Een Gids voor Parkeren in Venetie tijdens de Zomervakantie

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Ik ben jouw gids voor parkeren in Venetie tijdens de zomervakantie. De stad van kanalen en romantiek, trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld aan. Vooral tijdens de zomervakantie stijgt de populariteit van deze betoverende stad tot grote hoogten.

Als je ervoor kiest om met de auto naar Venetië te reizen, is het plannen van je parkeerstrategie van het grootste belang. Dit artikel biedt een uitgebreide gids voor het vinden van de beste parkeeropties in Venetië tijdens het drukke zomerseizoen.

1. Het Vooruit Plannen van Parkeerbehoeften

Piazzale Roma ParkerenPiazzale Roma met de Parkeergarages aan het plein

In een stad waar het aantal parkeerplaatsen beperkt is en de toeristenstroom in de zomer overweldigend kan zijn, is vooruitplannen van cruciaal belang. Het niet op voorhand regelen van je parkeerplaats kan leiden tot hoge kosten, onnodige stress en tijdsverspilling. Een parkeerplek reserveren kan tegenwoordig online. Ik werk samen met Parclick. Zij bieden een prima service en bedienen bijna alle parkeerplekken bij Venetie. Reserveer een plekje via ParClick > 

2. Parkeermogelijkheden in Venetië

Nieuwste pagina op deze site

  1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

    Jul 13, 24 06:42 AM

    Ticket Vaporetto
    Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Piazzale Roma: Dit centrale plein fungeert als het toegangspunt voor auto's naar Venetië. Het biedt zowel overdekte parkeergarages als openluchtparkeerplaatsen. De ligging nabij het historische centrum en de goede openbaar vervoer-verbindingen maken dit tot een populaire keuze. Maar het is gelijk ook de duurste optie.

Bijvoorbeeld Garage San Marco aan het Piazzale Roma. Heel comfortabel en goed. Dan ben je snel in Venetie. Misschien wel waard als je maar 1 of 2 dagen blijft in Venetie. 

Parkeren-Tonchetto

Tronchetto: Gelegen aan de rand van de stad, is Tronchetto een eiland speciaal gemaakt voor parkeren. Via een lange brug bereikbaar met de auto, biedt Tronchetto verschillende parkeeropties, waaronder overdekte garages en open terreinen.

Mestre: Voor wie bereid is om net buiten Venetië te parkeren, is Mestre een optie. Deze voorstad heeft diverse parkeergarages en biedt gemakkelijke toegang tot het historische centrum via trein- en tram- busverbindingen. Mestre heeft zelfs nog een ideale gratis parkeerplek. In mijn blog en gids gratis parkeren in Venetie lees je er meer over.

3. Specifieke Uitdagingen voor Campers

Als je ervoor kiest om met een camper naar Venetië te reizen, wordt het parkeren nog uitdagender. Begrijp de afmetingen van je camper en de hoogtebeperkingen van de parkeergarages en -terreinen. Sommige garages kunnen mogelijk geen campers accommoderen.

Aanbevolen Camper Parkeermogelijkheden:

Tronchetto: Dit eiland, toegankelijk via een brug, biedt mogelijkheden voor campers. Hoewel het een van de beste opties is, is vroeg aankomen en reserveren essentieel, vooral tijdens het hoogseizoen. Volgens de Tronchetto website hoef je niet vooraf te reserveren. 

Mestre: Deze voorstad van Venetië heeft enkele parkeerfaciliteiten die geschikt zijn voor campers. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren om zeker te zijn van een plaats.

Begrijp de afmetingen van je camper en de hoogtebeperkingen van de parkeergarages en -terreinen. Sommige garages kunnen mogelijk geen campers accommoderen.

4. Het Nut van Vooraf Reserveren | Gids voor Parkeren in Venetie tijdens de Zomervakantie

Gids voor Parkeren in Venetie tijdens de zomervakantie

In het bijzonder tijdens de zomermaanden is het aan te raden om je parkeerplaats van tevoren te reserveren.

Dit helpt niet alleen om de kosten enigszins onder controle te houden, maar het biedt ook gemoedsrust, wetende dat je bij aankomst gegarandeerd een plek hebt.

En reserveren doe je online. Kijk welke parkeerplaatsen er nog vrij zijn >

5. Kosten van Parkeren

De kosten van parkeren in Venetië kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en het type parkeerplaats. Verwacht hogere tarieven, vooral bij Piazzale Roma en ook Tronchetto betaal je tegenwoordig meer dan €25,- per dag. Overweeg deze kosten echter als een investering in de unieke ervaring van het verkennen van Venetië.

6. Alternatieve Vervoersopties nadat de auto is geparkeerd

Na het parkeren van je auto, zijn er verschillende alternatieve vervoersopties om Venetië te ontdekken:

Vaporetto (Waterbus): De vaporetto is een iconisch middel van vervoer in Venetië. Het biedt een authentieke manier om door de kanalen te reizen en toegang te krijgen tot verschillende delen van de stad. Koop alvast een ticket online voor het openbaar vervoer in Venetië, waaronder de vaporetto en de bus

Water Taxi: Voor wie bereid is om meer te betalen, zijn watertaxi’s een snelle en exclusieve manier om door Venetië te reizen.

Wandelen: Veel van de bezienswaardigheden van Venetië zijn te voet bereikbaar. Geniet van het ronddwalen door de sfeervolle straatjes en ontdek de charme van de stad.

7. Tips voor een Stressvrije Ervaring

Piazzale Roma Parkeren tijdens de zomervakantie

Vroeg Aankomen: Probeer zo vroeg mogelijk aan te komen om de beste kans te hebben op een parkeerplaats, vooral als je geen reservering hebt.

Flexibiliteit: Als je een gereserveerde parkeerplaats hebt, wees dan bereid om flexibel te zijn in het aanvaarden van de toegewezen locatie. Dit kan je helpen om sneller een parkeerplek te vinden.

Comfortabel Schoeisel: Verwacht een beetje te moeten lopen, dus draag comfortabele schoenen om de stad te verkennen.

Conclusie met de gids voor parkeren in Venetie tijdens de zomervakantie

Parkeren in Venetië tijdens de zomervakantie vereist doordachte planning en voorbereiding. Het reserveren van je parkeerplaats vooraf, het onderzoeken van diverse parkeermogelijkheden en het verkennen van alternatieve vervoersopties zullen je helpen om de betoverende stad zonder stress en zorgen te ervaren.

Ga naar de Venetie parkeer pagina. Laat het parkeren je niet weerhouden van het ontdekken van de magie van Venetië; met de juiste aanpak kun je volop genieten van al haar prachtige bezienswaardigheden en ervaringen.


Je hebt gelezen over parkeren Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Lees mijn andere Parkeren Venetie Artikelen:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website