Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Een Onvergetelijke Ervaring
Nieuwjaarsavond in Venetie!
Lees hier Hoe en Waar het te vieren

Home >  Venetie Carnival >  Nieuwjaarsavond Venetie >

Wat een geweldige belevenis! De nieuwjaarsavond in Venetie speelt met name af op Piazza San Marco waar de Countdown is.

Nieuwjaar in Venetie

Het hele plein staat vol met mensen en vanaf de kade op het Piazza San Marco is om 0:00 uur prachtig vuurwerk te zien. Als je op oudjaarsavond naar het plein gaat om ongeveer 21:00 - 22:00 uur heb je voldoende kans op een plekje. Lekker naast je vrienden, partner of familie. 

Een tip van mij: Neem wel een fles wijn of wat drank mee! En vergeet na 0:00 uur de onvergetelijke knuffel en kus niet!

Op de St. Mark Campanile toren is de countdown klok te zien. Het vuurwerk is ook op veel andere plekken in Venetie te bezien. Het vuurwerk wordt afgestoken voor het Dogenpaleis in de lagune. Je kunt er dan voor kiezen om op een rustiger plekje te gaan staan. Is misschien wel meer romantisch...

Als je uit wilt gaan in de dagen tijdens de jaarwisseling zijn er verschillende feesten te vinden in de grotere (luxere) hotels, maar dit is heel prijzig en de meeste zijn al volgeboekt. Persoonlijk adviseer ik om rond te dwalen op het San Marco Plein of later naar Campo Santa Margherita te gaan waar je iedereen dronken zult zien.

Maar tijdens deze feestdagen kun je ook een unieke Kroegentocht doen door Venetie. Gewoon omdat het kan. Een echte Carnaval Pub Crawl boeken >

Zijn er dan geen onvergetelijke....

...Evenementen tijdens Nieuwjaarsavond?

Jaarwisseling Venetie

Een onvergetelijke ervaring is bijvoorbeeld een bezoek aan het opera huis 'La Fenice'. Dit is heel speciaal als je hier een kaartje voor weet te bemachtigen. Maar daar moet je van houden natuurlijk.

Daarnaast zijn er overal in Venetie plekken waar een feestje is, op straat, op een plein of misschien kun je ter plekke nog een leuke kroeg of club vinden. 

Let er ook op als je nog wilt dineren in een restaurant. Reserveren op deze avond moet je vroeg doen. De meeste restaurants hebben speciale menu's voor oudjaarsavond, maar de prijs is lekker duur en de meeste plekken zijn al volgeboekt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon doen met een simpele pizza of andere simpel eten.

Heb je nou meer behoefte aan tips over feestjes of andere evenementen tijdens nieuwsjaarsavond? Kijk dan hier voor Tips voor feestjes op oudjaarsavond in Venetie >

Fris het nieuwe jaar startten? Ga dan naar de activiteit... 

...Nieuwjaarsdag met een frisse duik in de lagune

Een ander opmerkelijk iets in Venetie is de nieuwjaarsduik op nieuwjaarsdag. Dit is op het eiland Lido. Je gaat hier met de vaporetto naar toe en loopt helemaal rechtdoor richting het strand en de Blue Moon Beach Bar. De duik is om ongeveer 12:00 in de middag.

Neem je eigen handdoek mee en je hebt een onvergetelijke koude ervaring mee gemaakt. Ben je direct die kater kwijt... Veel succes!

Laat maar gauw weten hoe het is geweest! Via mijn www.facebook.com/NaarVenetie.nl


Je hebt gelezen over de jaarwisseling in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Venetie Carnaval >  Nieuwjaarsavond Venetie

Lees verder:

Nieuwe Informatie

  1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

    Oct 10, 21 06:29 AM

    Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

    Lees meer