Venetie Brug di Calatrava is mislukt!
Gemaakt van glas & staal. De verbinding tussen Piazzale Roma en het treinstation Santa Lucia

Het is een mislukking... Is de moderne Venetie brug di Calatrava echt mislukt? Veel Venetianen vinden de brug lelijk en te modern. Een brug over de Canal Grande sinds 2008. 

Het past niet bij de andere historische bruggen in Venetië. Het is de nieuwste brug die de Canal Grande oversteekt. Ik ben het eens dat de brug afsteekt bij de gebouwen en andere bruggen in Venetië.

Calatrava Brug Venetie

Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

    Jun 02, 23 03:27 PM

    Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

    Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Net toen de brug in gebruik werd genomen gleden er veel mensen op uit. Maar er was ook andere kritiek. De brug is namelijk niet toegankelijk voor rolstoelen, terwijl dit wel de bedoeling was. Nu hebben ze een kabel aan de leuning gemonteerd waar de rolstoel aan vastgemaakt wordt. Dit werkt niet goed…

En alle keren dat ik Venetië bezocht was de rolstoel lift kapot. Bekijk waar je wel kunt komen met de rolstoel >

Wat denk jij? De brug heeft als officiële naam; Ponte Della Costituzione. Hij is gemaakt van glas en staal. De brug is ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava.

Het is de 4e brug die de Canal Grande oversteekt. De brug is de verbinding tussen het verkeersplein/bus- en tramstation Piazzala Roma en het treinstation 'Venetië Santa Lucia'. Voor velen is dit het startpunt van een reis in Venetië. Gelukkig zijn er nog zo'n 400 andere bruggen die een stuk romantischer zijn. 

Venetie Startpunt

Tijdens de bouw was er veel weerstand tegen de brug. Het ontwerp van de ultramoderne brug zou passen in zijn omgeving.

Maar velen zien geen raakvlakken. Ondanks het protest is de brug di Calatrava nu een attractie geworden en is het één van de drukste bruggen in Venetië. Dat komt natuurlijk ook, omdat het een belangrijke verbindingsbrug is.  

En veel andere dingen gingen mis. Er kwam nog steeds... 

...kritiek op de Venetie Brug di Calatrava

Venetie Brug

Het ging door met de negatieve bevindingen. Er zijn serieuze fouten gevonden in de bouw van de brug. De Arcata (boog) is te laag en er zit te veel druk op de fundering. Door beweging van de brug komt er ruimte tussen de fundering op beide kades. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat het ontwerp niet meer te herstellen is. Dit is allemaal de schuld van de beroemde Calatrava! De kritiek is dat hij zijn aandacht te veel heeft gehad bij het uiterlijk van de brug. Hierdoor zijn er technische fouten gemaakt. 

Wat denk jij? Moet de architect de gelopen schade en onderhoud zelf betalen? Leuk om te weten is dat dhr. Calatrava de brug cadeau heeft gedaan aan de stad Venetie. 

Rare situatie, toch? 

Maar... wat was het gezegde ook al weer? "Een gegeven paard niet in de mond kijken(A caval Donato non si guarda in bocca). Betekenis: als je iets gratis krijgt, mag je het niet bekritiseren.Je hebt gelezen over de Brug di Calatrava. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Feiten >  Venetie Brug di Calatrava >

Lees ook:


Deze artikelen hoor je ook te lezen

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com