Informatie over Gondels in Venetie 
Bespaar Geld met een Goede Voorbereiding

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Romantische tochtjes met gondels in Venetie worden nog altijd gezien als hoogtepunt van de vakantie in Venetië. Het hoort erbij.

Ik heb een goedkope oplossing, want het is best duur. 30 minuten (max. 6 personen) overdag kost al gauw tussen de €70 – €90 en in de avond €90 – €120. 

En de route is afhankelijk van waar je start. Vraag het de gondelier.

Wil je in een gondel varen als je in Venetië bent? Ik heb via Tiqets.nl kaartjes waar je voor €30,00 een gondelrit kunt doen. Boek hier je kaartjes >

Waar zijn de gondels in Venetie te vinden?

Hier zijn de Gondels in Venetie te vinden

De locaties waar je in een gondel kunt stappen zijn; aan de voorkant bij Hotel Danieli, bij het San Marco Plein, bij Campo Santa Sofia, vlakbij de Rialto Brug en bij de vaporetto stations San ‘Toma’, ‘Giglio’ en ‘Vallaresso’. En nog wel enkele plekken meer. 

Hoe zie jij deze romantiek? Ben je ook van plan een gondel in Venetie te nemen? Veel mensen willen hetzelfde. Mijn eerste tocht in een gondel was romantisch en rustgevend. Varend door het gebied ‘Santa Croce’. Een andere keer ben ik gestart vanaf het San Marco Plein, glijdend door de drukke kanalen. Dit was minder rustgevend.

Een unieke tip is om een gondelvaart te combineren. Zoals het Dogenpaleis. Combineer daarom het Dogenpaleis & Gondelvaart en pak je voordeel!

Zo ontvang je 4 'skip the line' tickets en toegang tot vier museums in Venetië. 

De gondel is een uniek vaartuig. Maar waar zijn...

...Gondels van gemaakt?

Ze zijn net over de 10 meter lang, bijna 1,5 meter breed en hebben een gewicht van 350 kg.

Gondels in Venetie

Gondels in Venetie bestaan in totaal uit 280 eenheden. De verschillende onderdelen zijn de notenhouten pinnen (forcola) en de zeven puntige ijzeren boog (ferro).

In de 16e eeuw waren er ongeveer 10.300 gondels in Venetië. Vandaag zijn er nog maar 400 actief.

Het winterseizoen wordt met name gebruikt om de gondels te onderhouden in de speciale gondelwerven. Een nieuw traditionele zwarte gondel kost ongeveer €16.000, maar het onderhoud maakt het vooral duur.

De stad is bang dat er in plaats van de traditionele gondels goedkope plastic varianten komen. Venetië zou des te meer veranderen in een attractiepark. Stel je eens voor; van die gele plastic bootjes waar nep gondeliers flink geld kunnen verdienen. Gelukkig heeft de stad dit verboden. 

Is het beter dat gondels in Venetie op de werelderfgoedlijst komen?’ Lees meer over de Gondels >

Dan nog iets heel speciaals...

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

...Je kunt leren hoe je een gondel in Venetie moet besturen

Waarom leer jij het niet zelf om een gondel te besturen?

Krijg het onder de knie hoe de echte Venetiaanse gondeliers het doen!

Er zijn twee scholen die je trainen in een paar uur. Zij leren jou hoe je een gondel elegant moet manoeuvreren door de kanalen.

De cursussen vinden plaats tussen maart en oktober.


Tips om geld te besparen wanneer je een gondel neemt:

 1. Vaste tarieven: Er zijn officiële tarieven vastgesteld voor gondelritten. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze tarieven voordat je instapt, zodat je niet te veel betaalt. Dit staat vaak op een bordje bij de opstapplaats. 
 2. Deel een gondel: Als je de ervaring wilt, maar niet het volledige tarief wilt betalen, overweeg dan om een gondel te delen met andere toeristen.
 3. Buiten de piekuren: Overweeg een ritje buiten de piekuren, wanneer de vraag lager is en je mogelijk betere tarieven kunt krijgen.
 4. Kortere ritten: Sommige gondeliers bieden kortere ritten aan voor een lager tarief. Als je alleen de ervaring wilt en niet zozeer een lange rit, kan dit een goede optie zijn.
 5. Vooraf reserveren: Er zijn online platforms waar je van tevoren een gondelrit kunt boeken, vaak met korting.
 6. Alternatieve boottochten: Hoewel gondels het meest iconisch zijn, zijn er andere boottochten beschikbaar in Venetië die minder kostbaar zijn, zoals de vaporetto (waterbus).


Je hebt gelezen over Gondels. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie,

Naar Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Gondels in Venetie >

Lees ook:

Hieronder meer artikelen over de Bezienswaardigheden

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website