Wat is de Venetie Biennale?
Waar in Venetie en wat moet je Bezoeken?
En hoe kom ik aan kaartjes?

Je leest hier de belangrijkste punten over de Venetie Biennale, kunst en architectuur. De Biennale is een internationaal event in Venetie. Het is een evenement waar kunst en architectuur van over de hele wereld wordt getoond.

Ze noemen het biënnale omdat het 2x per jaar wordt gehouden tussen eind mei en november. Elk jaar heeft het een ander thema. 

Het kunstevent is super oud en zit vol met tradities. Het bestaat al sinds het jaar 1895. Dus meer dan 125 jaar. Tijdens de biënnale zie je hedendaagse kunst en architectuur.

Dus daar moet je wel van houden. Maar ook zijn dans, muziek en theater onderdeel van de biënnale. Daarnaast is het Venetie Filmfestival onderdeel van het event. 

Biennale in Venetië wanneer

Tickets voor Peggy Guggenheim: Verken een van de belangrijkste culturele attracties van Venetië met een voorrangsticket voor het Peggy Guggenheim Museum.

Phone-Venetie

100% Mobiel. Laat de ticket op je telefoon zien.

Email-Venetie

Speciale Wensen? Gebruik de support desk van Tiqets.

Twijfel-Venetie

Heb je twijfels? Lees onze artikelen of Contact ons.

Maar wij zoomen in op het gedeelte kunst en architectuur van de Biënnale. Tijdens deze exhibitie komen ruim 500.000 bezoekers die een kaartje bemachtigen.

Dat zijn behoorlijk wat toegangskaartjes om de internationale kunstprojecten op de Venetie Biennale te bezichtigen. Hoeveel kosten die kaartjes dan? 

Hier kun je...

Nieuwste Artikel

  1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

    Mar 31, 24 07:22 AM

    Tronchetto parkeren
    Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

...Kaartjes kopen voor de kunst en architectuur Biennale Venetie

Kaartjes kopen op de Venetië Biennale

Tot en met de maand maart kun je ‘early bird’ tickets kopen. Die zitten nu zo rond de 21,50 euro. Een normale ticket kost rond de 25,00 euro. Je kunt de tickets voor de biënnale beter vooraf kopen via de officiële website www.labiennale.org. Hier is ook de recentste informatie. 

Goed om te weten is dat de ticket altijd toegang geeft tot de twee locaties die de Venetie Biënnale gebruikt. Dit is de Giardini en het Arsenaal. Met dit ticket heb je slechts één keer toegang tot elke locatie. De tickets zijn geldig 48 uur, maar je kunt ze ook krijgen voor een langere duur.

Naast de hoofdlocaties in Giardini en Arsenale, zijn er tal van satelliettentoonstellingen en evenementen verspreid over de stad. Deze kunnen variëren van individuele kunstenaarspresentaties tot grotere thematische shows.

Ben je toevallig in Venetie? Dan kun je er naar toe lopen en bij de ticketdesk de kaartjes kopen. 

Gelukkig hoef je niet voor alles een ticket te kopen. Tijdens de Biennale is er buiten het Arsenaal en Giardini veel te beleven en te bezichtigen. Je kunt er zo vanaf het San Marco plein naar toe lopen.

Maar je kunt de locaties ook bereiken met de vaporetto. Je stapt uit bij de halte ‘Giardini’ of halte ‘Arsenale’. Tussen de twee haltes zit ongeveer 5 tot 10 minuten lopen. 

Zie hieronder het kaartje om te zien waar de Biennale met name plaats zal vinden.

Locatie van Venetië Biennale

Als je de Biennale wilt bezoeken kun je dat het beste op een dinsdag doen. In het weekeinde is het vaak druk. En ook tijdens de eerste week van de Biennale. Dan is er veel pers aanwezig en de belangrijkste personen. Je kunt dus beter op een doordeweekse dag een bezoek brengen. 

De twee locaties gaan open om 10.00 uur in de ochtend. Ze sluiten beiden rond 18.00 uur. Beide gebouwen zijn rolstoeltoegankelijk, ruim op gezet en beschikken over een eigen café en boekenwinkel etc. 

Ik hoor je denken... 

...Waarom is de Venetie Biennale zo belangrijk?

Nou,, Venetie was echt de eerste die op deze manier een kunstevent maakte. Al meer dan 125 jaar. Alle andere biënnale exhibities zijn kopieën van de Venetie Biennale. Het event in Venetie is één van de meest toonaangevende kunstexposities ter wereld. 

Ongeveer 90 verschillende landen doen mee in de exposities. Een internationale gelegenheid om de wereldse artiesten en kunstwerken te ontmoeten. 

Wat draag je naar een Biënnale van Venetië? "Het weer in Venetië verandert dramatisch, van warm naar regen naar koud - op dezelfde dag - dus zeker lagen en outfits die geschikt zijn voor deze zeer verschillende temperaturen." 

Is er een dresscode in Venetië? Venetianen verkleden zich graag en je zult meer op jouw gemak voelen in nette, casual kleding. Dit kunstevenement is om te pronken met de designerlabels. Je zult tal van designer handtassen te zien krijgen. Zorg ervoor dat je overdag comfortabel schoeisel meeneemt, want je zult veel wandelen.

Hoe lang moet je op de Biënnale van Venetië zijn? Twee dagen. Ik raad aan om twee dagen uit te trekken om elke locatie te verkennen om de twee belangrijkste locaties op de Biënnale te gaan waarderen.Je hebt gelezen over de Venetie Biennale. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >   Venetie Carnaval >  Venetie Biennale >

Lees verder op deze pagina's


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website