Voorbereiding op de Venetie Marathon
Hotel, Eigen Ervaring & Informatie Route 10KM

Venetie Marathon 10KM hardlopen

Is de Venetie Marathon één van de beste hardloopwedstrijden in Italië? Jazeker! De marathon is de spectaculairste in het land. En het hoort zeker in mijn top 3 van wereldwijde hardloopwedstrijden die ik heb gedaan. 

Lees hier alles over de voorbereiding, de route en mijn eigen 10KM. Nu heb ik niet echt een hardloop carrière. Zeker niet wereldwijd. Maar deze marathon in Venetie trok mij enorm aan. Niet alleen omdat ik mijn passie deel met jou over deze Italiaanse stad, maar stel je voor; hardlopend door Venetië... 

Hupsakee, knoop doorgehakt. Ik ga mee doen! Niet die 42 kilometer, maar je kunt je ook aanmelden voor de laatste 10KM. Nou dat lukt mij wel – en tussendoor rustig aan en genieten van deze unieke run. 

De Venetie marathon vindt ieder jaar plaats in het laatste weekend van Oktober op een zondag. Iedereen kan meedoen! Lees meer informatie op de officele website voordat ik over mijn eigen ervaring vertel. 

Ik heb ruim een week geboekt. En het is ook ‘quality’ time met de vrouw. Naast dat ik natuurlijk onwijs veel nieuwe ervaringen beleef. Die 10 kilometer is maar bijvangst ;). 

Nieuwste Artikel

  1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

    Mar 31, 24 07:22 AM

    Tronchetto parkeren
    Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Mijn aankomst was op dinsdag in de namiddag. Zondag is pas de 10km run, maar dat geeft mij tijd om voor te bereiden.

Genoeg tijd om plekken te bezoeken waar ik nog niet ben geweest in Venetie. Zo heb ik op Lido niet alles gezien wat ik aan jullie wil vertellen.

En ook de authentieke Venetiaanse restaurants is een doel van mijn reis. En daar is mijn vrouw ook erg blij mee. 

Eerst het verblijf. Dit was in een... 

...Hotel die geschikt is voor de Venetie Marathon

Venetie Marathon Hotel Vagon

En een hotel op locatie. Namelijk in het centrum van Venetie. Mijn aankomst met de Alilaguna boot op halte ‘Rialto’ verliep soepel en snel.

Eerst even zoeken op de google navigatie om het hotel te vinden. Vrij lastig want het is nog druk met mensen in de straatjes. Gelukkig één steeg, voorbij een welbefaamd restaurant (die in google navigatie wordt aangegeven) en dan een klein pleintje. Hier moet het hotel zijn. 

Wil je trouwens met de Express Bus Service van het vliegveld naar Venetie? Dat kan namelijk ook!

En ja, daar een klein uithangbord met de naam van het hotel. Gelukkig is het nog licht en ging deze zoektocht goed. Ik ken namelijk veel verhalen, dat mensen soms uren aan het zoeken zijn om hun hotel te vinden.

Hotel Vagon vindt het fantastisch als ik vertel over mijn deelname aan de Venetie Marathon. Ook vertel ik over mijn websiteactiviteiten met Venetie, maar zonder enige voorbedachte rade.

Plots krijgen we een andere sleutel van een beschikbare kamer. Nu met uitzicht op het kanaal. Nou dat scheelt weer. Ik dank de beste meneer, maar dit had niet gehoeven. 

...Voorbereiden op de Venetie Marathon?

Toch geinteresseerd in de echte marathon van Venetie? De 42 kilometer? Hier heb je de route van deze unieke loop.

Afijn, we kwamen hier voor de 10KM loop, onderdeel van de marathon in Venetie... Snel meer over hoe je je moet...

Om je zelf te trainen... Daar kan ik je niet bij helpen. Wel bij het aanmelden via www.VeniceMarathon.itJe kunt je via de website aanmelden en een betaling voldoen. Het kost al gauw tussen de EUR 30 en EUR 60 en de Marathon van 42kM het dubbele. 

Al gauw krijg je een bevestiging in de mail. Op de website is veel praktische informatie te vinden, over de route en registratie voor de Venetie Marathon. Goed, ik doe dus de 10KM en vertel verder over mijn voorbereiding. 

Venetie Marathon lopen? Ik heb de finish gehaald!

Op zaterdag, de dag voor de hardloopwedstrijd, moet je het hardlooppakket ophalen. Dit is in het San Guiliano park waar je gemakkelijk met de Tram L1 naar toe kunt.

Je stapt zo bij het park uit. Dit is eveneens het startpunt van de 10KM run die overigens geen prijzengeld heeft of iets dergelijks. Je moet alleen wel binnen de tijd van 1:45 uur de loop hebben voltooid. 

Het park is ruim opgezet en achter de mensenmassa aan kon ik het startpunt, en waar het allemaal plaatsvindt, makkelijk vinden. Je ziet een heel kamp met aluminium tenten waar de registratie en organisatie zit. Het doel is om je Bib nummer op te halen en je race pakket.

Je bevestiging heb je al veel eerder thuis ontvangen. Tenminste dat was bij mij het geval. Ik weet niet dat ze dat nog steeds doen. Verder ontvang je veel sponsor, snacks en hardloop tips. Maar je bent hier snel klaar en kunt weer terug naar Venetie om je mentaal voor te bereiden voor de dag van morgen. 

Informatie en route van de 10KM Venetie Marathon

De volgende dag begint het. Lekker geslapen en vroeg opgestaan, want om 8:30 uur begint het. Gelukkig ben je niet de enige die vroeg opstaat. Tram L1 gaat weer volgepakt met lopers richting het San Guiliano park. Dit is overigens goed geregeld (gratis) met ook het gratis transport van je bagage naar de finish. 

Beetje zenuwachtig en alleen sta ik klaar. Dan de aanwijzing voor de ca. 3.000 lopers om naar de start te gaan. Ik sta ergens in het midden. Wat een drommen mensen. En dan nog 10 minuten wachten op het startschot.  

Route? Ongeveer 10,7km. Het begint in het park en dan langs de kant van de weg, en langzaam op de grote brug Ponte della Libertà die Venetie verbindt met het vaste land. Dit is eigenlijk wel het mooiste.

Je ziet de stad Venetie op je af komen en je hebt het uitzicht over de stad en de lagune. Na wat binnen weggetjes kom je aan de rand van Venetie en loop je over de plaveien, de grote kiezelstraten en langs de kant van het water.

Hardlopend van brug naar brug en met een unieke houten vlonder brug (170 meter lang) over de Grand Canal richting het San Marco Plein. Een halfrondje hier en dan langs de kade richting de finish. 

Luidt gejuich bij de finish! En mijn naam is omgeroepen en mijn tijd. Mijn vrouw nergens te bekennen, slok water en een banaan. Ik heb het gehaald, zwetend en vol trots. Mijn tijd was 1:11 uur. Dat is veel te lang, maar ik heb onderweg stilgestaan en foto’s gemaakt en soms extra rustig aan gedaan om te genieten. Dan heb ik rust en geniet ik in de armen van mijn vrouw op deze mooie zonnige dag. Ik heb mee gedaan aan de Venetie Marathon...! Je hebt gelezen over de Marathon in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >  Venetie Carnaval >  Venetie Marathon >

Lees meer over Venetie:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website