Van camping village jolly naar venetie

Goedendag,

Wat een leuke site...ik heb al veel nuttige tips gevonden hier.
Ik ben al heel de dag aan het zoeken, maar toen bedacht ik me dat ik dit toch beter even aan een kenner kan vragen.

Ik wil graag van onze camping naar venetie gaan en daar zoveel mogelijk bezoeken. Na wat zoekwerk dacht ik aan:
aankomen bij de bushaltes in venetie vanuit het vasteland(weet niet precies welke halte of plaats dit is?), dan te voet doorgaan naar de rialto markt en dan verder naar de rialto brug.

Dan verder naar het San Marco plein (daar campanille, san marco basiliek en Dogespaleis te bezichtigen) en van daaruit door te gaan naar Strado Nova.

-Welke bus nemen we beste van onze camping naar venetie? en wat kost dit ongeveer voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 2 en 8 jaar? (PS beetje lopen is niet erg.)

-Is bovenstaande route haalbaar om op 1 dag te doen?

-Heb je nog andere leuke dingen die we kunnen bezichtigen op onze route?

-Heb je enkele goede restaurant/terassjes tips langs mijn route die betaalbaar zijn?

Alvast bedankt

Reactie voor Van camping village jolly naar venetie

Gemiddelde Waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Aug 06, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
Van Camping Village Jolly naar Venetie
door: NaarVenetie.com

Hallo,,,

Wat leuk dat jullie met je gezin naar Venetie gaan! Camping Village Jolly kan wel druk zijn hoor en aardig veel jeugd. Maar ik ben benieuwd hoe jullie het hebben gevonden… Laat het me weten..

De camping heeft zelf een shuttle busje die een aantal keer hun gasten brengt naar Venetie. En op een vast tijdstip staat het shuttle bus weer klaar op de afgesproken plek om jullie weer terug te brengen naar de camping. Vaak is dat al rond 19:00 uur in de avond. Nadeel is wel dat je dit busje van de camping vooraf moet reserveren.

Andere opties zijn om vanaf de camping met de gewone bus lijndiensten te gaan. Jullie kunnen dan kiezen voor de buslijnen 6 of 13. Zij gaan alle 2 naar ‘Piazzale Roma’ in Venetie. Dit is het eindstation van al het vervoer naar Venetie. En vanaf hier begint de stad! Vanaf de camping zijn de haltes ca. 10 minuten lopen. Dus dat is goed te doen. Een kaartje in deze streekbus kost 1,50. Vlakbij de bushalte is ook een supermarkt (dit kan je ontzettend veel geld besparen in Venetië).

De geschetste route door Venetie en de bezienswaardigheden zijn goed te doen. Het is ook te doen in 1 dag. Maar de bezienswaardigheden die de meeste tijd vergen zijn de San Marco Basiliek en het Dogenpaleis. Met name door hun lange wachtrijen in het hoogseizoen. Wat je ook kan doen is de Basiliek combineren met het Dogenpaleis inclusief een gids en een 2 uur durende tour! Omdat ik een partnerschap heb met Tiqets.com hebben we speciale combinatie kaartjes voor een tour met gids en je hoeft niet in de lange wachtrij. Heel speciaal voor de prijs van EUR 59,-.
• Entree geld voor beide locaties
• Skip the line toegang
• Engelse gids
• Gevangenis in Palazzo Ducale (Dogenpaleis)

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon. Als je het in Venetie boekt kun je dus direct dezelfde dag aan de tour mee doen! Hier kun je de online tickets boeken >

Als je Venetie in dag bezoekt heb je eigenlijk niet meer tijd om echte bezienswaardigheden te bezoeken. Dan moet je een andere dag opnieuw Venetie bezoeken. En als je daar tijd voor hebt, raad ik aan om de eilanden Burano, Murano en Torcello te bezoeken.

Voor restaurants raad ik je natuurlijk de eetgelegenheden aan waar je echt Venetiaans kan eten, Venetiaanse tapa’s enzovoort. Maar misschien is dit voor de kinderen minder geschikt. Op jullie route zijn voldoende restaurants waar je heerlijke pizza’s kunt eten en andere dingen. Dus zit daar maar niet over in!

En vergeet bovenal niet dat Venetie op zich al een museum is, waar de kinderen heerlijk kunnen rondrennen zonder verkeer.

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Venetie Camping Reviews.


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website