Informatie over Gondels in Venetie 
Bespaar Geld met een Goede Voorbereiding

Naar Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Gondels in Venetie >


Maar is dit waar? Romantische tochtjes met gondels in Venetie worden nog altijd gezien als hoogtepunt van de vakantie in Venetie.

50 minuten (max. 6 personen) over dag kost al gauw tussen de EUR 70 – 90 en in de avond EUR 90 – 110. Best wel duur… 

En de route is afhankelijk van waar je start. Maar natuurlijk kun je dit overleggen met de gondelier. Wil je nou ook in een gondel varen als je in Venetie bent? Ik heb via Tiqets.nl kaartjes waar je voor EUR 32,- een gondelrit kunt doen. Boek hier je kaartjes >

Hoe zie jij deze romantiek? Ben je ook van plan een gondel te nemen?

Hier zijn de Gondels in Venetie te vinden

Mijn eerste tocht in een gondel was romantisch en rustgevend. Varend door het gebied ‘Santa Croce’. Een andere keer ben ik gestart vanaf het San Marco Plein, glijdend door de drukke kanalen. Dit was minder rustgevend.

De plekken waar je in een gondel kunt stappen zijn; aan de voorkant bij Hotel Danieli, bij het San Marco Plein, bij Campo Santa Sofia, vlakbij de Rialto Brug en bij de vaporetto stations San ‘Toma’, ‘Giglio’ en ‘Vallaresso’ .

De gondel is een uniek vaartuig. Waar zijn...

...Gondels van gemaakt?

Ze zijn net over de 10 meter lang, bijna 1,5 meter breed en hebben een gewicht van 350 kg.

Gondels in Venetie

Gondels bestaan in totaal uit 280 eenheden. De verschillende onderdelen zijn de notenhouten pinnen (forcola) en de zeven puntige ijzeren boog (ferro).

In de 16e eeuw waren er ongeveer 10.300 gondels in Venetië. Vandaag zijn er nog maar 400 actief.

Het winterseizoen wordt met name gebruikt om de gondels te onderhouden in de speciale gondelwerven hiervoor. Een nieuw traditionele zwarte gondel kost ongeveer EUR 15.000 en het onderhoud is duur.

De stad is bang dat er in plaats van de traditionele gondels goedkope plastic varianten komen. Venetie zou des te meer veranderen in een attractiepark. Stel je eens voor; van die gele plastic bootjes waar nep gondeliers flink geld kunnen verdienen. Gelukkig heeft de stad dit verboden. 

‘Is het beter dat de gondel Venetie op de werelderfgoedlijst komt?’

Lees meer over de Gondels >

Leer hoe je gondels in Venetie moet besturen

Gondel Venetie

Waarom leer jij het niet zelf om een gondel te besturen? Krijg het onder de knie hoe de echte Venetiaanse gondeliers het doen!

Er zijn 2 scholen die je trainen in een paar uur. Zij leren jou hoe je een gondel elegant moet manoeuvreren door de kanalen. De cursussen vinden plaats tussen maart en oktober.


Je hebt gelezen over Gondels. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie,

Naar Venetie >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Gondels in Venetie >


Lees ook:


Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens !