Hoe kom je van Mestre naar Venetie?
Ik vertel je hoe je in Venetië moet komen


Tip) Geen zorgen? - Reserveer een Taxi van Vliegveld naar Venetie

Veel vragen op mijn site NaarVenetie.com gaan over hoe je van Mestre naar Venetie komt. Ik help je en geef informatie waarmee je geld kunt besparen. Je krijgt de beste tips, do's & don’s.


In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over hoe je van Mestre naar Venetië komt. 

INHOUDSOPGAVE

Tram van Mestre naar Venetie
 1. Tram van Mestre naar Venetië
 2. OV-kaartjes te kopen - Tourist Travel Card
 3. Met de trein van Mestre naar Venetië
 4. De beste opties van Mestre naar Venetië nodig
 5. Meer lezen over hoe je in Venetië moet komen?

Veel bezoekers hebben een hotel in Mestre. En dit is niet verkeerd, want de vervoersmogelijkheden naar Venetië zijn eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld met de...

1. ...Tram van Mestre naar Venetie

Mestre ligt op 9 km van Venetië. Naast bussen en treinen is er ook een tramdienst. Ik geef de voorkeur aan de tram als het beste vervoer van Mestre naar Venetië. Het stopt op de meest essentiële locaties in Mestre, is milieuvriendelijk en gaat bijna elke 15 minuten. Waarschijnlijk stopt de tram zelfs in de buurt van je hotel.

Mestre naar Venetie Tram schema

Om goedkoop vanuit Mestre te reizen naar Venetie, is het beter om...

2. OV-kaartjes te kopen - Tourist Travel Card

Een bus- of tramkaartje kost telkens € 1,50 als je het bij een kaartjesautomaat koopt. Aan boord van de bus of tram is het € 3,00. De prijs is laag, maar als je het wilt combineren met de vaporetto-boten in Venetië (EUR 9,50 per ticket), kun je beter een Tourist Travel Card kopen.

In deze moderne tijd kun je de Travelcard op je smartphone zetten en scannen voordat je in de bus of de vaporetto-boot stapt. Koop je Travel Card-tickets onlineJe kunt gebruik maken van al het openbaar vervoer (niet naar de luchthaven) van het bedrijf ACTV. Dus ook van Mestre naar Venetie. Om openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 2x gebruik is de prijs er al uit.

Tourist Travel Card kopen >:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost in de machine € 9.50 (75 minuten) en online via Tiqets.nl € 12,50.

 • €25,00 - €30,00 - 1 DAY TRAVELCARD
 • €35,00 - €40,00 - 2 DAYS TRAVELCARD
 • €45,00 - €50,00 - 3 DAYS TRAVELCARD
 • €65,00 - €70,00 - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna boot- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je de kaart niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste bussen van ACTV rond Venetië.

De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten. Deze coupon eerst geldig maken in de ticket-machine.

Van Mestre naar Venetie

Het bedrijf ACTV regelt het openbaar vervoer in en rond Venetië. En je moet weten, Venetië zelf heeft geen wegen voor fietsers, auto's en bussen, dus er zijn geen busverbindingen naar de hotels in Venetië. Op het eiland Lido heb je dit wel. Daar is gewoon een busdienst en rijden zelfs auto's. 

De bussen gaan niet verder dan Piazzale Roma. Vanaf hier kun je doorgaan met vaporetto-boten op het water of je gaat gewoon te voet verder naar het San Marco Plein. Om het schema van de bussen te bekijken, ga je naar www.actv.it (ook in het Engels).

Een andere geweldige optie is om te reizen...

3. ...Met de trein van Mestre naar Venetie

Van Mestre naar Venetie met de trein

De trein nemen naar Venetië? Vanuit Mestre is het eenvoudig. Neem de trein naar station Venezia Santa Lucia. Het is geweldig als je hotel dicht bij het treinstation in Mestre ligt. Met de treinen die elke 15 minuten vertrekken, ben je in een mum van tijd midden in Venetië.

Een enkel treinkaartje tussen 'Venezia Mestre' en 'Venezia st. Lucia' kost ca. €1,60

Omgekeerd stoppen alle treinen vanuit Venetië bij het treinstation Venezia Mestre. Vanuit Mestre kun je overal in Italië komen, ook met de trein naar Rome. Ga voor schema's en reserveringen naar www.trenitalia.it (zelfs in het Engels). 

"Mijn hotel in Mestre ligt niet in de buurt van het treinstation... Hoe kom ik daar?

Het openbaarvervoer richting Venetie en het Mestre FS station is goed geregeld. Je hebt dus grote kans dat er bij het hotel een bushalte is voor een directe verbinding naar Venetie of het treinstation. En buslijn no. 2 rijdt vanuit het treinstation in Mestre tot Piazzale Roma in Venetie.

Maar niet alle hotels in Mestre zijn vlakbij het treinstation. Kijk daarom altijd goed op de eigen website van het hotel, wat de beste verbinding is.

Mestre naar Venetie fietstour

Wat ook erg leuk is om te doen is om gewoon een FietsTour te boeken. Mijn verbazing was groot dat het kon, maar je kunt echt een Fietstour boeken in Venetie. Fietsen mag niet in Venetie, maar verlaat het historische centrum.

Ontdek de oorsprong van de stad tijdens deze fantastische fietsexcursie! Je gaat dan met een gids naar Lido en nog veel meer, meer info.

Als je van Mestre naar Venetië reist, heb je...

4. ...De beste opties van Mestre naar Venetie nodig

Hier een kort overzicht van het vervoer om vanuit Mestre naar Venetie te gaan:

 • Bus ACTV lijn no. 2 (Mestre treinstation) richting VENEZIA :: 15 minuten en 7 haltes EUR 1,50
 • Bus ACTV lijn no. 4L (Mestre Centro) richting VENEZIA :: 16 minuten en 8 haltes EUR 1,50
 • Bus ACTV lijn no. 5 (Mestre Centro) richting VENEZIA :: 17 minuten en 9 haltes EUR 1,50
 • Bus ATVO lijn no. 10A richting FAVRETTI :: 13 minuten en 1 halte EUR 3,50
 • Bus ATVO lijn no. 25 Aeroporto Marco Polo :: 10 minuten en 1 halte EUR 3,50
 • Tram lijn no. T1 vanuit Mestre Centro richting richting VENEZIA :: 22 minuten en 9 haltes EUR 1,50
 • Trein vanuit Mestre Venezia FS Treinstation richting Venezia S. Lucia treinstation :: 15 minuten en 1 halte EUR 5,50
 • Taxi (over de weg) naar Piazzale Roma :: 13 minuten EUR 20,00 t/m 25,00
 • Auto naar parkeergarage San Marco :: 12 minuten EUR 3,00 aan brandstof en > EUR 40,- parkeerkosten per dag
 • Fietsen. Op Mestre Venezia FS Treinstation kun je fietsen delen of huren. EUR 15,00 en vanaf 60 minuten EUR 1,00 per 60 minuten. Je kan ook een Fietstour boeken om meer te weten te komen. Echt uniek! 
 • Lopen vanuit Mestre Centro naar Venetie :: 120 minuten
 • Lopen vanuit Mestre Venezia FS Treinstation :: 100 minuten

**Een bus- of tramkaartje kost per keer EUR 1,50 in de kaartjes machine. Als je dit in de bus of tram koopt is het de dubbele prijs.

Van Mestre naar Venetie stad
Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

 1. Het Venetie Carnaval: Waarom en wanneer is dit Festival?

  Jan 12, 23 01:37 PM

  Wat maakt het Venetie Carnaval zo speciaal? Mix van Traditie, Historie & Entertainment Ik zal je er alles over vertellen...

  Lees meer

Dit is goedkoop, maar als je het wilt combineren met de vaporetto boten in Venetie (EUR 7,50 per kaartje), kun je beter een Tourist Travel Card kopen. Je kunt dan al het openbaarvervoer gebruiken (niet naar het vliegveld) van het bedrijf ACTV. 

Zoek je de juiste route naar het hotel? Bereid je altijd goed voor op de website van het hotel. Alle hotels hebben informatie over hoe je het hotel kunt bereiken vanaf de luchthaven en hoe je Venetië kunt bereiken.

Let op de hotels in de buurt van het treinstation in Mestre. Ze hebben hogere tarieven. Als je hotel niet op loopafstand van het treinstation ligt, heb je een lokale bus of een privéshuttlebus nodig die je naar Venetie brengt en je weer kan ophalen. Soms hanteert het hotel hier een tarief voor.


Je hebt gelezen over hoe je van Mestre naar Venetie komt. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Van het vliegveld naar Venetie >  Mestre naar Venetie >


Lees verder:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"

5. Meer lezen?


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com