Is het beter dat de Gondel Venetie op de wereld erfgoedlijst komt?

Naar Venetie >  Bezienswaardigheden Venetie >  Gondel Venetie >

Moet de authentieke gondel Venetie op de wereld erfgoedlijst komen? De inwoners van Venetie zijn bang dat de houten vaartuigen worden vervangen door plastic gondels...

Gondel Venetie Grand Canal

Omdat de gondels in Venetie puur amusementswaarde hebben, komt het beeld van een themapark dichterbij…. Gek genoeg; in China bestaat al zo'n themapark; Dalian China >

Ook de lokale Gondel-Vereniging meent dat het verschrikkelijk is als er plastic gondels in Venetie komen. Het vaartuig hoort bij de stad, de romantiek en natuurlijk bij het toerisme. Het duurt maanden voordat een houten gondel is gemaakt. En gondelier wordt je niet zomaar... Dit gaat van generatie op generatie en wordt nog steeds in stand gehouden. Eén ding is zeker; de gondels zijn onderdeel van het stadsbeeld en het erfgoed van Venetie.

Ik bedoel, kun jij een foto van Venetie bedenken waarop je geen authentieke gondel ziet?

Wil je nou ook in een gondel varen als je in Venetie bent? Wist je dat je normaal minimaal EUR 70,- kwijt bent voor 30 - 45 minuten in een gondel voor je zelf? Ik heb via Tiqets.nl kaartjes dat je voor EUR 32,- een gondelrit kunt doen voor 30 minuten. Boek hier je kaartjes >

Gondel Venetie heeft historische waarde

In de 16e eeuw waren er ongeveer 10.300 gondels in Venetië. Vandaag zijn er nog maar 400 actief. Het winterseizoen wordt met name gebruikt om de gondels te onderhouden in de speciale gondelwerven. Een aantal gondeliers zijn lid van een coöperatie. Dit zijn de; Venetian Gondoliers’ Cooperative “Daniele Manin"

Een nieuw traditionele zwarte gondel kost ongeveer EUR 15.000 en het onderhoud is duur. Ze zijn net over de 10 meter lang, bijna 1,5 meter breed en hebben een gewicht van 350 kg.

Gondels in Venetie bestaan in totaal uit 280 eenheden. De verschillende onderdelen zijn de notenhouten pinnen (forcola) en de zeven puntige ijzeren boog (ferro).

Booking.com
Gondel Venetie

Venetië is dus bang dat er ooit geplastificeerde gondels komen. De authenticiteit gaat hiermee verloren. Daarom heeft de gemeenteraad in 2009 besloten om ook de houtenstok, die de gondels begeleiden, niet te vervangen door plastic versies.

“Het is essentieel om de traditionele gondels en de bijhorende materialen te beschermen om hun voortbestaan te waarborgen”. Aldus Aldo Reato, voorzitter van de Gondel Vereniging.

Als de gondels op de wereld erfgoedlijst staan, dan is het verboden om iets te veranderen aan de traditionele vormgeving. Daarnaast wil Venetie ook het wereldberoemde Carnival in Venetie als werelderfgoed op de lijst. De plannen hiervoor zijn gemaakt.

Lees op mijn pagina verder hoe je een Venetiaanse gondel moet besturen en mijn Gondel Tips >


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met Venetie... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de Gondel. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder....

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >  Gondel Venetie >

Lees ook:

Lees ook:

Niet gevonden? Gebruik het zoekvenster!


Recent Articles

 1. Venetie Appartement huren is een goede Keuze!

  Sep 16, 17 04:59 PM

  Op basis van eigen ervaring een Venetie Appartement Huren. Ben je Hotelkamers zat? Het echte Italiaanse leven leiden in Venetie? Dat kan met dit Appartement in Venetie. Reserveer snel!

  Read More

 2. Van marco polo naar il latto azzuro op sant erasmo

  Sep 16, 17 04:02 PM

  Hallo! Wij zoeken tips om van het vliegveld marco polo naar sant erasmo te gaan... We komen rond de middag aan. Alvast bedankt!!!

  Read More

 3. Dagje Venetie en geparkeerd in Venezia mestre 14-9-2017

  Sep 14, 17 05:14 PM

  Ik ben met mijn gezin naar Venetie (2 volwassenen en 2 kinderen) geweest. We stonden heel erg te twijfelen waar we op een veilige manier onze auto konden

  Read More


Gondel in Venetie Boeken

Tip 1: Ontdek Venetië per gondel en ervaar de magie van de Stad van het waterVia partner Tiqets.nl hebben we kaartjes vanaf EUR 32,- Boek hier >

Bekijk deze prachtige video van Oliver Astrologo. De video laat zien, hoe ik Venetie voel en ervaar. Leer om de stad te zien zonder toeristen. Dan geniet je het meest!!!

Volgende dag in huis! Koop direct je reisgids Venetie

Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Een kaart of een Handige reisgids over Venetie kopen > Dat heb ik ook mijn eerste bezoek aan Venetie gedaan!

Reisgids Venetië tips

Ga op pad door de smalle straatjes en steegjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Bekijk op bol.com