Hoe van Marco Polo Airport naar Mestre?
Ik help je hoe in Mestre te komen

Hoe kom jij van de luchthaven naar Venetie? Tip) - Reserveer een Taxi van Vliegveld naar Venetie

Is je hotel in Mestre of net buiten de stad (Marghera)? Het is frustrerend als je hebt geboekt, zoals hotel en vliegticket, en je moet uit zoeken hoe naar Mestre en het hotel te komen. Ik zal je in dit artikel laten zien hoe je van het vliegveld in Mestre komt.

Om vanaf Marco Polo airport naar Mestre (VCE) te reizen kan ik jou twee opties adviseren. Met dank aan een bezoeker 'Susan' van mijn site! Zij had het Mercure Hotel geboekt in de buitenwijk van Mestre, vlakbij Venetie. En ze was geholpen met de informatie van mijn site. 

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Vervoer naar Venetie van Vliegveld

Zij had de volgende tips:

1.: Elk half uur vertrekt er een ATVO bus naar het treinstation van Mestre. Dit is ATVO buslijn 2 richting Mestre FS (treinstation). Een totale rit van 17 minuten en het kost ca. EUR 8,- p.p.. Koop hier je online tickets voor de ATVO bus vanuit Marco Polo Airport. Comfortabel en je kunt lekker veel bagage mee nemen. 

Vanaf het treinstation is het nog 30 minuten lopen naar het Mercure Hotel in Mestre! Je kan er voor kiezen om vanaf het station in Mestre een taxi te nemen. De rit is dan slechts 10 minuten. 

Dit is wat Susan deed... Ik gebruik mijn eigen goede website waar je vooraf een taxi kunt boeken. Het goede hiervan is dat de chauffeur je ophaalt en je betaalt vooraf de afgesproken prijs.

Van Vliegveld naar Venetie

2.: De andere optie is vanaf de airport naar Mestre buslijn nummer 15 van het openbaar vervoer bedrijf ACTV te nemen. Deze bussen zijn oranje. De bus stopt op verschillende plekken in Mestre en ook vlakbij het Mercure Hotel. Tickets voor het openbaar vervoer (ook in Mestre) koop je online.

Ik zou altijd even vragen aan de buschauffeur die aan kan geven waar je uit moet stappen. De bussen van ACTV en ATVO zijn te vinden buiten de aankomsthallen van Marco Polo Airport. 

3.: TIP! Wanneer je vroeg in de ochtend aankomt en je het grootste deel van de dag al in Venetië wilt doorbrengen? Neem de Alilaguna-boot naar Venetië en geniet van de stad, eet lunch of bezoek bezienswaardigheden.

Aan het einde van de dag kun je makkelijk de trein nemen naar Mestre vanaf treinstation S. Lucia in Venetië. Of neem vanuit Venetie direct de bus naar bijvoorbeeld je Mercure Hotel.

Van Treviso Airport naar Mestre is er maar één beste optie. Neem de ATVO-shuttlebus naar Mestre-Venezia en vervolg de route vanaf het treinstation van Mestre. Koop hier je tickets voor ATVO vanaf Treviso Airport. Heerlijk met airco en je hebt de ruimte in zo'n bus. Meer dan je denkt ;). 

Is je hotel in Mestre?...

...Koop een OV-kaartje

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Het is goed te weten dat ACTV alle OV-bussen rondom Venetie en Mestre + de waterbussen (vaporetto's) organiseert.

De tarieven zijn  1,50 in de machine en  3,00 in de bus. De vaporetto boten kosten  7,50 per persoon (geldig 75 minuten). 

Met een ‘Tourist Travel Card’ van ACTV heb je al veel te pakken! Met de Tourist Travel Card betaal je voor al het vervoer tijdens je verblijf in Mestre en Venetie. Een mooie handige dagkaart waarmee je in- en uit kunt checken. 

Het kopen van de Tourist Travel Card kan alvast op het vliegveld bij een ACTV balie of een machine. Maar je kan de ticket nog niet gebruiken. Het kan namelijk niet gebruikt worden op de ATVO shuttle bussen en ook niet de ACTV bussen die vanaf en naar Marco Polo Airport gaan. Daarnaast kun je ze ook niet op de veerboot 'Alilaguna' naar Venetie en Lido gebruiken. Maar wel op alle vaporetto boten, de tram vanuit Mestre, bussen op Lido en in Mestre. 

De tourist travel card koop je daarom als je in Venetie bent of vooraf online via Tiqets

Om openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 2x gebruik is de prijs er al uit.

Tourist Travel Card kopen >:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost in de machine € 9.50 (75 minuten) en online via Tiqets.nl € 12,00.

 • €25,00 - €30,00 - 1 DAY TRAVELCARD
 • €35,00 - €40,00 - 2 DAYS TRAVELCARD
 • €45,00 - €50,00 - 3 DAYS TRAVELCARD
 • €65,00 - €70,00 - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna boot- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je de kaart niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste bussen van ACTV rond Venetië.

De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten. Deze coupon eerst geldig maken in de ticket-machine.

Airport naar mestre en een vaporetto boot

Ik heb Susan geadviseerd dat het beter is om de Tourist Travel Card te kopen als je in Venetië bent. Vergeet niet dat Venetië verbazingwekkend mooi is. Je zult veel lopen. Het is romantisch om door de smalle straatjes en over de kleine bruggen te slenteren.

Een vaporetto-boot nemen is meestal ergens sneller aankomen of op een specifieke bestemming. Tourist Travel Card is handig om tussen Mestre en Venetië te reizen.

Hoe kom je bij je hotel in Mestre? Lees hoe je van...

...Airport naar Mestre & van Mestre in Venetie komt

Om vanaf het hotel in Mestre naar Venetie te geraken is makkelijk. Veel grote hotels (waaronder Mercure) heeft shuttle bussen die om de zoveel tijd de gasten naar Piazzala Roma brengen in Venetie. Voor de zekerheid kun je dat vooraf per mail vragen aan het hotel. Vaak hanteren ze wel een tarief voor deze dienst.

Piazzala Roma (plein) in Venetie is het startpunt van veel toeristen. Hier komen alle bussen aan. Daar kun je op een waterbus (vaporetto) stappen. Dit kan met je Tourist Travel Card of je koopt los een kaartje (EUR 7,50). Vergeet niet om in- en uit te checken wanneer je op de vaporetto boot stapt! 

Als de shuttle bus van het Hotel niet tot de opties hoort, dan kun je via het treinstation in Mestre naar Venetie met de trein! (30 min lopen vanaf Mercure hotel of met de bus naar het station). Bus 6 kan ook prima. Het is maar één station naar Santa Lucia Venetie met de trein en het kost bijna niets. Je loopt zo het station uit en kunt de waterbus (vaporetto) nemen over de Grand Canal (line 1 of line 2).

Ook heb je sinds 2014 een tram van Mestre naar Venetie! Je kunt hiervoor de Travelcard gebruiken. Het echt fantastisch dat de tram er is gekomen. Iedere 15 minuten gaat er een tram. Lees op welke haltes de tram stopt >

Het is leuk om de eerste keer de hele Grand Canal af te gaan tot aan het San Marco Plein (station S. Marco Vallarresso). Dan hebben je direct de eerste tour te pakken! Probeer daarna zoveel mogelijk te lopen door de kleine straatjes, pleinen en bruggetjes…

Koop een goede plattegrond of reisgids! Vanaf Piazzala Roma kunnen je ook gewoon beginnen te lopen.Je hebt gelezen over hoe je van Marco Polo Airport naar Mestre komt. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vanaf het vliegveld>  Van Airport naar Mestre >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website