Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Wat is de Venetie Biennale?
Waar in Venetie en wat moet je Bezoeken?
En hoe kom ik aan kaartjes?

Home >  Venetie Carnaval >  Venetie Biennale

Je leest hier de belangrijkste punten over de Venetie Biennale, kunst en architectuur. De Biennale is een internationaal event in Venetie. Het is een evenement waar kunst en architectuur van over de hele wereld wordt getoond.

Biennale in Venetië wanneer

Ze noemen het biënnale omdat het 2x per jaar wordt gehouden tussen eind mei en november. In het jaar 2020 is dit van 23 mei t/m 29 november. En het thema is “How will we live together?“ 

Het kunstevent is super oud en zit vol met tradities. Het bestaat al sinds het jaar 1895. Dus meer dan 125 jaar. Tijdens de biënnale zie je hedendaagse kunst en architectuur.

Dus daar moet je wel van houden. Maar ook zijn dans, muziek en theater onderdeel van de biënnale. Daarnaast is het Venetie Filmfestival onderdeel van het event. 

Nieuwe Informatie

  1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

    Oct 10, 21 06:29 AM

    Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

    Lees meer

Maar hier zoomen we in op het gedeelte kunst en architectuur van de Biënnale. Tijdens deze exhibitie komen ruim 500.000 bezoekers die een kaartje bemachtigen.

Dat zijn behoorlijk wat toegangskaartjes om de internationale kunstprojecten op de Venetie Biennale te bezichtigen. Hoeveel kosten die kaartjes dan? 

Hier kun je...

...Kaartjes kopen voor de kunst en architectuur Biennale Venetie

Kaartjes kopen op de Venetië Biennale

Tot en met de maand maart kun je ‘early bird’ tickets kopen. Die zitten nu zo rond de 21,50 euro. Een normale ticket kost rond de 25,00 euro. Je kunt de tickets voor de biënnale beter vooraf kopen via de officiële website www.labiennale.org. Hier is ook de recenste informatie. 

Goed om te weten is dat de ticket altijd toegang geeft tot de twee locaties die de Venetie Biënnale gebruikt. Dit is de Giardini en het Arsenaal. De tickets zijn geldig 48 uur, maar je kunt ze ook krijgen voor een langere duur. Ben je toevallig in Venetie? Dan kun je er naar toe lopen en bij de ticketdesk je kaarjtes kopen. 

Gelukkig hoef je niet voor alles een ticket te kopen. Tijdens de Biennale is er buiten het Arsenaal en Giardini veel te beleven en te bezichtigen. Je kunt er zo van het San Marco plein naar toe lopen.

Maar je kunt de locaties ook bereiken met de vaporetto. Je stapt uit bij de halte ‘Giardini’ of halte ‘Arsenale’. Tussen de twee haltes zit ongeveer 5 tot 10 minuten lopen. 

Zie hieronder het kaartje om te zien waar de Biennale met name plaats zal vinden.

Locatie van Venetië Biennale

Als je de Biennale wilt bezoeken kun je dat het beste op een dinsdag doen. In het weekeinde is het vaak druk. En ook tijdens de eerste week van de Biennale. Dan is er veel pers aanwezig en de belangrijkste personen. Je kunt dus beter op een doordeweekse dag een bezoek brengen. 

De twee locaties gaan open om 10.00 uur in de ochtend. Ze sluiten beiden rond 18.00 uur. Beide gebouwen zijn rolstoeltoegankelijk, ruim op gezet en beschikken over een eigen café en boekenwinkel etc. 

Ik hoor je denken... 

...Waarom is de Venetie Biennale zo belangrijk?

Nou,, Venetie was echt de eerste die op deze manier een kunstevent maakte. Al meer dan 125 jaar. Alle andere biënnale exhibities zijn kopieën van de Venetie Biennale. Het event in Venetie is één van de meest toonaangevende kunstexposities ter wereld. 

Ongeveer 90 verschillende landen doen mee in de exposities. Een internationale gelegenheid om de wereldse artiesten en kunstwerken te ontmoeten. Je hebt gelezen over de Venetie Biennale. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie verder en laat je inspireren.

Home >   Venetie Carnaval >  Venetie Biennale >

Lees verder op deze pagina's