De Nieuwjaarsavond in Venetie!Home >  Venetie Carnival >  Nieuwjaarsavond Venetie >

Nieuwjaar in Venetie

Wat een geweldige belevenis! De nieuwjaarsavond in Venetie speelt met name af op Piazza San Marco waar de Countdown is.

Het hele plein staat vol met mensen en vanaf de kade op het Piazza San Marco is om 0:00 uur prachtig vuurwerk te zien.

Als je op oudjaarsavond naar het plein gaat om ongeveer 21:00 - 22:00 uur heb je voldoende kans op een plekje.

Neem wel een fles wijn of wat drank mee! En vergeet na 0:00 uur de onvergetelijke knuffel en kus niet!

Op de St. Mark Campanile toren is de countdown klok te zien. Het vuurwerk is ook op veel andere plekken in Venetie te bezien. Het vuurwerk wordt afgestoken voor het Dogenpaleis in de lagune. Een rustiger plekje om het te zien is misschien ook romantisch...

Als je uit wilt gaan in de dagen tijdens de jaarwisseling zijn er verschillende feesten te vinden in de grotere (luxere) hotels, maar dit is heel prijzig en de meeste zijn al volgeboekt. Persoonlijk adviseer ik om rond te dwalen op het San Marco Plein of later naar Campo Santa Margherita waar je iedereen dronken zult zien.

Jaarwisseling Venetie

Een onvergetelijke ervaring is bijvoorbeeld een bezoek aan het opera huis 'La Fenice'. Dit is heel speciaal als je hier een kaartje voor weet te bemachtigen. Maar daar moet je van houden natuurlijk.

Daarnaast zijn er overal in Venetie plekken waar een feestje is, op straat, op een plein of misschien kun je ter plekke nog een leuke kroeg of club vinden. 

Let er ook op als je nog wilt dineren in een restaurant. Reserveren op deze avond moet je vroeg doen. De meeste restaurants hebben speciale menu's voor oudjaarsavond, maar de prijs is lekker duur en de meeste plekken zijn al volgeboekt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon doen met een simpele pizza of andere simpel eten.

Verder zou ik zeggen dat je de meeste tips waar je moet zijn en wat je moet doen hier kunt vinden. Tips voor feestjes op oudjaarsavond in Venetie >


Van Nieuwjaarsavond naar een Nieuwjaarsduik!

Een ander opmerkelijk iets in Venetie is de nieuwjaarsduik op nieuwjaarsdag. Dit is op het eiland Lido. Je gaat hier met de vaporetto naar toe en loopt helemaal rechtdoor richting het strand en de Blue Moon Beach Bar. De duik is om ongeveer 12:00 in de middag. Neem je eigen handdoek mee en je hebt een onvergetelijk iets mee gemaakt. Ben je direct die kater kwijt...

Veel succes!

Laat maar gauw weten hoe het is geweest! Via mijn  www.facebook.com/NaarVenetie.nlGoedkoop Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetie, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden? Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de jaarwisseling in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Venetie Carnaval >  Nieuwjaarsavond Venetie

Lees verder: