Venetie Masker Kopen. Als je deze maskers in Venetië koopt, kies je heel bewust

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

In Venetië zie je bijna in elke etalage maskers hangen. Een Venetie masker kopen is verleidelijk. Je ziet ze in allerlei nieuwe soorten.

Venetie Masker Kopen

Ik geef je op deze pagina advies en informatie waar je zo’n authentiek masker kunt kopen en wat het kost. Ook de route die is samengesteld door Olga Dol is hier beschreven.

De authentieke zaken herken je wel. Vaak zit de masker maker bezig in zijn atelier. Het kost veel dagen om een dergelijk masker te maken.

De maskers zijn niet goedkoop en zeker geen toeristisch niemendalletje dat je even mee neemt. Deze masker zijn eerder bedoeld als wanddecoratie en niet om te dragen. Als je deze maskers in Venetië koopt, kies je heel bewust, meestal voor een bepaalde plek in het huis.

Route door Venetië Masker, de makers en de Masker Winkels

Nieuwste pagina op deze site

  1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

    May 26, 24 06:14 AM

    Email-Venetie
    Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Venetie masker kopen in samenwerking met Olga Dol. Zij neemt je mee voor een wandeling door Venetië. Langs speciale winkels en ateliers waar de echte kunstenaar zelfstandig maskers maakt en bewerkt.

Start: Vanaf Piazzale Roma loop je over de Calatrava brug richting het treinstation en langs de uitbundige barokke Scalzi kerk. Op de Scalzi brug heb je een mooi uitzicht over de Canal Grande.

Vervolg het straatje langs de Scalzi kerk verder Venetië in. Je komt op een pleintje genaamd ‘Campo San Geremia’.

Doorlopend kom je over de eerste grote brug over het zijkanaal van het Canal Grande. Kleine vaporetto’s koersen naar de andere kant van Venetië en de eilanden.

Je bent nu op de straat ‘Rio Terra San Leonardo.’ Het is een brede straat met marktkramen waar je o.a. groenten en fruit kunt kopen. Halverwege deze straat zijn links en rechts twee masker winkels die het bezoeken meer dan waard zijn.

Bijvoorbeeld de Masker Winkel van Paola en Isabella, genaamd Segrete di Venezia. Hun winkel is op nummer Canaregio 1591. Ze maken hier nog steeds de originele Venetiaanse maskers. Meestal is een van de twee makers in de winkel aan het werk. Naast het klassieke masker maken zij ook moderne exemplaren, niet alleen qua opmaak maar ook qua stijl en vormgeving van de figuren.

Schuin aan de overkant vind je het atelier Ca’Macana van Brassesco & Vicente. Op het eerste gezicht een rommelige winkel, maar er zijn complete Bauta-outifts te krijgen en allerlei maskers. Dit is een van de weinige winkels met een groot assortiment dierenmaskers en kindermaskers zoals de Pinoccio.

Rialtobrug: Vervolg de route richting de Rialtobrug. Aan de overzijde van de brug vind je aan de rechterzijde “La Bottega dei Mascereri”; San Polo 80. Let op de grote zon en David die aan de gevel hangen. Het is er klein en vol. De kunstenaar is vaak aanwezig, maar hij heeft ook een andere winkel in de wijk San Polo. Een fantastische Venetie masker kopen kan hier.

Maar je kunt ook teruggaan over de Rialtobrug richting het San Marcoplein. Dat doe je door eenvoudig de gele borden te volgen richting het beroemde plein.

San Marcoplein: Rond het San Marcoplein zijn verschillende masker winkels. Olga Dol heeft er speciaal eentje uitgezocht. Steek het plein over tot aan de waterkant en ga bij het water linksaf. Ga over de brug (‘die altijd druk is vanwege het uitzicht op de Brug der Zuchten’) en sla tegenover de aankomststeiger van de vaparetto linksaf de Calle de la Rasse in. Aan het einde op Castello 4531 vind je een masker winkel om masker te kopen.

Na het masker gekocht te hebben kun je links aanhouden en kom je vanzelf weer op het San Marcoplein. Je kan eerder een afslag naar het plein maken of je zorgt ervoor dat je onder het uurwerk, de Orologio, bent doorgelopen. Buig dan naar rechts en steek schuin over. Aan de linkerkant zie je het wereldberoemde Florian’. Loop uiteindelijk door de Arcades door richting de Accademia Brug.

Venetie Masker Kopen in de wijk Dorsoduro

Venetie Masker Kopen

Als je over de Accademia brug het Canal Grande passeert kom je in de wijk Dorsoduro. Het is de wijk van de studenten en de kunstenaars. Hier vind je veel ateliers en winkels van masker makers, maar ook kunstopleidingen, zodat je vrij veel artistieke figuren tegen het lijf kunt lopen.

Na de Accademia brug ga je gelijk rechtsaf en is het meteen al raak. Handgemaakte maskers van allerlei soorten, normale maar ook excentrieke; poppen en schilderijen.

Je wordt vanzelf in de goede richting gedwongen omdat je altijd weer een watertje moet oversteken en dus de route neemt over de brug. Bij het volgende pleintje loop je vanzelf tegen de winkel van Ca Macana aan, Dorsoduro 1169.

Vol trots wordt in de etalage vermeld dat zij de maskers voor de film ‘Eyes Wide Shut’ van Stanley Kubrick hebben geleverd, met Nicole Kidman en Tom Cruise in de hoofdrollen. Ga er even naar binnen want ook daar is het verrassend om een Venetie masker te kopen.

Masker Venetie kopen pestdokterDe Pestdokter

Alsmaar rechtdoor via steegjes en onderdoor tunneltjes kom je vanzelf op de Campo San Barnaba. Rechts aanhoudend over het plein vind je net over de brug een masker winkel.

Dit is een andere winkel van Ca Macana met een zeer ruime sortering maskers. Meestal staan voor de winkel poppen van een pestdokter en een Arlecchino om aan te duiden dat je daar vooral naar binnen moet.

Ook goed om te bezichtigen is het atelier van Mondo Novo. Dit is een atelier van een beeldhouwer met veel houten maskers met zeer karakteristieke koppen.

Je moet van de winkel Ca Macana weer terug over de brug en langs de kade rechts aanhouden en dan de eerste brug rechts. Je komt het atelier vanzelf tegen.

Eindigen op Campo Santa Marherita met een aantal Venetiaanse maskers

Doorlopend kom je op Campo Santa Margherita. Een groot plein, verzamelplaats van scholieren en studenten en in de avonduren een immens gezellige plek om lekker te eten. Schuif gewoon aan, aan een van de lange rijen tafels en spreek met anderen over hun ervaringen in deze altijd boeiende stad.

Het is goed om hier de route te eindigen. Een plein vol gezelligheid om de dag af te sluiten. Het is een mooie wandeling om je de maskers van Venetië te laten ervaren. Een Venetie Masker kopen doe je dus in zo’n winkel.

Gerelateerde artikelen over Maskers in Venetie


Je hebt gelezen over het Venetie Masker Kopen. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.


Ontdek meer informatie:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website