Tips gevraagd

door Fred Bergman
(Nederland)

Wij zijn nu sinds 7 september in Venetie en blijven tot 1 oktober. We zijn onaangenaam verrast door de toe genomen agressiviteit van horeca om klanten binnen te halen.

Een toenemend aantal Aziaten heeft zijn eigen restaurantje waarvan een enkele zeer goed maar helaas, met name op Roma slecht en zonder enige talenkennis behalve Chinees en Italiaans.

Wij moeten wegens coeliaki glutenvrij eten. Dat is vrijwel niet te koop in Mestre en Venetie. Heb jij daar nog tips over? Vandaag willen we de omgeving van Fondamente Nove wandelend verkennen, heb je nog tips in die omgeving?

Morgen willen we naar Lido, eerder waren we ook al naar Giudecca, Murano en Burano. We doen alles rustig, worden pas actief na 12.00 uur! We hebben 7 daags ACTVkaarten, die we er dubbel en dwars uithalen!

Reactie voor Tips gevraagd

Gemiddelde Waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Sep 26, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
Te veel Massa toeristen verpest het voor de genieter
door: NaarVenetie.com

Beste heer Bergman,

Ik zit met veel bewondering uw verhaal te lezen. Wat fantastisch dat u er op uit gaat en deze activiteiten onderneemt. Ondanks de ongemakkelijkheden doet u de dingen die u wilt doen.

Ik kan het zeker bevestigen dat Venetie echt heel erg druk is geworden met toeristen. Alles is gericht op toerisme. Dit maakt het bezoek aan de stad niet altijd aangenaam. Horeca en hotels hebben een commerciële insteek en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Toch zijn er echt prachtige en goede horeca adressen, zoals u ook zelfs schrijft. Ik ben nu ook zeer geneigd om hier een heerlijke cappuccino te kopen...

Ik vind het ook zo mooi dat u 3 weken heeft uitgetrokken om Venetie te ontdekken. Ik begrijp uw situatie helemaal en ik vind het jammer dat u nu per direct weg gaat uit Venetie. April is een goede maand om de stad nogmaals te bezoeken. September, zoals nu is eigenlijk nog net te vroeg, maar de drukte neemt af. Overigens ik vind het asociaal dat u geen zitplaats heeft kunnen krijgen in de vaporetto boten.

Ik wou nog reageren op uw vraag over glutenvrije restaurants in Venetie. Mijn ervaring die ik via anderen heb begrepen is dat het best wel te doen is om glutenvrij eten te krijgen in Venetie. Meerdere malen heb ik in restaurants gezeten waar het op de menukaart staat aangeschreven. Of dat er gerechten op staan die al van zichzelf glutenvrij zijn. Ook staan er veel tips op www.deglutenvrijeman.nl/glutenvrij-in-venetie/ Ook erg leuk om deze website te lezen.

Mocht u nog meer verhalen of tips kwijt willen over Venetie kunt u deze altijd op mijn website plaatsen. Of mailen mag ook via contact@naarvenetie.com

Bedankt voor uw bijdrage.

Sep 26, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
Dagje verder
door: Fred Bergman

We hebben inmiddels gewandeld van Fundamenta Nuove naar Ca' d'Oro en gezocht naar het Palazzo Franchetti waar je voor 8,50 per persoon kunt genieten van de oude bouwstijl en beroemde schilderijen. Helaas kwamen we daar pas laat aan omdat we bij onze wandeling in een val zijn getrapt die we normaal vermijden.

Op de kaarten van Venetië vind je vaak gele routes. Dat zijn de routes tussen belangrijke punten. Hoofdregel voor ons is, neem nooit een gele route! Immers daar loopt de massa, het is vaak zeer druk, zelfs in september, als je dan in die massa terecht komt dan verlies je je concentratie en scherpte en voor je het weet ga je compleet een verkeerde kant uit. Dat overkwam ons ook en daardoor waren we zo laat bij het Palazzo dat we het bezoek moesten uitstellen tot maandag.

Maandag echter was enerzijds de drukte veel minder (voor het eerst waren we in een Vaporetto waarvan er zitplaatsen vrij waren en vrij bleven) en anderzijds bleek jet Palazzo vanaf 14.00 uur gesloten, dus moesten we het bezoek weer uitstellen. Inmiddels was de tijd ook te kort geworden om zinvol naar het Lido te gaan en besloten we van het uitzicht te gaan genieten op de San Giorgio.

Dus moesten we dan met de Vaporetto van Ca' d'Oro naar Accademia en dan wandelend via onze favoriete cappuccino decaffeinate leverancier (1,50 per beker, terwijl er een unieke lifttoegang is voor rolstoelers; opdrinken kan binnen, zelfs op een houten kruk) take away Venice Pasta's Academy, Dorsoduro 881, naar Galetteria Nico bij bootbushalte Zattere, die uitstekende glutenvrije ijsjes verkoopt, o.a. voor coeliaki patiënten). Vervolgens weer met de Vaporetta van Zattere naar San Georgio. Inderdaad een geweldig uitzicht naar alle kanten!

Omdat mijn 2 versleten knieën en mijn ex hernia rug steeds meer gingen opspelen besloten we de dag voortijdig door van San Georgio terug te gaan via Zattere en Accademia naar P. le Roma en met de rijdende bus 5 naar onze camping Venezia in Mestre. Natuurlijk niet zonder even tussen Zattere en Accademia cappuccino decaffeinate te hebben gedronken bij Venice Pasta's Academy, waar we inmiddels tot de stamgasten behoren.

In verband met onze gezondheid hebben we besloten ons bezoek aan Venetië per direct af te sluiten. De overdreven koude stand van de airco in de autobussen de aan alle kanten tegenover elkaar openstaande ramen in bus en boten maken ons verkouden, terwijl de onbeschoftheid van veel toeristen het onmogelijk maakt om als invalide 75 jarige gebruik te maken van de gereserveerde zitplaatsen voor invaliden en 70 plussers, waardoor we vermoeid en overbelast raken. De volgende keer gaan we niet in september, maar in april/mei, dan verwachten we minder hitte en minder drukte en meer contact met de echte Venetianen!

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Wat is jouw beste Venetie Tip?.

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website