Rolstoelgebruik en route in Venetie

Ik heb een onderbeenamputatie en ik wil met mijn rolstoel toch Venetie bezoeken. Wat zijn de mogelijkheden?

Is er bijv. een rolstoelroute? kan ik eventueel een boottocht maken?

Ik wil met de trein reizen vanaf Hermagor (Oostenrijk) naar Venetie. Ik kan echter hier geen info over vinden. Ik hoop dan ook dat u mij kunt helpen.

Grt. M Brabander

Reactie voor Rolstoelgebruik en route in Venetie

Gemiddelde Waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

May 08, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
Padova naar Venetie in een Rolstoel
door: NaarVenetie.com

Beste Peter,

Excuus voor de te late reactie. Fijn dat jullie een mooi trip gaan maken door Italië. Ik vind dat jullie uit Padova het beste met de trein naar Venetie kunnen.

Met de bus naar Venetie ben je namelijk lang onderweg. Nu is het wel zo dat buslijn 53 volgens mij ook rolstoel toegankelijk is, maar dat weet ik niet zeker. Een flink aantal bussen van ACTV zijn namelijk uitgerust met plekken speciaal voor rolstoelen en dat je er met een rijplaat in kunt komen. Hier is de link voor de route en het vertrekschema .

De trein of de bus hebben als eindpunt allebei Venetie. De trein komt aan op treinstation Santa Lucia Venezia en de bus op Piazzale Roma. Dit ligt tegen elkaar aan.

De trein moet je inderdaad van tevoren reserveren. Ik weet niet hoe het is geregeld op het treinstation van Padova, maar op het treinstation in Venetie is het prima geregeld. Er is een speciale service plek waar alles gereserveerd kan worden en om assistentie gevraag kan worden.

Normaliter moet je 12 uur voor vertrek assistentie reserveren. Op de website van Trenitalia heb ik het volgende gevonden:
How to request the assistance service? You can request RFI's assistance as follows:
• by going to the Sale Blu directly;
• by calling the RFI National Telephone Number 199 30 30 60
• by contacting Trenitalia's Call Center:199 892021 option 7 or 06/3000 for users not enabled to call 199

Voor meer informatie adviseer ik je hen te contacten of nog even kijken op de volgende websites:

Rolstoel toegankelijke stations in Italie >

Stations waar assistentie is >

Meer informatie voor rolstoelen in de trein >

Succes en ik hoor het graag of jullie er nog uitgekomen zijn.

Ciao!

May 03, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
toegankelijk reizen naar venetie per trein/bus
door: peter

Hallo

ik ga samen met mijn partner een maandje naar Italie en Venetie vormt de waardige afsluiter van deze trip. Echter van alle mogelijke barrières, onmogelijkheden enz heb ik nu al een beetje reisstress.

Ik wil een hotel boeken in Padova, dan mijn auto parkeren inInterparking Italia SRL, tegenover bus/trein station) en dan wil ik per trein of bus naar Venetie.
de kosten zijn laag (4,50 enkele reis) maar wat is mijn beste alternatief? reizen per trein en aankomen op station Santa Lucia en vanuit daar de stad in, of met de bus naar Venetie en afgezet worden bij de loopbrug.

de trein zal wel rolstoel toegankelijk zijn maar moet ik daarvoor een treinreis reserveren. (in 2007 ben ik van turijn naar Milaan en Genua gereisd en moest dat allemaal een week van te voren geboekt zijn i.g.v. assistentie op de perrons)

is de bus naar Venetie rolstoel toegankelijk of zijn dat een soort veredelde touringcars?

ik hoor heel graag je antwoord

Jul 25, 2015
Waardering
starstarstar
Van Oostenrijk naar Venetie en Rolstoel gebruik in Venetie
door: NaarVenetie.nl

Beste M. Brabander,

Wat fijn dat u Venetie gaat bezoeken. En wel vanuit Oostenrijk!

Ik weet dat er vanuit Villach Hbf rechtsreeks treinen rijden naar Venetie Santa Lucia station. Daarnaast rijden er bussen van het Oostenrijkse trein/bus bedrijf ‘OBB’ naar Venetie vanuit Villach Hbf.

Ik weet niet hoe dit te boeken is, maar dit lukt denk ik via www.thetrainline-europe.com.

Voor zowel de trein als de dubbeldekker bus naar Venetie vermelden ze dat het rolstoeltoegankelijk is.

Een andere optie is om de trip via een reisbureau te boeken. Ik weet dat de Deutsche Bahn hier goed in is, die dus ook internationale treintickets en service verkoopt. Dit is de DB ReiseService met telefoonnummer +44 8718 8080

Ik ben benieuwd hoe het u vergaat vanuit Hermagor naar Venetie!

Voor het rolstoel gebruik in Venetie en of er routes zijn in Venetie? Jazeker! Ruim 70% van Venetie is allemaal te bezichtigen. U moet op de site van de Venetie gemeente kijken. Hier is alle informatie beschikbaar. Het is helaas wel in het Engels. www.comune.venezia.it

Ik ben nu zelf bezig om een pagina in het Nederlands te maken. Deze ga ik z.s.m. publiceren. Kom daarom terug op mijn site en de update komt te staan onder "Recent Articles".

Ciao, Rudmer NaarVenetie.com

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Venetie reviews en ervaringen algmeen.

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website