pompen van grondwater. Toch, door het stijgen van de zeespiegel en het gewicht van de gebouwen is het de vraag voor hoe lang dit nog door kan gaan. Recent is bekend geworden op basis van satelliet foto's dat Venetie ieder jaar 2 millimeter zinkt. Lees meer over het onderzoek 'Feiten Venetie zinkt >

7. Is het water veilig om te zwemmen? Ja, de bovenste laag van het Adriatische zeewater zorgt voor vers water. Daarnaast zijn er voldoende controles inzake bacteriën. Lees meer over de riolering >

8. Vallen er vaak mensen in het water? Soms komt het voor dat een toerist een kletspoot krijgt of in het water valt. Dit is met name als zij proberen in te stappen in een gondel of in een taxiboot. Wees ook voorzichtig bij afstapjes en gladde stenen en laat kinderen niet zonder toezicht spelen langs de kanten. Wanneer je aankomt op Piazzale Roma en Venetië binnenkomt, steek je de brug over: Venetië Ponte di Calatrava. Dit is een brug die soms glad kan zijn, maar gelukkig is er een ballustrade. 

9. Kun je het water uit de drinkfonteintjes drinken? Ja, dit kan. Het komt van de zelfde waterleidingen als het drinkwater uit je hotel. Het drinkwater staat onder strikte controle van de overheid. Tot 1884 heeft Venetie onder de vele pleinen het regenwater verzameld, dat o.a. voor het koken diende. Nu niet meer. Dus weg met die plastic flesjes!

Feiten over Venetie

10. Hoe werkt het riool in Venetië? Mensen vertelden me dat het meeste afvalwater zonder behandeling rechtstreeks in de grachten van Venetië terechtkomt.

Dit is inderdaad waar, maar het  water is ongelooflijk zout dat het niet vervuilend of vuil is. En dat merk je als toerist niet, want de grachten worden door de getijden weggespoeld. Lees meer over hoe afvalwater in Venetië wordt behandeld >

11. Hoeveel inwoners heeft Venetie? Dit zijn nu ongeveer 53.000. De meeste zijn senioren. Jonge stellen hebben de voorkeur om naar het vaste land te verhuizen. De woningen zijn hier goedkoper, ze kunnen autorijden, de prijzen zijn goedkoper en er zijn minder toeristen! Elk jaar vertrekken er gemiddeld zo'n 1.000 inwoners.

12. Virusuitbraken in Venetië. Welk effect heeft dat? Kun je daar nog steeds heen? Venetië heeft eeuwenlang schaduw gehad van de pest en andere virusuitbraken. De stad heeft er dus ervaring mee. Tussen 1361 en 1528 waren er in Venetië ongeveer 22 uitbraken van builenpest in Venetië. Lees de Venetie feiten over virussen in Venetie >

13. Het laatste nieuws, de beste tips en de beste video's over Venetië? Over deze prachtige stad valt veel te vertellen. Als ik voel dat ik het nieuws voor mijn site kan gebruiken, maak ik mijn artikel met mijn mening. Voel je vrij om commentaar te geven op het artikel of mijn website. Je kunt bijna alle relevante Venetie feiten en tools voor sociale media vinden om jouw opmerking te delen. Je kunt het Venetie Nieuws bekijken >

Moet ik me zorgen maken over ...

3. Die toegangspoortjes in Venetië, komen die er nog?

Nieuwe Informatie

 1. Kamperen in Venetie - Ontdek de Betovering

  Oct 03, 23 07:29 AM

  Union Lido 5 sterren
  Met Kamperen in Venetie vertel ik over de Venetië campings, voor Campers + Mijn Top 4 beste Campings om ultiem te genieten.

  Lees meer


Direct regelen


VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Straks moet je betalen voor Venetië.

De lokale overheid gaat toegangspoortjes aan de randen van Venetië neerzetten.

Toeristen zouden moeten betalen bij de ingang. Het zelfde als ‘Disneyland’ dus…

Inwoners geven aan dat de toeristen vaak één dag blijven. Zij gebruiken niet de lokale restaurants, maar brengen hun eigen lunchpakket. Hierdoor heeft de stad moeite om hun eigen Venetië te bekostigen. 

Anderen zijn tegen de plannen. Ze zijn tegen de Venetie feiten. Venetië wordt volgens hen net een attractiepark. Maar er moet wat gebeuren. Jaarlijks wordt er veel gerenoveerd en er moet wat gedaan worden tegen het opkomende water! Meer lezen over de toeristenbelasting in Venetie >

De historische stad zinkt en de waterspiegel stijgt. In de toekomst moet Venetië blijven vechten tegen het opkomende water. Maar is er voldoende geld? 

Ieder jaar zijn er plannen om toegangspoortjes te plaatsen. Tot heden is dit nog niet gerealiseerd. Men zit namelijk ook met de handhaving. Zodra ze er staan. Lees je het gauw op mijn site. 

4. Gerelateerde Blogs en Informatie


Je hebt gelezen over de Venetie Feiten. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Feiten > 

Lees ook:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com