Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Home >  Venetie Feiten >  Gondel Venetie Prijs

Gondel Venetie PrijsIn de ochtend maken de gondeliers hun gondel klaar voor de dag

Benieuwd wat het kost? Een standaard gondelrit heeft een vaste prijs van 80 euro. Je hebt een privé tour van 30 tot 40 minuten lang. In de avond als de zon onder gaat heeft een gondelrit een prijs van 120 euro. De gondel Venetie prijs is een vaste prijs en wordt ieder jaar opnieuw centraal besloten. Dit zijn de prijzen 2019.

De prijzen gelden per groep en niet per persoon. Die 30 minuten lijken kort, maar als je langer wilt varen kan dat ook. Maar vraag de gondelier vooraf de prijs. Vaak kost een extra 20 minuten ca. 40 euro. 

Nieuwe Informatie

  1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

    Oct 10, 21 06:29 AM

    Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

    Lees meer

Moet je de gondelier ook een fooi geven? Zo’n gondeltocht kost best een paar euro’s. Maar je maakt Venetie op een unieke manier mee. Als de service van de gondelier goed is, dan is een fooi natuurlijk altijd welkom. 

Ben je in een gedeelde gondel, dan is een fooi ook altijd verwacht. Maar hoeft trouwens niet.  

Met je familie kun je met max. 6 personen in de gondel. Zo valt de gondel Venetie prijs nog mee.  

Maar wat is het verschil met een vaart...

...in een gedeelde gondel?

Door Venetie varen in een gondel met mensen die je helemaal niet kent. Dat is zooooó toeristisch. 30 minuten door de kanalen op een snikhete dag. Toch proef je de magische sfeer en kun je de mooie uitzichten bewonderen. Hoekjes en plekken die je alleen vanuit een gondel kunt zien. 

Trek je niets aan van de andere personen in de gondel. Zo’n gondelrit is fantastisch. Alhoewel, die gedeelde gondels hebben eenzelfde vertrekpunt en maakt het daardoor extra druk met toeristen. De magie van Venetie ervaar je wat minder. Met name in de maanden juli en augustus kun je dit verwachten – dus stel je daar ook op in. 

Zo’n gedeelde rit is goed te doen als je alleen of met z’n tweeën bent. Je hoeft niet 80 of 120 euro op te hoesten. Vaak is de gedeelde gondel Venetie prijs vanaf 32 euro p.p. Meer informatie >

Wil je toch liever een...

...privétocht in een gondel? En wat is de Gondel Venetie Prijs?

Gondel venetie prijs op kanaal

Ja, het iets rustiger. Je eigen gondel met een privé gondelier. Door de kalme grachten van de stad. Een privéreis die 30 minuten duurt en je hebt geen last van onbekende toeristen in de gondel. 

Wil je een speciale route varen? Overleg duidelijk en zorg dat je de gondelier goed verstaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Lijkt het je lastig om een goede prijs af te spreken voor een gondel Venetie prijs? Dan kun je betere een gondelrit online via internet boeken. Een privé gondelrit wel te verstaan! Kies zelf wanneer je wilt gaan varen, in de ochtend, middag of avond. 

Omdat hier extra service en administratie voor nodig is. Is de gondel prijs per rit wel hoger. Per groep (tot 6 personen) betaal je 140 euro als je online reserveert.

En net als in de film... Hoe regel ik een...

...Gondola Serenade?

Gondel Venetie prijs Serenade

Je kent het wel. Van die idealistische scenes met een gondelier in streepjes shirt die fantastisch liederen zingt. Iets voor jou en je geliefde? Je kunt zoiets boeken met een gondeltour over de Canal Grande 30 minuten lang Italiaanse serenades. 

Heerlijk romantisch en misschien wel het hoogte punt van de dag. Jij als verliefd stel in een authentieke gondel. Beleef een 30-minuten durende tour over de Canal Grande met Italiaanse serenade. Boek je gondeltocht met Serenade >

Is een gondeltocht het waard om te doen? 

Meningen zijn verdeeld, maar ik begrijp je wel. Zeker als je de Gondel Venetie prijs leest. Maar als je er toch bent,,, waarom ook niet... Gewoon doen. Anders adviseer ik je de gedeelde gondelritten die je kunt boeken bij Tiqets

Kies wel de juiste tijdstippen zoals in de ochtend of neem een privétocht bij een opstappunt waar het helemaal niet druk is. Het is een belevenis en een hele ervaring. Je ziet delen van Venetie die je anders niet ziet en je ervaart de stad vanaf het water. 

In het verleden stapten Venetianen op een gondel om zich door de stad te vervoeren. Ze zeggen dat de echte ziel van Venetië tussen de grachten ligt en niet in de straten waar alleen mensen van de laagste klassen lopen.

Een goede plek om gondels te vinden is weg van de Canal Grande en het San Marcoplein? Ga naar deze gebieden: 

Kies een gondelstop in het gebied dat je wilt bezoeken. Loop een paar blokken weg van het San Marco Plein op zoek naar een gondelier.

Nog niet zeker dat je een gondel wilt nemen? 

Hoe krijg ik een goedkope gondelrit in Venetie? 

Gondel Venetië prijs goedkoop

Neem de waterbus, vaporetto, lijn 1 op de Canal Grande. Dit is ook al fantastisch. Al helemaal als je voor de eerste keer in Venetie bent en het kost slechts 7,50 euro per 90 minuten. Of ga langs de kades van de Canal Grande. Daar zijn verschillende opstappunten om een Traghetto gondel te nemen. Die zorgt dat je de oversteek op het water kunt maken. Slechts 2 euro per persoon. Anders adviseer ik je de gedeelde gondelritten die je kunt boeken bij Tiqets.  

Om niet te vergeten en ook erg belangrijk... Hoe zit het met de gondelier? Waarom heeft hij...

...Een gestreept shirt aan en wat verdienen Gondeliers eigenlijk?

Gondeliers kunnen zich scharen bij de best verdienende werkers in Venetie. Ze verdienen zo 130.000 euro per jaar. Maar let op! Ze zijn enorm veel kosten kwijt om hun gondel terug te betalen of überhaupt te kunnen leven in Venetie. 

En dat gestreepte shirt? Vroeger droegen ze vaak zwarte kleding, net als de kleur van de gondel. Sommigen droegen ook wit. Maar na de tweede wereldoorlog verdween dit opeens en gingen de gondeliers langzaam over op gestreepte shirts, rood, blauw of zwarte strepen + een hoed. Een uniform die erg past bij de gestreepte boeien die in de lagune liggen en voor de Palazzo’s aan de Canal Grande. 

Andere Gondel tours in Venetie online vooraf boeken:


Je hebt gelezen over de Gondel Venetie Prijs. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Feiten over Venetie >  Gondel Venetie Prijs >

Lees verder: