Beoordeling Restaurant Trattoria alla Madonna

Home >  Venetie Restaurants >  Restaurant Trattoria alla Madonna >

We waren niet van plan om te gaan eten in restaurant Trattoria alla Madonna. Maar toch trok het mij aan en had ik er goede recensies over gelezen. 

Ook minder mooie beoordelingen, maar dat weet je niet als je het nog niet geprobeerd hebt.

Ik was verrast, wat een drukte. Bij de ingang zag ik dat het restaurant best groot is met veel tafeltjes. Het eerste wat je verder opvalt is de buffetbar, waar allerlei schaaldieren, salades en vis klaarligt om aan de gasten te serveren.

Venetie Restaurant Madonna

We hoefden slechts vijf minuten te wachten voordat we een tafeltje toegewezen kregen. Nou ja,,, tafeltje…

Een heel smal tafeltje en je zit bijna tegen je mede gasten aan. Het is wel direct gezellig, want de azijn en de olijfolie moet je delen. En we konden goed zien wat de andere gasten aten. 

Sardientjes Venetie

Als voorgerecht bestelden we de beroemde Venetiaanse gefrituurde sardientjes samen met een salade. Ik had gelezen dat hier de gefrituurde paling (anguilla fritta) erg lekker is. En natuurlijk de spritz die erbij hoort. Mijn vrouw had de speciale gevulde krab als daggerecht. Zo overheerlijk hebben we nog nooit gegeten. 

Gefrituurde paling Venetie

Na een tip van onze directe buren van het tafeltje die 10 centimeter van ons afstond gingen we voor de extra buikvuller ‘Risotto’.

Ongelooflijk, ik heb nog nooit zo’n lekkere risotto gegeten. Samen met de spritz en de extra wijn die we bestelden was het een top avond. 

Krab Restaurant Venetie

Het extra goede van dit Venetiaanse restaurant is dat de service uitstekend is!

De senioren obers nemen de tijd voor je en maken gauw een grapje. Zij zijn echt ingesteld op de toeristen om hun een plezierige avond te geven. En je hoeft maar met je vinger omhoog en ze staan bij je tafel. 


Uiteindelijk is het menu heel gevarieerd met ook lasagnes, spaghetti ’s, soep, maar vis voert de boventoon. En de rekening? Die viel mij mee. Volgens mij waren we samen slechts EUR 80,- kwijt voor al dit lekkers. We verlieten restaurant Trattoria alla Madonna met veel lieve gebaren richting de obers. 

Wachtrij Restaurant Venetie

Eenmaal buiten leek het of de avond net begonnen was. Het was ongeveer 20:30 uur toen we klaar waren en er stond een meterslange rij om te kunnen eten in het restaurant.

En het gevoel als je dat ziet, dan weet je dat je geluk hebt gehad. We waren blij dat we er direct terecht konden en als we nu zagen hoe populair het restaurant was. Dit was een extra pluim op de avond op deze fantastische ervaring in dit restaurant. 

Bestel hier Recepten uit Venetie

Heb jij ook genoten van die heerlijke authentieke gerechten uit Venetie? Bestel het boek en volg de gangen van de Italiaanse maaltijd en gerechten uit de Veneto.

De lokale aperitief Aperol Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu, risotto en bellini. In Recepten uit Venetie ontdek je de rijkdom van de Veneteiaanse keuken. Buon appetito!!

Spritz Venetie

Informatie Restaurant Trattoria alla Madonna

 • Op woensdag zijn ze gesloten. 
 • Ze zijn open vanaf 19:00 uur. 
 • De gemiddelde prijs is EUR 35,- p.p. (exclusief wijn en drinken)
 • Alle creditcards zijn geaccepteerd

Hoe kom je daar?

 • Neem Vaporetto lijn 1 en stap uit op ‘Rialto Mercato’.
 • Adres: Calle della Madonna 594, San Polo, Venetie
 • Telefoon: +39 041 522 3824
 • Website: www.ristoranteallamadonna.com
 • Je kan beter niet reserveren van te voren. Zorg dat je er ongeveer om 19:00 uur bent! 

Ben Jij in een Restaurant geweest in Venetie?

Heb jij een geweldig verhaal over een Restaurant in Venetie. Is het eten in Venetie een fantastische ervaring? Welk Restaurant is TOP? En welk Restaurant zou je nooit meer naar toe gaan? Deel het hier...


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over Vini da Gigio in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang informatie over deze prachtige plaats. 

Home >  Venetie Restaurants >  Restaurant Trattoria alla Madonna >

Lees verder:

Lees ook

MYOMY Venetië - Vakantiegeld

Vakantiegeld? Investeer nu vanaf €500 in MYOMY DO GOODS en Ontvang voor elke Storting (€1.500) een MYOMY Tas. Leuk voor in Venetië! Wil je Investeren tegen 7,25% rente of eerst informatie? Klik dan hier  


TIP voor Appartementen in Venetie:

Top 11 eten in Venetie

 1. Carpaccio: Dun en rauw stuk gesneden vlees met Parmezaanse kaas.
 2. Sarde in Saor: Gefrituurde sardientjes in een zoete mix van uien, krenten en pijnboompitten.
 3. Antipasto di Frutti di Mare: Visschaal met inktvis, ansjovis, garnalen of andere soorten vis die de visvangst dit seizoen heeft opgebracht.
 4. Prosciutto e Melone: De zoetheid van de meloen staat bij dit gerecht in contrast met de zoute Parma ham.
 5. Risotto di Pesce: Kokkels, mosselen, garnalen en diverse vis in een hemelse romige rijst schotel.
 6. Pasta con il Nero di Seppia: Spaghetti in combinatie met een tomatensaus en inktvis.
 7. Fegato alla Veneziana: Kalveren lever langzaam gekookt met uien en azijn.
 8. Grilled Fish: Zoals zeeduivel of zwaardvis uit het zuiden
 9. Grilled Vegetables: Rode witlof of courgette en aubergine met geroosterde peperoni.
 10. Tiramisú: Dessert met een romige saus van ei, mascarpone en cake gedrenkt in koffie of likeur. 
 11. Spaghetti with cuttlefish: Door inkt van de inktvis kleurt de spaghettie zwart. Pas op je krijgt een zwarte tong en je lippen ook.