De trein Rome Venetie is dit goed te doen?
En op welk tijdstip en waar vertrekt de trein? 

Geen zorgen het is goed geregeld. De trein Rome Venetie is leuk en avontuurlijk. En waarom zou je het niet doen, want je bent in een paar uurtjes van zuid naar noord.

Je hebt veel vragen en het duizelt je vaak aan informatie. Je bent hier op de juiste plek. Ik help je op deze pagina. 

Is Rome naar Venetië te doen met de lokale trein?

Nieuwste Artikel

  1. Boek Nu: Expert-Geleide Busreis Venetie!

    Dec 05, 23 02:26 PM

    Ervaar het gemak van een comfortabele Busreis Venetie. Boek nu en ontvang deskundige Venetië-tips op onze website!

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Met de 'gewone' lokale trein van Rome naar Venetie! Je gaat wel tjoek, tjoek tjoek langzaam van station naar station en ziet veel Italiaanse mensen. Dat kan heerlijk zijn. Maar ik moet zeggen – na een uurtje ben je het wel zat hoor. Dan ben je uitgekeken en is het uitzicht niet eens meer bijzonder. 

Urenlang zit je in een intercitytrein en je moet een paar keer overstappen. Ga met de trein vanuit Rome in ieder geval richting Florence en Bologna. Vanaf daar wordt het makkelijker om met de lokale trein in Venetië te komen. De trein Rome Venetie duurt ongeveer 9 uur. Dus als je de tijd hebt, je hebt tenslotte vakantie, geniet en ontmoet de Italiaanse treinreiziger. En rust uit in Venetië en bewonder de kalmte van het water... 

Wil je alvast wat voorpret? Bekijk NSInternationaal.com en kijk of er wat tussen zit voor Italie.

En de snelle trein Rome Venetie? 

Ongeveer 400 kilometer... Dit is niet de snelheid van de trein, maar de afstand tussen Rome en Venetië. Het treintraject is 514 kilometer lang. Je bent 3 uur en 55 minuten onderweg. Maar op sommige tijdstippen is het 40 minuten korter en stopt de snelheidstrein minder vaak. 

Je hebt 2 opties om te kiezen welke treindienst het traject bedient. Ze hebben allebei directe verbindingen op verschillende tijdstippen op de dag. Keuze uit: de semi-overheid dienst; Trenitalia of het particuliere NVT Italo. 

Snelle trein Rome Venetië

Trenitalia noemt zijn snelste hogesnelheidslijn Frecciarossa.Letterlijk vertaalt is de betekenis; Rode pijl en rijdt max 300km/uur op het traject Rome - Venetië. Het is een mooie comfortabele trein met genoeg ruimte voor de bagage. Airco is gelukkig aanwezig en je hebt WiFi. Een compartiment voor een restaurant en catering zit er ook in. 

Bij een gereserveerde plek in de trein is het beter als je één kwartier voor vertrek aanwezig bent. Je kunt alvast gaan zitten op de gereserveerde plek.  

Afijn, want via NSInternationaal.com kun je ze ook boeken. Wel alleen telefonisch. Voer het volgende in:

Roma Termini  - Venezia S. Lucia

Rome naar Venetie trein

Trenitalia heeft ook de langzamere directe verbinding; FrecciargentoDeze trein Rome Venetie is vergelijkbaar met de Frecciarossa, maar heeft minder luxe en faciliteiten. De trein stopt vaker en zorgt daarom voor een latere aankomsttijd in Venetië en scheelt ca 40 minuten. 

NVT Italo is de concurrent op het traject Rome naar Venetië. De trein rijdt ook max. 300km/uur op dit lange traject. NVT Italo doet niet onder dan dat van Trenitalia. De beleving heeft wat minder comfort. Je hebt een soort ‘vliegtuig gevoel’ bij de standaard ticket “economy class”. Ook wat betreft de bagage heb je minder ruimte. De faciliteiten zijn overigens hetzelfde. WiFi & Catering. 

Waar en welk station in Rome kan ik opstappen?

Italo Trein Venetie Rome

Heb je treinkaartjes gekocht en vertrek je vanuit het centrum in Rome? Dat is mooi, want de diensten van ITALO en TRENITALIA vertrekken allebei vanaf Roma Termini en stoppen even later ook in Roma Tiburtina. Dus beide treinstations kun je gebruiken. Controleer de boeking zorgvuldig welk vertrekstation je hebt. 

Ook vanaf het internationale vliegveld Rome Fiumicino Aeroporto kun je met een directe trein Rome Venetie doen. Het treinstation is gelegen tegenover Terminal 1. Houdt er rekening mee dat er een ander station is genaamd Fiumicino, die een nabijgelegen stad bedient. Zorg ervoor dat je dit station niet gaat verwarren met het station Fiumicino Aeroporto. Bekijk het eens rustig via onze eigen Nederlandse NSinternationaal.com.

De treinen vanuit Rome stoppen allemaal in Venetië Mestre. Gelukkig, gaan de meeste treinen verder over de brug naar Venezia Santa Lucia. Dat treinstation moet je namelijk hebben als je direct in Venetië moet zijn. Anders moet je even overstappen in Mestre en een lokale trein naar Venetië nemen (10 minuten). 

Wat is de trein route?

Treinroute Rome Venetie

Vanaf Rome begin je te genieten van het uitzicht in de Tibervallei om richting het noorden te gaan. Na een uur bereik je de heuvels van Toscane en voorbij Florence gaat het traject door lange tunnels in de heuvels naar Bologna. Uit de heuvels gekomen, dan is het zicht alweer veel vlakker en is dit gelijk het laatste deel van je treinreis naar Venetië. 

Kortom: De hogesnelheid trein Rome Venetie stopt ongeveer vier keer. Het traject gaat via Florence en Bologna naar Venetië. 

Treintijden van Rome naar Venetië

Treinen verlaten station Roma Termini een of twee keer per uur naar station Venezia Santa Lucia. De vroegste trein vertrekt om 05:35 uur vanaf dit treinstation. De laatste trein naar Venetië vertrekt om 23:50 uur. 

Het zijn de reisschema’s in normale tijden en kan per seizoen verschillen – ook als de pandemie aanhoudt kunnen tijden afwijken. Houdt er daarom rekening mee dat schema’s in pandemie-tijd, weekenden en vakanties doorgaans minder frequent zijn en soms langere reistijden als gevolg heeft. 

De trein Rome Venetie; Hoeveel kost de snellere trein?

Kaartje kopen trein Rome Venetie

Je moet al gauw rekening houden met een gemiddelde prijs van €60,- voor een enkeltje en €120,- voor een retourtje. Deze prijzen zijn dan per persoon. Maar let op; Treinkaartjes kun je vaak niet eerder kopen dan zes maanden vooraf.

Treinkaartjes kun je boeken in verschillende tariefklassen. Eerste klas is geldverspilling, maar als je het kunt betalen... nou, waarom niet? Je bent toch op vakantie? 

Conclusie: De trein Rome Venetie is het beste vervoersmiddel in Italië; met name door de snelheid, prijs, het milieu en het avontuur ;).  

Kijk de volgende websites om je kaartje direct te boeken:

of voor een totaaloverzicht 

Vergeet niet dat treinstation Venezia Santa Lucia het eindstation voor Venetië is. Santa Lucia is het hoofdstation en het enige dat zich op het eiland Venetië zelf bevindt. Vanaf daar is het een gemakkelijke wandeling naar de rest van Venetië. Of als je direct vanaf de trein op het water wilt gaan, dan doe je dat op de Vaparetto boot of een watertaxi. 

Het treinstation van Mestre bevindt zich op het vasteland buiten Venetië. Vanaf daar moet je nog een andere trein, bus of tram nemen om het water over te steken en de stad Venetië binnen te komen.Je hebt gelezen over de trein Rome Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Deze pagina's gaan ook over de trein naar Venetië:


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com