Informatie over Gondels in Venetie 
Bespaar Geld met een Goede Voorbereiding

Romantische tochtjes met gondels in Venetie worden nog altijd gezien als hoogtepunt van de vakantie in Venetië. Het hoort erbij.

Ik heb een goedkope oplossing, want het is best duur. 30 minuten (max. 6 personen) overdag kost al gauw tussen de EUR 70 – 90 en in de avond EUR 90 – 110. En de route is afhankelijk van waar je start. Vraag het de gondelier.

Wil je in een gondel varen als je in Venetië bent? Ik heb via Tiqets.nl kaartjes waar je voor EUR 33,- een gondelrit kunt doen. Boek hier je kaartjes >

Waar zijn de gondels in Venetie te vinden?

Hier zijn de Gondels in Venetie te vinden

De locaties waar je in een gondel kunt stappen zijn; aan de voorkant bij Hotel Danieli, bij het San Marco Plein, bij Campo Santa Sofia, vlakbij de Rialto Brug en bij de vaporetto stations San ‘Toma’, ‘Giglio’ en ‘Vallaresso’. En nog wel enkele plekken meer. 

Hoe zie jij deze romantiek? Ben je ook van plan een gondel in Venetie te nemen? Veel mensen willen hetzelfde. Mijn eerste tocht in een gondel was romantisch en rustgevend. Varend door het gebied ‘Santa Croce’. Een andere keer ben ik gestart vanaf het San Marco Plein, glijdend door de drukke kanalen. Dit was minder rustgevend.

Een unieke tip is om een gondelvaart te combinerenZoals het Dogenpaleis. Combineer daarom het Dogenpaleis & Gondelvaart en pak je voordeel!

Zo ontvang je 4 'skip the line' tickets en toegang tot vier museums in Venetië

De gondel is een uniek vaartuig. Waar zijn...

...Gondels van gemaakt?

Ze zijn net over de 10 meter lang, bijna 1,5 meter breed en hebben een gewicht van 350 kg.

Gondels in Venetie

Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

    Jun 02, 23 03:27 PM

    Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

    Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Gondels in Venetie bestaan in totaal uit 280 eenheden. De verschillende onderdelen zijn de notenhouten pinnen (forcola) en de zeven puntige ijzeren boog (ferro).

In de 16e eeuw waren er ongeveer 10.300 gondels in Venetië. Vandaag zijn er nog maar 400 actief.

Het winterseizoen wordt met name gebruikt om de gondels te onderhouden in de speciale gondelwerven. Een nieuw traditionele zwarte gondel kost ongeveer EUR 15.000, maar het onderhoud maakt het vooral duur.

De stad is bang dat er in plaats van de traditionele gondels goedkope plastic varianten komen. Venetië zou des te meer veranderen in een attractiepark. Stel je eens voor; van die gele plastic bootjes waar nep gondeliers flink geld kunnen verdienen. Gelukkig heeft de stad dit verboden. 

‘Is het beter dat gondels in Venetie op de werelderfgoedlijst komen?’ Lees meer over de Gondels >

Dan nog iets heel speciaals...

...Je kunt leren hoe je een gondel in Venetie moet besturen

Waarom leer jij het niet zelf om een gondel te besturen? Krijg het onder de knie hoe de echte Venetiaanse gondeliers het doen!

Er zijn 2 scholen die je trainen in een paar uur. Zij leren jou hoe je een gondel elegant moet manoeuvreren door de kanalen. De cursussen vinden plaats tussen maart en oktober.
Je hebt gelezen over Gondels. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie,

Naar Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Gondels in Venetie >

Lees ook:

Hieronder meer artikelen over de Bezienswaardigheden

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com