Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Extra Toeristen Belasting Venetie is Nodig
Eerste 5 nachten betalen. Lees Hoeveel en Waarom

Home >  Venetie Feiten >  Toeristen Belasting Venetie >

Extra Toeristen Belasting Venetie? Ja, ook deze Internationale stad voelt de consequenties van de economie in Europa. Het aantal nachten dat een toerist blijft is afgenomen. En de toeristen denken twee keer na voordat het geld wordt uitgegeven. 

Het stadsbestuur ontvangt extra inkomsten als de toeristenbelasting omhoog gaat. Het verblijf in Venetie is een stukje duurder geworden. Ik hoop echt dat ze de extra inkomsten gebruiken om de stad te beschermen tegen hoogwater. Wat denk jij?

Toeristen belasting Venetie

De belastingintroductie is het resultaat van de beslissing van de Italiaanse regering en de Venetiaanse stad. Ze stelden de lokale Italiaanse autoriteiten in staat om toerisme voor de lange termijn te stimuleren, wat betekent het behoud van cultureel erfgoed, het milieu en de financiering van openbare diensten.

Een ander resultaat is ....

...Hotels duurder door toeristen belasting Venetie

Nieuwe Informatie

  1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

    Oct 10, 21 06:29 AM

    Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

    Lees meer

De toeristen belasting Venetie wordt geheven over de eerste 5 nachten in de stad. De eigen inwoners van Venetie worden ontzien. De tarieven varieren per seizoen, per locatie (op het vaste land, op 1 van de eilanden of in Venetie zelf) en per type accommodatie.

Wil je mijn tarieven voor de hotels in Venetie, B&B's en Campings weten? De tarieven die ik toon zijn inclusief de extra belasting. 

Voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar betaal je de helft van de belasting. Een leeftijd onder de 10 jaar wordt geen belasting geheven. Overnacht jij in een hostel of een andere gemeentelijke verblijfsfaciliteiten, dan is de belasting niet van toepassing. 

De prijsverhoging kan er als volgt uit zien: Verblijf in het hoogseizoen in een Vijf Sterren Hotel in Venetie kost EUR 4,50 extra per nacht. In het laagseizoen betaal je voor hetzelfde hotel EUR 0,70 minder. Dit zelfde geldt voor de andere goedkopere accommodaties. De heffing is dan iets lager.

Jij als bezoeker van Venetie gaat weinig merken van de extra belasting. Alle hotels en andere accommodaties berekenen de heffing in hun totaal prijs. Bijvoorbeeld; een verblijf van 3 nachten zal ongeveer EUR 13,50 duurder zijn dan voorheen. Maar dit is ook afhankelijk in welk hotel en in welk seizoen je verblijf is. 

Booking.com laat de toeristenbelasting nog buiten beschouwing. Getoonde prijzen zijn exclusief Belastingen. En jij? Kwam jij voor een verassing te staan? En is dit de juiste manier om Venetie te behouden?

Ik hoop alleen dat Venetie de extra inkomsten goed gaan uitgeven in het behoudt van de stad. Dat zal vast wel goedkomen want de lokale bewoners van Venetie zijn erg trots op hun stad van het water!  De bewonders maken er dikwijls werk van en beschermen Venetie tegen nog meer commerciele initiatieven. 


Je hebt gelezen over de Belastingen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Feiten >  Toeristen Belasting Venetie >

Lees deze gerelateerde pagina's: