Hoe reis je van Marco Polo Airport naar Mestre?

Home>  Van Airport naar Venetie>  Van Airport  naar Mestre >


Om vanaf Marco Polo naar Mestre te reizen kan ik jou twee opties adviseren. Met dank aan een bezoeker van mijn site! Zij had het Mercure hotel geboekt in de buitenwijk van Mestre, vlakbij Venetie.

1.: Elk uur vertrekt er een ATVO bus naar het treinstation van Mestre. Een totale rit van 17 minuten en het kost ca. EUR 8,- p.p.. De blauwe ATVO bussen gebruik ik vaak om in Venetie te komen!

Mijn Tip) Reserveer direct Taxi's op het vliegveld van Venetie

Vervoer naar Venetie van Vliegveld

Je moet de ATVO buslijn 2 nemen naar Mestre FS (railroad station). Nadeel is dat je dan vanaf het treinstation ruim 2km (30 minuten) moet lopen naar het Mercure Hotel in Mestre! Je kan er voor kiezen om vanaf het station in Mestre een taxi te nemen, tenminste dit zou ik doen.

Van Vliegveld naar Venetie

2.: De andere optie is vanaf de airport naar Mestre Station FS buslijn nummer 15 van het openbaar vervoer bedrijf ACTV te nemen. Deze bussen zijn oranje. De bus stopt op verschillende plekken in Mestre en vlakbij het Mercure Hotel.

Ik zou altijd even vragen aan de buschauffeur die meestal aan kan geven waar je uit moet stappen. De bussen van ACTV en ATVO zijn te vinden buiten de aankomsthallen. 

Koop je een OV-kaartje?

Je bent onderweg van Marco Polo Airport naar Mestre? Het is goed te weten dat ACTV alle waterbussen (vaporetto's) en de OV bussen rondom Venetie organiseert. Met een ‘Tourist Travel Card’ van ACTV heb je al veel te pakken!

Het kopen van de Tourist Travel Card kan alvast op het vliegveld bij een ACTV balie of een machine. Maar je kan ze nog niet gebruiken. De Card kan namelijk niet gebruikt worden op de ATVO shuttle bussen en ook niet de ACTV bussen die vanaf en naar Marco Polo Airport gaan.

Daarnaast kun je ze ook niet op de veerboot 'Alilaguna' lijn naar Venetie en Lido gebruiken. 

De tourist travel card kun je daarom ook kopen als je in Venetie bent. Vergeet niet dat Venetie fantastisch mooi is, zodat je het geplande museum bezoek snel vergeet. Het is romantischer om te slenteren door de kleine straatjes en over de kleine bruggetje. Een museum bezoeken kun je altijd apart doen. Zo duur zijn deze niet.

De Tourist Travel Card heeft mijn voorkeur boven de ‘Venice Card’. De Venice Card is leuk als je het weekend al helemaal hebt gepland en precies weet welk museum je wanneer wilt bezoeken.

In totaal is de Venice Card niet veel goedkoper. Met de Tourist Travel Card betaal je alleen voor het vervoer.

Om het openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 3x heb je de prijs er al uit.

Tourist Travel Card:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost € 7.50 (75 minuten).

  • 20,00 € - 1 DAY TRAVELCARD
  • 30,00 € - 2 DAYS TRAVELCARD
  • 40,00 € - 3 DAYS TRAVELCARD
  • 60,00 € - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je deze dagkaart  niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot alle boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste openbaarvervoerbussen van ACTV rond Venetië. De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten.


Airport naar Mestre, maar nog niet in Venetie...

Mercure Hotel Mestre Venetie

Om vanaf het hotel in Mestre naar Venetie te geraken is makkelijk. Veel grote hotels (waaronder Mercure) heeft shuttle bussen die om de zoveel tijd de gasten naar Piazzala Roma brengen in Venetie. Voor de zekerheid kun je dat vooraf per mail vragen aan het hotel. 

Piazzala Roma is het startpunt van veel toeristen. Hier komen alle bussen aan. Daar kun op een waterbus (vaporetto) stappen. Dit kan met je Tourist Travel Card of je koopt los een kaartje (EUR 7,50).

Als de shuttle bus niet tot de opties hoort, dan kun je via het treinstation in Mestre naar Venetie met de trein! (25 min lopen vanaf Mercure hotel of met de bus naar het station). Bus 6 kan ook prima. 

Het is maar één station naar Santa Lucia Venetie en het kost bijna niets. Je loopt zo het station uit en kunt de waterbus (vaporetto) nemen over de Grand Canal (line 1 of line 2).

Het is leuk om de eerste keer de hele Grand Canal af te gaan tot aan het San Marco Plein (station S. Marco Vallarresso). Dan hebben je direct de eerste tour te pakken! Probeer daarna zoveel mogelijk te lopen door de kleine straatjes, pleinen en bruggetjes…

Koop een goede plattegrond of reisgids! Vanaf Piazzala Roma kunnen je ook gewoon beginnen te lopen.Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over hoe je van Marco Polo Airport naar Mestre komt. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vanaf het vliegveld>  Van Airport naar Mestre >

Lees ook: