Parkeren San Giuliano 25-10-2017

door Angela Sluijsmans

San Giuliano parkeren bij het gele gedeelte (buspaal geel) stonden geen auto's en geen toezicht. Die bussen gingen ook niet en de boten daarachter ook niet, maar het was nog 25-10 en geen november-april.

We gingen terug naar Parco San Giuliano, porta Rosa. Parkeren eerste 3 uur gratis, 4 uur 2,- 5 uur 4,50 en verder weet ik het niet meer. Ticket haal je gewoon uit de automaat. Er liep op onze terugweg politie rond om te controleren.
Bij het cafe kun je bustickets kopen om naar Venezie te gaan. 3,- per persoon retour. Bij ons was ie best vol. Om naar het toilet te mogen moet je iets kopen in het cafe of je geeft bijv. 0,50 eurocent.

Met de bus is het nog geen 10 minuten (we hadden buslijn 5) en de keuzes van buslijnen was frequent.
De bus stopt bij Piazzale roma, daar waar alle rijdende voertuigen ook niet verder kunnen.
30 minuten lopen en je komt aan bij San Marco plein (dan ben je ook over de beroemde brug Rialto geweest. De route staat met naam en pijltjes op de gebouwen. Leuke steegjes, cafeetjes, kraampjes en winkeltjes. Goedkope en duurdere.

Naar de overkant de toren (alleen met lift omhoog) vanaf San Marco plein konden wij gratis met de boot. Bij station A moet je erin (de achterste natuurlijk) en de enige waar we geen ticket konden kopen en geen deurtjes waar we langs moesten. Dus een gratis retour. Tickets kun je wel bij de andere vaarstationnetjes kopen. 7,50 pp voor 75 minuten vaporetto bijvoorbeeld.
Uitzicht boven bij de toren vonden wij erg mooi en de moeite waard.

Ik zou een dagkaart van 20,- euro aanraden voor de vaporetto. Zeker als je meer wilt bekijken.

Heen was leuk wandelend, maar terug was te vermoeiend (kind, oma hartpatient). Dan was een vaporetto (genoeg keuze bij San Marco plein) beter geweest, want die stoppen vlakbij de (Piazzale roma) bussen.

Wij willen volgend jaar weer en dan de Gondel online reserveren voor 32,- euro 30 minuten uitproberen.

Reactie voor Parkeren San Giuliano 25-10-2017

Gemiddelde Waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Oct 28, 2017
Waardering
starstarstarstarstar
Parkeren San Giuliano
door: NaarVenetie.com

Hallo Angela,

Hartelijk dank voor je goede bijdrage! Daar doe ik het voor! Bezoekers die mij ook doorgeven dat er geen vaporetto lijnen meer zijn met San Giuliano!

Ik ga het gelijk verwijderen van mijn pagina 'Tips om te Parkeren' om te voorkomen dat anderen ook een parkeer teleurstelling krijgen.

Gelukkig begrijp ik dat je de rest van jullie trip het erg naar jullie zin hebben gehad!
En welkom terug volgend jaar!

Ciao!

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Parkeren in Venetie.

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com