Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Home >  Vakantie in Venetie >  Stedentrip Venetie >

Benieuwd naar de dingen die je kunt doen tijdens een Stedentrip Venetie? Ik zoek altijd naar de dingen die niemand anders doet. Het onbekende Venetie! De meeste van jullie bezoeken Venetie voor max. 3 dagen. De populairste bezienswaardigheden bekijken en dan weer weg.

Doe jij dit ook? Of doe jij net als ik? Ik vind dat je meer tijd moet doorbrengen in deze prachtige stad! Venetie heeft zoveel te bieden. Maar vaak is een stedentrip is niet langer. Ik vertel over mijn stedentrip Venetie.

Stedentrip Venetie

Vliegen naar Venetie? Ik ben onlangs nog een weekend in Venetie geweest. Precies 3 dagen. Het was september. Dit is een goede maand voor een stedentrip Venetie. Desondanks was het druk. Voor de grootste bezienswaardigheden, zoals de Basiliek San Marco stonden lange rijen. 

Ik verbleef in een oud paleis die was omgebouwd tot een hotel. 3-sterren en voor mij voldoende. Ga jij voor een 3 of een 4-sterrenhotel in Venetie? De stad is 1 van de duurste steden in Europa. En ja,, de stad heeft veel luxe hotels. Maar ik weet de beste kwaliteit! Lees hier mee over Venetie hotels >

Van het vliegveld nam ik de bus naar Piazzale Roma in Venetie. Dit is het vetrek- en aankomstpunt van allerlei openbaar vervoer. Dit is ook jou startpunt om richting een hotel in Venetie te gaan. 

Stedentrip Venetie

Je merkt dat het een komen en gaan is van toeristen. Mensen sjouwen hun tassen en koffers voort over de natuurstenen.

Is jouw hotel te ver om te lopen met bagage? Dan loop je achter de Hellovenezia ticketoffice naar de vaporetto (waterbus). Deze brengt je over Canal Grande verderop in Venetie.  

De organisatie achter de vaporetto ACTV heeft een goede dienstverlening tijdens jou stedentrip Venetie. Vooraf kun je in de ticketoffice of op het vliegveld de volgende kaartjes kopen:

stedentrip Venetie

Om openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 3x heb je de prijs er al uit.

Tourist Travel Card kopen >:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost € 7.50 (75 minuten).

 • 20,00 € - 1 DAY TRAVELCARD
 • 30,00 € - 2 DAYS TRAVELCARD
 • 40,00 € - 3 DAYS TRAVELCARD
 • 60,00 € - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna boot- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je de kaart niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste bussen van ACTV rond Venetië. De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten. Deze coupon eerst geldig maken in de ticket-machine.

Je hebt een goede voorbereiding nodig voor een succesvolle stedentrip Venetie. Een reisgids mag dan niet ontbreken. Ik ga voor de ultieme belevenis. Dus geen grote bezienswaardigheden dit keer voor mij. 

Zittend op een terrasje genoot ik van een goed glas wijn. Ik liet de stad in mij opgaan. Snel wat slenteren door de nauwe steegjes. Opeens kwam ik op een pleintje waar enkele Venetianen voor hun huis zaten te kletsen over het mooie weer. 

Verderop nam ik weer wat te drinken. Hey,,, dat zijn leuke dingen om te doen in Venetie hoor! Het verlaten plein gaf me een mooi uitzicht over de oude gebouwen. September kan best warm zijn, dus ik zat niet te lang in de zon. 

Nieuwe Informatie

 1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

  Oct 10, 21 06:29 AM

  Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

  Lees meer

Wat heb je nog meer nodig voor een succesvolle stedentrip Venetie?

Stedentrips Venetie italie

Ontdek de Stedentrip Venetie...

Snel verder! Wandelend door de stad vind ik het beste vervoermiddel in Venetie. Je ziet en voelt de stad dan op haar best. Venetie bestaat uit 7 stadswijken. Kijk maar eens in je reisgids! Cannaregio, S. Croce, S. Polo, Dorsoduro, S. Marco, Castello en Giudecca. Mijn plan was om elke dag 2 stadswijken te ontdekken.

Iedere avond ging ik heerlijk eten in een onbekend restaurant. Die restaurants zijn er best veel. De Venetianen eten meestal om 19:00 uur. Als je dan nog geen restaurant hebt, dan moet je opschieten! Anders zit het meestal vol.

Vaak zijn de kleine onbekende restaurants verborgen in steegjes. Je moet dan even zoeken. Ik vind het eten beter en de tarieven zijn normaal, als je dit vergelijkt met de pasta- en pizzagerechten rond het San Marco Plein. 

Liefhebbers van muziek en kunst houden van Venetie. Veel onbekende kerken hebben fresco's en tijdens het hoogseizoen zijn hier concerten. In de straten van Venetie staan af en toe muziek artiesten. Ze vermaken het publiek en na de tijd gaat de hoed rond. 

Op deze manier vind ik een stedentrip Venetie fantastisch! Na 3 dagen ben ik helemaal op gegaan in Venetie. Op een manier hoe het zou moeten...


Meer alternatieven voor een stedentrip naar Venetië kun je vinden op deze pagina's:


Je hebt gelezen over een stedentrip Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vakantie in Venetie >  Stedentrip Venetie >

Lees ook: