Vraagje, is Venetie niet te Toeristisch?

door Herman Mortele
(Belgie Torhout)

Binnen 2 weken voor een 3-tal dagen naar venetie in Hotel Santa Chiara.

Als ik zo links en rechts het een en ander lees ben ik eigenlijk niet op mijn gemak. Dure gondels, niet eten in de toeristische plaatsen....

ipv ontspanning vrees ik andersom...Of heb ik het verkeerd voor? Zijn er betaalbare restaurantjes? Is er betaalbaar vervoer?

MVG

HERMAN

Reactie voor Vraagje, is Venetie niet te Toeristisch?

Gemiddelde Waardering starstarstarstarstar

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Jul 23, 2016
Waardering
starstarstarstarstar
Venetie is Toeristisch
door: NaarVenetie.com

Hallo Herman,

Wat leuk dat jullie binnen 2 weken naar Venetie gaan!

Je bent in ieder geval al goed begonnen door mijn site te raadplegen. Venetie is namelijk heel toeristisch,,, en daarom ben ik deze website gestart met Tips hoe je juist kunt genieten van deze fantastische stad!

Het is namelijk zonde dat je niet kan genieten van al het moois. Zeker nu in de zomer is het druk met dagjes toeristen en kan de warmte temperatuur flink oplopen.

Met (te) dure restaurantjes bedoel ik vaak de restaurants direct rondom het San Marco Plein en de boulevard langs het Dogenpaleis. Maar als je net wat verder gaat, dan zijn er heel veel goede betaalbare restaurants of Trattoria's. Vooral rondom de Rialto zijn goede betaalbare plekjes te vinden. Een goed voorbeeld is Trattoria alla Madonna. Fantastische echt Venetiaans eten.

Voor goedkopere gondelritjes kun je een excursie boeken. Op mijn speciale pagina kun je al een gondel nemen vanaf EUR 32,-. Of een andere optie is om alleen 'Canal Grande' over te steken. Dit is de Traghetto en is een publieke gondel die over de Grand Canal vaart. Een klein pondje om over te steken. Voer toeristen kost het circa EUR 2,00 per keer. De Traghetto opstapplaatsen zijn langs de Grand Canal 7x te vinden.

Als je in Venetie veel de vaporetto boot neemt, dan kost het vervoer in Venetie best veel en is het duur. Alhoewel, je hebt Travel Cards voor al het openbaar vervoer rondom Venetie (ook naar de eilanden Lido, Burano, Murano en Torcello). Dagkaarten zijn er vanaf EUR 20,-. Lees anders mijn pagina: www.naarvenetie.com/Vervoer-in-Venetie.html

Maar als je eenmaal in Venetie bent, zul je merken dat je ook veel zult lopen. Venetie is een museum, dus je kijkt om je heen en je ziet over bezienswaardigheden. In jullie 3 dagen zou ik zeker 1 dag besteden aan het rondslenteren door Venetie heen. Genieten, op verlaten pleintjes van een heerlijke koffie, een lunch eten daar en een museum bezoeken...

Het is vaak druk rondom het San Marco Plein en Rialto, maar er zijn heel veel steegjes en pleintjes waar je alleen zult zijn. Een andere tip is om heel vroeg op te staan, te genieten van de ochtendzon. Tot 09:30 zijn er bijna geen toeristen in de stad. Of ga 1 dag naar de eilanden Burano, Murano of Torcello...

Succes! En Herman,,, jullie zullen zeker genieten van al het moois in Venetie.

Ciao!

Klik hier om je eigen reactie toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is simpel om te doen. Klik hier om terug te gaan naar Venetie reviews en ervaringen algmeen.

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website