Waarom Winter in Venetie?
Meer tijd om te ontdekken
Fantastische evenementen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Hoe mooi de Winter in Venetie is kan ik niet met woorden beschrijven. In de winter zijn de evenementen een geweldige ervaring. En soms die mist die stijgt vanuit het water...

Venetië in de winter

Doorgaans zijn er minder toeristen en heb jij meer tijd om de stad te verkennen. De lege straten, de huizen, museums, de kerken en prachtige kanalen. Het is de tijd van het jaar waarin het meeste toerisme in Venetië is teruggekeerd. Je ziet dat een vakantie in Venetie tijdens de winterperiode helemaal zo slecht niet is. Kijk alvast welke hotels beschikbaar zijn tijdens het Carnaval in Venetie. Hotel tijdens Carnaval reserveren >

Ik zal je de festiviteiten...

...Tijdens de Winter in Venetie laten zien

Mist in Venetie

In de koude maanden komt er mist uit het water en krijgt Venetie een extra dimensie. Ervaar de echte schoonheid van Venetië en verdwaal.

Maar wat zijn de dingen om te doen tijdens de winterperiode in Venetië? Tijdens de winter in Venetie zijn er festiviteiten in de stad. Ik zal je vertellen over de belangrijkste evenementen.

31 december / 1 januari: Oudejaarsavond: Laat dineren. Plekje in een restaurant reserveren. En dan naar het San Marco Plein. Normaal is er dan een gezamenlijke vuurwerkshow in de lagune. Dit kun je bezichtigen vanaf de uitloop bij de pilaren van het San Marco Plein.  

Winter in VenetieNieuwjaarsavond op het San Marco Plein

6 januari : Festival Epifania: Dit festival maakt deel uit van de Italiaanse kerst. De uitgebreide viering van Driekoningen is een jaarlijks evenement in Venetie. 

Een gebeurtenis die de twaalfde dag viert na Kerstmis toen de 3 koningen naar het kindje Jezus kwamen om Hem te aanbidden.

Tijdens dit festival speelt de goede heks 'La Befana' een belangrijke rol. Het verhaal gaat dat de heks op 5 januari op haar bezemsteel rond vliegt. Ze klimt in schoorstenen om snoep en cadeautjes te geven aan kinderen. Voor stoute kinderen laat ze houtskool achter.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

  May 26, 24 06:14 AM

  Email-Venetie
  Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De legende zegt dat de drie koningen stopten bij de oude vrouw om de weg te vragen. Zij vroegen  haar om mee te gaan, maar ze weigerde doordat ze het druk had.

Toen kwam er een herder bij de oude vrouw. Ook de herder vroeg of de vrouw mee ging naar het kindje Jezus. Maar ze weigerde opnieuw.

Even later zag de vrouw een fel licht in de sterrenhemel. Ze zag dit als een teken. Ze besloot de drie koningen en herders te volgen. Ze nam cadeautjes mee die eigenlijk van haar zieke zoon waren. Helaas voor de vrouw raakte ze verdwaald tijdens haar zoektocht naar Jezus.

En nu? Nu vliegt ze nog steeds rond op haar bezemsteel met cadeautjes in de hoop ooit Jezus te vinden. 

regatta-Venetie

La Befana Regatta: Tijdens het festival is er een traditionele bootrace op het Canal Grande.

De race vindt plaats tussen de Vaparetto stations 'San Toma' en 'Rialto Brug'.

De racers dragen vrouwen kleren en gaan ook verkleed als heks. Gedreven om te winnen. Erg leuk om te zien!

Winter in Venetie

Venetie Carnaval:  Van half januari tot Vastenavond is het legendarische carnaval met comedia dell 'arte en de maskers.

As woensdag: Het einde van carnaval met het symbolisch verbranden van Pantalone. Daarna is er een maskerparade op de 'Riva Degli Schiavoni'.

Oktober: Op de eerste zondag van de maand is er een wijn festival bij 'Sant'Erasmo' met muziek, dans, drank en een roeicompetitie. Aan het einde van de maand oktober is er een marathon en die eindigd in Venetie. En jawel, ik heb mee gedaan in 2015.

November: 21 November: Festa Della Salute - het einde van de pest wordt gevierd met een boten optocht naar het Santa Maria Della Salute. Daarna is er wijn en donuts!

Nieuwjaarsavond: In Venetie het vuurwerk mee maken het knuffelen op het San Marco Plein. De sfeer en de mystiek maken het tot een prachtige ervaring. Lees mijn tips voor op Nieuwjaarsavond in Venetie >

Ontdek de Venetie winter op een geweldige manier!

Kerst in Venetie

De Publieke vakantiedagen:

Naar Venetie Gids

Altijd handig om te weten en om rekening mee te houden! De Vaporetto tijden hebben namelijk een aangepaste dienstregeling. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open. 

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdigingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Benieuwd naar welke festivals je kan verwachten tijdens de winter in Venetie?


Je hebt gelezen over de winterperiode in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Carnaval >  Winter in Venetie >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!