Vliegtickets Rome Venetie? Het vliegtuig is de snelste route zou je zeggen...

Vliegtickets Rome Venetie

Vraag jij je ook af hoeveel kosten de vliegtickets Rome Venetie?

En is met het vliegtuig van Rome naar Venetië het snelst? Nou dat is niet helemaal waar. Dat lees je in mijn conclusie onderaan deze pagina. 

Geen zorgen ik leg het allemaal uit. Ik neem je mee welke opties je hebt voor de vliegtickets van Rome naar Venetië. Ook als je denkt als jouw koffers best weleens een probleem zou kunnen worden in Venetië.

Om eerst maar eens te beginnen; Er vliegt nu gemiddeld één vlucht per dag tussen Rome en Venetië. Dit komt door de Covid restricties. Alleen Alitalia vliegt op dit traject.

In betere tijden vlogen ook Lufthansa, Ryanair en enkele andere budget airlines op dit traject. Meestal land je dan op Treviso Airport. Een vliegveld dat verder ligt.

Zodra de regels versoepelen raad ik je aan om alle mogelijk vliegtickets en aanbieders te controleren en te vergelijken. Bijvoorbeeld via Vluchtboeken.nl die een ruim overzicht geeft en makkelijk te gebruiken is.

Hoeveel kosten vliegtickets Rome Venetie?


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

    Jun 02, 23 03:27 PM

    Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

    Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

De prijs die ik als laatst gecontroleerd heb komt neer op €108 voor een retourvlucht. Maar je kent vast wel iemand die altijd de goedkoopste vliegtickets weet te scoren. Nou, hoe doen ze dat? 

Vaak ligt het hieraan: De goedkoopste vliegtickets Rome Venetie heb je namelijk in de maanden januari en april. Ik raad je aan om de vlucht ruim van tevoren te boeken.

De goedkoopste dagen in de week om te vertrekken van Rome naar Venetië zijn de woensdag, donderdag en de zondag. Let wel op dat je ruim 90 dagen voordat je vliegt, de tickets hebt gekocht. Soms heb je ook goedkope vliegtickets in de periode 30 tot 60 dagen voor vertrek, maar dit is niet altijd zeker. 

Wat zijn de vertrek- en aankomstluchthavens van Rome naar Venetië?

Vliegtickets Rome venetie met Alitalia

Alle vluchten van Rome naar Venetië vertrekken vanaf de luchthaven (FCO) Leonardo Da Vinci in Fiumicino. Het ligt een eindje buiten Rome, maar is gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van de stad; treinen vanaf station Roma Termini duren 32 minuten en rijden doorgaans elke 15 minuten. Ook zijn er vanaf dit station busverbindingen naar het vliegveld.

De vliegtickets Rome Venetie van Alitalia landen op de luchthaven (VCE) Marco Polo in Venetië. Vanaf daar heb je een paar opties. De waterbussen van Alilaguna varen naar het San Marco en andere populaire Venetiaanse bestemmingen en doen er ongeveer 50 minuten over.

Als alternatief kun je de AeroBus no. 5 over de weg nemen, die een snellere maar minder mooie route naar de stad is.

Hoe lang duurt de vlucht van FCO naar VCE?

De afstand tussen de twee luchthavens is ongeveer 400 kilometer. Geef jezelf tenminste een tijdsbestek van drie tot vier uur om van Rome in Venetië te komen. Met het inchecken en alle controles op de luchthavens ben je wel even zoet.

Alitalia heeft momenteel de snelste reistijd met één uur en vijf minuten. Je zou dus om 18.35 uur in Venetië aankomen als je Rome om 17.30 uur zou verlaten. Maar dan heb ik dus alleen rekening gehouden met de reistijd in de lucht.

Het is trouwens gemakkelijk om je vliegticket online te boeken bij Vluchtboeken.nl! Bekijk de actuele vluchtschema’s en welke aanbieders er zijn. Vergelijk de beste route van Rome naar Venetië en de relevante reisinformatie (zoals toegestane bagage en voorzieningen aan boord).

Wil je via Venetië terug naar huis vliegen?

Laat me raden; je hebt een mooi aantal bezienswaardigheden in Rome gezien en wilt eigenlijk nog heel graag de stad van de liefde bezoeken.

Dat kan! Maar hoe doe je dat dan met...

...Bagage?

Rome naar Venetie vliegtickets boeken

Kies je voor een lowbudget vliegmaatschappij, dan kun je vaak alleen handbagage meenemen of tegen betaling ook grotere koffers. Bij Alitalia kun je nog prima koffers meenemen.

Het probleem is dan alleen dat je opgescheept zit met koffers. En dat is niet heel fijn als je door Venetië wilt slenteren. In Venetië loop je namelijk naar de meeste bestemmingen, of je moet een overvolle vaporetto nemen. Beperk jezelf daarom tot een backpack of één koffer. Of sla Venetië over.

Of doe, zoals ik vaak doe, koffers die je niet nodig hebt voor de tijd in Venetië berg je op in het bagagedepot op het treinstation totdat je weer vertrekt... Of boek een hotel vlakbij Piazzale Roma, zodat je niet een heel eind hoeft te sjouwen met de koffers in Venetië.

En trouwens... Een rolkoffer in Venetië mag écht niet meer.

Conclusie: De luchthaven van Rome ligt ver van het stadscentrum. Ben je in de buurt van de luchthaven of verblijf je buiten Rome, dan zijn vliegtickets Rome Venetie een goede optie. Verblijf je momenteel in het centrum van Rome, dan raad ik je aan de trein te nemen naar Venetië.

Als je namelijk alle tijd meerekent dat je van het centrum in Rome naar de luchthaven moet en de tijd die nodig is voor het inchecken en veiligheidscontroles, is de trein sneller dan het vliegtuig. Het hogesnelheidstraject met de trein duurt ongeveer 3 uur en 55 minuten.

Het vliegtuig ongeveer 1 uur en 5 minuten als het in de lucht is.

Maar met het vliegtuig moet je rekening houden met tenminste 2 uur en 30 minuten om van het centrum van Rome naar de terminal te komen, inchecken, instappen enz. Het ophalen van ingecheckte koffers en openbaar vervoer naar Venetië duurt minstens een uur en misschien meer.

Vanuit de trein in Venetië stap je zo op een vaporetto boot of wandelt verder door de stad. Dus de trein is zeker niet langzamer, minder gedoe en comfortabeler.

Een vliegticket van Rome naar Venetië kan soms een goede optie zijn, maar aan jou dus de keus.


Je hebt gelezen over hoe je Vliegtickets Rome Venetie boekt. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Hier kun je meer lezen over Rome naar Venetie 

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com