Vraag jezelf af hoeveel je lunch waard is?
Recensie over Harrys Bar in Venetie
Drankjes, lunch en carpaccio

Ik heb altijd gedacht; het café restaurant Harrys Bar in Venetie moet je bezoeken! Maar ik heb geen lekkere of leuke ervaring gehad. Ik vertel je hoe dit gebeurde.

Heb jij het voorrecht om dit café in Venetie te bezoeken? Officieel geopend door Arrigo Cipriani in 1931. De naam is ontleend aan de Amerikaan die het café financierde. Het is de plek die de de legendarische Ernest Hemmingway vaak bezocht. Harry's Bar is daarom erg geliefd onder Amerikanen.

Heb jij nog Restaurant Tips? Deel je restaurant beoordeling >


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

    Jun 02, 23 03:27 PM

    Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

    Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Het liep uit op een teleurstelling. Ik werd niet warm verwelkomt. En we konden niet naar de 1e etage waar wel ramen zitten en je ook een betere bediening krijgt en het minder rommelig is. 

Cafe Venetie Restaurants

Een drankje en een lunch zijn prijzig. Bestel de carpaccio. De dunne Italiaanse plakjes van rauw vlees zijn hier ontdekt door dhr. Cipriani zelf.

Persoonlijk vind ik deze carpaccio niet speciaal, te veel mayonaise  en ik raad het jullie niet aan. EUR 25,- voor een dun plakje rauw vlees. 

Ik hoor graag welke ervaring jij hebt gehad met Harrys Bar in Venetie. Mail me via de contactpagina!

Als het niet te eten is, dan moet het wel de...

...Geschiedenis van Harrys Bar in Venetie zijn

Een tijd geleden in 1929 bracht een jonge rijke Amerikaan een bezoek aan Venetie. Zijn naam was Harry Pickerin. Hij verbleef een aantal maanden in Hotel Europe in Venetie. 

Hij genoot van zijn tijd in Venetie totdat zijn ouders zijn bankrekening hadden geblokkeerd. Hij moest het hotel nog betalen en zijn weg terug naar Amerika. In totaal moest hij nog ongeveer 5.000 dollar betalen. 

De barman (dhr. Cipriani) van het hotel was een harde werker, maar had ook een groot hart. Al zijn spaargeld gaf hij aan Harry.

Twee moeilijke jaren later had de barman nog niets gehoord. Maar opeens stond Harry Pickerin weer voor hem. Harry betaalde dhr. Cipriani de 5.000 dollar + een extra van 20.000 dollar. 

Met dit geld is dhr. Cipriani zijn eigen bar begonnen! Hij noemde het naar de Amerikaan - Harry Pickerin -. En zo ontstond Harrys Bar in Venetie. De geliefde barman - Cipriani - opende als snel zijn eigen luxe hotel en restaurant, het populaire Cipriani Hotel.

Bestel hier Recepten uit Venetie


Heb jij ook genoten van die heerlijke authentieke gerechten uit Venetie? Bestel het boek en volg de gangen van de Italiaanse maaltijd en gerechten uit de Veneto.

De lokale aperitief Aperol Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu, risotto en bellini. In Recepten uit Venetie (bestel nu) ontdek je de rijkdom van de Veneteiaanse keuken. Buon appetito!!

Een bezoek aan Harrys Bar in Venetie

carpaccio Venetie eten in

De barman heeft een juiste beslissing genomen en nam zijn schone kans. Harry's bar in Venetie is populair onder Amerikanen. 

Adres: Calle Vallaresso 1323, San Marco. Vlakbij het San Marco plein aan de kade en tegenover vaporetto station S. Marco (Vallaresso).

Tip om te drinken: Een Calle Vallaresso Cipriani's! Dit is de beroemde Bellini cocktail (Prosecco met perzik). Drink dit samen met de carpaccio! Je geniet van het uitzicht in het restaurant op de 2e etage. 

Als je door het gastenboek bladert sta je versteld van de beroemde namen die Harry's bar hebben bezocht. Namen zoals; 'Truman Capote' tot de legendarische 'Ernest Hemmingway'. 

Ja, ook Venetie heeft zo'n zijn eigen succesverhaal.... 

Tijdens mijn volgende bezoek aan Venetie ga ik niet opnieuw Harry's bar bezoeken. 

En wat ga jij doen?

Eten in Venetie duur

Benieuwd naar wat ik uiteindelijk kwijt was in Harry's Bar? Dit was in totaal EUR 91,30. En wat heb ik gegeten? 

  • 2 Bellini's cocktails = EUR 33,- 
  • 2 Kleine Carpaccio's = EUR 50,-
  • 1 Mandje met brood = EUR 8,30

En de bediening was niet zo goed als veel andere sites en boeken vertellen. Ben Jij in een Restaurant geweest in Venetie?

Heb jij een geweldig verhaal over een Restaurant in Venetie. Is het eten in Venetie een fantastische ervaring? Welk Restaurant is TOP? En welk Restaurant zou je nooit meer naar toe gaan? Deel het hier...

Je hebt gelezen over Harry's Bar in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder.

Home >  Venetie Restaurants >  Harrys Bar in Venetie >

Lees ook:


Op zoek naar betere eetgelegenheden?


Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com