Autoroute Rome Venetie: "Ontdek de betoverende schoonheid van Italië!"

Wat een heerlijk vooruitzicht. Zo diep in Italië met je eigen- of huurauto. Wat is dan de beste autoroute Rome Venetie?

De meesten gaan met de trein. Dat is duidelijk ook sneller. En qua prijs misschien ook voordeliger. Maar je kunt ook zeker met de auto van Rome naar Venetië. En in dit artikel ga ik vertellen hoe mooi dat is.

Waar moet je op letten als je van Rome naar Venetie gaat met de auto?

Autoroute-Rome-Venetie

Nieuwste Artikel

 1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

  Mar 31, 24 07:22 AM

  Tronchetto parkeren
  Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Het is een populaire route voor mensen die graag zelf willen rijden en onderweg van het landschap willen genieten. Mooie zorgeloze roadtrip met een huurauto? Kijk en lees mijn artikel over Auto huren Venetie waar je alles leest over huren van een auto in Italie.

Je kunt ook gelijk naar het autoverhuur vergelijkingsplatform van Booking.com voor direct de juiste Autohuur deal en de beste prijs.

Afstand en reistijd: De afstand tussen Rome en Venetië bedraagt ongeveer 520 kilometer, en de reistijd hangt af van de verkeersomstandigheden en je rijstijl. Het duurt meestal tussen de 5 tot 6 uur om de reis te voltooien, maar het kan langer duren als je onderweg vaker stopt of als er veel verkeer is.

Tolwegen: Op de snelwegen in Italië zijn tolheffingen van toepassing. Houd er rekening mee dat je tol moet betalen voor het gebruik van de snelwegen tussen Rome en Venetië. De kosten van tolwegen kunnen variëren afhankelijk van de route en het type voertuig.

Parkeergelegenheid: Venetië is autovrij. Als je met de auto reist, moet je de auto parkeren op het vasteland en vervolgens gebruikmaken van het openbaar vervoer of een vaporetto om in Venetië te komen. Dit geld eveneens in Rome. In deze mooie historische stad moet je ook een goede parkeerplek vinden. Boek de beste en de goedkoopste parkeerplekken.

ZTL-Italie-DEF

Verkeer en ZTL-zones: Rome heeft beperkte verkeerszones, de zogenaamde ZTL (Zona a Traffico Limitato).

Deze zones zijn alleen toegankelijk voor vergunninghouders en inwoners, en het is belangrijk om ze te vermijden, omdat er hoge boetes kunnen worden opgelegd aan niet-geautoriseerde voertuigen.

Zorg ervoor dat je de verkeersregels en beperkingen begrijpt voordat je met de auto in deze steden rijdt.

Hoewel reizen met de auto je flexibiliteit geeft en je kunt stoppen waar je maar wilt, is het ook belangrijk om te overwegen of het de meest handige optie is. Vooral als je geen ervaring hebt met het rijden in drukke Italiaanse steden. Treinen en vliegtuigen bieden vaak snellere reistijden en kunnen meer geschikt zijn als je een beperkte tijd hebt of als je niet van autorijden houdt.

Welke autoroute Rome Venetie heeft het mooiste uitzicht om een mooie roadtrip te doen?

Ik kan je enkele van de meest schilderachtige routes voorstellen om een mooie roadtrip te maken van Rome naar Venetië. Hier zijn twee populaire routes die je kunt nemen:

Via de A1 en de A14:

 • Start in Rome en neem de A1 richting het noorden.
 • Onderweg passeer je charmante Italiaanse landschappen met glooiende heuvels en pittoreske dorpen.
 • Bij Cesena neem je de A14 richting Bologna en vervolgens naar Ravenna.
 • Vanuit Ravenna kun je langs de kust rijden, met uitzicht op de Adriatische Zee, voordat je verder landinwaarts gaat naar Venetië.

Via de E45 en de SS310:

 • Begin in Rome en neem de E45 in noordelijke richting.
 • Deze route leidt je door het prachtige Apennijnen-gebergte, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op bergen en valleien.
 • Ga bij Modena de E35 op en rijd naar Bologna.
 • Vanaf Bologna kun je de SS9 nemen, die je door schilderachtige steden en heuvelachtige landschappen voert op weg naar Venetië.

Ongeacht welke route je kiest, zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om onderweg te stoppen. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en culinaire hoogstandjes die de regio te bieden heeft. Italië staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke gerechten. Er is dus genoeg om van te genieten tijdens je roadtrip van Rome naar Venetië.

Wat kost de autoroute Rome Venetie?

Natuurlijk zijn de kosten afhankelijk van het brandstofverbruik van je auto, tolkosten, parkeerkosten en eventuele uitgaven voor eten en drinken onderweg. Hier zijn enkele kostenposten waarmee je rekening moet houden:

Brandstof: Op 1 volle tank moet het te doen zijn. Dus kosten ongeveer nu €70 - €120. De brandstofkosten zijn afhankelijk van het type auto dat je rijdt en de brandstofprijzen op het moment van de reis.

Tolwegen: Op de snelwegen in Italië zijn tolheffingen van toepassing. De kosten van tolwegen kunnen variëren afhankelijk van de route die je neemt en het type voertuig. De tolwegen kunnen enkele tientallen euro's kosten, afhankelijk van je vertrekpunt en de tolpoorten die je passeert.

Parkeerkosten: Als je met de auto in Venetië aankomt, moet je de auto parkeren op het vasteland en dan gebruikmaken van het openbaar vervoer of een waterbus om het stadscentrum te bereiken. Parkeerkosten kunnen variëren, afhankelijk van waar je parkeert en hoe lang je je auto parkeert. Boek de beste en de goedkoopste parkeerplekken.

Overige kosten: Denk ook aan eventuele kosten voor eten, drinken en andere uitgaven die je onderweg kunt tegenkomen, zoals eventuele entreeprijzen voor bezienswaardigheden die je wilt bezoeken.

Volgens de ANWB ben je in 2023 aan tolkosten kwijt ongeveer €40,-. Aan benzine ongelood 95 kost het ongeveer €85.

Dus voor 1 persoon ongeveer €125 zonder overige kosten en parkeren.

Ben je in totaal met z’n vieren dan is de roadtrip van Rome naar Venetië al stukken goedkoper. Ervan uitgaande dat je iets meer benzine gebruikt met meer personen, betaal je iets van €35 - €40 per persoon.

CONCLUSIE: Met de auto is het stukken goedkoper dan met de trein of het vliegtuig van Rome naar Venetië, mits je ook minimaal met z’n tweeën bent. Mooie zorgeloze roadtrip met een huurauto? Lees mijn artikel met specifieke details over Auto Huren Venetie. Je lees daar ook welke verplichtingen er zijn in Italie om een auto te huren. 
Je hebt gelezen over hoe je van de Autoroute Rome Venetie kunt doen. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Deze artikelen over Rome naar Venetie zijn ook heel interessant:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website