Extra Toeristen Belasting Venetie is Nodig
Eerste 5 nachten betalen. Lees Hoeveel en Waarom

Extra Toeristen Belasting Venetie? Ja, ook deze Internationale stad voelt de consequenties van de economie in Europa. Het aantal nachten dat een toerist blijft is afgenomen. En de toeristen denken twee keer na voordat het geld wordt uitgegeven. 

Het stadsbestuur ontvangt extra inkomsten als de toeristenbelasting omhoog gaat. Het verblijf in Venetië is een stukje duurder geworden. Ik hoop echt dat ze de extra inkomsten gebruiken om de stad te beschermen tegen hoogwater. Wat denk jij?

Toeristen belasting Venetie

De belastingintroductie is het resultaat van de beslissing van de Italiaanse regering en de Venetiaanse stad. Ze stelden de lokale Italiaanse autoriteiten in staat om toerisme voor de lange termijn te stimuleren, wat betekent het behoud van cultureel erfgoed, het milieu en de financiering van openbare diensten.

Een ander resultaat is...

...Hotels duurder door de toeristen belasting Venetie

De toeristen belasting Venetie wordt geheven over de eerste 5 nachten in de stad. De eigen inwoners van Venetie worden ontzien. De tarieven varieren per seizoen, per locatie (op het vaste land, op 1 van de eilanden of in Venetie zelf) en per type accommodatie.

Wil je mijn tarieven voor de hotels in Venetie, B&B's en Campings weten? De tarieven die ik toon zijn inclusief de extra belasting. 

Voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar betaal je de helft van de belasting. Een leeftijd onder de 10 jaar wordt geen belasting geheven. Overnacht jij in een hostel of een andere gemeentelijke verblijfsfaciliteiten, dan is de belasting niet van toepassing. 

De prijsverhoging kan er als volgt uit zien: Verblijf in het hoogseizoen in een Vijf Sterren Hotel in Venetie kost EUR 4,50 extra per nacht. In het laagseizoen betaal je voor hetzelfde hotel EUR 0,70 minder. Dit zelfde geldt voor de andere goedkopere accommodaties. De heffing is dan iets lager.

Jij als bezoeker van Venetië gaat weinig merken van de extra belasting. Alle hotels en andere accommodaties berekenen de heffing in hun totaal prijs. Bijvoorbeeld; een verblijf van 3 nachten zal ongeveer EUR 13,50 duurder zijn dan voorheen. Maar dit is ook afhankelijk in welk hotel en in welk seizoen je verblijf is. 

Booking.com laat de toeristenbelasting nog buiten beschouwing. Getoonde prijzen zijn exclusief Belastingen. En jij? Kwam jij voor een verassing te staan? En is dit de juiste manier om Venetië te behouden?

Ik hoop alleen dat Venetië de extra inkomsten goed gaan uitgeven in het behoudt van de stad. Dat zal vast wel goed komen want de lokale bewoners van Venetië zijn erg trots op hun stad van het water!  De bewoners maken er dikwijls werk van en beschermen Venetië tegen nog meer commerciële initiatieven.

Nieuwste Artikel

 1. Goedkoopste Venetie Vliegtickets zijn hier... Bespaar Budget

  Feb 19, 24 02:33 PM

  KLM Logo Venetie
  Ontdek Venetië Zonder Teveel te Betalen! Boek Nu de Voordeligste Vliegtickets! Waarom Prijzen Variëren + Bespaartips

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Zijn er meer steden zoals Venetië die hetzelfde belastingstelsel hebben?

Ja, veel steden in Italië en wereldwijd hebben vergelijkbare toeristenbelastingsystemen geïmplementeerd om inkomsten te genereren voor lokale infrastructuur, toeristische promotie en andere gerelateerde initiatieven.

Deze belastingen worden vaak in rekening gebracht aan bezoekers die in accommodaties overnachten. Hier zijn een paar voorbeelden van steden in Italië en daarbuiten die toeristenbelasting of soortgelijke toeslagen hebben ingevoerd:

 • Florence (Firenze): Net als Venetië heeft ook Florence een toeristenbelasting die bezoekers moeten betalen als ze in accommodaties in de stad verblijven. De belastingtarieven en -regels zijn vergelijkbaar met die in Venetië.
 • Rome: Rome hanteert ook een toeristenbelasting, die varieert afhankelijk van het accommodatietype en de leeftijd van de bezoeker. De belasting is verschuldigd per persoon per nacht en wordt geïnd door de accommodatieverschaffers.
 • Barcelona: In Spanje kent Barcelona een toeristenbelasting die bekend staat als de 'toeristenbelasting voor overnachtingen'. Deze gegevens worden verzameld van bezoekers die verblijven in accommodaties zoals hotels, hostels en appartementen. Het belastingbedrag varieert afhankelijk van het type accommodatie en het seizoen.
 • Parijs: Parijs, Frankrijk, heft een "stadsbelasting" van accommodatietoeristen. Het belastingtarief varieert afhankelijk van het accommodatietype en de locatie van het hotel in de stad.
 • Amsterdam: in Nederland heft Amsterdam ook toeristenbelasting van bezoekers die in accommodaties verblijven. Het belastingtarief is doorgaans een vast bedrag per persoon per nacht.
 • Venetië, Californië: Niet te verwarren met Venetië, Italië, de stad Venetië in Californië, VS, hanteert een hotelbelasting die bezoekers betalen bij verblijf in lokale accommodaties. De belastinginkomsten ondersteunen de toeristische inspanningen van de stad.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, en veel andere steden in populaire toeristische bestemmingen over de hele wereld hebben soortgelijke systemen geïmplementeerd. Het wordt altijd aanbevolen om voorafgaand aan uw reis onderzoek te doen naar en te informeren naar de lokale toeristenbelastingen, zodat u op de hoogte bent van eventuele extra kosten die verband houden met uw verblijf.Je hebt gelezen over de Belastingen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Feiten >  Toeristen Belasting Venetie >

Lees deze gerelateerde pagina's: 


Deze artikelen hoor je ook te lezen


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com