Vanuit Treviso Luchthaven naar Grado en terug met openbaar vervoer

door Merel Smits
(Eindhoven)

Hoi, wat fijn om hier hopelijk antwoord op mijn vraag te krijgen. Wij verblijven over een week in Grado, en komen op luchthaven Treviso aan.

Helaas kunnen we vanwege onze prepaid cc geen auto huren. Zijn er kluisjes op Treviso voor onze bagage? of mogen we onze trolley meenemen in de ATVO shuttlebus naar Venetië?

Vanuit Venetië naar Grado, welke bus of trein moeten we nemen? En nog een vraag...we moeten zaterdag 29 augustus al om 9 u op vliegveld treviso zijn (vliegtuig vertrekt om 10u). Welke opties zijn er met de trein/ bus?

Weet jij een site waar het bus en treinvervoer in te zien is? Ik ben je erg dankbaar!!!

Reactie voor Vanuit Treviso Luchthaven naar Grado en terug met openbaar vervoer

Gemiddelde Waardering starstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Jul 17, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
vanuit treviso airport naar Grado
door: Liesbeth

Dag Merel,
het is een jaar geleden toen jij de vraag stelde hoe je het beste kon reizen vanuit airport Treviso naar Grado..... toch ben ik benieuwd hoe die trip verlopen is.

Zelf ben ik al verschillende keren in Grado geweest met auto, trein vanuit Nederland en de laatste jaren 2 keer met het vliegtuig.
Vanuit Treviso heb ik altijd de shuttlebus gepakt naar Venetie en een overnachting in Venetie geboekt. In de ochtend een kaartje kopen van Venetië naar Cervignano en dan met de bus naar Grado.
Terug , dezelfde trip, kon de reis gewoon in 1 dag omdat ik steeds laat vloog.

Ik ben benieuwd hoe je vorig jaar op tijd in de ochtend heb kunnen vliegen vanuit Grado of toch eerst een overnachting in Treviso/Venetië?

Aug 13, 2015
Waardering
star
Openbaar vervoer tussen Venetie en Grado
door: Rudmer

Hallo Merel!

Ik heb naar je bijdrage gekeken. En ik moet je bekennen; Ik ben nog nooit in Grado geweest en ik heb geen ervaring hoe je hier met openbaar vervoer komt. Lijkt mij een hele afstand...

En zoals ik begrijp; ga je vanuit Treviso eerst naar Venetie? Als dat zo is kun je de ATVO bus naar Venezia het beste nemen. Je kunt je koffers meenemen. Er zijn geen bagage kluisjes op Treviso Airport.

Maar als je vanuit Treviso direct naar Grado gaat kun je het beste met de trein. Vanuit het vliegveld neem je buslijn 6 van ACTT richting Treviso Centrum /treinstation.

Op het treinstation neem je de trein naar Cervignano-Aquileia-Grado. Je kunt het beste kijken op Trenitalia.com.

Een lange rit van ca. 2 uur. Op het treinstation Cervignano-Aquileia-Grado moet je de bus nemen naar Grado (circa 16 km afstand). Dit zijn de buslijnen 26 en 59. De busreis duurt ca. 25 minuten.

En als je vanuit Venetie naar Grado wilt kun je het beste de trein nemen vanuit Venetie naar Mestre. In Mestre moet je overstappen op een trein naar Cervignano-Aquileia-Grado.

Op 29 augustus s'ochtends vroeg gaat het lastig worden om op tijd op het vliegveld te zijn. In totaal ben je zo 3 uur reistijd kwijt vanuit Grado en ik weet niet of dit gaat lukken met openbaar vervoer.

De beste site tips die ik voor je heb zijn:

1. Rome2Rio.com. (Rome2rio is een handige website die ik vaak gebruik) Zij zijn internationaal de beste route planner voor OV die ik heb gezien.

2. Trenitalia.com

3. www.grado-tourism.com

En Merel; het lijkt er op dat de beste keus toch is om een auto te huren. Je ben vrijer en niet afhankelijk van het OV in Italie.... Ik kan mij niet voorstellen dat ze je prepaid CC niet accepteren. Als het gewoon een mastercard of visa is moet het lukken.

Daarnaast kun je het online reserveren....
Check even welke ik handig vind: NaarVenetie.com/Auto-Huren-Venetie

Kijk even wat je handig lijkt.

Ik wens jullie veel plezier; en dat gaat zeker lukken. Laat maar even weten hoe het is geweest via deze site of mijn facebook..

Ciao!

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Ervaringen van Luchthaven naar Venetie.

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website