Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Informatie over Gondels in Venetie 
Bespaar Geld met een Goede Voorbereiding

Naar Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Gondels in Venetie >

Romantische tochtjes met gondels in Venetie worden nog altijd gezien als hoogtepunt van de vakantie in Venetie. Het hoort erbij.

Ik heb een goedkope oplossing, want het is best wel duur. 50 minuten (max. 6 personen) overdag kost al gauw tussen de EUR 70 – 90 en in de avond EUR 90 – 110. En de route is afhankelijk van waar je start. Vraag het de gondelier.

Wil je in een gondel varen als je in Venetie bent? Ik heb via Tiqets.nl kaartjes waar je voor EUR 33,- een gondelrit kunt doen. Boek hier je kaartjes >

Waar zijn de gondels in Venetie te vinden?

Hier zijn de Gondels in Venetie te vinden

De locaties waar je in een gondel kunt stappen zijn; aan de voorkant bij Hotel Danieli, bij het San Marco Plein, bij Campo Santa Sofia, vlakbij de Rialto Brug en bij de vaporetto stations San ‘Toma’, ‘Giglio’ en ‘Vallaresso’ .

Hoe zie jij deze romantiek? Ben je ook van plan een gondel te nemen? Veel mensen wilen hetzelfde als jou. Mijn eerste tocht in een gondel was romantisch en rustgevend. Varend door het gebied ‘Santa Croce’. Een andere keer ben ik gestart vanaf het San Marco Plein, glijdend door de drukke kanalen. Dit was minder rustgevend.

Een unieke tips is om een gondelvaart te combineren. Zo ontvang je 4 'skip the line' tickets en toegang tot vier museums in Venetie. Zoals het Dogenpaleis. Combineer daarom het Dogenpaleis & Gondelvaart en pak je voordeel!

De gondel is een uniek vaartuig. Waar zijn...

...Gondels van gemaakt?

Ze zijn net over de 10 meter lang, bijna 1,5 meter breed en hebben een gewicht van 350 kg.

Gondels in Venetie

Nieuwe Informatie

  1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

    Oct 10, 21 06:29 AM

    Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

    Lees meer

Gondels bestaan in totaal uit 280 eenheden. De verschillende onderdelen zijn de notenhouten pinnen (forcola) en de zeven puntige ijzeren boog (ferro).

In de 16e eeuw waren er ongeveer 10.300 gondels in Venetië. Vandaag zijn er nog maar 400 actief.

Het winterseizoen wordt met name gebruikt om de gondels te onderhouden in de speciale gondelwerven hiervoor. Een nieuw traditionele zwarte gondel kost ongeveer EUR 15.000 en het onderhoud is duur.

De stad is bang dat er in plaats van de traditionele gondels goedkope plastic varianten komen. Venetie zou des te meer veranderen in een attractiepark. Stel je eens voor; van die gele plastic bootjes waar nep gondeliers flink geld kunnen verdienen. Gelukkig heeft de stad dit verboden. 

‘Is het beter dat de gondel Venetie op de werelderfgoedlijst komt?’ Lees meer over de Gondels >

Dan nog iets heel speciaals...

...Je kunt leren hoe je een gondel in Venetie moet besturen

Waarom leer jij het niet zelf om een gondel te besturen? Krijg het onder de knie hoe de echte Venetiaanse gondeliers het doen!

Er zijn 2 scholen die je trainen in een paar uur. Zij leren jou hoe je een gondel elegant moet manoeuvreren door de kanalen. De cursussen vinden plaats tussen maart en oktober.Je hebt gelezen over Gondels. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie,

Naar Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Gondels in Venetie >

Lees ook: