Vraag jezelf af hoeveel je lunch waard is?
Recensie over Harrys Bar in Venetie
Drankjes, lunch en carpaccio

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Ik heb altijd gedacht; het café restaurant Harrys Bar in Venetie moet je bezoeken! Maar ik heb geen lekkere of leuke ervaring gehad. Ik vertel je hoe dit gebeurde.

Heb jij het voorrecht om dit café in Venetie te bezoeken? Officieel geopend door Arrigo Cipriani in 1931. De naam is ontleend aan de Amerikaan die het café financierde. Het is de plek die de de legendarische Ernest Hemmingway vaak bezocht. Harry's Bar is daarom erg geliefd onder Amerikanen.

Heb jij nog Restaurant Tips? Deel je restaurant beoordeling >

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Het liep uit op een teleurstelling. Ik werd niet warm verwelkomt. En we konden niet naar de 1e etage waar wel ramen zitten en je ook een betere bediening krijgt en het minder rommelig is. 

Cafe Venetie Restaurants

Een drankje en een lunch zijn prijzig. Bestel de carpaccio. De dunne Italiaanse plakjes van rauw vlees zijn hier ontdekt door dhr. Cipriani zelf.

Persoonlijk vind ik deze carpaccio niet speciaal, te veel mayonaise  en ik raad het jullie niet aan. EUR 25,- voor een dun plakje rauw vlees. 

Ik hoor graag welke ervaring jij hebt gehad met Harrys Bar in Venetie. Mail me via de contactpagina!

Als het niet te eten is, dan moet het wel de...

...Geschiedenis van Harrys Bar in Venetie zijn

Harry Bar Venetie

Een tijd geleden in 1929 bracht een jonge rijke Amerikaan een bezoek aan Venetie. Zijn naam was Harry Pickerin. Hij verbleef een aantal maanden in Hotel Europe in Venetie. 

Hij genoot van zijn tijd in Venetie totdat zijn ouders zijn bankrekening hadden geblokkeerd. Hij moest het hotel nog betalen en zijn weg terug naar Amerika. In totaal moest hij nog ongeveer 5.000 dollar betalen. 

De barman (dhr. Cipriani) van het hotel was een harde werker, maar had ook een groot hart. Al zijn spaargeld gaf hij aan Harry.

Twee moeilijke jaren later had de barman nog niets gehoord. Maar opeens stond Harry Pickerin weer voor hem. Harry betaalde dhr. Cipriani de 5.000 dollar + een extra van 20.000 dollar. 

Met dit geld is dhr. Cipriani zijn eigen bar begonnen! Hij noemde het naar de Amerikaan - Harry Pickerin -. En zo ontstond Harrys Bar in Venetie. De geliefde barman - Cipriani - opende als snel zijn eigen luxe hotel en restaurant, het populaire Cipriani Hotel.

Bestel hier Recepten uit Venetie

Heb jij ook genoten van die heerlijke authentieke gerechten uit Venetie? Bestel het boek en volg de gangen van de Italiaanse maaltijd en gerechten uit de Veneto.

De lokale aperitief Aperol Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu, risotto en bellini. In Recepten uit Venetie (bestel nu) ontdek je de rijkdom van de Veneteiaanse keuken. Buon appetito!!

Een bezoek aan Harrys Bar in Venetie

carpaccio Venetie eten in

De barman heeft een juiste beslissing genomen en nam zijn schone kans. Harry's bar in Venetie is populair onder Amerikanen. 

Adres: Calle Vallaresso 1323, San Marco. Vlakbij het San Marco plein aan de kade en tegenover vaporetto station S. Marco (Vallaresso).

Tip om te drinken: Een Calle Vallaresso Cipriani's! Dit is de beroemde Bellini cocktail (Prosecco met perzik). Drink dit samen met de carpaccio! Je geniet van het uitzicht in het restaurant op de 2e etage. 

Als je door het gastenboek bladert sta je versteld van de beroemde namen die Harry's bar hebben bezocht. Namen zoals; 'Truman Capote' tot de legendarische 'Ernest Hemmingway'. 

Ja, ook Venetie heeft zo'n zijn eigen succesverhaal.... 

Tijdens mijn volgende bezoek aan Venetie ga ik niet opnieuw Harry's bar bezoeken. 

En wat ga jij doen?

Eten in Venetie duur

Benieuwd naar wat ik uiteindelijk kwijt was in Harry's Bar? Dit was in totaal EUR 91,30. En wat heb ik gegeten? 

 • 2 Bellini's cocktails = EUR 33,- 
 • 2 Kleine Carpaccio's = EUR 50,-
 • 1 Mandje met brood = EUR 8,30

En de bediening was niet zo goed als veel andere sites en boeken vertellen.

Do's and Don'ts van anderen in Harrys Bar

Als je overweegt een bezoek te brengen, zijn hier enkele do's en don'ts om een om mee te nemen bij jouw overweging:

Do's:

 1. Kleed je netjes: Hoewel Harry's Bar geen strikte kledingvoorschriften heeft, is het een chique etablissement. Mannen kunnen beter geen korte broeken en slippers dragen, terwijl vrouwen wellicht te casual kleding willen vermijden. Je voelt je er prettiger in smart-casual kleding.
 2. Probeer de Bellini: Het zou bijna een zonde zijn om geen Bellini te proberen bij Harry's Bar. Deze cocktail, gemaakt van Prosecco en perzikpuree, is hier uitgevonden.
 3. Proef de Carpaccio: Een andere uitvinding van Harry's Bar, dit gerecht bestaat uit dun gesneden rauw rundvlees overgoten met een mosterdsaus.
 4. Geniet van de sfeer: Denk aan de historie en de atmosfeer. Je bent op een plek die gasten heeft gehad zoals Ernest Hemingway, Charlie Chaplin en Truman Capote.
 5. Verwacht hoge prijzen: Gezien de reputatie en locatie zijn de prijzen bij Harry's Bar aan de hoge kant. Wees voorbereid - ook op basis van mijn ervaring die ik hierboven heb beschreven. 

Don'ts:

 1. Verwacht geen grote locatie: Harry's Bar is niet ruim. Het is intiem, wat deel uitmaakt van zijn charme.
 2. Wees niet te luid: Hoewel het prima is om van je tijd te genieten, houd rekening met de ambiance van de bar. Het is het beste om een gematigd volume aan te houden uit respect voor andere gasten.
 3. Vermijd indien mogelijk piekuren: Als je een rustigere ervaring wilt, probeer dan piektoeristenuren of belangrijke feestdagen te vermijden.
 4. Vergeet niet de kledingvoorschriften te checken: Zoals eerder vermeld, hoewel er geen strikte kledingvoorschriften zijn, is het beter om overdressed dan underdressed te zijn in zo'n etablissement.

Ben Jij in een Restaurant geweest in Venetie?

Heb jij een geweldig verhaal over een Restaurant in Venetie. Is het eten in Venetie een fantastische ervaring? Welk Restaurant is TOP? En welk Restaurant zou je nooit meer naar toe gaan? Deel het hier...

Je hebt gelezen over Harry's Bar in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder.

Home >  Venetie Restaurants >  Harrys Bar in Venetie >

Lees ook:


Op zoek naar betere eetgelegenheden?


Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website