Een Onvergetelijke Ervaring
Nieuwjaarsavond in Venetie!
Lees hier Hoe en Waar het te vieren

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Nieuwjaar in Venetie

Wat een geweldige belevenis! De nieuwjaarsavond in Venetie speelt met name af op Piazza San Marco waar de Countdown is.

Het hele plein staat vol met mensen en - als er geen pandemie is - vanaf de kade op het Piazza San Marco is om 0:00 uur prachtig vuurwerk te zien. 

Als je op oudejaarsavond naar het plein gaat om ongeveer 21:00 - 22:00 uur heb je voldoende kans op een plekje. Lekker naast je vrienden, partner of familie. 

Een tip van mij: Neem wel een fles wijn of wat drank mee! En vergeet na 0:00 uur de onvergetelijke knuffel en kus niet!

Houdt de klokken rondom het San Marco Plein in de gaten. Het vuurwerk is ook op veel andere plekken in Venetie te bezien. Het vuurwerk wordt afgestoken voor het Dogenpaleis in de lagune. Je kunt er dan voor kiezen om op een rustiger plekje te gaan staan. Is misschien wel meer romantisch...

Als je uit wilt gaan in de dagen tijdens de jaarwisseling zijn er verschillende feesten te vinden in de grotere (luxere) hotels, maar dit is heel prijzig en de meeste zijn al volgeboekt. Persoonlijk adviseer ik om rond te dwalen op het San Marco Plein of later naar Campo Santa Margherita te gaan waar je iedereen dronken zult zien.

Maar tijdens deze feestdagen kun je ook een unieke Kroegentocht doen door Venetie. Gewoon omdat het kan. Een echte Carnaval Pub Crawl boeken >

Zijn er dan geen onvergetelijke....

Newyearseve VenetieZo mistig tijdens mijn Nieuwjaarsavond in Venetie

...Evenementen tijdens Nieuwjaarsavond?

Een onvergetelijke ervaring is bijvoorbeeld een bezoek aan het opera huis 'La Fenice'. Dit is heel speciaal als je hier een kaartje voor weet te bemachtigen. Maar daar moet je van houden natuurlijk.

Daarnaast zijn er overal in Venetië plekken waar een feestje is, op straat, op een plein of misschien kun je ter plekke nog een leuke kroeg of club vinden. 

Let er ook op als je nog wilt dineren in een restaurant. Reserveren op deze avond moet je vroeg doen. De meeste restaurants hebben speciale menu's voor oudjaarsavond, maar de prijs is lekker duur en de meeste plekken zijn al volgeboekt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon doen met een simpele pizza of andere simpel eten.

Heb je nou meer behoefte aan tips over feestjes of andere evenementen tijdens nieuwjaarsavond? Kijk dan hier voor Tips voor feestjes op oudjaarsavond in Venetie >

Oudejaarsavond vieren in Venetië, Italië, is een magische ervaring. De romantische sfeer, verbluffende architectuur en levendige sfeer van de stad maken het een fantastische plek om het nieuwe jaar in te luiden.

Jaarwisseling Venetie

Hier is mijn Top 10 dingen op te doen:

1. Piazza San Marco (San Marcoplein): Het hart van Venetië, Piazza San Marco, komt tot leven op oudejaarsavond. Het plein is prachtig verlicht en er komt een grote menigte bijeen om dit te vieren. Er is vaak livemuziek en entertainment om de sfeer feestelijk te houden.

2. Vuurwerk boven de laguneEen van de hoogtepunten van oudejaarsavond in Venetië is het spectaculaire vuurwerk boven de lagune van Venetië. Zoek een goed uitkijkpunt langs de waterkant of op een van de vele bruggen om van de show te genieten.

3. Middernachttoast op het San MarcopleinAls de klok middernacht slaat, sluit je je aan bij de menigte op het San Marcoplein voor de traditionele middernachtelijke toast. Lokale bewoners en toeristen vieren feest met een glas Prosecco en wisselen wensen uit voor het nieuwe jaar.

4. Diner in een lokaal restaurantVenetië staat bekend om zijn keuken, dus overweeg om een reservering te maken in een gezellig, traditioneel Venetiaans restaurant. Veel restaurants bieden speciale oudejaarsmenu's aan met heerlijke gerechten zoals risotto met zeevruchten en panettone als dessert.

5. MiddernachtgondelritVoor een echt romantische en unieke ervaring kun je rond middernacht een privégondeltocht over de grachten regelen. Het is een gedenkwaardige manier om het nieuwe jaar te verwelkomen en 's avonds te genieten van de schoonheid van Venetië.

6. Woon een oudejaarsconcert bijKijk of er speciale oudejaarsconcerten of -evenementen zijn in de historische kerken of theaters van de stad. Venetië heeft een rijk muzikaal erfgoed en het bijwonen van een klassiek concert kan een verfijnde manier zijn om dit te vieren.

7. Kleed je voor de gelegenheidVenetië staat bekend om zijn elegante stijl, dus overweeg om je voor de gelegenheid te verkleden. Veel lokale bewoners en toeristen dragen formele of stijlvolle kleding tijdens oudejaarsvieringen.

ChristmasDe Grote Kerstboom op het San Marc-plein staat er tijdens oudejaarsavond nog steeds.

8. Boek accommodatie vooraf: Tijdens de vakantieperiode kan het in Venetië behoorlijk druk zijn, dus het ruim van tevoren boeken van uw accommodatie is essentieel om zeker te zijn van een verblijfplaats.

9. Houd rekening met drukte en zakkenrollers: Wees voorzichtig met zakkenrollers, aangezien er grote mensenmassa's samenkomen in populaire gebieden zoals het San Marcoplein. Houd uw bezittingen veilig en houd rekening met uw omgeving.

10. Omarm de Venetiaanse geest: Omarm ten slotte de Venetiaanse geest van feest en kameraadschap. Oudejaarsavond in Venetië draait niet alleen om vuurwerk en festiviteiten; het gaat erom dat je deel uitmaakt van de unieke charme en cultuur van de stad.

Oudejaarsavond in Venetië is een bijzondere tijd. Met de juiste planning en spontaniteit kun je dierbare herinneringen creëren om het nieuwe jaar goed te beginnen. Geniet van de schoonheid, het eten, de muziek en het gezelschap van andere feestgangers terwijl je afscheid neemt van het oude jaar en het nieuwe verwelkomt in deze betoverende stad.

Fris het nieuwe jaar startten? Ga dan naar de activiteit... 

...Nieuwjaarsdag met een frisse duik in de lagune

Een ander opmerkelijk iets in Venetie is de nieuwjaarsduik op nieuwjaarsdag. Dit is op het eiland Lido. Je gaat hier met de vaporetto naar toe en loopt helemaal rechtdoor richting het strand en de Blue Moon Beach Bar. De duik is om ongeveer 12:00 in de middag.

Neem je eigen handdoek mee en je hebt een onvergetelijke koude ervaring mee gemaakt. Ben je direct die kater kwijt... Veel succes!

Laat maar gauw weten hoe het is geweest! Via mijn www.facebook.com/NaarVenetie.nlJe hebt gelezen over de jaarwisseling in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Venetie Carnaval >  Nieuwjaarsavond Venetie

Lees verder:

Nieuwste pagina op deze site

  1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

    May 16, 24 01:09 PM

    Boek-Venetie-Haar-Maskers
    De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website