Venetië bezoeken: Waar ga je de auto parkeren Venetie? En wat kost parkeren?

Auto parkeren Venetie? Ik ben jouw gids om te helpen om de auto veilig te parkeren vlakbij Venetië. Je zult verrast zijn dat er veel mogelijkheden zijn om te parkeren. Zo heb jij de meeste tijd om van de prachtige stad te kunnen genieten.

Met de auto naar Venetië is namelijk prima te doen. Vanuit het Gardameer, je doortocht in Italië of gewoon vanuit je vakantieadres in Noord-Italië.

Hoeveel kost parkeren in Venetië?

Auto Parkeren Venetie

Het is natuurlijk veel prettiger om rechtstreeks naar Venetië te rijden; de auto te parkeren, een stukje lopen en je bent er. En prima als je nog een stukje met de trein of de bus moet.

Maar in Venetië moet je rekening houden met parkeertarieven tussen de €5,- - €50,- per 24 uur. Voor drie dagen Venetië met de auto ben je al gauw €120,- kwijt om je auto te parkeren.

Parkeer-Kaart

Parkeren Vlakbij Venetie 

CHECK BESCHIKBAARHEID

Waarom via ons kopen?
Wij zijn vaak in Venetie. En parkeren in- en vlakbij de stad. Daarom bieden wij de:

- beste prijzen.
- best beoordeelde plaatsen en tickets!
- gratis parkeren. Lees onze artikelen.

Phone-Venetie

100% Mobiel. Laat de ticket op je telefoon zien.

Email-Venetie

Speciale Wensen? Gebruik de support desk van Parclick.NL

Twijfel-Venetie

Heb je twijfels? Lees onze artikelen of Contact ons. 

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Ik laat je zien waar je het goedkoopst kunt parkeren. Goedkoop de auto stallen is mogelijk als je verder weg van de stad parkeert. Dan zijn er volop mogelijkheden om met het openbaar vervoer in Venetië te komen. Lees daarom gauw verder...

Houdt in het achterhoofd dat ik de auto liever parkeer dichtbij Venetië. Het scheelt namelijk in tijd en extra vervoerskosten als je nog met tram, bus, of trein moet. Ik vind het comfortabeler om de auto dicht bij de stad te hebben.

Waar kun je de auto parkeren Venetie?

Er zijn vier specifieke locaties bij Venetië waar je de auto kwijt kunt.

 1. Vlakbij het historisch centrum van Venetië is no. 1.
 2. Op het Tronchetto eiland is no. 2.
 3. Op het vaste land bij Marghera en Mestre/ San Guilano is no. 3.
Piazzale Roma Parkeren Venetie

No.1. Parkeren Venetië: Het meest dichtbij parkeren is op Piazzala Roma. Wel het duurst met prijzen tussen €35 - €50.

Maar wel het comfortabelst als je Venetië in gaat en wilt genieten van je tijd in de stad.

Rond dit plein heb je verschillende parkeergarages om de auto parkeren Venetie. Het kan best een druk plein zijn, omdat alle bussen, tram en taxi’s hier aankomen met toeristen en andere dagjesmensen. Maar de ingangen van de parkeergarages staan duidelijk aangegeven.

No.2. Auto Parkeren Venetie: Andere parkeerplekken zijn ook vlakbij Venetië. Dat is bij de Tronchetto parking. Dit is een opgespoten stuk land waar cruiseboten vertrekken en veel opslag/overslag plaatsvindt om spullen verder te vervoeren in Venetië. Met de 'PeopleMover' (Monorail) ben je vanaf de Tronchetto heel snel in Venetië. Voor parkeren bij Tronchetto geldt een vast tarief van €25 per dag.

Een ander gebied met echte parkeerplaatsen bevindt zich achter de terminalgebouwen van het Marittima-cruisebassin. Dit is de beste optie als je met een cruisetocht de stad gaat verlaten. Hier kun je de auto voor een langere tijd parkeren.

No. 3. Goedkoper parkeren Venetië: Het vasteland heeft een paar voorbeelden. Je kunt er goedkopere parkeerplaatsen vinden. In Mestre of Marghera zijn bijvoorbeeld ook hotels waar je kunt parkeren. Je kunt makkelijk met de trein of een bus rechtstreeks naar Venetië.

Zoek je een hotel met een parkeerplek voor je auto? 

 • Verblijf in Ca' Doge, een B&B op de Piazzale Roma aan de rand van het historische centrum van Venetië. (Waarschuwing: Ca' Doge heeft slechts zes kamers en de prijs voor parkeren was € 30 per dag toen we voor het laatst controleerden. Er is een oplaadstation voor elektrische auto's op het terrein.)

Beetje irritant hé om altijd voor de auto parkeren Venetie te betalen. Bekijk de hotels waar je gratis kunt parkeren:

Motors Parkeren VenetieOok Motors zijn welkom bij Hotel Alveri om te parkeren
 • Verblijf in Hilton Garden Inn Venice Mestre. Privé parkeren is gratis. Je kunt parkeren bij de accommodatie. Reserveren is niet noodzakelijk. En je bent makkelijk met de bus in Venetië (ca. 5km)
 • Verblijf in Hotel Alverì biedt gratis parkeergelegenheid en kamers met geluidsisolatie. Het ligt op 1 km van het treinstation Venezia Mestre en er stoppen bussen naar het station

Bovendien is in Mestre een goede gratis parkeerplek te vinden waar je bij het tabakswinkeltje kaartjes voor de bus koopt. Lees hoe je van deze locatie in Venetië moet komen en wat mijn andere bezoekers zeggen over deze geheime gratis parkeerplek >. Mede mogelijk gemaakt door de bezoekers van mijn NaarVenetie.com website. Dank!

Ook een goedkope optie is Parcheggi San Giuliano. Dit is de dichtstbijzijnde parkeerplaats op het vasteland. Op een kavel genaamd 'Porta Gialla', vertaald naar 'Gele Poort'. Hier kun je auto parkeren Venetie voor slechts €5 per dag en een bus of boot nemen naar het historische Venetië.

Parkeren in Venetië: Reserveer vooraf online een parkeerplaats in de parkeergarage. Zeker nu komen veel mensen met de auto naar Venetië. Er is een geweldige website voor het reserveren van parkeerplaatsen: Klik hier

Zoals bij elke stad die je bezoekt, raad ik aan nooit waardevolle spullen zichtbaar in jouw auto achter te laten. Je zult een geweldige tijd hebben als je je aan de verkeersregels houdt, en geniet van de reis naar het prachtige Venetië.Je hebt gelezen over auto parkeren Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Meer pagina's over Parkeren in Venetië:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website