Autoroute Rome Venetie: "Ontdek de betoverende schoonheid van Italië!"

Deel hier je eigen Venetie review en Reis Verhaal

Wat een heerlijk vooruitzicht. Zo diep in Italië met je eigen- of huurauto. Wat is dan de beste autoroute Rome Venetie?

De meesten gaan met de trein. Dat is duidelijk ook sneller. En qua prijs misschien ook voordeliger. Maar je kunt ook zeker met de auto van Rome naar Venetië. En in dit artikel ga ik vertellen hoe mooi dat is.

Waar moet je op letten als je van Rome naar Venetie gaat met de auto?

Autoroute-Rome-Venetie

Nieuwe Informatie

 1. Kamperen in Venetie - Ontdek de Betovering

  Oct 03, 23 07:29 AM

  Union Lido 5 sterren
  Met Kamperen in Venetie vertel ik over de Venetië campings, voor Campers + Mijn Top 4 beste Campings om ultiem te genieten.

  Lees meer


Direct regelen


VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Het is een populaire route voor mensen die graag zelf willen rijden en onderweg van het landschap willen genieten. Mooie zorgeloze roadtrip met een huurauto? Kijk even op RentalCars voor een mooie vergelijking en de beste prijs.

Afstand en reistijd: De afstand tussen Rome en Venetië bedraagt ongeveer 520 kilometer, en de reistijd hangt af van de verkeersomstandigheden en je rijstijl. Het duurt meestal tussen de 5 tot 6 uur om de reis te voltooien, maar het kan langer duren als je onderweg vaker stopt of als er veel verkeer is.

Tolwegen: Op de snelwegen in Italië zijn tolheffingen van toepassing. Houd er rekening mee dat je tol moet betalen voor het gebruik van de snelwegen tussen Rome en Venetië. De kosten van tolwegen kunnen variëren afhankelijk van de route en het type voertuig.

Parkeergelegenheid: Venetië is autovrij. Als je met de auto reist, moet je de auto parkeren op het vasteland en vervolgens gebruikmaken van het openbaar vervoer of een vaporetto om in Venetië te komen. Dit geld eveneens in Rome. In deze mooie historische stad moet je ook een goede parkeerplek vinden. Boek de beste en de goedkoopste parkeerplekken.

ZTL-Italie-DEF

Verkeer en ZTL-zones: Rome heeft beperkte verkeerszones, de zogenaamde ZTL (Zona a Traffico Limitato).

Deze zones zijn alleen toegankelijk voor vergunninghouders en inwoners, en het is belangrijk om ze te vermijden, omdat er hoge boetes kunnen worden opgelegd aan niet-geautoriseerde voertuigen.

Zorg ervoor dat je de verkeersregels en beperkingen begrijpt voordat je met de auto in deze steden rijdt.

Hoewel reizen met de auto je flexibiliteit geeft en je kunt stoppen waar je maar wilt, is het ook belangrijk om te overwegen of het de meest handige optie is. Vooral als je geen ervaring hebt met het rijden in drukke Italiaanse steden. Treinen en vliegtuigen bieden vaak snellere reistijden en kunnen meer geschikt zijn als je een beperkte tijd hebt of als je niet van autorijden houdt.

Welke autoroute Rome Venetie heeft het mooiste uitzicht om een mooie roadtrip te doen?

Ik kan je enkele van de meest schilderachtige routes voorstellen om een mooie roadtrip te maken van Rome naar Venetië. Hier zijn twee populaire routes die je kunt nemen:

Via de A1 en de A14:

 • Start in Rome en neem de A1 richting het noorden.
 • Onderweg passeer je charmante Italiaanse landschappen met glooiende heuvels en pittoreske dorpen.
 • Bij Cesena neem je de A14 richting Bologna en vervolgens naar Ravenna.
 • Vanuit Ravenna kun je langs de kust rijden, met uitzicht op de Adriatische Zee, voordat je verder landinwaarts gaat naar Venetië.

Via de E45 en de SS310:

 • Begin in Rome en neem de E45 in noordelijke richting.
 • Deze route leidt je door het prachtige Apennijnen-gebergte, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op bergen en valleien.
 • Ga bij Modena de E35 op en rijd naar Bologna.
 • Vanaf Bologna kun je de SS9 nemen, die je door schilderachtige steden en heuvelachtige landschappen voert op weg naar Venetië.

Ongeacht welke route je kiest, zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om onderweg te stoppen. Geniet van de bezienswaardigheden, cultuur en culinaire hoogstandjes die de regio te bieden heeft. Italië staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke gerechten. Er is dus genoeg om van te genieten tijdens je roadtrip van Rome naar Venetië.

Wat kost de autoroute Rome Venetie?

Natuurlijk zijn de kosten afhankelijk van het brandstofverbruik van je auto, tolkosten, parkeerkosten en eventuele uitgaven voor eten en drinken onderweg. Hier zijn enkele kostenposten waarmee je rekening moet houden:

Brandstof: Op 1 volle tank moet het te doen zijn. Dus kosten ongeveer nu €70 - €120. De brandstofkosten zijn afhankelijk van het type auto dat je rijdt en de brandstofprijzen op het moment van de reis.

Tolwegen: Op de snelwegen in Italië zijn tolheffingen van toepassing. De kosten van tolwegen kunnen variëren afhankelijk van de route die je neemt en het type voertuig. De tolwegen kunnen enkele tientallen euro's kosten, afhankelijk van je vertrekpunt en de tolpoorten die je passeert.

Parkeerkosten: Als je met de auto in Venetië aankomt, moet je de auto parkeren op het vasteland en dan gebruikmaken van het openbaar vervoer of een waterbus om het stadscentrum te bereiken. Parkeerkosten kunnen variëren, afhankelijk van waar je parkeert en hoe lang je je auto parkeert. Boek de beste en de goedkoopste parkeerplekken.

Overige kosten: Denk ook aan eventuele kosten voor eten, drinken en andere uitgaven die je onderweg kunt tegenkomen, zoals eventuele entreeprijzen voor bezienswaardigheden die je wilt bezoeken.

Volgens de ANWB ben je in 2023 aan tolkosten kwijt ongeveer €40,-. Aan benzine ongelood 95 kost het ongeveer €85.

Dus voor 1 persoon ongeveer €125 zonder overige kosten en parkeren.

Ben je in totaal met z’n vieren dan is de roadtrip van Rome naar Venetië al stukken goedkoper. Ervan uitgaande dat je iets meer benzine gebruikt met meer personen, betaal je iets van €35 - €40 per persoon.

CONCLUSIE: Met de auto is het stukken goedkoper dan met de trein of het vliegtuig van Rome naar Venetië, mits je ook minimaal met z’n tweeën bent. Mooie zorgeloze roadtrip met een huurauto? Kijk even op RentalCars voor een mooie vergelijking en de beste prijs.


Je hebt gelezen over hoe je van de Autoroute Rome Venetie kunt doen. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Deze artikelen over Rome naar Venetie zijn ook heel interessant:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com