Review van Restaurant Vini da Gigio
Authentiek eten. Echt Venetiaans eten
op een rustige plek in de stad

Restaurant Vini da Gigio Venetie

Al enkele jaren is dit restaurant mijn favoriet als het om eten gaat. Dit is Restaurant Vini da Gigio in Venetie.

Het restaurant is te vinden in een zijstraat van de drukke ‘Str. Nuova’ van treinstation naar de Rialto. Het is een restaurant die gerund wordt door broer en zus Paolo & Laura Lazzari.

Dit restaurant is klein en gezellig met een goede reputatie. Zoals de naam het al zegt, zijn ze gespecialiseerd in wijn.

Het leuke is dat het eten authentiek is. Echt Venetiaans eten op een rustige locatie in Venetie. De lokale producten en seizoengerechten maken dit een TOP Venetiaans restaurant.


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

 1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

  Jun 02, 23 03:27 PM

  Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

  Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Venetiaans eten in Venetie

En ja, ook ik kwam er op aangeven van reisgidsen. In het verleden is dit restaurant aangeprezen in bijvoorbeeld de ‘Lonely Planet’. Maar ik ben fan geworden en kom er regelmatig, omdat ik weet dat het goed is!

Heb jij nog Restaurant Tips? Deel je restaurant beoordeling >

Wat wil je ook; broer en zus runnen het restaurant Vini da Gigio sinds 1981. De gerechten worden altijd met passie gemaakt en geserveerd met goede zorg.

Het menu bestaat uit m.n. vis en krab die in de lokale lagune is gevangen. Het wordt vers geserveerd, maar ook gegrild, gebakken en gefrituurd. Naast de vis zijn er ook vleesgerechten. Alles is seizoen afhankelijk en de ingrediënten, rijst, polenta, peulvruchten, granen en kaas - zijn lokaal geproduceerd. Zelfs de wijnkaart onthult de passie: tenminste 500 wijnetiketten die altijd beschikbaar zijn.

Bestel hier Recepten uit Venetie


Heb jij ook genoten van die heerlijke authentieke gerechten uit Venetie? Bestel het boek en volg de gangen van de Italiaanse maaltijd en gerechten uit de Veneto.

De lokale aperitief Aperol Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu, risotto en bellini. In Recepten uit Venetie (bestel nu) ontdek je de rijkdom van de Veneteiaanse keuken. Buon appetito!!

Venetie Restaurant Vini da Gigio

Voor het schilderachtige plekje is het beter om vooraf te reserveren. Een paar keer kon ik pas terecht na 21:00 uur. Maar het is de moeite waard. De laatste keer dat ik ging eten in de beste eetplek 'Vini da Gigio' heeft mijn vrouw opnieuw de Spaghetti met inktvis (zwart) genomen. Dit is haar favoriet. Op de menukaart is dit de ‘Spaghetti con le seppie’ en koste toen ca. EUR 14,00.

Venetie cuttlefish restaurant

Ik nam de gefrituurde inktvisjes. Die zijn erg lekker, krokant van buiten en zo vers dat het niet taai is. Als vooraf/starter hadden we een schaal met lokale verse vis- en schelpdieren. 

Eten in Venetie - authentiek

Met het dessert nam ik de crème brulee die brandend op je tafel wordt gezet.

Inclusief een goede wijn hadden we een avond die in totaal EUR 130,- heeft gekost.

En die prijs viel mij erg mee, gezien de hoeveelheid en kwaliteit die je krijgt.

Echt, culinaire Venetiaanse gerechten. 

Heerlijk toch! Lees daarom meer...

...Informatie over Restaurant Vini da Gigio

 • Op maandag en dinsdag zijn ze gesloten.
 • Ze zijn open vanaf 19:00 uur.
 • De gemiddelde prijs is EUR 45,- p.p. (exclusief wijn en drinken)
 • Alle creditcards zijn geaccepteerd

 Hoe kom je daar?

 • Neem Vaporetto lijn 1 en stap uit op Ca’ D’Oro. 
 • Adres: Fondamenta San Felice 3628, Venetie

Ben Jij in een Restaurant geweest in Venetie?

Heb jij een geweldig verhaal over een Restaurant in Venetie. Is het eten in Venetie een fantastische ervaring? Welk Restaurant is TOP? En welk Restaurant zou je nooit meer naar toe gaan? Deel het hier...


Je hebt gelezen over Vini da Gigio in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang informatie over deze prachtige plaats. 

Home >  Venetie Restaurants >  Restaurant Vini da Gigio >

Lees Verder:

Andere eetgelegenheden in Venetie: 

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com