Informatie over jouw Stedentrip Venetie

Home >  Vakantie in Venetie >  Stedentrip Venetie >

Benieuwd naar de dingen die je kunt doen tijdens een Stedentrip Venetie? Ik zoek altijd naar de dingen die niemand anders doet. Het onbekende Venetie! De meeste van jullie bezoeken Venetie voor max. 3 dagen. De populairste bezienswaardigheden bekijken en dan weer weg.

Doe jij dit ook? Of doe jij net als ik? Ik vind dat je meer tijd moet doorbrengen in deze prachtige stad! Venetie heeft zoveel te bieden. Maar ach, een stedentrip is vaak niet langer. 

Stedentrip Venetie

Vliegen naar Venetie? Ik ben onlangs nog een weekend in Venetie geweest. Precies 3 dagen. Het was september. Dit is een goede maand voor een stedentrip naar Venetie. Desondanks was het druk. Voor de grootste bezienswaardigheden, zoals de Basiliek San Marco stonden lange rijen. 

Ik verbleef in een oud paleis die was omgebouwd tot een hotel. 3-sterren en  voor mij voldoende. Ga jij voor een 3 of een 4-sterrenhotel in Venetie? De stad is 1 van de duurste steden in Europa. En ja,, de stad heeft veel luxe hotels. Maar ik weet de beste kwaliteit! Lees hier mee over Venetie hotels >

Van het vliegveld nam ik de bus naar Piazzale Roma in Venetie. Dit is het vetrek- en aankomstpunt van allerlei openbaar vervoer. Dit is dan ook jou startpunt om richting een hotel in Venetie te gaan. 

Stedentrip Venetie

Je merkt dat het een komen en gaan is van toeristen. Is jouw hotel te ver om te lopen met bagage?

Dan loop je achter de Hellovenezia ticketoffice naar de vaporetto (waterbus). Deze brengt je over Canal Grande verderop in Venetie.  

De organisatie achter de vaporetto heeft een goede dienstverlening.  Vooraf kun je in de ticketoffice of op het vliegveld de volgende kaartjes kopen:

Tourist Travel Card

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost € 7.50 (75 minuten).

 • 20,00 € - 1 DAY TRAVELCARD
 • 30,00 € - 2 DAYS TRAVELCARD
 • 40,00 € - 3 DAYS TRAVELCARD
 • 60,00 € - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor meer informatie over de ACTV service & actuele prijzen >

Je hebt een goede voorbereiding nodig voor een succesvolle stedentrip Venetie. Een reisgids mag dan niet ontbreken. Ik ga voor de ultieme belevenis. Dus geen grote bezienswaardigheden dit keer voor mij. 

Zittend op een terrasje genoot ik van een goed glas wijn. Ik liet de stad in mij opgaan. Snel wat slenteren door de nauwe steegjes. Opeens kwam ik op een pleintje waar enkele Venetianen voor hun huis zaten te kletsen over het mooie weer. 

Verderop nam ik weer wat te drinken. Hey,,, dat zijn leuke dingen om te doen in Venetie hoor! Het verlaten plein gaf me een mooi uitzicht over de oude gebouwen. September kan best warm zijn, dus ik zat niet te lang in de zon. 

Mijn eigen Tip 1Ontdek Venetië per gondel 

Gondel in Venetie Boeken

Ervaar de magie van de Stad van het water. Boek hier > via Tiqets.nl de kaartjes vanaf EUR 32,-. Of een Gondel met Serenade >

Mijn eigen Tip 2: Koop je reisgids Venetië

Reisgids Venetië tips

Handige reisgids over Venetie kopen > Ga door smalle straatjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen! Meer Reisartikelen kopen >

Stedentrips Venetie italie

Ontdek de Stedentrip Venetie...

Snel verder! Wandelend door de stad vind ik het beste vervoermiddel in Venetie. Je ziet en voelt de stad dan op haar best. Venetie bestaat uit 7 stadswijken. Kijk maar eens in je reisgids! Cannaregio, S. Croce, S. Polo, Dorsoduro, S. Marco, Castello en Giudecca. Mijn plan was om elke dag 2 te ontdekken.

Iedere avond ging ik heerlijk eten in een onbekend restaurant. Die restaurants zijn er best veel. De Venetianen eten meestal om 19:00 uur. Als je dan nog geen restaurant hebt, dan moet je opschieten! Anders zit het meestal vol.

Vaak zijn de kleine onbekende restaurants verborgen in steegjes. Je moet dan even zoeken. Ik vind het eten beter en de tarieven zijn normaal, als je dit vergelijkt met de pasta- en pizzagerechten rond het San Marco Plein. 

Liefhebbers van muziek en kunst houden van Venetie. Veel onbekende kerken hebben fresco's en tijdens het hoogseizoen zijn hier concerten.  In de straten van Venetie staan af en toe muziek artiesten. Ze vermaken het publiek en na de tijd gaat de hoed rond. 

Op deze manier vind ik een stedentrip in Venetie fantastisch! Na 3 dagen ben ik helemaal opgegaan in Venetie. Op een manier hoe het zou moeten...


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over een stedentrip Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vakantie in Venetie >  Stedentrip Venetie >

Lees ook:

Lees ook:

Booking.com

Top 15 Bezienswaardigheden

 1. Basilica San Marco
 2. Dogen Paleis
 3. Piazza San Marco
 4. Grand Canal
 5. Accademia Galleries
 6. Santa Maria Gloriosa dei Frari
 7. Rialto Market
 8. Het eiland Torcello
 9. Campo Santa Margherita
 10. Uitzicht klokkentoren San Giorgio
 11. Harry's Bar
 12. Venetie  carnaval
 13. Gondels in Venetie
 14. Brug der Zuchten Venetie
 15. Burano

TIP voor Appartement in Venetie:

Als je op zoek bent naar een Appartement in Venetië, boek dan één van onze appartementen.

Vaak verblijf je dan in de minder bekende delen van de stad.