Van luchthaven Treviso naar Hotel Altieri

door Maurice
(Maastricht)

Afgelopen week ben ik met mijn partner naar venetie geweest. De reis was door ons geboekt door Vakantieveilingen - Verrassingstickets.

Ontbijt is bij dit hotel altijd inbegrepen dus als je extra hebt betaald aan verrassingtickets.nl dan ben je opgelicht net als ons. dus reclameren :-)

Vlucht via Ryanair vanaf Charleroi naar Treviso.

Goedkoop parkeren hebben we gedaan bij Parking Jack in Mellet, van woensdagmiddag tot zaterdag avond voor 21 euro. Dat is inclusief transfers naar en van de luchthaven. (https://parkos.nl/parking-jack.html)

We zijn geboekt in Hotel Altieri te Mestre. Op diverse sites de recensies gelezen etc. Het viel allemaal wel mee maar extra dekens voor januari waren wel op zijn plaats. Ontbijt was goed. Je bent er alleem om te douchen en slapen/ontbijten.

Op de site www.naarvenetie.com gezocht hoe we het beste vanaf de luchthaven naar het hotel konden geraken.

Hier onze manier, ik denk ook de goedkoopste (met OV)
Als je in de aankomsthal komt en door de poortjes loopt ga je direct rechts. Je loopt dan rechtdoor tegen 2 boxen aan en daar koop je buskaartjes naar het Treviso Stazione, lijn 6. Ze kosten 1,30 euro pp.

Als je buiten komt loop je even naar de straat en dan zie je na 40 meter een bushalte. Daar hangt ook een digitaal bord waarop je kan zien hoelang het nog duurt voor de bus komt.

Na een dik kwartier stop je voor het Treviso Stazione. Onthou deze halte goed want hier moet je op de terugweg ook weer opstappen.
Steek de straat over (of gebruik de voetgangerstunnel) naar het station.

In de hal koop je best aan de automaat een treinkaartje voor 3,40 euro pp. Kies het engels menu, de rest spreekt eigenlijk voorzich. Kies Mestre Stazione.
In ons geval was het perron 6.
Vergeet je ticket niet af te stempelen aan een automaat onder in de tunnel. (kaartje erin en naar links drukken)

Na 20 minuten kom je aan op Mestre Stazione.
Loop hier de hal binnen en links heb je 2 tabacco winkeltjes waar je kaartjes voor de tram kan kopen. Geef aan dat je naar Pastrello wilt met de tram. Kost 1,50 euro pp.

Eenmaal de kaartjes ga je weer naar het perron en loop je linksaf langs de bistro waar ook de McDonalds is. Deze loop je helemaal af en je komt dan uit bij het tramstation. Kies hiervoor de achterste 2e ingang.

Dit is T2 (tramlijn 2) en deze volg je tot aan Mestre Centro, hier stap je uit rechts, om de hoek de straat oversteken en dan zie je een halte T1. Deze moet je hebben. (of volg/vraag andere mensen)
Instappen en volgen tot aan Pastrello. De route staat zoals bij elke tram/metro ook in de tram aangekeken dus het spreekt voor zich.(dit is een van de laatste 3 haltes) Daar stap je uit. Steek de straat over naar het pleintje en volg de rechterkant van het gebouw. Om de hoek heb je bushalte 19 die je naar Venetië kan brengen. Loop gewoon 150 meter door en je bent bij het hotel. (links)

Als je naar Venetië gaat, steek dan bij die bushalte even over en loop rechts langs de winkels tot aan de grote weg, even oversteken en bij het tabakswinkeltje kan je weer kaartjes kopen voor de terug weg en ook Venetië zelf. (1,50 enkeltje maar neem een retour dus 3 euro)

Voor Venetië neem je T1(tram1) tegenover waar je uitgestapt bent en daar kan je blijven zitten totdat je in Venetië bent. Stukje comfortabeler dan de bus.

Dus voor ongeveer 7,5 euro per persoon ben je van het vliegveld naar Treviso, met de trein naar Mestre en van Mestre Stazione naar het hotel.
Op het station kan je een enkeltje of een retourtje bus nemen voor respectievelijk 12 en 22 euro. Vonden wij in verhouding te duur en dut was ook heel leuk om te doen.
En met de trein heb je wel iets meer kofferruimte.

TIP: voordat je thuis vertrekt, pak je Google maps app op je telefoon en download het gebied waar je denkt te gaan reizen. Zo kan je ook zonder internetverbinding zien waar je bent als je ook je gps aanzet. Lekker offline verkennen.

Check ook even Taxi2Airport.nl
Link van Vliegveld Treviso naar Treviso Station: https://goo.gl/maps/n9tzu6Qgd5B2
Link van Treviso Stazione naar Mestre Stazione: https://goo.gl/maps/Vxv5z4iVBkM2
Link van Meste Stazione naar Hotel Altieri: https://goo.gl/maps/qP1auePMhW82
Hoop dat de links blijven werken.

Nog goedkoper is een auto huren voor ongeveer 13 euro per dag maar dan moet je wel een credit card hebben. Dan kan je ook naar de MacArthur Glenn outlet. (ook dit hebben we met ov gedaan)

Reactie voor Van luchthaven Treviso naar Hotel Altieri

Gemiddelde Waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Oct 24, 2018
Waardering
starstarstarstarstar
Opmerkingen
door: Johan

Een paar opmerkingen:

In de aankomsthal zagen wij alleen automaten voor de hier genoemde dure shuttle. Verder geen automaten gezien. Deze dus maar genomen.

Wij kwamen pas 's avonds om 21:00 aan op station Mestre. De kiosken gesloten. Automaten op beide tramperrons kapot.

Groeten van twee nu zwartrijdende Hollanders in de tram.

Sep 30, 2018
Waardering
starstarstarstarstar
Met de taxi
door: Finy

Weet iemand hoeveel het kost om met de taxi van airport treviso naar hotel Algiers in meester te gaan?

Check ook even deze link om een taxi te reserveren in Venetie

Jan 30, 2017
Waardering
starstarstarstarstar
Goede uitleg!
door: naarvenetie.com

Hallo Maurice,
Dank voor je goede bijdrage!

Hier hebben bezoekers heel veel aan!

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Contact.

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website