Hoe kom je van Mestre naar Venetie?
Ik vertel je hoe je in Venetië moet komen

Hoe kom jij van de luchthaven naar Venetie? Tip) - Reserveer een Taxi van Vliegveld naar Venetie

Veel vragen op NaarVenetie.com gaan over hoe je van Mestre naar Venetie komt. Ik help je en geef informatie waarmee je geld kunt besparen. Je krijgt de beste tips, do's & don’s.

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over hoe je van Mestre naar Venetië komt. 

INHOUDSOPGAVE

Tram van Mestre naar Venetie
 1. Tram van Mestre naar Venetië
 2. OV-kaartjes te kopen - Tourist Travel Card
 3. Met de trein van Mestre naar Venetië
 4. De beste opties van Mestre naar Venetië nodig
 5. Meer lezen over hoe je in Venetië moet komen?

Veel bezoekers hebben een hotel in Mestre. En dit is niet verkeerd, want de vervoersmogelijkheden naar Venetië zijn eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld met de...

1. ...Tram van Mestre naar Venetie

Mestre ligt op 9 km van Venetië. Naast bussen en treinen is er ook een tramdienst. Ik geef de voorkeur aan de tram als het beste vervoer van Mestre naar Venetië. Het stopt op de meest essentiële locaties in Mestre, is milieuvriendelijk en gaat bijna elke 15 minuten. Waarschijnlijk stopt de tram zelfs in de buurt van je hotel.

Mestre naar Venetie Tram schema

Om goedkoop vanuit Mestre te reizen naar Venetie, is het beter om...

2. OV-kaartjes te kopen - Tourist Travel Card

Een bus- of tramkaartje kost telkens € 1,50 - € 2,00 als je het bij een kaartjesautomaat koopt. Aan boord van de bus of tram is het € 3,00 - € 4,00. De prijs is laag, maar als je het wilt combineren met de vaporetto-boten in Venetië (EUR 9,50 per ticket), kun je beter een Tourist Travel Card kopen. Op dezelfde ticket kun je op de vaporetto boot, tram en bus. Koop je Travel Card-tickets online.

In deze moderne tijd kun je de Travelcard op je smartphone zetten en scannen voordat je in de bus of de vaporetto-boot stapt. Je kunt gebruik maken van al het openbaar vervoer (niet naar de luchthaven) van het bedrijf ACTV. Dus ook van Mestre naar Venetie. Om openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen.

Na 2x gebruik is de prijs er al uit.

1 Kaartje (75 MINUTEN) voor de vaporetto boot kost online via Tiqets.nl €12,00.

Tourist Travel Card kopen >:


 • €25,00 - €30,00 - 1 DAY TRAVELCARD
 • €35,00 - €40,00 - 2 DAYS TRAVELCARD
 • €45,00 - €50,00 - 3 DAYS TRAVELCARD
 • €65,00 - €70,00 - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna boot- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je de kaart niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste bussen van ACTV rond Venetië.

De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten. Deze coupon eerst geldig maken in de ticket-machine.

Tourist Travel Card kopen >

Van Mestre naar Venetie

Het bedrijf ACTV regelt het openbaar vervoer in en rond Venetië. En je moet weten, Venetië zelf heeft geen wegen voor fietsers, auto's en bussen, dus er zijn geen busverbindingen naar de hotels in Venetië. Op het eiland Lido heb je dit wel. Daar is gewoon een busdienst en rijden zelfs auto's. 

De bussen vanuit Mestre naar Venetie gaan niet verder dan Piazzale Roma. Vanaf hier moet men doorgaan met de vaporetto op het water of je gaat  te voet verder naar het San Marco Plein. Om het schema van de bussen te bekijken, ga naar www.actv.it (ook in het Engels).

Een andere geweldige optie is om te reizen...

3. ...Met de Trein van Mestre naar Venetie

Van Mestre naar Venetie met de trein

De trein nemen naar Venetië? Vanuit Mestre is het eenvoudig. Neem de trein vanaf station "Mestre-Venezia" naar station Venezia Santa Lucia in Venetie. Het is geweldig als jouw hotel dichtbij het treinstation in Mestre is. Met de treinen die elke 15 minuten vertrekken, ben je in een mum van tijd midden in Venetië.

Een enkel treinkaartje tussen 'Venezia Mestre' en 'Venezia st. Lucia' kost ca. €2,50 - €3,25

Vanuit Mestre kun je overal in Italië komen, ook met de trein naar Rome. Ga voor schema's en reserveringen naar www.trenitalia.it (zelfs in het Engels). Of lees ook even mijn pagina van Rome naar Venetie.

"Mijn hotel in Mestre ligt niet in de buurt van het treinstation... Hoe kom ik daar?

Geen probleem! Het openbaar vervoer richting Venetie en het Mestre FS trein- en busstation is goed geregeld. Je hebt dus grote kans dat bij jouw hotel een bushalte is voor een directe verbinding naar Venetie of het treinstation. En buslijn no. 2 rijdt vanuit het treinstation in Mestre tot Piazzale Roma in Venetie.

Maar niet alle hotels in Mestre zijn vlakbij het treinstation. Kijk daarom altijd goed op de eigen website van het hotel, wat de beste verbinding is.

Mestre naar Venetie fietstour

Wat ook erg leuk is om te doen is om gewoon een FietsTour te boeken. Mijn verbazing was groot dat je fietsen kunt huren in Mestre en in Venetie. Je kunt een heuse Fietstour boeken. Fietsen mag niet in Venetie en fietst dan ook niet door het historische centrum.

Maar je ontdekt de oorsprong van de stad tijdens deze fantastische fietsexcursie! Je gaat dan met een gids naar Lido en nog veel meer. Boek je fietstour in Venetie met Bajabikes. Dit is van oorsprong een Nederlandse organisatie en is met hun fietstours ook actief in Venetie! 

Als je van Mestre naar Venetië reist, heb je...

4. ...De beste opties van Mestre naar Venetie nodig

Hier een kort overzicht van het vervoer om vanuit Mestre naar Venetie te gaan:

 • Bus ACTV lijn no. 2 (Mestre treinstation) richting VENEZIA :: 15 minuten en 7 haltes €1,50-€2,50
 • Bus ACTV lijn no. 4L (Mestre Centro) richting VENEZIA :: 16 minuten en 8 haltes €1,50-€2,50
 • Bus ACTV lijn no. 5 (Mestre Centro) richting VENEZIA :: 17 minuten en 9 haltes €1,50-€2,50
 • Bus ATVO lijn no. 10A richting FAVRETTI :: 13 minuten en 1 halte €3,50-€4,50
 • Bus ATVO lijn no. 25 Aeroporto Marco Polo :: 10 minuten en 1 halte €3,50-€4,50
 • Tram lijn no. T1 vanuit Mestre Centro richting richting VENEZIA :: 22 minuten en 9 haltes €1,50-€2,50
 • Trein vanuit Mestre Venezia FS Treinstation richting Venezia S. Lucia treinstation :: 15 minuten en 1 halte €5,50-€6,50 (retour)
 • Taxi (over de weg) naar Piazzale Roma :: 13 minuten €25,00 t/m €30,00
 • Auto naar parkeergarage San Marco :: 12 minuten €4,00 aan brandstof en > €40,- parkeerkosten per dag
 • Fietsen. Op Mestre Venezia FS Treinstation kun je fietsen delen of huren. €16,00 en vanaf 60 minuten €1,50 per 60 minuten. Je kan ook een Fietstour boeken om meer te weten te komen. Echt uniek! 
 • Lopen vanuit Mestre Centro naar Venetie :: 120 minuten
 • Lopen vanuit Mestre Venezia FS Treinstation :: 100 minuten

**Een bus- of tramkaartje kost per keer €1,50 - €2,50 in de kaartjes machine. Als je dit in de bus of tram koopt is het de dubbele prijs.

Van Mestre naar Venetie stad

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Zie nou wel dat het vanuit Mestre naar Venetie best goedkoop is om te pendelen?

Als je het wilt combineren met de vaporetto boten in Venetie (€9,50 per kaartje), kun je beter een Tourist Travel Card online kopen. Je kunt dan al het openbaar vervoer gebruiken (niet van en naar het vliegveld) van het bedrijf ACTV. 

Zoek je de juiste route naar het hotel? Bereid je altijd voor op de website van het hotel. Alle hotels hebben informatie over hoe je het hotel kunt bereiken vanaf de luchthaven en hoe men Venetië kunt bereiken.

De hotels in de buurt van het treinstation in Mestre hebben hogere tarieven. Als een hotel niet op loopafstand van het treinstation is, heb je een lokale bus of een privé shuttlebus nodig die je naar Venetie brengt en je weer kan ophalen. Soms hanteert het hotel hier een tarief voor.Je hebt gelezen over hoe je van Mestre naar Venetie komt. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Van het vliegveld naar Venetie >  Mestre naar Venetie >


Lees verder:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

5. Meer lezen?

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website