Waarom ik Harrys Bar in Venetie Beoordeel

Home >  Venetie Restaurants >  Harrys Bar in Venetie >

Ik heb altijd gedacht; het café restaurant Harrys Bar in Venetie moet je bezoeken! Heb jij het voorrecht om dit café in Venetie te bezoeken? 

Officieel geopend door Arrigo Cipriani in 1931. De naam is ontleend aan de Amerikaan die het café financierde. Het is de plek die de de legendarische Ernest Hemmingway vaak bezocht. Harry's Bar is daarom erg geliefd onder Amerikanen.

Heb jij nog Restaurant Tips? Deel je restaurant beoordeling >

Cafe Venetie Restaurants

Het liep uit op een teruleurstelling. Ik werd niet warm verwelkomt. En we konden niet naar de 1e etage waar wel ramen zitten en je ook een betere bediening krijgt en het minder rommelig is. 

Een drankje en een lunch zijn prijzig.  Bestel de carpaccio. De dunne Italiaanse plakjes van rauw vlees zijn hier ontdekt door dhr. Cipriani zelf. Persoonlijk vind ik deze carpaccio niet speciaal, te veel mayonaise  en ik raad het jullie niet aan. EUR 25,- voor een dun plakje rauw vlees. 

Ik hoor graag welke ervaring jij hebt gehad met Harrys Bar in Venetie. Mail me via de contactpagina!

Geschiedenis van Harrys Bar in Venetie

Een tijd geleden in 1929 bracht een jonge rijke Amerikaan een bezoek aan Venetie.

Zijn naam was Harry Pickerin. Hij verbleef een aantal maanden in Hotel Europe in Venetie. 

Hij genoot van zijn tijd in Venetie totdat zijn ouders zijn bankrekening hadden geblokkeerd. Hij moest het hotel nog betalen en zijn weg terug naar Amerika. In totaal moest hij nog ongeveer 5.000 dollar betalen. 

Bar Venetie Restaurants

De barman (dhr. Cipriani) van het hotel was een harde werker, maar had ook een groot hart. Al zijn spaargeld gaf hij aan Harry.

Twee moeilijke jaren later had de barman nog niets gehoord. Maar opeens stond Harry Pickerin weer voor hem. Harry betaalde dhr. Cipriani de 5.000 dollar + een extra van 20.000 dollar. 

Met dit geld is dhr. Cipriani zijn eigen bar begonnen! Hij noemde het naar de Amerikaan - Harry Pickerin -. En zo ontstond Harry's Bar. De geliefde barman - Cipriani - opende als snel zijn eigen luxe hotel en restaurant, het populaire Cipriani Hotel.

Bestel hier Recepten uit Venetie

Heb jij ook genoten van die heerlijke authentieke gerechten uit Venetie? Bestel het boek en volg de gangen van de Italiaanse maaltijd en gerechten uit de Veneto.

De lokale aperitief Aperol Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu, risotto en bellini. In Recepten uit Venetie ontdek je de rijkdom van de Veneteiaanse keuken. Buon appetito!!

Een bezoek aan Harry's Bar in Venetie

carpaccio Venetie eten in

De barman heeft een juiste beslissing genomen en nam zijn schone kans. Harry's bar in Venetie is populair onder Amerikanen. 

Adres: Calle Vallaresso 1323, San Marco. Vlakbij het San Marco plein aan de kade en tegenover vaporetto station S. Marco (Vallaresso).

Tip om te drinken: Een Calle Vallaresso Cipriani's! Dit is de beroemde Bellini cocktail (Prosecco met perzik). Drink dit samen met de carpaccio! Je geniet van het uitzicht in het restaurant op de 2e etage. 

Als je door het gastenboek bladert sta je versteld van de beroemde namen die Harry's bar hebben bezocht. Namen zoals; 'Truman Capote' tot de legendarische 'Ernest Hemmingway'. 

Ja, ook Venetie heeft zo'n zijn eigen succesverhaal.... Tijdens mijn volgende bezoek aan Venetie ga ik niet opnieuw Harry's bar bezoeken. 

En wat ga jij doen?

Eten in Venetie duur

Benieuwd naar wat ik uiteindelijk kwijt was in Harry's Bar? Dit was in totaal EUR 91,30. En wat heb ik gegeten? 

 • 2 Bellini's cocktails = EUR 33,- 
 • 2 Kleine Carpaccio's = EUR 50,-
 • 1 Mandje met brood = EUR 8,30

En de bediening was niet zo goed als veel andere sites en boeken vertellen. 


Ben Jij in een Restaurant geweest in Venetie?

Heb jij een geweldig verhaal over een Restaurant in Venetie. Is het eten in Venetie een fantastische ervaring? Welk Restaurant is TOP? En welk Restaurant zou je nooit meer naar toe gaan? Deel het hier...


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over Harry's Bar in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder.

Home >  Venetie Restaurants >  Harry's Bar in Venetie >

Lees ook:

Lees ook:


Top 11 Eten in Venetie

 1. Carpaccio: Dun en rauw stuk gesneden vlees met Parmezaanse kaas.
 2. Sarde in Saor: Gefrituurde sardientjes in een zoete mix van uien, krenten en pijnboompitten.
 3. Antipasto di Frutti di Mare: Visschaal met inktvis, ansjovis, garnalen of andere soorten vis die de visvangst dit seizoen heeft opgebracht.
 4. Prosciutto e Melone: De zoetheid van de meloen staat bij dit gerecht in contrast met de zoute Parma ham.
 5. Risotto di Pesce: Kokkels, mosselen, garnalen en diverse vis in een hemelse romige rijst schotel.
 6. Pasta con il Nero di Seppia: Spaghetti in combinatie met een tomatensaus en inktvis.
 7. Fegato alla Veneziana: Kalveren lever langzaam gekookt met uien en azijn.
 8. Grilled Fish: Zoals zeeduivel of zwaardvis uit het zuiden
 9. Grilled Vegetables: Rode witlof of courgette en aubergine met geroosterde peperoni.
 10. Tiramisú: Dessert met een romige saus van ei, mascarpone en cake gedrenkt in koffie of likeur. 
 11. Spaghetti with cuttlefish: Door inkt van de inktvis kleurt de spaghettie zwart. Pas op je krijgt een zwarte tong en je lippen ook.

TIP voor Appartementen in Venetie: