Hoe kun je Venetië bezoeken met de auto en parkeren in een parkeergarage Venetie?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Ben je met de auto in Italië en benieuwd of het lukt om naar Venetië toe te rijden? Of zoek je een parkeergarage Venetie om de auto te parkeren?

Parkeergarages in Venetie

Geen zorgen. Welkom op de website met veel informatie over Venetië Parkeren. Hier lees je alles over de parkeergarages. Want met de auto in Venetië, dat kan echt niet. Daarom zijn alle parkeergarages buiten de stad. En sommige zijn op loopafstand en sommige hebben vaak goedkope bus- of shuttle verbindingen.

Het is makkelijk om met de auto naar Venetië toe rijden. Maar misschien de laatste drie kilometer niet. Want er moet een keuze worden gemaakt bij welke parkeergarage je de auto neerzet. Daar ga ik je bij helpen.

Parkeergarage Venetie op het Piazzale Roma en Tronchetto parkeren

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Met de auto rijden in dit stuk van Italië is prima te doen. Hier zijn brede snelwegen vanuit Milaan, Verona of vanuit Oostenrijk. Als je rijdt vanuit de omgeving Gardameer zijn de tolwegen niet duur. Afhankelijk van waar je verblijft bij het Gardameer moet je rekening houden met een reistijd tussen 90 t/m 180 minuten.

Rechttoe op Venetië afrijden doe je als je de Via della Libertá brug over gaat. Alsmaar rechtdoor kom je vanzelf op het eindstuk vlak voor Venetië. En dit is Piazzale Roma. Een druk verkeersplein waar tram, bussen en taxi’s vertrekken. Het is de poort tot de stad Venetië.

Het plein is ook comfortabel om een parkeergarage Venetie te vinden. Bijvoorbeeld Parkeergarage San Marco. Daar vandaan loop je na 2 minuten in Venetië.

Parkeergarages Venetie vindenMet de auto over deze bruggetje is niet te doen. Daarom parkeer je auto in een parkeergarage

Iets veder weg parkeren kun je op het Tronchetto eiland. Vlakbij waar de cruiseschepen vertrekken en andere bedrijfsmatige industrie zit.

Parkeren op Tronchetto eiland doe je door direct na de Via della Libertá brug rechts af te slaan. Je zult hier veel parkeerplekken zien. Maar als je in een parkeergarage wilt staan met de auto dan kun je het beste naar Venezia Parking Tronchetto rijden.

Parkeergarage Venetie parkeren

Je hebt op Tronchetto ook de keuze om korter te parkeren. Bijvoorbeeld 1 tot 3 uren. Vaak na het derde uur betaal je wel het dagtarief. Dus alleen aantrekkelijk voor een kort bezoek.

De auto staat niet op loopafstand geparkeerd op Tronchetto. Maar er zijn goede verbindingen met Venetië. Je kunt bijvoorbeeld de Vaporetto boot nemen of de monorail; People Mover naar Piazzale Roma.

Hoe te boeken?

Om je auto in een parkeergarage Venetie te rijden hoef je alleen de boeking compleet te maken via de ParClick pagina.

Denk bij het boeken aan de datum en de tijd van aankomst/vertrek. Let ook op of het echt wel om een parkeergarage gaat en niet om een buitenparkeerplaats. Zodra de boeking succesvol is afgerond, ontvang je een bevestigingsmail met aanwijzingen hoe je bij de parkeergarage kunt komen.  

In de boeking staat ook altijd aangegeven of er sprake is van:

 • Shuttle service naar- en van Venetië,
 • Surveillance 24h/7
 • Sleutels achterlaten

Ik parkeer meestal zelf op Piazzale Roma. Gewoon omdat het dichtbij Venetië is. Ook vanwege de comfortabele tijdsbesparing dat je niet vanuit de stad nog eens 10 tot 40 minuten moet reizen om bij je auto te komen. In het hoogseizoen en vakanties is het aan te raden een parkeerplek van tevoren reserveren.

Sleutels achterlaten?

Parkeergarage San marco Venetie

Parkeergarage San Marco is zo’n garage waar je de autosleutels moet achterlaten. Dit moet volgens hun verzekeringsvoorschriften. Ja, je auto is ook verzekerd tegen brand en schade tijdens de parkeerduur. Zit bij de prijs in.

Handig als jouw hotel in Venetië staat. Want de parkeergarage is 24-uur per dag open. Dus als je wat vergeten bent uit de auto, dan loop je zo vanuit Venetië naar de parkeergarage. Houd er rekening mee dat de parkeergarage met meerdere verdiepingen een maximale hoogte heeft van 2,20 m.

Garage San Marco bevindt zich op Piazza Roma, het startpunt voor iedereen die in de stad aankomt of vertrekt. Binnen een paar minuten en zonder extra kosten is het mogelijk om het centrum van Venetië te bereiken.

Als je online reserveert is het noodzakelijk om 12 uur van tevoren te reserveren. Maar je kunt vaak ook wel terecht zonder reservering.

Parkeergarages in Mestre

De parkeergarage SABA Venezia Mestre Stazione is een uitstekend alternatief voor degenen die de auto willen achterlaten voordat ze bij de lagune aankomen. Het is 365 dagen per jaar, 24-uur per dag geopend en ligt naast het station Venezia-Mestre, waaraan het zijn naam ontleent.

Hier parkeren in de buurt van het treinstation van Venezia Mestre. Eén dag parkeren voor € 16,00, de hele week voor slechts € 67,00!

Vanaf de parkeergarage SABA kun je de trein nemen naar Venetië. In slechts 10 minuten bereik je treinstation Venetië Santa Lucia. We kunnen dus wel concluderen dat een parkeergarage Venetie duurder is dan in Mestre.

Is een Parkeergarage Venetie goedkoper of duurder dan openlucht parkeren?

Ik merk dat veel bezoekers die graag naar Venetië willen gaan in de veronderstelling zijn dat het duur is om te parkeren. En dat is natuurlijk ook zo. Maar we parkeren ook massaal in onze Nederlandse badplaats Scheveningen of in onze hoofdstad Amsterdam. We betalen daar ook de hoofdprijs van €30 - €40 per 24- uur.

Venetië is vergelijkbaar. Garage San Marco is inmiddels verhoogt naar €39 per 24-uur. Ruim 10 jaar was dit tarief tussen de €30 en €35. Op het Tronchetto eiland kun je vaak goedkopere plekken vinden vanaf €22 per 24-uur.

En op de openlucht parkeerplaatsen voor de Via della Libertá brug heb je een starttarief vanaf €5 per 24-uur. Dan moet je het vervoer naar de stad er nog wel bij rekenen en zijn er minder faciliteiten, zoals geen 24-uurs toegang, geen beveiliging of verzekering. 


Je hebt gelezen over Parkeergarages in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Gerelateerde Blogs en Informatie

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website