Geheimen achter de Venetie Carnaval Masker.
Lees hier wat, hoe, wanneer en waarom een masker zo bijzonder is.

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Venetie Carnaval Masker. Intrigerend hé? Van plan om ook een masker te dragen? Of heb je het gezien en ben je benieuwd?

Venetiaanse maskers zijn een eeuwenoude traditie van Venetië. Ik heb het voor je opgezocht, zodat jij je kunt voorbereiden en kunt vertellen hoe het zit. 

Arriveer je rond het carnaval in Venetie? Dan kun je goedkoop parkeren op de volgende plekken volgens Parclick. Boek snel want het zit snel vol. 

Het gebruik van maskers is al oud en vind je in bijna alle culturen terug.

De maskers in Venetië worden nu meestal gedragen tijdens het carnaval, maar zijn in het verleden bij veel andere gelegenheden gebruikt. Meestal om de identiteit en sociale status van de drager te verbergen. 

En hoe lijkt het je om met je partner, vrienden of familie in Venetië je eigen masker te maken? Volg een workshop midden in de stad van Venetie om een echt masker te maken. Maak een prachtig masker om mee naar huis te nemen. Klik hier om een Venetie Carnaval Masker te maken > (seizoen afhankelijk)

Waarom dragen ze een Venetie Carnaval Masker?

Nieuwste pagina op deze site

  1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

    May 16, 24 01:09 PM

    Boek-Venetie-Haar-Maskers
    De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De traditie van het Venetie Carnaval Masker begon in de 13e eeuw. Want de Venetianen gingen feesten organiseren in de periode van 26 december tot het begin van de vastentijd. Tijdens de feesten droegen zij maskers om hun identiteit te verbergen en zo te flierefluiten met elke stand en rang. De feesten waren de enige keer dat de lagere en hogere klassen in de samenleving zich met elkaar mengden.

Het Venetiaanse masker werd beschouwd als een ideale vermomming door bijvoorbeeld koningen en prinsen die zich vrij in de stad konden verplaatsen. Ze konden niet worden herkend, maar ze konden zich ook uitbundig gedragen zonder daarop aangekeken te worden. Koop je Venetiaans Masker online via Bol.com

Ook veel buitenlanders kwamen af op dit soort evenementen. Zij genoten van hun anonimiteit door het dragen van een masker.

Zo konden ze veel geld besteden aan bijvoorbeeld gokken, theaters, alcohol, winkels, exotische dieren en ander vertier. Door het Venetiaanse masker was iedereen gelijk qua status.

Maar tijdens de regeerperiode van Napoleon zijn de (losbandige) feesten (waaronder Carnaval) afgeschaft in Venetie. En pas na enkele eeuwen is het Carnaval in Venetie nieuw leven in geblazen.

Maar dit was pas rond 1980. Het Carnaval is het evenement waar de eer en het gebruik van het Venetie Masker veelvuldig te zien is.

Waarom zijn maskers in Venetie zo populair?

Venetie Carnaval Masker Winkel

Het carnaval van Venetië (Italiaans: Carnevale di Venezia) is een jaarlijks festival in Venetië. Het carnaval eindigt met de christelijke viering van de vastentijd, veertig dagen vóór Pasen, op vastenavond (Martedì Grasso of Mardi Gras), de dag vóór Aswoensdag. Het festival in Venetie is wereldberoemd om zijn uitgebreide maskers.

Tijdens het carnaval gaan mensen verkleed. Een Venetiaan kiest vaak dezelfde Venetie Carnaval Masker om te dragen. In Venetie zijn verschillende winkels die traditionele maskers verkopen. Handgemaakt.

Maar heb je het masker liever voordat je naar Venetie gaat? Dan kun je ze hier in Nederland en Belgie gewoon bestellen. Koop je Venetiaans Masker online via Bol.com

Wat zijn de verschillende soorten maskers en wat is hun betekenis?

Venetiaanse mascareri’s (traditionele makers van maskers) gebruiken een verscheidenheid aan materialen, van gewaxt doek tot canvas, fluweel, kant, leer en papier-maché. Tegenwoordig maken een paar vakmannen ook maskers van leer, glas en zelfs keramiek.

* Een deel van de vormgegeven maskers komen uit de Commendia dell Arte. Dit is een theatervorm uit Italie met veel improvisatie en vaak een groep die rondtrok door Italie. 

De belangrijkste soorten Venetie Carnaval Masker s zijn: 

Bauta Venetië Carnaval Masker

Het Bauta Masker: Dit masker is beroemd door het carnaval van Venetië, omdat dit het belangrijkste type masker is dat tijdens het carnaval gedragen wordt. Het stelde vroeger de drager in staat om vrijer te bewegen als men buiten met andere leden van de samenleving wilde communiceren.

Moretta Venetië Carnaval Masker

De Moretta Masker: Dit masker is een traditioneel Venetiaans masker. Dit masker werd vroeger vaak het hele jaar door Venetiaanse vrouwen gedragen. Moretta is een ovaal masker van zwart fluweel dat werd gedragen door vrouwen die kloosters bezochten. Het werd uitgevonden in Frankrijk en werd snel populair in Venetië, omdat het de schoonheid van de vrouw naar voren bracht. Het masker was afgewerkt met een sluier.

Venetiaans Masker Pest

De Medico Della Peste: Dit is een modern Venetiaans carnaval masker en is uniek in de geschiedenis. Eén van de ergste plagen voor de stad Venetië was zonder twijfel de pest, die de stad bij verschillende gelegenheden trof.

Hierdoor is het geen echt masker, maar was het een vermomming die werd gebruikt door plaatselijke artsen die dit vreemde kostuum gingen dragen tijdens de pest.  

Koop je Venetiaans Masker online via Bol.com

Het bestond uit een hoed om aan te tonen dat de man een arts was. Een masker om het gezicht te beschermen en kristallen ogen om de ogen te beschermen. De bek was gevuld met kruiden om de lucht te zuiveren die de arts inademde. Een houten stok om slachtoffers weg te duwen en een paar lederen handschoenen om de handen te beschermen.

Pantalone Venetië Carnaval Masker

Het Pantalone Masker: Een Venetie Carnaval Masker dat een gierig en oud karakter uit de Commedia dell'Arte moet voorstellen. Meestal is hij een winkelier uit Wenen, ietwat dom, dol op eten en mooie vrouwen, spraakzaam, goedgelovig, erg onfatsoenlijk, maar uiteindelijk vergevingsgezind.

Het is een masker met een lange haakneus, een strak rood vest, rode rijbroek (pantalone) en kousen, een zwarte soutane, slippers en een hoed zonder randen.

ARlecchio Venetië Carnaval Masker

Het Arlecchino Masker: Dit masker is ook een personage uit de Italiaanse Commedia dell'Arte. Arlecchino droeg traditioneel een outfit van vodden, die leek op een ruitvormige bonte huid. Het karakter is elastisch, een soort acrobaat. 

Colomino Venetië Carnaval Masker

Het Colombina Masker: Colombina betekent "kleine duif" en is ook een figuur uit de Commedia dell'Arte. Colombina was meestal gekleed in een haveloze jurk. 

Zie je nou wel dat er veel soorten zijn. Maak een prachtig masker om mee naar huis te nemen. Klik hier om een Venetie Carnaval Masker te maken >

Lees verder op deze pagina's:


Je hebt gelezen over de Carnaval Maskers in Venetie Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Maskers Venetië >  Venetië Carnaval Masker >

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website