Virus in Venetie. Vroeger ook Virusuitbraken Welk effect heeft dat? Kun je er nog naar toe?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Virus in Venetie. Tot voor kort was de enige besmetting in Venetië de plaag van toeristen, minstens 23 miljoen per jaar. Nu zijn de straten leeg vanwege het virus in Venetie (corona)... Venetië is getroffen door overstromingen en kent een lange geschiedenis van epidemie.

Er zijn tijdens de pandemie geen inkomende vluchten op Treviso (TSF) en Marco Polo Airport (VCE). (Klik op de links voor de laatste updates). Toeristen maakten hun vakantie in Venetië korter en toen het nieuws naar buiten kwam was het wachtten op een vlucht naar huis.

'De eerste aankondiging dat Venetië op slot was, was behoorlijk angstaanjagend, maar alles op het vliegveld is behoorlijk kalm. Toeristen waren een beetje in paniek omdat ze dachten dat ze een maand in Venetië zouden blijven.

Het carnaval van Venetië stopte voortijdig met nog maar twee dagen te gaan. ‘We horen dat het griep is, maar erg besmettelijk en agressief, en we moeten zoveel mogelijk binnen blijven en bidden.' Allemaal vanwege het COVID-19-virus (corona).

Nieuwste pagina op deze site

  1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

    May 16, 24 01:09 PM

    Boek-Venetie-Haar-Maskers
    De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De carnavalsperiode in Venetië markeert meestal het begin van het hoogseizoen in een van 's werelds meest bezochte steden.

Met hordes toeristen die zich op de vaporetto's stapelen om over het Canal Grande te varen, door geplaveide straten te slenteren en te blijven hangen in pittoreske cafés.

Venetië lijdt al langere tijd aan overstromingen als gevolg van de stijgende zeespiegel. Venetië; de UNESCO-wereld erfgoed stad, was vorig jaar al op de knieën gevallen toen bijna-recordhoge getijden de lagunestad overspoelden.

Het toerisme in Venetië is goed voor meer dan een tiende van de Italiaanse economie. De stad is in de tijd van het coronavirus echter een schil van zichzelf, met lege pleinen, basilieken en gondeliers die hun dagen door moeten komen.

Bijna waargebeurd: De cholera-epidemie die stilletjes door Venetië woedde in het boek van Thomas Manns ‘fictieve’ "Death in Venice" is vervangen door een levensechte angst voor COVID-19.

Je zou zeggen dat Venetie weet hoe het moet. Echt? Ja... 

...Vroeger werd ‘De Pest’ en het Virus in Venetie overwonnen

Met kruiden in de snavel werd het Virus in Venetie overwonnenMet kruiden in de snavel werd het Virus in Venetie overwonnen

Venetië kent een eeuwenlange schaduw van de pest en andere virusuitbraken. De stad heeft er dus ervaring mee. Er waren ongeveer 22 uitbraken van de builenpest in Venetië tussen de jaren 1361 en 1528.

Een andere uitbraak in het jaar 1576 zorgde dat een derde van de bevolking werd gedood. En in het jaar 1680 werden in 17 maanden tijd 80.000 mensen om het leven bracht door De Pest.  

De herinnering aan de pest is het bekende gemaskerde figuur tijdens carnaval: Dr. Peste, de belichaming van de pestdokter, die een lange zwarte cape en een masker met een lange snavel gevuld met kruiden draagt ​​als preventie tegen de nevel van de ziekte.

Wil je trouwens zo'n pestdokter masker kopen? Dat kan via Bol.com waar veel Venetie Maskers te koop zijn. 

Dus het heeft veel impact gehad op de stad. Maar staat het er nu voor? Zijn de... 

...Hotels in Venetië gesloten?

Het toerisme in Venetië is eind februari en in maart 2020 verdampt. Volgens de Vereniging van Hoteliers is 80% van de hotels in de stad (er zijn er 400 in de vereniging, inclusief de omgeving en de gemeente Mestre) niet bezet, en 90% van de 8000 werknemers in de sector blijft thuis. De hotelverliezen hebben een miljard euro bereikt, inclusief schade als gevolg van de vloedoverlast in november. Grotere bedrijven met meer financiële steun zullen meer veerkracht hebben. 

De gondeliers in Venetië maken zich zorgen. Zo weinig toeristen hebben ze nog nooit gehad. Net als de duizenden medeburgers werken gondeliers in het toerisme, een industrie die cruciaal is voor de welvaart van de historische stad Venetië.

De stad aan het water, met zijn Lido, is een van de meest populaire bestemmingen ter wereld, maar je ziet bijna niemand in de buurt. Wil je Venetie bezoeken? Dan kun je gewoon een hotel kamer boeken. 

Dan vraag je je af... 

...Komen toeristen nog terug na het virus in Venetie?

Ambtenaren hadden gehoopt dat toeristen zouden terugkeren zodra het water zich terugtrok na het hoge tij in het najaar 2019. En dat deden ze tot op zekere hoogte. Hotels waren op 95% capaciteit tijdens het laatste weekend van de carnaval vieringen. Maar toen sloeg het virus in Venetie toe en claimde het zijn eerste Italiaanse dodelijke ongeval in de regio. De eerste positieve gevallen waren in het historische centrum van Venetië. 

De overheid sloot de decadente carnavalsviering van Venetië af met nog twee dagen te gaan, waardoor feestgangers in baljurken en beschilderde maskers hun feesten moesten afzeggen. Venetië is stil gebleven. Alleen inwoners en onverschrokken toeristen die een ander type masker dragen blijven over om te profiteren van een stad die anders vol toeristen is. 

Vertraagde openingen van evenementen halveert de attracties die een gestage stroom bezoekers naar het kunst- en filmfestival circuit van Venetië biedt. De economische verliezen stapelen zich op in een stad die al ondergaat, gezien de meer existentiële dreiging op lange termijn dat Venetië aan het zinken is.

Maar ik weet zeker dat toeristen echt terugkomen naar Venetië. De stad die zo uniek is en een enorme aantrekkingskracht heeft. Boek vele malen goedkoper je hotel in Venetie deze zomer >

Dit artikel is geschreven tijdens de COVID-19 pandemie in de periode 2020 t/m 2021Je hebt gelezen over het Virus in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Feiten >  Virus in Venetie >

Lees verder over:


Deze artikelen zijn ook interessant

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website