Extra Toeristen Belasting Venetie

Home >  Venetie Feiten >  Toeristen Belasting Venetie >

Extra Toeristen Belasting Venetie? Ja, ook deze Internationale stad voelt de consequenties van de economie in Europa. Het aantal nachten dat een toerist blijft is afgenomen. En de toeristen denken twee keer na voordat het geld wordt uitgegeven. 

Het stadsbestuur ontvangt extra inkomsten als de toeristenbelasting omhoog gaat. Het verblijf in Venetie is een stukje duurder geworden. Ik hoop echt dat ze de extra inkomsten gebruiken om de stad te beschermen tegen hoogwater. Wat denk jij?

Toeristen belasting Venetie

Hotel is duurder met toeristen belasting Venetie?

De toeristen belasting Venetie wordt geheven over de eerste 5 nachten in de stad. De eigen inwoners van Venetie worden ontzien. De tarieven varieren per seizoen, per locatie (op het vaste land, op 1 van de eilanden of in Venetie zelf) en per type accommodatie.

Wil je mijn tarieven voor de hotels in Venetie, B&B's en Campings weten? De tarieven die ik toon zijn inclusief de extra belasting. 

Voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar betaal je de helft van de belasting. Een leeftijd onder de tien jaar wordt geen belasting geheven. Overnacht jij in een hostel of een andere gemeentelijke verblijfsfaciliteiten, dan is de belasting niet van toepassing. 

De prijsverhoging kan er als volgt uit zien: Verblijf in het hoogseizoen in een Vijf Sterren Hotel in Venetie kost EUR 4,50 extra per nacht. In het laagseizoen betaal je voor hetzelfde hotel EUR 0,70 minder. Dit zelfde geldt voor de andere goedkopere accommodaties. De heffing is dan iets lager.

Jij als bezoeker van Venetie gaat weinig merken van de extra belasting. Alle hotels en andere accommodaties berekenen de heffing in hun totaal prijs. Bijvoorbeeld; een verblijf van 3 nachten zal ongeveer EUR 12,00 duurder zijn dan voorheen.

Booking.com laat de toeristenbelasting nog buiten beschouwing. Getoonde prijzen zijn exclusief Belastingen.

En jij? Kwam jij voor een verassing te staan? En is dit de juiste manier om Venetie te behouden?

Ik hoop alleen dat Venetie de extra inkomsten goed gaan uitgeven in het behoudt van de stad. Dat zal vast wel goedkomen want de lokale bewoners van Venetie zijn erg trots op hun stad van het water!  

De bewonders maken er dikwijls werk van en beschermen Venetie tegen nog meer commerciele initiatieven. 


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over de Belastingen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Feiten >  Toeristen Belasting Venetie >

Lees deze gerelateerde pagina's: 

Lees ook:


Achtergrond verhoging belastingen Venetie:

Naar Venetie Gids

De introductie van deze belasting is het resultaat van een landelijke overheidsbeslissing. Er is besloten dat de lokale overheden extra belasting mogen heffen om het toerisme te stimuleren. Wat betekent; behoud van cultureel erfgoed, het milieu en de financiering van de openbare diensten.

TIP voor Appartementen in Venetie: